IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 13.11.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
    Не е баш тъй, противопоставянето (опозицията) винаги е била по оста Българския народ срещу чуждопоклонниците родоотстъпници (последните от своя страна водени изключително от користни цели - дали ще са рубладжии при Стамболов, Деклоизерови аферисти през Първата световна, комунисти след 1922 и досега, и с особена форма - милиционероолигарси след 1989).

Опозиция на родоотстъпниците в тесен смисъл е имало винаги. За наше нещастие винаги досега тя е или опитомявана (било чрез внедряване на добре подготвени кадри на статуквото, които да я превземат отвътре, било по най-лесния възможен начин - с пари и облаги), или унищожавана (включително физически).

Скоро срещнах някъде едно запазено изказване Андрей Райчев от 1990 г. на някакъв червен партиен форум, как те трябвало да си отгледат опозиция, да контролират и насочват обществените нагласи, да задават темите на обществото и изобщо едни такива чистосърдечни признания как действа червената милиционерска олигархия. Да не говорим за изнесената наскоро стенограма на НИС на СДС от 1997г. с всички изказвания за правителство на националното единение в колаиция с БСП, или пък за Мадридския измамник, който за пари продаде и собственото си име.

Та така, всеки има глава на раменете си и сам може да си направи изводите!
    Това е по асеневски. Казваш, че не е тъй и по същество повтаряш думите ми.

И за да ВДЕНЕШ - прав си, така е.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Студенти от НБУ блокираха Околовръстното

http://offnews.bg/index.php/260040/s...okolovrastnoto

Ами са, кво ще праиме ? Как ще бачкат работливите пчелички, да събират и носят медец на чорбаджиите-олигарси

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        [/COLOR][/SIZE][/B] Това е.
        Другарю,
        каква е тази яростна защита на коалиционния партньор. Офф, чакай, Атака не била част от коалицията.
        А за лудия Шопов, човек от БСП (тогавашен главен юрисконсулт на НС) ми е разказвал как си е изхвърлил и запалил леглото от ведомствения апартмент като депутат от СДС някъде през деветдесетте. И когато отишли на място Шопов обяснил нещо за някакви извънземни, които май се били заселили в матрака човека наистина не е добре и не трябва да му се сърдим.

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
          Гигов, фрогнюз по-достоверен източник ли е за теб?!
          Луд скандал заради освиркване на депутати в Гърция
          Не, не е. Фрогнюз е лайняножълт герберски сайт.
          Ето това е една сравнително достоверна информация.
          Първоначално изпратено от 24 часа
          Скандал с депутат от „Атака“ в Гърция заради освирквания и викове „оставка“

Депутатът от „Атака" Павел Шопов се оказа замесен в скандал в Гърция, съобщи bTV, позовавайки се на очевидци.

На 26 октомври, петък поклонническа група от 36 народни избраници от БСП, ДПС, „Атака" и ГЕРБ тръгват за Света гора с два автобуса. По план българските депутати трябва да се отдадат на пост и молитви в сърцето на Атон. Вместо това делегацията на няколко пъти била освирквана от българи, отишли на екскурзия до светата обител.
          „Още със самото пристигане на Атон миряни, които посещават Зографския манастир - българи, започнаха да викат „Оставка!", разказа депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Атакистът Павел Шопов се засегнал от скандиранията на българските туристи. „Имаше куриозна ситуация, с герой г-н Шопов. Един от монасите, който е в манастира, му зададе въпроса „Кой в момента е премиер на държавата?" И той отговори: „Бойко Борисов!", допълни народният представител от ГЕРБ. След поредния случай на подвиквания „Оставка!" нервите на Шопов не издържали.

Действието се развива на ферибота в посока Уранополис. Депутатът побеснял, след като и Светлозар Стоянов изразил гражданската си позиция. Теологът заснема целия разговор с камерата си.

„Не само аз, а и народа ще им търси отговорност, независимо къде са отишли. Когато не са поискали прошка от народа, да ходят по тези свети места. Един вид - с присъствието си да ги оскверняват и да се правим после на велики и на националисти", коментира пред bTV авторът на клипа Светлозар Стоянов.

