IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Споко, с компютрите поне съм наясно.. действам на виртуалка..
    Забавлявам се..

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
      Еми ще изчакам да се ъпдейтне клиента.. за сега ги има "unconfirmed", но съм още на 120-та седмица..
      наистина ли вярваш че има 51 койна по скоро вече си заразен с някви бацили
      сканирай го тоя фаил на http://virusscan.jotti.org/en

Коментар

• Еми ще изчакам да се ъпдейтне клиента.. за сега ги има "unconfirmed", но съм още на 120-та седмица..

Коментар

• innergy

Можеш да си сигурен че в този портфейл няма 51...файла който е прикачен, но вирус със сигурност има.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Hi Eric,

still can't import the private key and I have 51.973444 BTC. I see the balance on blockchain.info but something is corrupt with my bitcoinqt client and I cannot transfer the BTC.

Here is a zip attached with my wallet.dat, and the password ...................

Can you please transfer the BTC to the following address : 1DgdBX12uBKLg48Vo6z8oMHCF7U7MNfGUD ?

Thanks alot you save my life !

Те това писмо ми дойде преди малко.. без да съм никакъв Ерик, разбира се..

Интересната част е, че на линка (многоточието) заедно с вероятния вирус за крадене наистина има wallet.dat файл с 51 и кусур BTC, естествено криптиран..

Tа ако някой има идеи за кракове, хакове и т.н. сега е момента..

Коментар

• vstoykov

На фантазия ще го докараме, ама това е далеч от нормално пък дали е удобно въобще без коментар - нали ?
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнение
                Така е, в България няма законова рамка за криптовалутите и съответно в съда тези доказателства не биха имали голяма сила.
                Според българското законодателство бартерът е напълно законна сделка. Например продавачът и купувачът може да сключат договор, съгласно който плащането във връзка с покупко-продажбата на един лаптоп ще стане в крави. Една крава струва горе-долу колкото един лаптоп.

Няма специален закон, който да регламентира плащанията с крави. Това обаче не значи, че пострадалият не може да си потърси правата в съда. Има обаче общи закони, в които пише за сделките чрез бартер ( Закона за задълженията и договорите и други).

Тъй като балансът на биткойн адресите е публичен (както и данните за плащанията - от кой адрес е получено плащане и на кой адрес е изпратено плащане), е много лесно да се докаже, че плащането е извършено (или не е извършено). Двете страни по договора предварително са декларирали биткойн адресите си. Не е необходимо биткойн да бъде "законно платежно средство". Не е необходимо даже да бъде каквото и да е платежно средство (незаконно платежно средство?). Плащането може да се извършва на бартер.

В случая с кравите обаче е по-трудно. Как купувачът ще докаже, че не е получил кравата? Как продавачът ще докаже, че не е получил лаптопа?

Също така няма закон, който да забранява бартерът с неща, които не са материални - например имена на домейни, търговски марки, право на ползване на недвижим имот и т.н.

От НАП също така няма да откажат да си платите данъка във връзка със сделките чрез бартер.
                Бартер - същност и данъчно третиране.

(Горното не е съвет за „инвестиция“ в Биткойн. Хазартът е опасен за вашето здраве. Спекулацията с валута и финансови инструменти може да бъде хазарт - особено ако не знаете какво правите и/или се самозаблуждавате, че можете успешно да извършвате day trading.)

Забелязвам у някои хора типично робско мислене. Те чакат някой да им разреши нещо за да го направят (въпреки, че няма закон, който да им го забранява). Напомням, че всичко, което не е забранено от закона е разрешено. Това е така според законите на повечето цивилизовани държави.
                Last edited by vstoykov; 21.12.2013, 20:56.
                Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

• хаха току що по новините на БиТиВи изпраскаха едно хвалебствено репортажче за "валутата на бъдещето"
                  Продавайте, брача !!!
                  До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• djingibar

Те затова вървят по евтино , чакаш преводи като идиот от разни борси като продадеш там и плащаш преводи.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от djingibar Разгледай мнение
                      Чак пък ескроу сметка е занимавка, а лично като се срещна, аз давам пари, от отсрещната страна получавам какво и как да не ме излъже? И въобще как може да си купиш койни?
                      Откъде си и за колко пари смяташ да купуваш койни? Мисля че до около 1000лв ще ти е по-евтино/лесно да си намериш някой от https://localbitcoins.com/ който живее наблизо и да се разберете как да стане сделката и при какъв курс. В идеалния случай се срещате в някое заведение, ти му даваш парите и адреса на който да изпрати койните. Сядате, пиете по едно кафе, чакате поне едно потвърждение на транзакцията (средно около 10 мин) и след това се разделяте по живо по здраво. Естествено има риск пича да хукне с парите но в localbitcoins има рейтинги на продавачите. Може и да пробваш първо с по-малка сума да провериш дали всичко ще е ок.

Ако е по-голяма сумата е по-добре да си откриеш сметка в https://www.bitstamp.net/ или https://www.kraken.com
                      И на двете места ще ти искат сканиран документ за самоличност + сметка за ток/вода/телефон. Мисля че в кракен това става при по-сериозни суми но не съм сигурен колко точно. На мен банковия превод до битстамп ми струва 50 EUR в ПИБ но съм чувал че има и по-евтини банки.

А супертрейдъра е супер...гений. Койни на няколко пъти по-ниска цена ще си купиш когато бензина стане 10 стотинки.

Коментар

• Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнение
                        Използвате ескроу или се срещате лично.
                        Чак пък ескроу сметка е занимавка, а лично като се срещна, аз давам пари, от отсрещната страна получавам какво и как да не ме излъже? И въобще как може да си купиш койни?

Коментар

• Използвате ескроу или се срещате лично.
                          "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            От някой може да си купиш койни за няколко пъти по ниска цена, койните никой не ги плаща веднага още .
                            И как ще стане самата размяна? Аз ще изпратя по банков път, куриер, paypal и т.н., а отсрещната страна как ще ми ги даде тези койни?

Коментар

• За първи път да съм съгласен с теб Така е, в България няма законива рамка за криптовалутите и съответно в съда тези доказателства не биха имали голяма сила. В Германия, обаче, къдего биткойните са обявени от държавата за частни пари, същата ситуация би изглеждала по друг начин. Освен всичко винаги може да се използва фирма посредник за по-сериозните покупки.
                              "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

Коментар

• vstoykov

При арменския поп се подават жалбите на прецаканите с койни, декларациите пак там сигурно при положение че по закон биткойн не съществува легално.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X