IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 1.08.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Винаги протестите се купуват ,някой с пари ,други с власт ,трети с работа ,четвърти с бизнес....
    Активно съм Протестирал през 1997 г..... и знам същността на упражнението...
    Предз февруари не съм протестирал ,но тогава протестите бяха социални и протестираше провинцията от високите сметки ,в София имаше пак както сега по няколко хиляди човека....
    Зомбирането на медиите че протеста е нов и протестиращите са за смяна на морала ,ме накара да отида и да видя....
    Същата боза....
    Някой са кукловодите ,други са куклите а трети са зяпачите....
    Та какво мислиш за Плевналиев ...
    Ето ти двама яростни критици на Бойко Борисов, които подкрепят протестите:

Аспарух Панов

http://e-vestnik.bg/17951/kuklovodit...te-na-prehoda/

Николай Слатински

http://nslatinski.org/

И ето как правителството се разпада:

Народното събрание не избра новия вицепремиер заради липса на кворум

http://www.mediapool.bg/народното-съ...ews208063.html

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
      Баси можи така на всеослушание човек да обявава, колко е глупав - значи викаш да оставим престъпниците в парламента и да чакаме те сами да се самопоправят - ми не го ли правихме вече двайсетина години след 89 това и какво стана
      Рожерс, ти интернет лумпен ли си ?
      Ъъъъ ?
      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Ralitsa Kovacheva
        Не знам кое е толкова трудно за разбиране, ама пак ще обясня: не искам държавата да ми дава детски, енергийни, социални и каквито и да било помощи. Не искам да се пенсионирам рано, не искам всичко да ми е безплатно. Искам правила и ред, законност, прозрачност и морал. И не, не завиждам на хората, които знаят повече езици от мен, имат повече дипломи и печелят повече пари, възхищавам им се, искам да съм като тях, искам да са повече и да ме управляват. И мисля така не защото не ми е проблем да си плащам сметките, а защото вярвам, че така е правилно - всеки му според способностите, не според потребностите (връзките, майките, мускулите).

браво

Коментар

• Баси можи така на всеослушание човек да обявава, колко е глупав - значи викаш да оставим престъпниците в парламента и да чакаме те сами да се самопоправят - ми не го ли правихме вече двайсетина години след 89 това и какво стана

Първоначално изпратено от kondosko Разгледай мнение
          Вече започна да ми идва в повече от така наречения протест!!!!!
          Искам да попитам, "интелигентните" и "образованите" хора какво предлагат и как смятат да го постигнат, тъй като до сега 12 дни не успях да го разбера, аз, простия и необразован провинциалист?!!! Бих искал да знам, как ще се справят с гладната, грозна, проста и озверяла тълпа зимата, която няма да има пари да си плати тока и няма да има какво да яде! Освен оставка и червени боклуци - друго аз за 12 дни не чух! Искате нов изборен кодекс, добре, но нали някой трябва да го изработи!!!!Защото, при нови избори сега, запазваме настоящото политическо статукво. Ето ви и сценарий - нови избори, най-рано Септември, работещо правителство в средата на Октомври и Декември, тълпата, която ви споменах е на улицата.Отново хората ще се палят по улиците, отново всичко спира да работи и до кога така питам аз?!!
          В крайта сметка, инерцията на протеста се загуби.Имаше момент, в който, така наречените протестиращи можеха да контролират управляващите, но този момент бе изтърван. По-долу някой спомена, че 80% в страната подкрепяли протестите- на хората започна да им писва да гледат едно и също, омръзна им от лозунги от рода на "червени боклуци" и "оставка"- искат идеи за промяна, а те липсват!

Коментар

• Колчо ти си сериозен човек.Винаги съм ценял мнението ти- професионално е..
            Това е тема боклук и пълна с платени тролове, така че малко ги преекпонирам за да се забавлявам, но се съгласи , че с комунизъм и мутренство борсата няма да върви

Коментар

• следват избори - и децата го знаят -

Първоначално изпратено от kondosko Разгледай мнение
              В какво се изразява гражданаската позиция, в лозунги от типа оставка и червени бокулуци в това ли?!!!! Пак да попитам, след оставката на правителството, какво следва?!

