Първоначално изпратено от Петър Караиванов
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Искров и Орешарски за фискалния резерв !
Collapse
X
-
Съзирам умисъл във въпроса на бившия финансов министър Пламен Орешарски, свързан с фискалния резерв. Това заяви малко по-късно премиерът след откриване на разширение към детска градина в столичния квартал „Люлин", предаде БГНЕС.
Ако друг депутат беше питал за фискалния резерв - дали от „Синята коалиция", „Атака", РЗС, ДПС, щях да приема питането в Народното събрание за нормално. В случая пита Орешарски - този, който е извършил криминалното деяние. Той трябва да е наясно, че след като пита, Дянков трябва да отговори.
„Вие нямате право да разсекретявате наши решения", цитира премиерът изказване на бившите управляващи. „Ми тогава - що питаш?", отговори си риторично Борисов. Според него по този начин се е целял провал на банковата система, както по време на Жан Виденов.
Преди седмица Станишев каза, че пипането на фискалния резерв е опасна игра. Защо тогава той го е пипал. Решенията за това са на моето бюро, ако още веднъж някой се обади, ще ги извадя, закани се премиерът.
http://www.econ.bg/news/article17005...veri_premierut
Вчера е имало среща между вицепремиера Симеон Дянков и управителя на БНБ Иван Искров. По време на тях е била постигната договорка тази тема да не се коментира повече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogersПървоначално изпратено от acen1975ST,фиксалния резерв е част от целия резерв на бг....фиксалия резерв е по скоро измислица премислица българономически вариянт и сам по себе си означава едно НИЩО........смешно понятие,създадено от смешници...
разбирам кукуригувци като искров и орешарски и други продукти на УНСС да дъвчат безсмислени фрази,за да звучат по "сложно",ама дянков не мога да разбера
интересно ми е,що дянков не преведе на английски понятието "фиксален" резерв и да даде пример със сащ,или друга държава
и после да си купи една кола на "лизинг",или да използва финансовия инструмент "марджин"
Коментар
-
Първоначално изпратено от СтамболовТърговските банки са стабилни, увери премиерът
Борисов видя умисъл във вчерашното питане за фискалния резерв, отправено от бившия финансов министър
* Econ.bg
Вместо да бъде УВОЛНЕН веднага от поста който заема, Искров се бил договорил с Дянков темата повече да не се коментира ! Ама тези двамцата не осъзнават ли,че ТЕМАТА не е за техните пари, а за тези на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ???
Темата уважаеми господа МАЛОУМНИЦИ ще спре да се коментира когато такива като Вас спрат да си въртят далавери с Фискалния резерв и отидат да отговарят пред Темида на ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА !!!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от plan zПървоначално изпратено от STНе знам, какъв финансист си, но продължаваш да бъркаш валутен и фисален резерв
Фискалният резерв в управление "Емисионно" е част от брутните валутни резерви на държавата, уважаеми Forex Master. Ако БНБ реши да извади парички от фискалния резерв, който трябва да съхранява, това автоматично ще доведе до намаляване на валутния резерв със същата сума. Ако се извадят парички от резерва - трябва да се намалят паричките, които са натрупани при граждани и фирми. Последното е задължително в случай, че искаме фиксиран курс на лева.
Между другото, пише се "фискален" от "фиск", а не от "фисули".
P.S Пропуснатата буква е заради проблем с клавиша. Дребнавостта е признак на слабост
Коментар
-
ST,фиксалния резерв е част от целия резерв на бг....фиксалия резерв е по скоро измислица премислица българономически вариянт и сам по себе си означава едно НИЩО........смешно понятие,създадено от смешници...
реално парите ,с които бг разполага са:
23 милярда,без паричната наса в обръщение,която е 7,5 милярда и реално е "подплатена" с еевро за борда.....
с други думи валутните резерви на бг са 15,5 милярда.....а 18,5 милярда са "инвестирани" в "ценни" книжа
до сега никой не е казал къде са инвестирани?
даването на искров и орешарски на част от тези пари на търговски банки ТАЙНО е в нарушение със всички закони за реално обявяване на данни от БНБ спрямо европейските закони....!!!!!!!!!
забележи-не казвам,че не може да дават на ТБ пари,могат,НО НЯМАТ ПРАВО ДА ГО ПРАВЯТ ТАЙНО,защото нарушават камара закони и ощетяват всеки собственик на ДЦК!!!!!!!!!