„Тогава, крещейки „Оставка, оставка!", което е ежедневие в България, аз не виждах нищо странно в поведението на това момче. И мислех, че това е нещо напълно нормално - един български гражданин да си изрази мнението. И аз не чух да има обиди. Аз по никакъв начин не чух г-н Шопов да е обиден", подчерта депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Депутатите от БСП Христо Монов и Иван Иванов също вземат участие в конфликта. „Колеги от българска социалистическа партия дръпнаха момчето настрани и казаха да даде материала. Той каза, че няма да го даде. Чух г-н Шопов да казва: „Сега ще те чака полиция да не избягаш?!" Това му бяха думите", спомня си депутатът от ГЕРБ.

В скандалът между теолога и Павел Шопов се намесва и българския консул в Гърция. „Дойде един и каза „Аз съм консул". И вика: „Сега ще дойде полицията, взе да звъни по телефоните", разказва теологът Стоянов.

С пристигането си на сушата в Уранополис, Светлозар е посрещнат от гръцки полицаи. „Като стигнахме на брега полицията направиха такъв кордон, че да слязат всички и хванаха мене", обясни Светлозар, според когото на брега са го чакали около осем униформени.

„Аз в началото очаквах, че това, което каза г-н Шопов, е плод на някаква емоция, не очаквах, че са извикани полицаи, за да арестуват български гражданин, който вика „Оставка!" на територията на друга държава", призна депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

В полицейското управление в Уранополис Светлозар е заплашен с 5 години затвор, ако не изтрие направения запис на кораба. По думите му, заплахата е дошла от Павел Шопов „А отделно се е разбрал с тамошните - или да изтъркам материала, който съм записал с тях, или 5 години ще лежа по затворите. Викам, не, нека ги излежа, той си е мой материал", продължи теологът.

Според Светлозар българския консул бил пристрастен към депутата от „Атака". „Докато те бяха като обвинители, той беше там, аз когато останах с полицаите него вече го нямаше, докато е бил с г-н Павел Шопов и компания. Мисля, че не трябваше да заема страна и да остане до край с разговора ми с полицията, което не стана, добре, че беше моят приятел да ми превежда с полицаите", смята Светлозар Стоянов.

„Всеки ден се иска оставка, трябва ли да се арестуват хора, защото се иска оставка. Ако това се случи трябва да приберем половината държава", посочи депутатът от ГЕРБ.

Екип на bTV е потърсил Павел Шопов за коментар. Той отказал да застане пред камерата, но каза че ще следи за обективността на репо
          Нарочно публикувам целия материал, за да го прочетеш ВНИМАТЕЛНО.
          Някакъв депутат от ГЕРБ твърди, че депутатите били освиркани на Атон. Филм НЯМА. Така твърди депутата.
          Същият депутат твърди че Павел Шопов бил казал, че премиер е ББ. Доказателства НЯМА. Само твърдение на гербера.

И забележете, че има филм (но къде е?) как самият депутат от ГЕРБ бил "изразил гражданската си позиция" на ферибота.
          В превод депутатът от ГЕРБ се е държал просташки на гръцкия ферибот и е освиркал Павел Шопов. Сигурно се е държал крайно обидно и е вдигал скандал на ферибота, защото герберският депутат е бил задържан от гръцката полиция.

А иначе депутата от ГЕРБ твърди това, твърди онова....
          А истината я казва самият той. Арестуван е от гръцката полиция за непристойно поведение. Това е.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Ти не си добре....
            Свалиха ви от улицата ..
            Загубихте избори..
            Никой не ви припознава ...
            Докато има опастност от връщането на БорисоФ на власт... червените няма да паднат и а при евроизбори ще спечелят с поне няколко депутата повече .....
            А на мен тези простотии на група платени студенти ми е противопоказна ,защото има студенка и тя бесне е че си стои в къщи ....
            А ако и се провали семестъра лично щие извия врата на онзи брадат козел.....
            Ако ще не десет камери да има .....

