IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• barbaron

По скоро съм за криптираните акции, централизирани и да си им носи отговорността компанията която ги емитира..поне да има кой да се грижи за тях. Трябва да имат дивидент и да имат и обезценка задължително и да може да се сплитват яко. Иначе койните са кухи - ползата е че се развива технология за криптиране.Нищо не струва реално един биткойн, то ще се види в даден момент..но ако до тогава захапят с криптирани електронни пари - акции от ФЕД ще си бият главите сами в стената, защото това вече ще застраши техните пари.
    D.Y.F-091066

Коментар

• barbaron

Посръчкай ги малко да побързат защото зимата ще свърши, а тази машинка ще грее здраво.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
        Има ентусиаст Но малко е поостаряло това 0,30 BTC/месец. Сметнато днес:
        http://bitcoinwisdom.com/bitcoin/calculator
        за 24 GH/s , Difficulty Increment: 20%, 250W, Current Difficulty: 1,418,481,395
        получавам за следващите 36 дни
        0.08435+0.08106+0.06594 = 0.23135 BTC
        а за целия си "живот" (още 5 месеца) копачките (евентуално) ще изкопаят 0,44 BTC
        така че съм готов да купя трите ти копачки за 0,23 BTC
        Виждаме се, тестваме, аз ти превеждам 0,23 BTC и след като ги видиш в твоя wallet (5 мин.) ми даваш копачките (със захранването)
        купи си от някъде другаде

Коментар

• Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
          Фростев,осъзнаваш ли поне малко ,колко си тъп ? Спри да се излагаш.
          Aйде пак с обидите! Кое точно от литературните есета за Свобода отговаря на реалността?

1. Ограниченост. Вече се спомена в тази тема, че има и други криптовалути. Лайткойн май се спряга за китайско изобретение. Разни магазини приемат по 30 вида алтернативни криптовалути наведнъж, дадох линк. Всяка една от тях е технически по-съвършена от Биткойн. Пиъркойн, популярна след Лайткойн дори не хаби процесорно време и ток за копаене.

2. Анонимност. Кешовите хартийки и дори кредитните карти са по-анонимни. Всяка транзакция остава в базата данни вовеки веков, и се види от цял свят в реално време. Най-голямата койн борса иска наснимани с висока резолюция лични документи. В момента базата на Биткойн е около 12 гигабайта, и все още Биткойн не може да се каже, че е популярен като валута за разплащане. Ако си купуваме банички с него ще стане терабайти.

3. Разпределеност. Малко село, 1000 души притежават половината изкопани Биткойни. Най-големият портфейл е наистина на ФБР, прибират с тонове. А реално се използват под 20% от изкопаните койни. 25% от BTC ги държат 100-тина портфейла.

4. Сигурност. Вече има успешен опит да се напечатат милиард нови неизкопани биткойна и те влязоха в системата. На практика се дърпа от едно място, и шепата хора контролиращи сорсовете и компилираните файлове са върнали с версия назад до стабилно състояние.
          Освен това сигурността на собствения портфейл представлява поредица от символи на някой друг килобайт, на диска на притежателя. Задача на собственика е да си го пази. Няма на кого да се оплачеш ако стане сакатлък, няма възможност за сторниране.

5. Независимост. Правителствата вече показаха могат или не могат да влияят на цената. За 20-тина дни Лайткойт намали цената си в долари 5 и нещо пъти. 80 и нещо процента спад, само защото китайците си наумиха, че леко не ги кефи, евентуално. Биткойн от 1200 и нещо $ беше станал под 400.
          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

• Мастъра след като осъзна, че банки и олигарси стоят зад спекулативната пирамида с шиткойните, се покри. Вече го е срам да дойде и да напише нещо похвално за биткойните в темата.
            Може да е зарязал биткойните и да се е прехвърлил да копае други виртуалки.
            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Това по Бтв да не беше Mastyra?
              http://selfielifes.com

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                И сега ко, sell?
                Много рано.
                Аааа, не знам. Аз само наблюдавам вече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  Обясни ли ви Цветанка в БТВ-ту за биткойна?
                  И сега ко, sell?
                  Много рано.

Коментар

• Обясни ли ви Цветанка в БТВ-ту за биткойна?