когато една държава има външно финансиране-ДЦК,тя се превръща в един въд тъговско дружесто-и е задължена към кредиторите си за обявява реални данни!!!
щом държавата дава гаранции,че резервите й могат да бъдат инвестирани само в ААА книжа,то финансовия министър НЯМА ПРАВО да използва тези пари тайно и да подарява на закъсали банки,като си прави тайни сделки с шефа на БНБ!!!!!!
когато орешарски и искров са подарявали пари на ПИБ,то е трябвало да го сторят както всички останали държави-обявява се в пресата,в държавен вестник точ1но колко пари се използват,на каква лихва и срещу какви гаранции от сдухалата банка се изземват за гарантиране срещу инсолвънси.
отделно тези пари се изваждат от резерва ВЕДНАГА и се поставят под съвсем друга графа(каквата в БНБ още няма) ..........щото искров и сие са аборигени....
когато гарантираш АААрейтинг резерв,а го даваш да сдухали банки и още го обявяваш в баланса като "резерв",е нагло нарушение на камара международни закони.......
отделно този резерв от 18.5 милярда не са пари на искров .нито БНБ е частна банка!всеки данъкоплатец,който дори и 1лев данък е платин,има пълното право да знае къде са инвестирани тези пари!!!!!!искров е на поста си да управлява този ресурс,а не да крие къде го слага!!!!!!!
знаеш ли какви далавери могат да се правят?????ще ти дам жокерче:
аз съм английски мючуъл фонд и имам 30 годишни американски бондове,които искам да продам....
пазарната цена днес е 300 милиона долара......обаждам се на искров и му ги шиткам за 330 милиона -10% над пазарната,и под масата с искров дели 30 милиона,с които сме ущетили бг-за искров и БСП 15 милиона кеш,за мен 15 милиона кеш..........
след 2 месеца тези книжа струват пак 300 милиона,само че искров ми ги продава обратно за 270 милиона........и пак делкаме 30 милиона......
и в крайност от тази сделка бг е ощетена с 60 милиона долара за 3 месеца И ПОНЕЖЕ ДАННИТЕ СА ТАЙНА,НИКОЙ НЕ ЗНАЕ ДАЛИ ИМА ТАКИВА ИГРИ,ИЛИ НЕ!
и запитай се-ЗАЩО ВСИЧКИ ТЕЗИ СДЕЛКИ СЕ КРИЯТ???????
кой знае комунистите и искров колко пари може да са източили за 4 години по този начин........
Коментар
-
Първоначално изпратено от STНе знам, какъв финансист си, но продължаваш да бъркаш валутен и фисален резерв
Фискалният резерв в управление "Емисионно" е част от брутните валутни резерви на държавата, уважаеми Forex Master. Ако БНБ реши да извади парички от фискалния резерв, който трябва да съхранява, това автоматично ще доведе до намаляване на валутния резерв със същата сума. Ако се извадят парички от резерва - трябва да се намалят паричките, които са натрупани при граждани и фирми. Последното е задължително в случай, че искаме фиксиран курс на лева.
Между другото, пише се "фискален" от "фиск", а не от "фисули".
Коментар
-
Търговските банки са стабилни, увери премиерът
Борисов видя умисъл във вчерашното питане за фискалния резерв, отправено от бившия финансов министър
Коментар
-
Първоначално изпратено от plan zПървоначално изпратено от gigowВиж пич, ще ти отговоря само веднъж, че ще излизам. И то точка по точка от подчертаното от мен.
1. Дянков кога стана прокурор? Той е един новоизлюпен политик и като всички политици лъже.
2. Не централната банка твърдеше, че няма криза ами политическата мафия начело със Станишев. Целта им беше да прелеят бюджетния излишък в близки до тях фирми.
3. Прави разлика между фискален резерв и валутен резерв. Питай финансисти. Те ще ти я обяснят. Аз не съм такъв.
4. Миналата година БНБ ( начело с Иван Искров) наложи сериозни рестрикции на търговските банки, точно с цел да не раздават безконтролно кредити и вероятно затова оцеля до сега финансовата ни система. Пак питай финансистита. И вероятно по тази причина Борисов остави Искров на поста му. А втория официално обяви оставката си. Финансист от неговия калибър може взема тлъсти суми в големи частни банки, но човекът е решил друго. Това е.
Бъди здрав!
1. За прокурора - много си буквален, но буквализма си е проблем на партизанските отряди и на техните потомци от много години насам и няма да го коментирам.