А Бареков си е ваш капут.....
            Ферпщеензи....
            Абе по-голем провал от това да се дипломираш в бълхария нема, така че не си го слагай толкова на сърцето

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
              Това, че на теб ти се иска да са по-малко хора, не намалява числото им....
              Не те ли е срам да се хващаш за един дудук като за спасителна сламка. Само боклуците на Пеевски ви останаха...
              Властта според конституцията и демокрацията се дава и взима от народа. Хайде излезте на избори вие червените, след като сте толкова ербап. Но вашето правителство със сигурност отива на бунището на историята...
              Ти не си добре....
              Свалиха ви от улицата ..
              Загубихте избори..
              Никой не ви припознава ...
              Докато има опастност от връщането на БорисоФ на власт... червените няма да паднат и а при евроизбори ще спечелят с поне няколко депутата повече .....
              А на мен тези простотии на група платени студенти ми е противопоказна ,защото има студенка и тя бесне е че си стои в къщи ....
              А ако и се провали семестъра лично щие извия врата на онзи брадат козел.....
              Ако ще не десет камери да има .....

А Бареков си е ваш
              Ферпщеензи....
              Last edited by Amsterdamm; 29.10.2013, 11:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Този съд нали го напълнихте с кадри на ГЕРБ..или за вашите мутри друго съди
                Като човек с поглед върху съдебната система (какъвто ти явно не си) ще ти кажа, че съдебната система методично се пълни с хора на ДПС и наследници на червени съдии, прокурори и следователи вече 23 години. Достигната е критична маса, която в следващите години ще доведе до потресаващи абсурди като актове на системата!

Аз господари нямам и както ти написах по-долу ако имаше работеща и справедлива съдебна система, няма значение кой гази лука - Боко, Гея, Аамет или бай Калъф.
                За мое съжаление няма такава, а как искам изобщо да не се интересувам кой управлява...но така ще е докато не изчистим кочината (била тя съдебна система, изпълнителна власт или Народно събрание).
                Last edited by kandid; 29.10.2013, 11:33.

Коментар

• http://dnes.dir.bg/news/studenti-hri...-15371475?nt=4
                  Христо Мутафчиев: Не съм казал, че театрите затварят в знак на протест
                  dnes.dir.bg
                  Председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев категорично отрече да е съобщил, че предстои театрите да бъдат затворени като част от протеста на студентите срещу кабинета.

Като Бате Бойко- ТИКВАТА , за един ден три различни мнения-МУТРИИИ

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Хилядите хора бяха общо 500 човика..

Защо не си сложиш очила.....
                    На Бареков бяха повече пред Общината в Пловдив...Мамин сладък гербер....
                    Нема да видите повече власт....
                    Единствено съжалявам ,че не можахте да строшите достатъчно реформаторски морални адвокатски глави на времето... и сега пак рият за пасти...
                    Това, че на теб ти се иска да са по-малко хора, не намалява числото им....
                    Не те ли е срам да се хващаш за един дудук като за спасителна сламка. Само боклуците на Пеевски ви останаха...
                    Властта според конституцията и демокрацията се дава и взима от народа. Хайде излезте на избори вие червените, след като сте толкова ербап. Но вашето правителство със сигурност отива на бунището на историята...

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                      Не е ли време да паднеш на колене и да молиш за милост

Шествията и масовостта отново са отличителни черти на протестите
                      http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...itelni_cherti/

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...red-su-5997057

Протестна треска в София
                      http://www.mediapool.bg/protestna-tr...ews212865.html

Протестна треска обхвана центъра на София в понеделник вечер, когато хиляди хора излязоха да подкрепят антиправителствените окупационни акции на студентите от различни висши училища.

СВОДНИК ДАНОВ-ОКТОПОД-ТРАКТОР-МАМИН ПРАСЬО-КАПУТ-ДУДУК-ИБРИКЧИЯ-АФЕРА
                      Хилядите хора бяха общо 500 човика..

Защо не си сложиш очила.....
                      На Бареков бяха повече пред Общината в Пловдив...Мамин сладък гербер....
                      Нема да видите повече власт....
                      Единствено съжалявам ,че не можахте да строшите достатъчно реформаторски морални адвокатски глави на времето... и сега пак рият за пасти...

Коментар

• Протестът на децата ни
                        http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/1..._na_decata_ni/

И днес студентите повтарят пак същия въпрос, който се повтаря от пет месеца – Кой предложи Пеевски? Този въпрос не е изгубил смисъл, защото не получи отговор. А щом не получи отговор, значи отговорът е много труден за тези, към които е отправен. Защо е толкова труден този въпрос? Защо отговорите са само лъжи и словесна еквилибристика? Защото истината е опасна за управляващите. Защото истината им нарушава комфорта и може да им отнеме властта. А това означава, че властта им се крепи на лъжата. Ние задаваме този въпрос не защото не знаем отговора му. Ние го задаваме именно защото знаем отговора му.

