If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Чудно ми е, ако някоя банка почне да предлага 150% доходност на месец, дали ще я обявят за пирамида и ако доходността на койна стане примерно 1% на година дали някой ще инвестира в него.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Никоя пирамида не може да се сравни с койните.
Виж ми шитовете спрямо биткойн днес, при условие, че биткойн е 1% нагоре за деня. http://prntscr.com/ho8z04
Така е, графиката на биткойна показва 150% доходност на месец и ~ 2000% доходност на годнина. Четох че пирамидата на Мамонтов МММ е предлагала над 1000% доходност годишно - наполовина на койните.
Хора, пирамидата още е малка. DOTCOM балонът имаше 4.2 трлн. долара капитализация. А биткойнът засега е само 0.5 трлн. долара. Има да се надува като мехур след каса бира. Емпирично балоните са средно по две години. Т.е. 2020 г. би трябвало да се приключи - става въпрос за пиковите моменти..
В тях има икономическа логика, а тук без залог, без покритие има само 0 и 1. Пък ако ще да са милиарди комбинации. Разбира се, има и необходимост от независима валута, но не това е начина. Засега това си е един възбуден електрон, който прави светове, но докога. Добре че не съм навътре в квантовата физика, че кой знай като каква хипербола щях да му лепна.
Да, трябва да се въведе Bancor, по идеята на Кейнс. Но няма да стане.
(Съвсем различно е от крипто Bancor-а, който койнаджиите са направили.)
А иначе, блокчейн и единиците и нулите може да се окажат много полезни и да спестят доста трансакционни разходи в бъдеще. Биткойн в това отношение изигра положителна роля. Но да видим дали очакванията ще се оправдаят. За сега почти нищо реално не е реализирано.
Да ти кажа, дори и в тъпите неща които правят на Уол Стрийт има сто пъти повече смисъл от койните. Дори да вземем едни пакетирани скапани ипотеки в CDO-та. Хората от Мудис и S&P са погледнали статистиката за скапани ипотеки за десет години назад, видяли са, че максимум 5% дефолтват и са направили съответните ААА траншове. Логиката им се оказала тъпа в последствие, но не е било съвсем като да не стъпят на нищо.
В тях има икономическа логика, а тук без залог, без покритие има само 0 и 1. Пък ако ще да са милиарди комбинации. Разбира се, има и необходимост от независима валута, но не това е начина. Засега това си е един възбуден електрон, който прави светове, но докога. Добре че не съм навътре в квантовата физика, че кой знай като каква хипербола щях да му лепна.
Така, де, там имаш империя, която може да си позволи много неща. А САтоШито кой е? Ако САШ застанат зад койните, това ще е новата валута. Ще се въведат разни ограничения и дотук с истерията и манията. Кой би дал 20000 щ.д. за 1?
Да ти кажа, дори и в тъпите неща които правят на Уол Стрийт има сто пъти повече смисъл от койните. Дори да вземем едни пакетирани скапани ипотеки в CDO-та. Хората от Мудис и S&P са погледнали статистиката за скапани ипотеки за десет години назад, видяли са, че максимум 5% дефолтват и са направили съответните ААА траншове. Логиката им се оказала тъпа в последствие, но не е било съвсем като да не стъпят на нищо.
Пък и зад една ипотека винаги има някакъв имот, на който все можеш да му вземеш някакви пари, дори по време на криза.
всичката тая енергия в напъване тука, ако я използвате за к0пане ще имате чиста инвестиция... ем няма да сте се набутали с 'артиени, ем природата чиста, ем шанса за инсулт по-малък ...ем няма да си седите капо и да се вайкате че сте изпуснали влака
П.С.
Снежине, да ме помниш с добро!
Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!
Така, де, там имаш империя, която може да си позволи много неща. А САтоШито кой е? Ако САШ застанат зад койните, това ще е новата валута. Ще се въведат разни ограничения и дотук с истерията и манията. Кой би дал 20000 щ.д. за 1?
Това, че потенциално могат да се налеят още доста пари е ясно. И най-вероятно ще продължат да се наливат още поне два-три месеца.
Но няма как да се прецени каква точно възвръщаемост очакват койн спекулантите, какъв им е времевия хоризонт, и толеранса към риска, колко волатилност могат да понесат и т.н. Нито има кой знае каква историческа база за сравнение или логика.
Съгласен съм. Ще остане в историята като най-грандиозната пирамида. Паметник.
Вярно, виртуалните койни май са първата глобална пирамида в историята.
Това обаче не променя нещата. Когато населението почне масово да си вкарва парите в някакъв отнесен виртуален продукт, без практическо приложение, само с цел бързо забогатяване, мисля че на всички е ясно, какъв ще бъде краят.
Коментар