2. За политическата мафия си прав, но Станишев си имаше и бек-вокали от БНБ. Също като няколкото афроамериканки отзад на концертите на Рей Чарлз. Едно от тези гласчета си беше на гуверньора - като рече Станишев, че всичко е наред, Искров пееше "Алелуя".
3. Разликата и най-вече приликата между валутния и фискалния резерв и кое е част от другото съм обяснил по-долу. Аз съм финансист.
4. Рестрикциите на БНБ също съм ги обяснил във форума (има search функция за тая работа), но ще спомена най-важното - благодарение на тези рестрикции се раздадоха доста кредити при очевидно занижени условия. БНБ предписа 100 лева остатъчен доход при гражданите, аз пък искам да попитам Иван Искров как се живее с 3 (три) лева на ден, може би той е пробвал и ще ми отговори! След това, с намаляване на минималните резерви се ознесоха доста пари навън в края на 2008 г. и началото на 2009 г. - точно когато страната ни имаше нужда от тези пари. След което нещата се покриха чрез удължаване срока на провизиране на проблемните кредити през март (от 90 на 180 дни, което е двойно увеличение на срока). А междувремено се оказва, че имало и други тайни "предпазни" споразумения. Както писах по-долу, пази Боже да те цапардоса отзад такова "предпазно средство".
А дали Искров би взимал тлъсти суми в големи частни дружества - аз лично силно се съмнявам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от plan zАко някой престъпник каже, че не е престъпник, значи прокурора е лъжец, така ли? Не разбирам. И защо ни пращаш линкове от официални съобщения на БНБ?
Уважаеми gigow, искам да припомня, че същата централна банка заедно със Станишев ни убеждаваше, че няма криза, докато по същото време дефакто е рефинансирала търговските банки с валутния ни резерв напук на всички закони в страната и най-вече на валутния борд! Същата БНБ разреши на търговските банки да раздават на гражданите кредити при 100 (само сто) лева остатъчен доход. Същия Искров отложи големите провизии по кредитите за след изборите, та сега може да попрочетеш статистиката какви хубости излизат със закъснение в банковата система!
1. Дянков кога стана прокурор? Той е един новоизлюпен политик и като всички политици лъже.
2. Не централната банка твърдеше, че няма криза ами политическата мафия начело със Станишев. Целта им беше да прелеят бюджетния излишък в близки до тях фирми.
3. Прави разлика между фискален резерв и валутен резерв. Питай финансисти. Те ще ти я обяснят. Аз не съм такъв.
4. Миналата година БНБ ( начело с Иван Искров) наложи сериозни рестрикции на търговските банки, точно с цел да не раздават безконтролно кредити и вероятно затова оцеля до сега финансовата ни система. Пак питай финансистита. И вероятно по тази причина Борисов остави Искров на поста му. А втория официално обяви оставката си. Финансист от неговия калибър може взема тлъсти суми в големи частни банки, но човекът е решил друго. Това е.
Бъди здрав!
Миналата година и в началото на тази БНБ намали МЗР на банките с аргумента, че трябва да имат повече пари за кредитиране ! Сключиха и "Джентълменско" споразумение. Ама щом докопаха кинтите, банките тутак си ги изстреляха към майките в централите......по други земи.
Относно причината Борисов да остави на поста си Искров, вЕрвай ми те са доста по-различни. Целта е групата "Капитал" да получи лиценз за банка която Искров вече веднъж отказа, и компанията Прокопиев,Апостолов и Дянков да въртят държавните кинти от там. За сега Дянков отнесе шамар от Борисов който забележи - под мъдрото давление на Искров отказа да пипат фискалния резерв и изигра ролята на доброто ченге(тази му е любимата). И ти бъди здрав и се информирай повече за да си наясно с нещата преди да ги коментираш.
Коментар
-
и още нещо де
и онова недораумение Симеонов (Румен) да си стяга багажа))))
че и тоя как се е оплескал))))
само ще вметна - наредба 20 я чете като будист откровенията на св. Йоан - демек, ако му е кеф я прилага, ако не му е - не.