С този въпрос измерваме лъжата и цинизма на управляващите

И когато протестиращите на улицата се умориха, и когато проглушиха собствените си уши от вувузелите, и когато въпреки това останаха нечути от ползващите задните изходи, студентите подновиха този въпрос с нова сила. Кой предложи Пеевски? – в този въпрос е закодирана всичката лъжа на целия осквернен преход. Затова в отговор на този въпрос Пеевски получи защита и подкрепа – неочаквано за някои и очаквано от мнозина – сещате се от кого. Не, успелият Пеевски не е демонизиран от протестиращите. Успелият Пеевски е събирателн образ на всички демони на прехода. Пеевски пее отдавна омайната си песен. Вувузелите от площада дори не успяха да заглушат песента на Пеевски. Затова същият въпрос сега задават студентите от аудиториите по право.

Затова ние заставаме зад всяка дума от декларацията на студентите: "Колкото и да се опитват да ни манипулират, ние не вярваме на новоизлюпени спасители. Наясно сме, че политическата арена ще привлича винаги недостойни авантюристи, обслужващи всякакъв друг интерес, но не и интереса на хората. Но това може да се промени, ако ние, гражданите, имаме активна гражданска позиция и я отстояваме. Ние, студентите, избрахме да се борим. Не е ясно дали ще успеем поне в една битка, но знаем, че това за което си струва да се борим, е това, за което си струва да се живее."

Ние сме с вас. Времето е ваше!

Коментар

• Този съд нали го напълнихте с кадри на ГЕРБ..или за вашите мутри друго съди
                          Сега ми обясни защо твоите господари вместо да ограничат контрабандата на акцизни стоки е овладяха и печелиха от нея..Знам, че това много ви харесваше нали мутри

Искам ти да ми цитираш хора, които имат умни мисли, ама не от Винету или ЦВЦВ или комунистическите ви клонинги

Любомир Дацов: Олигархия се бори със средна класа
                          www.trud.bg
                          - Господин Дацов, като гледате проекта за бюджет за 2014-а, каква пица ще ядем - постна, или с месце?- Аз лично не харесвам нито формулировката на Симеон ..

Коментар

Нора Стоичкова: ПРОТЕСТИТЕ СА ГНУСНИ! ЛЮБА КУЛЕЗИЧ Я РАЗМАЗА КАТО ХЛЕБАРКА в Нова тв днес!
                            1kam1.eu
                            Кулезич превзе Нова телевизия и буквално смачка противничката на протестите Нора Стоичкова!Тази сутрин ..

КАНДИТ ТИ КАЧИ НЕщО УМНО ОТ БУДА ЦВЦВ И ИСКРЕТО- ТВОИТЕ МУТРОГОСПОДАРИ
                            Ами аз ги гледах и няма нищо подобно.

Двете си знаеха един лаф и го дъвчеха като дилаф.
                            Като слушаш едната - права е,
                            като слушаш другата и тя е права.

Е бахти държавата

Коментар

• Киро, братята ги пусна същият този съд и прокуратура, които вчера оправдаха Маргина! Знам, че не ти харесва отговора, но такива са фактите. И на мен не ми харесва, е червено-кафявата мафия е сложила ръка върху съдебната система (на теб това сигурно ти харесва), но и това ще променим.

Аз искам да живея в страна, в която няма значение кой управлява, защото съдебната система е независима. И когато Боко или Сергей сгазят лука да има кой да ги удари през ръчичките.

Това е промяната, която аз искам - независима съдебна власт!

А да ми цитираш поредната субчовешка форма, в лицето на другаркта Стоичкова, която днес искаше да беси в ефир....замисли се.

А защо другарката Стоичкова не направи група София без блокади, когато същите питекантропи, които в неделя нападнаха СУ, вандалстваха из София през февруари...
                              Last edited by kandid; 29.10.2013, 10:59.

Коментар

..

