Първоначално изпратено от mathematician
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Такава дискусия не е съвсем за тука.
Но ти мислил ли си дали ще си богат ако си на самотен остров без връзка други хора и имаш цялото злато на света.
А представи си аз да нямам никакво злато, но хлебаря да има дълг към мене и да ми дължи два хляба всяка седмица, месаря да ми дължи кило и половина месо, обущаря да ми дължи чифт обувки всеки три месеца...
Кой от двама ни е по-добре?
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеMoney - твърди дефлационни валути са невъзможни , те са аномални и койните са такива но при тях измамата е по яка - мултиплицирана е с прогресията на копането и безплатни транзакции. Това обаче не означава че продефлационния долар или евро са па малка измама, разлика няма и това че са базирани на дълг само усложнява обстоятелствата и ще направи цъфтежа на тези пирамиди по болезнен. Затова съм написал - разлика между измамата с койните и измамата на централните банки няма.
Дефлацията е кауза пердута - невъзможна, това е изкривяване на момента и в тези моменти просто се акумулира инфлация която в последствие ще избие. Дългът не обезпечава сам по себе си, защото е възможно плащането на стар дълг с нов и така се завърта така познатата ни схема на Понци.
Да не издребнявам в детайли.
Гледай филма за койните и края му и ще разбереш какво ще се случи с банките и продефлационната им политика и точно в него момент ще се отвори нов хоризонт за технологията с койните.
Обезпечението с дълг работи само в разумни граници и по принцип е една велика илюзия, реалното обезпечение трябва да бъде само с изпълними от задължаващата се страна договори - ясни и изпълними със срок. В бизнеса това вече го има и централните банки са много изостанали и още се занимават с измами.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеХартиения долар може и да е универсален, но аз не мога да летя из целия свят за да си плащам на място в кеш. Ако направят дигитална версия на хартиения долар ще е супер, но не искат. Нямам проблем ЦРУ-то да ми виждат транзакциите, да следят колкото искат. Просто да напрвят плащанията по света, бързи евтини и удобни.
С други думи проблем няма - решен е.
- 1 like
Коментар
-
Money - твърди дефлационни валути са невъзможни , те са аномални и койните са такива но при тях измамата е по яка - мултиплицирана е с прогресията на копането и безплатни транзакции. Това обаче не означава че продефлационния долар или евро са па малка измама, разлика няма и това че са базирани на дълг само усложнява обстоятелствата и ще направи цъфтежа на тези пирамиди по болезнен. Затова съм написал - разлика между измамата с койните и измамата на централните банки няма.
Дефлацията е кауза пердута - невъзможна, това е изкривяване на момента и в тези моменти просто се акумулира инфлация която в последствие ще избие. Дългът не обезпечава сам по себе си, защото е възможно плащането на стар дълг с нов и така се завърта така познатата ни схема на Понци.
Да не издребнявам в детайли.
Гледай филма за койните и края му и ще разбереш какво ще се случи с банките и продефлационната им политика и точно в него момент ще се отвори нов хоризонт за технологията с койните.
Обезпечението с дълг работи само в разумни граници и по принцип е една велика илюзия, реалното обезпечение трябва да бъде само с изпълними от задължаващата се страна договори - ясни и изпълними със срок. В бизнеса това вече го има и централните банки са много изостанали и още се занимават с измами.
D.Y.F-091066
Коментар
-
Понеже все ви сървърите на останалите в оправдание:
http://ceznewsletter.bg/main/view/181
Всички предприятия на Google вече се захранват само от възобновяеми енергийни източници. Това обяви компанията в Twitter. Към момента тя консумира 3 гигавата енергия.
Ако добивът на криптовалута се развива с настоящите темпове, то през 2020 г. за производството на биткойни ще е необходимо да се използва цялата световна енергия. Според анализаторите от Power Compare, ако копачите на биткойн от целия свят създадат автономна държава, тя ще е на 61-во място в света по потребление на електроенергия, изпреварвайки 159 държави.Last edited by IvanTerziev; 23.12.2017, 14:08.Мнението ми е погрешно и води до загуби.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nasco_3 Разгледай мнениеПо принцип форума би трябвало да е , за да си помагаме!В момента има голяма разлика в курсовете на Coinbase и другите борси.Аз имах свободни 4к долара в Bittrex.Купих LTC,наредих ги към Coinbase.Продадох ги веднага за евра.Разликата е около 380 долара.Отне ми 11минути.Риска е минимален.Сега мога да си наредя парите към българска банка от Coinbase.Цената е 15 цента за превод и от там пак в Кракен или Bittrex.Може да чакам да се изравнят цените отново и пак обратно.Тези врътки стават обикновенно в събота и неделя.Явно Coinbase закъсват за криптоси . Направих го вече няколко пъти и винаги печалбата е около 10 процента.Приемам критики и оплювания!