за да съм по-конкретен - човек с фирма с необслужван кредит получава сертификат за изпълнителен директор)))) а пък един друг хем е изпълнителен на една, хем на друга, хем шефът на надзора на тази банка е в УС на четвърта банка))))
а сега отговорете - в коя банка работи синът на Румен Симеонов и защо си позволява тези неща)))))
Коментар
-
Дянков казва,че 86% от резерва се държат в БНБ.........да не се прави на ни лук ял,ни мирисал,а да каже КЪДЕ СЕ НАМИРАТ ОСТАНАЛИТЕ 14% ОТ ФИКСАЛНИЯ РЕЗЕРВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
що се отнася до орешарски и искров,тези хора нса виновниците в бъдеще десетки хиляди хора в бг да бъдат тотално обрани и разорени.......с оставянето на банките да правят квото си искат и рекетират хората под закрилата точно на финансовия министър и шефа на БНБ,те сринаха системата-хем банките ще реват,хем народа.....
що се отнася до ПИБ-дянков да каже точно колко пари искров е дал миналия май на тях,за каква лихва и какви активи е заложила ПИБ и колко от тези пари са върнати ........ако предоставената лихва е била под лихвата на софибор за момента,тогава искров е ощетил държавата с подаряване на ресурс под цената и трябва да бъде съден за нанасяне на щети на поверената му институция!!!!!!!!
що се отнася до ПИБ-в момента всеки миноритарен акционер е в пълното си право да ги съди за възтановяване на загубите си от инвестиции в техни акции,защото МАя е давала лъжливи данни в тримесечните отчети-миналата година констатираха рекордни печалби а всъщност банката е била пред фалит...
и са ощетили миноритарите,като мажоритарите са продавали акции,защото са знаели кво реално се случва в банката,а тъяхното излизане е било поето от глупендери,четящи лъжливите им отчети.
БФБ трябва да даде също и извадка на сделките с акции на ПИБ-кой точно рухна акцията на компанията,когато ужким всичко беше супер и банката правеше "рекордни" печалби.......
ако някой от мажоритарите или от управителния съвет на банката е дъмпвал акции за периода началото на 2008-средата на 2008,софийската прокуратура трябва да заведе дело освен за лъжливи отчети,то и за инсайт трейдинг!!!!!
а да видиме ще има ли някога поне един осъден финансист в тая държава,или бг ще си остане бананова република завинаги?
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigowВиж пич, ще ти отговоря само веднъж, че ще излизам. И то точка по точка от подчертаното от мен.
Бъди здрав!
1. За прокурора - много си буквален, но буквализма си е проблем на партизанските отряди и на техните потомци от много години насам и няма да го коментирам.
2. За политическата мафия си прав, но Станишев си имаше и бек-вокали от БНБ. Също като няколкото афроамериканки отзад на концертите на Рей Чарлз. Едно от тези гласчета си беше на гуверньора - като рече Станишев, че всичко е наред, Искров пееше "Алелуя".
3. Разликата и най-вече приликата между валутния и фискалния резерв и кое е част от другото съм обяснил по-долу. Аз съм финансист.
4. Рестрикциите на БНБ също съм ги обяснил във форума (има search функция за тая работа), но ще спомена най-важното - благодарение на тези рестрикции се раздадоха доста кредити при очевидно занижени условия. БНБ предписа 100 лева остатъчен доход при гражданите, аз пък искам да попитам Иван Искров как се живее с 3 (три) лева на ден, може би той е пробвал и ще ми отговори! След това, с намаляване на минималните резерви се ознесоха доста пари навън в края на 2008 г. и началото на 2009 г. - точно когато страната ни имаше нужда от тези пари. След което нещата се покриха чрез удължаване срока на провизиране на проблемните кредити през март (от 90 на 180 дни, което е двойно увеличение на срока). А междувремено се оказва, че имало и други тайни "предпазни" споразумения. Както писах по-долу, пази Боже да те цапардоса отзад такова "предпазно средство".
А дали Искров би взимал тлъсти суми в големи частни дружества - аз лично силно се съмнявам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от plan zАко някой престъпник каже, че не е престъпник, значи прокурора е лъжец, така ли? Не разбирам. И защо ни пращаш линкове от официални съобщения на БНБ?
Уважаеми gigow, искам да припомня, че същата централна банка заедно със Станишев ни убеждаваше, че няма криза, докато по същото време дефакто е рефинансирала търговските банки с валутния ни резерв напук на всички закони в страната и най-вече на валутния борд! Същата БНБ разреши на търговските банки да раздават на гражданите кредити при 100 (само сто) лева остатъчен доход. Същия Искров отложи големите провизии по кредитите за след изборите, та сега може да попрочетеш статистиката какви хубости излизат със закъснение в банковата система!
Бъди здрав!Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
Коментар