КУ.ВИ НА БОРИСОВ И МУТРИТЕЕ
                                По изхода на студентската стачка ще познаем кои сме и къде живеем
                                http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/1...www.capital.bg

И може би десет хиляди години по-късно археолозите на бъдещото човечество ще напишат в своите доклади:
                                "Тези човешки същества, които са налагали комунизма, очевидно са страдали от илюзията, че могат да спрат времето. В действителност те са спрели само собствените си часовници."

Това е края на есето "Когато часовниците са спрели" на Георги Марков, писано някъде през 70те, а може би и през 60те. От тогава са изминали поне 40 години, горе-долу смислената част на един човешки живот. А може би и 50, това няма чак такова значение.

По-тъжното е, че 24 години след края на Мъртвото време гласовете на хората със спрели часовници са все така многобройни, силни и добре сихронизирани. Даже си мисля, че тези гласове нямат нужда от стимула на страха или парите, те просто са програмирани така, да виждат света в черно и бяло и да реагират като бесни кучета на всичко, което би разбутало застоелите води на тяхното блато.

С думи, които от десетки години се движат по параболата "води ни Партийо, води ни", "да се снишим, докато отмине", "демокрацията/демократите/неолибералите/друга-страхотия-по-избор е виновна за отчайващото положение и липсата на пари за ендеката на културата", "длъжни сте да ни давате", "всеки, който е против статуквото, е враг на народа, курва, спекулант и изедник" и "не е времето, мястото и начина за промяна, не се прави така и не се прави от точните хора".

Да, факт е. Едва ли има друг, който да знае по-добре от рупорите на застоя "как не се прави", защото те не го правят от години, и не го правят най-добре. Тъжно е да си радиоточка, но още по-тъжно е да си маларийна ларва, доволно застинала в блатото на нищовремието.

Страхът им е една от причините продължаващите вече почти 140 дни, без прецедент, протести да предизвикат буря от омраза, грозни думи и фалшификати. Фалшификати на протести, на протестиращи, на Изборен кодекс, на свободно слово и на загриженост за бъдещето. И омразата идва не само благодарение на парите на заплашения монопол от мутри, олигарси, посредствени политици и Държавна Сигурност. Тя идва благодарение на нашите пари, раздадени, източени или платени като заплата в обществени медии, Народното събрание и Министерски съвет. И най-страшното – тя често идва напълно безплатно.

Страхът и ужасът, че блатото ще се изплиска. Все пак, много въпроси не ми дават мира – какъв точно трябва да си, за да насаждаш омраза срещу бъдещето – децата, студентите, знаещите, можещите, искащите да учат? Може би същият, който е предавал брат си по време на Сталинските репресии, съседа си на Народния съд и е доносничил срещу колегите си по време на диктатурата в България.

Едно нещо знам със сигурност. Виж кой те мрази и се страхува от теб, и ще разбереш дали си на прав път.

От 14ти юни насам вървим по правилния път. Протестите се случиха в точното време, на точното място, студентите се присъединиха организирано също в точния момент. Всъщност няма неточен момент да започнеш своя бунт срещу блатото. Но има неточен момент да сипеш омраза. И неточните хора, срещу които да го направиш. Децата.

Знам още нещо – по изхода на студентската стачка ще познаем кои сме и къде живеем. Дали ще успее или ще бъде смазана. Дали управляващите ще пуснат престъпници да направят погром или ще си подадат оставката. Дали сме мислещи хора в демократична държава, или човечета със спрели часовници в безвремието на диктатурата. Дали България има бъдеще или то ще отлети безвъзвратно през Терминал 1 и Терминал 2.

И също знам, че продължаваме. Ние, от площад "Независимост", студентите, преподавателите, мислещите, можещите, искащите.

П.С. Докато пишех този текст (публикуван е в неделя, 27 октомври - бел.Дневник), в двора на СУ нахлуха скинари, предвождани от депутата от БСП Борис Цветков, близките до правитеството Нина Гергова и Бисер Миланов -Петното и Андрей Вълчев от младежкото БСП. По ирония на историята следовниците на Сталин и Хитлер и организираната пресъпност бяха обединени от обща кауза - погром над демократично протестиращото бъдеще на България.

ПРАВИТЕЛСТВО ОТ МУТРИ

Коментар

Working...
                                X