Коментар

• Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнение
                      В такъв случай, колега, след като биткойна е толкова по-добра валута от конвенционалната такава, можете ли да ми отговорите на един простичък въпрос - защо им е на тези, които притежават тази супер валута, да я продават за толкова несъвършената конвенционална?
                      не е нужно вече да се продават за конвенционална валута ами направо си ги ползваш

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1
                        А каква му е изгодата да им срути цената, ако притежава повечето?! Нещо ми убягва логиката...

Освен това ми се струва ти продължаваш да не разбираш какво е биткойн. В твоите очи това са просто едни виртуални пари, които някой някъде си е напечатал и чака лапнишараните да се нагушат и след това да избяга.

Това просто няма как да се случи, освен ако въпросният измамник няма 51% от ресурсите по "печатането" в момента в който иска да ги срути. Но дори да предположим че го направи, той ще трябва да вложи огромен ресурс. Т.е. няма да стане с едно телефонно обаждане и с въвеждане на парола, както например днес може да се срути долара, а и всяка една валута. На това се крепят днешните супер добри фиатни валути... на едно телефонно обаждане... никакъв ресурс, никакво "копане".

Всички видяхме какво се случи в Кипър. Там много хора олекнаха със суми, само за една нощ. След като политиците "седнаха и решиха". Всичкото това нещо беше направено през събота и неделя, за да не могат хората да си изтеглят парите (колко подло нали).

Разбира се биткойн има своите недостатъци, но не е толкова лесно някой да го срути... биткойн не разчита на съвестта на хората. Едно е да купиш един банкер или няколко политика, друго е да купиш хиляди сървъри само с едничката маниакална цел да срутиш биткойн. Разбира се в отчаянието си, ФЕД може и това да опитат. Но нищо не им гарантира успех... а какво става ако Китайците или някой друг (примерно добрия самарянин ) им се опъне със също толкова голяма сървърна мощ, а ако този "добър самарянин" има квантов компютър... къде отиваме тогава. ФЕД ще останат и без пари и без сървъри и без леляните биткойни... и целият им пъклен план, просто ще направи биткойн още по непробиваем и силен.

При всички други ситуации имаш някакви хорица там, от които зависи всичко. При биткойн имаш математически формули. На кое мислиш може да се разчита повече?

Идеята е това което прави биткойн силен, идеята че най накрая и за първи път в човешката история, ще имаме безпристрастен арбитър. Който се манипулира много трудно, първо защото не е човек и второ защото е необходим огромен ресурс.

Освен това дори биткойн да се провали и някой да успее да го хакне, заради някакви недостатъци. Имаме лайткойн, имаме праймкойн и тн. и тн. Криптовалутите ще продължават да съществуват. Защото това е бъдещето на разплащанията... напълно автоматизирана система, без човешки фактор и без банкови манипулации. Ако погледнем сегашната система и сравним с това което предлагат криптовалутите е малко като да сравняваме черешовото топче с атомна бомба.

Някога хората не вярваха, че можем да имаме безплатна и качествена електронна поща. Но днес това е нещо нормално и никой дори не се замисля да спори.
                        В такъв случай, колега, след като биткойна е толкова по-добра валута от конвенционалната такава, можете ли да ми отговорите на един простичък въпрос - защо им е на тези, които притежават тази супер валута, да я продават за толкова несъвършената конвенционална?

Коментар

• индианеца

Номера е да си пуснем "наши" койнове, да си изкопаем добро количество и после ще ги пробутваме на жълтурите да ги купуват.Те явно не само на твърд алкохол не държат и спекулата им действа подлудяващо.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от GoldBear Разгледай мнение
                            какво се плашите с този ток горят 250w трите общо
                            може да се плашат, че новите които ще излязат са по-мощни и евтини и с по-малко ток
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Концентрацията на парите е процес равнозначен на амортизация ! Големите като си имат койни, които дребните не позват то просто ще си ги имат. Най големия проблем на криптокойните е бързата им амортизация очевидно и очевидната им централизация - не е банката, но този който пуска софта и мухата първо изкопава значително количество, че може да им управлява и срути цената е ясно.
                              Има койнове, които дистрибуцията е много по-равномерна. Освен това говорим за част от емитираните койни. Има и изцяло proof-of-stake койнове, където не се копае, а транзакционните такси се разпределят според притежанието на съответния дял. На мен последните са ми доста интересни, т.к са на принципа на Мечо Пух - "колкото повече, толкова повече" - богатия богатее, бедния не получава нищо. Та там бих искал да видя как ще се разределят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнение
                                защто не може да си избие тока
                                какво се плашите с този ток горят 250w трите общо

Коментар

Working...
                                X