IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Щом това са писъци от синдикатите, достоверността малко ме съмнява. Поковете няма как да премахнат напълно таксите, защото това означава не само да работят без печалба, но и да плащат от джобът си разходите при инвестирането. Тия палячовци от Подкрепа защо не започнат не само да "работят" без заплати, но и всеки месец да наливат от джобът си по 0.5 Б всеки в Ной?

Поковете няма как да "печелят от инвестиции", защото доходностите са изцяло в полза на осигурените лица. Таксите трябва и ЩЕ бъдат намалени, впрочем процесът вече тече.
    Всъщност поковете могат да печелят от инвестиции. Единият начин, който е напълно легален, е като инвестират средствата заделени като пенсионни резерви (би трябвало да са вече над 100 млн). Другият начин, който е по-притеснителен е като инвестират в свързани лица, които имат толкова успешен бизнес модел че никой друг не би инвестирал в тях.

Коментар

• Щом това са писъци от синдикатите, достоверността малко ме съмнява. Поковете няма как да премахнат напълно таксите, защото това означава не само да работят без печалба, но и да плащат от джобът си разходите при инвестирането. Тия палячовци от Подкрепа защо не започнат не само да "работят" без заплати, но и всеки месец да наливат от джобът си по 0.5 Б всеки в Ной?

Поковете няма как да "печелят от инвестиции", защото доходностите са изцяло в полза на осигурените лица. Таксите трябва и ЩЕ бъдат намалени, впрочем процесът вече тече.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Интересно, но не и неочаквано - Пенсионните фондове печелят от такси колкото от инвестиции
        Вярвам, че това обяснява зашо не могат да бият дори и банков депозит - тъжна история! А най-веселото е, че за 15 години фондовете са получили под формата на такси 1 милиард лева от нас - страхотно, нали?
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Питай Димитър Желев дали има нещо общо между Алианц България и Индустриален Холдинг България - или ти си Димитър Желев?
          Доколкото зная: той е миноритарен акционер и в двете - тоест както и аз по описаният начин. Не, аз не съм той.

И още - свързаността не означава непременно мошшшшеничество. Ного от инвестиционните фондове на Allianz инвестират в акции на Allianz и никой не вижда нищо непочтено в туй. Съвсем различно е, когато някое дружество (кухо или умерено кухо) е де факто собственост на няколко ПФ от дадена група и те си връткат акции само помежду си и така им определят цената на колкото ги устройва.

Коментар

• Пенсионните фондове: Инвестиции в свързани... какво?

За пореден път регулаторът не успя да констатира, че свързаните инвестиции са дългогодишна практика за дружествата, които са част от местни групи

http://www.capital.bg/biznes/kompani...vurzani_kakvo/
            Last edited by Innocent; 10.02.2017, 19:30.

Коментар

Вярно че пише. Добре, че не са боядисали с жлътичко ХЕС и Трейдингът.

Ного е просто:
              ПОД Алианц е дъщерно на Алианц България холдинг.. Алианц България холдинг е дъщерно на Алианц Нова Европа - Виена, което е 100% собственост на Allianz SE.
              Аз съм акционерин в Allianz SE и през него - по веригата, по веригата: съсобственик на ПОД-овото. Акционерин съм в Трейдингът и в Хесовицата. В същото време съм служител на ПОД-овото и на всички останали дружества в групата. Значи - има свързаност, фактически неотличаваща се от свързаността с Индустриален холдинг. Ама от Кафенето не са ме подушили.
              Питай Димитър Желев дали има нещо общо между Алианц България и Индустриален Холдинг България - или ти си Димитър Желев?

Коментар

Ърм - Патриотите вярно са разпродали всичкото Жабок - то затова доходността им се срина като` тако`а.
                не са бре, ожабилите се(по прецаканото) не са изкочили от тенджерата
                от капитал са дали само по-големите позиции
                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Ърм - Патриотите вярно са разпродали всичкото Жабок - то затова доходността им се срина като` тако`а.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

то си пише отдолу сивичко свързано с еврохолд, жълтичко с алианц и тн
                    Вярно че пише. Добре, че не са боядисали с жлътичко ХЕС и Трейдингът.

Ного е просто:
                    ПОД Алианц е дъщерно на Алианц България холдинг.. Алианц България холдинг е дъщерно на Алианц Нова Европа - Виена, което е 100% собственост на Allianz SE.
                    Аз съм акционерин в Allianz SE и през него - по веригата, по веригата: съсобственик на ПОД-овото. Акционерин съм в Трейдингът и в Хесовицата. В същото време съм служител на ПОД-овото и на всички останали дружества в групата. Значи - има свързаност, фактически неотличаваща се от свързаността с Индустриален холдинг. Ама от Кафенето не са ме подушили.
                    Last edited by Императорът; 10.02.2017, 14:51. Причина: Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.

Коментар

Тони: това е важна информация. Ама какво значи това, че някои работи са в жлътичко, други в сивичко, трети в оранжевичко?

Пак са ни пощадили в инфото - инвестицията в Софарма Трейдинг тоже е свързана.
                      то си пише отдолу сивичко свързано с еврохолд, жълтичко с алианц и тн

Коментар

• Тони: това е важна информация. Ама какво значи това, че някои работи са в жлътичко, други в сивичко, трети в оранжевичко?

Пак са ни пощадили в инфото - инвестицията в Софарма Трейдинг тоже е свързана.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                          бъдеще са отличници

а вие в алианц големи тарикати взимате такса за да изберете фондове с такса
                          мн е трудно да избереш куц фонд с такса
                          и вземаш такса за това, нали?

Коментар

• бъдеще са отличници

а вие в алианц големи тарикати взимате такса за да изберете фондове с такса

Коментар

• От днешния Капитал - може да е интересно за инвестиращите. Импе вече говорим за "свързани с Алианц"

Last edited by tony1975; 10.02.2017, 07:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                                КСО трябва да се промени и да се забрани да се инвестира в чужбина.
                                Биков, ти у ред ли си, бе - то в България има осем читави дружества на кръст, ти искаш в тях да се излеят 8 МБ - и какво - една акция на Трейдингът (напримерно) да стане 38 кинта?

Коментар

Working...
                                X