Коментар
-
По принцип форума би трябвало да е , за да си помагаме!В момента има голяма разлика в курсовете на Coinbase и другите борси.Аз имах свободни 4к долара в Bittrex.Купих LTC,наредих ги към Coinbase.Продадох ги веднага за евра.Разликата е около 380 долара.Отне ми 11минути.Риска е минимален.Сега мога да си наредя парите към българска банка от Coinbase.Цената е 15 цента за превод и от там пак в Кракен или Bittrex.Може да чакам да се изравнят цените отново и пак обратно.Тези врътки стават обикновенно в събота и неделя.Явно Coinbase закъсват за криптоси . Направих го вече няколко пъти и винаги печалбата е около 10 процента.Приемам критики и оплювания!Last edited by nasco_3; 23.12.2017, 13:42.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
Като при златото през Май месец ли? "Ако Макрон спечели, пътят е един надолу" - а то да вземе да направи дъно, което не е пробило и може да не пробие. THE CALL OF THE YEAR!
Други изказвания на г-н Илиев са "Златото ми е скъпо", "Златото нямаш шанс ако ФЕД вдигнат лихвите", което после мина в "неразривна корелация между 10 y. bond yield и златото". За справка yield-a е почти на същите нива като от началото на годината, а златото е 13% нагоре. Е на това му се вика "неразривна връзка", г-н Илиев. Голям сте!
БАЦЕ, с теб няма какво да си кажем. В момента те виждам, че си в позиция, ако златото стигне до 1350, да си го играл дълго и да си "в парите", ако слезе до 1150 - пак ще си на плюс, но ще има и бонус злородстване. А виж ли взече ме излети то над 1500 догодина, ще е "нищо, стопче". Корифей в трейдинга, евала!
Supertrader, всякакви неща може да се изпишат за Биткойн: какъв му е потенциалът, колко ме добронамерен или злонамерен създателят, колко е ефективно, колко е сигурно и бла бла. Общото между всичките тези неща е, че Биткойн отбеляза ръст от грубо казано 1000 до 20000 тази година. И го отбеляза при всички тези неща, бидейки налични. Това, че ти налагаш някаква своя психологическа граница, която лимитира тренда, е изцяло твой проблем. Сигурен съм, че и миналата година, ако си имал становище по темата, отново си се смял на този, които са предричали 10000. А виж то какво стана?! Подкрепите на целия този тренд са много много надолу, пак казвам, така че много път има да извърви, за да промени очакваната дългосрочна траектория, а тя е видима за всички. Защото правилно номер едно е да "Не стой срещу тренда". А да стоиш срещу Биткойн тренда е меко казано да го наречеш самоубийство.
За справка можеш да се консултираш с един инженер, който има собствена тема тук и един друг, който създаде "Дау 20К опасна територия". И на двамата нещо височки им се струваха нивата и обявиха 2017 за идването на Армагедон - само този CALL може да съпрерничи на Мишовия /ака money/ по несъстоятелност. Та ми се струва, че и ти на същия принцип погребваш Биткойн, защото ти се "струва скъпо". А е хубаво да се огледаш и разбереш, че това не е причина.
Понеже много обичат да сравняват Биткойн с тюлип манията - ти щеше да си против нея кога? Когато луковичката струва колкото велосипед, кон или крава? А тя докато се докара..Винаги, винаги, винаги може и още...МНОГО ОЩЕ. И не важи само за Биткойн.
Пак лъжеш и мажеш , но ти с друго не можеш да прикриеш слабите си неосъществени прогнози ,!!!
Снощи написах , че съм ПРОДАЛ злато .............. какви ''1350'' те лазат изотзад ....
Цел форум разбра за нагласата ми в златото , само ти ''окапания'' с неплатено шампанско не можа !!
