Първоначално изпратено от Алън
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Време е за ревизия на валутния борд и един лев трябва да стане 1 евро
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ганчо Юрдечков Разгледай мнениеЕ, как от къде?
Нали курсът ще е 1:2?
Напечатваме 100 милиарда лева, продаваме ги за 200 милиарда евро, така няколко пъти , купуваме половината Гърция и лайв.
балъци, които да платят--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Коментар
-
Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнениеКажи тогаз като си толкоз умен,
ако нямаш почти никакъв износ
от къде ще додат Еврата??????
Предварително ти казвам , че няма
да приема аргумента , че МАРСИАНЦИ
ще ги карат с космически кораби
Нали курсът ще е 1:2?
Напечатваме 100 милиарда лева, продаваме ги за 200 милиарда евро, така няколко пъти , купуваме половината Гърция и лайв.
Коментар
-
Гледайте предаването Бикове vs. Мечки днес от 16.00ч on-line
http://www.ebfbusiness.tv/index.php?page=watch_online
Ще разговаряме със Светла Костадинова и нейният коментар за изявлението на Тр.Трайков че е по-добре сива, отколкото никаква икономика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнениеАбе какви евра те гонят пак? Никой не е казал че ще махаме лева и ще приемаме еврото, пак в левове ще се плащат заплатите.
Затова въпросът ти е безщредметен, няма да ни трябват евра, просто курсът ще се префиксира за наше добро към 1:1.
разходите по производство на експортни
стоки става също почти двойни,
т.е. непродавайми.
Повече да обяснявам ли?????????????????--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнениеКажи тогаз като си толкоз умен,
ще ги карат с космически кораби
Затова въпросът ти е безщредметен, няма да ни трябват евра, просто курсът ще се префиксира за наше добро към 1:1.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнениеЦената няма да стане двойна, то и сега много стоки се внасят срещу евра от ЕС, нищо няма да се промени с цените.
А евра ще има, все пак имаме борд и съответно левовете имат покритие в конвертируема валута.
И стига с тези обиди на държавен служител или на малоумник.
ще ги карат с космически кораби--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеВ България не знам защо все се подценяваме.
Все сме зле, малки, криза, жертви, не заслужаваме...
Нашите пари купуват повече неща. Факт е.
Който пътува по света го вижда.
И борда се въведе навремето да ни пази от собствените ни политици, които повечето са българи...
Аз не смятам, че сме толкова без бъдеще.
Само малко, както казваше царят "да си оправим чиповете" И тук, при цялото ми неуважение към него, е прав.
у нас е под 300Е, а при германците 2304Е
Сега разбра ли ??????--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнениеЦената ще стане двойна при двойното
поскъпване на лева.
Плюс това няма да имаш и евра с която
да купиш вносната стока щото нямаш
и износители.
Бе малоумници е пълно тука !!!!!!
А евра ще има, все пак имаме борд и съответно левовете имат покритие в конвертируема валута.
И стига с тези обиди на държавен служител или на малоумник.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнениеПо-важно е каква е покупателната способност на заплатите у нас, т.е. едно е да вземаш 800лв. когато курсът е 1:1.95, т.е. около 400 евро валута, и друго е при 1:1, т.е. 800 евро във валута. Сега разбираш ли че при 1:1 положението ще е много по-добре за всички нас?
Съотношението валута/валута няма никакво отношение към покупателната способност и стандарта на живот на населението.
EUR/BGN = 1.95
EUR/JPY = 116
Искаш да кажеш, че японците имат по-малка покупателна способност ли?
Ти произвеждаш БВП за около 6600$ на година, затова и заплатата ти е около 500$ месечно.
Ако утре курсът стане 1:1, но ти продължиш да произвеждаш БВП за 6600$ годишно, заплатата ти пак ще е 500$/месец.
Германецът е по-богат от теб, не защото курсът е 1.95, а защото произвежда БВП за 40000$ годишно. И докато ако искаш да си купиш мерцедес или БМВ, задължително си го купуваш от германеца, то ако искаш да си купиш пъпеш можеш да избираш между български, македонски, турски, бразилски или мексикански.
Коментар
-
В България не знам защо все се подценяваме.
Все сме зле, малки, криза, жертви, не заслужаваме...
Нашите пари купуват повече неща. Факт е.
Който пътува по света го вижда.
И борда се въведе навремето да ни пази от собствените ни политици, които повечето са българи...
Аз не смятам, че сме толкова без бъдеще.
Само малко, както казваше царят "да си оправим чиповете" И тук, при цялото ми неуважение към него, е прав.
Коментар
-
[QUOTE=mnz;1059088498][QUOTE=Ганчо Юрдечков;1059088492]Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеЗначи аз до момента не прочетох сериозен аргумент защо лева трябва да е подценен.
Какво значение има цената на пъпеша?
По-важно е каква е покупателната способност на заплатите у нас, т.е. едно е да вземаш 800лв. когато курсът е 1:1.95, т.е. около 400 евро валута, и друго е при 1:1, т.е. 800 евро във валута. Сега разбираш ли че при 1:1 положението ще е много по-добре за всички нас?
800 му лева заплата да станат 800 евра
и понеже явно знаят , че от 800 лева
няма как да почнат да му плащат 1600
лева заплата, щото няма от къде да дойдат,
им е дошло на ум , че 800 лева могат да
станат 800 евра.
ДА АМА НЕ !!!!!!
Първо няма от къде да додат еврата като
фалират всички износители!!!
Второ не знам как ще си купиваш от бензин
и автомобили и частите за тях, телевизори
до цялата храна(без хляб) която е внос!!!
Цената ще стане двойна при двойното
поскъпване на лева.
Плюс това няма да имаш и евра с която
да купиш вносната стока щото нямаш
и износители.
Бе малоумници е пълно тука !!!!!!--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
Коментар
Коментар