Или пък , с редовните си измислици за казани от мен нива , целиш пезевенската да разбереш моментните ми виждания , а ?
КАЗАЛ съм ти ....и можеш да си го туриш като фототапет у вас ..... Нема да има рали у златото поне до септември 2018.
ЗАПОМНИ ЛИ ?
И не ми пиши разни 1400....1500.... защото ЗНАЕМ , какво имаш предвид ''рали'' (нов връх)...
Гледам ...метнал си от нищото , некакво ''1350'' - явно пак тайничко да подразбереш , ше може ли / нема ли да може
Ще се направа на ''неразбрал '' и ще ти ''опонирам'' ,че 1350 нема да го видиш , преди да ти светне 1200
Така добре ли е г-н Тукаима-туканема , а ?
Точно и конкретно !!!
А не по 2 чаршафа алабализми със завършек ...''Ралииии , пай'сеееее'' .. . хихихихи
П.П За Втори път ти го пиша......
Не злорадствам , а просто ти се подигравам . Ако мислиш, че двете думи имат едно значение - добре - ''злорадствам ''
- 1 like
Коментар
-
Ако вече така се нарича държането на отговорност за нечий думи, значи да
Но защо не си пазиш златната тема?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Пак комплекси ще избиваме.
Коментар
-
Като при златото през Май месец ли? "Ако Макрон спечели, пътят е един надолу" - а то да вземе да направи дъно, което не е пробило и може да не пробие. THE CALL OF THE YEAR!
Други изказвания на г-н Илиев са "Златото ми е скъпо", "Златото нямаш шанс ако ФЕД вдигнат лихвите", което после мина в "неразривна корелация между 10 y. bond yield и златото". За справка yield-a е почти на същите нива като от началото на годината, а златото е 13% нагоре. Е на това му се вика "неразривна връзка", г-н Илиев. Голям сте!
БАЦЕ, с теб няма какво да си кажем. В момента те виждам, че си в позиция, ако златото стигне до 1350, да си го играл дълго и да си "в парите", ако слезе до 1150 - пак ще си на плюс, но ще има и бонус злородстване. А виж ли взече ме излети то над 1500 догодина, ще е "нищо, стопче". Корифей в трейдинга, евала!
Supertrader, всякакви неща може да се изпишат за Биткойн: какъв му е потенциалът, колко ме добронамерен или злонамерен създателят, колко е ефективно, колко е сигурно и бла бла. Общото между всичките тези неща е, че Биткойн отбеляза ръст от грубо казано 1000 до 20000 тази година. И го отбеляза при всички тези неща, бидейки налични. Това, че ти налагаш някаква своя психологическа граница, която лимитира тренда, е изцяло твой проблем. Сигурен съм, че и миналата година, ако си имал становище по темата, отново си се смял на този, които са предричали 10000. А виж то какво стана?! Подкрепите на целия този тренд са много много надолу, пак казвам, така че много път има да извърви, за да промени очакваната дългосрочна траектория, а тя е видима за всички. Защото правилно номер едно е да "Не стой срещу тренда". А да стоиш срещу Биткойн тренда е меко казано да го наречеш самоубийство.
За справка можеш да се консултираш с един инженер, който има собствена тема тук и един друг, който създаде "Дау 20К опасна територия". И на двамата нещо височки им се струваха нивата и обявиха 2017 за идването на Армагедон - само този CALL може да съпрерничи на Мишовия /ака money/ по несъстоятелност. Та ми се струва, че и ти на същия принцип погребваш Биткойн, защото ти се "струва скъпо". А е хубаво да се огледаш и разбереш, че това не е причина.
Понеже много обичат да сравняват Биткойн с тюлип манията - ти щеше да си против нея кога? Когато луковичката струва колкото велосипед, кон или крава? А тя докато се докара..Винаги, винаги, винаги може и още...МНОГО ОЩЕ. И не важи само за Биткойн.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеАма то не се е разминало още.
Така като гледам, койнът пада при големи обеми, а се качва при доста тънка търговия. Това не знам какво ви говори, но за мене е мечи сигнал.
Давам му 80% да падне под 10 000 до края на годината и от там пътят за още доста надолу ще е почти неизбежен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеТроловете днес да не са в почивка?!... да не им свърши "работното време"... Саурон да не ги е пуснал в отпуска ?!
Коментар
Коментар