Коментар

• Guardian: Протестиращите искат край на ненаситната олигархична власт
                26.06.2013 09:48 (последна актуализация 26.06.2013 09:59)
                | | A A
                Guardian: Протестиращите искат край на ненаситната олигархична власт
                /© БГНЕС
                Свързани материали

ДПС с най-скъпата предизборна кампания
                Майкъл О’Халоран: Големият проблем на България е липсата на доверие
                The Economist: Идват ли нови избори в България?

През последните няколко седмици светът се е вторачил в протестите в Турция и Бразилия. Mедиите обръщат по-малко внимание на антиправителствените протести в България, които продължават близо две седмици, пише Джон О`Бренън в Guardian. Но не правете грешка – България преживява дълбока криза.

Всяка вечер повече от 10 000 души излизат по софийските улици, първоначално протестирайки срещу назначаването на 14 юни на медийния олигарх Делян Пеевски за шеф на Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС) - българският еквивалент на ЦРУ.

Неговото назначение беше извършено без никакъв дебат в народното събрание. ДАНС е агенцията, която отговаря едновременно за вътрешната и външната сигурност на България. Нейната роля нарастна значително след терористичната атака на летището в Бургас през юли 2012 г. (приписвана на Хизбула), при която бяха убити петима израелски туристи и българският шофьор на автобуса им. Правомощията на институцията бяха увеличени с противоречивите допълнения към ангажиментите на ДАНС да работи и срещу организираната престъпност.

Българите реално протестират срещу мащабната и системна корупция и "овладяването" на страната от търсещи печалба олигархични кръгове. Орешарски беше назначен от БСП да оглави т. нар. експертно правителство, след като парламентарните избори през април произведоха резултат, който не дава преднина на никой. Технократското правителство се появи, тъй като водещите фигури от двете най-големи политически партии в страната – БСП и дясноцентристката ГЕРБ, са сериозно дискредитирани. И въпреки че министър-председателят отмени назначението на Пеевски, случаят кара протестиращите да смятат, че дори уважавани фигури като Орешарски не могат да разклатят сенчестия свят на мощта на олигарсите в България.

В България често е невъзможно да бъде разграничено къде свършва организираната престъпност и започва легалният бизнес. Връзката между тях се характеризира от комплекс бюрократични структури, непрозрачно корпоративно счетоводство и лабиринт от офшорни сметки. Във Варна, третият по големина град на България, протестите бяха насочени директно срещу свързаните с ГЕРБ бизнес конгломерати, който от дълго време представляват реалната сила в региона. Според някои оценки те контролират около 70% от икономиката на Варна, вкл. голяма част от туристическата инфраструктура.

Варна прекрасно илюстрира защо тонът на сегашните протести в голямата си част не е партийно-политически и насочен срещу политици: ясното разграничение в България днес не е вече между ляво и дясно, а между граждани и мафия. Това е свят, в който не просто виновните остават ненаказани, те се възкачват до най-високите бастиони на властта. Макар корупцията и злоупотребата със служебно положение да са централни теми на тези протести, икономическите трудности също играят роля.

Последните данни от ЕС показват, че българите имат най-ниския стандарт на живота в рамките на Европейския съюз, с около 50% по-нисък от средния за ЕС. Дори Хърватия, която ще се присъедини към ЕС от 1 юли, е значително по-просперираща от България.

И тук не може да не се забележи иронията. В началото на финансовата криза в ЕС през 2008 г. България имаше едно от най-ниските нива на публичен дълг в Европа – 15% от БВП. Бюджетният й дефицит беше под 3%. И тъкмо тогава правителството на Бойко Борисов започна недомислена и глупава програма на оздравителни мерки, чиято единствена логика беше изцяло обусловена от това да се демонстрира пред Брюксел какъв добър ученик е балканската страна. Съкращаването на социалните разходи, комбинирано с рязкото увеличаване на цените на електричеството и другите комунални услуги изведоха хората на улицата през февруари и предизвикаха извънредни избори.

Орешарски ще трябва да захване и с увеличаващото се междуетническо напрежение в страната. Много българи негодуват от влиянието на младшия коалиционен партньор – ДПС, който представя основно турското малцинство (10% от населението).

Друг дестабилизиращ елемент е продължаващата вражда между водачите на големите политически партии в България. Миналата седмица Бойко Борисов се закани да заведе дело за обида срещу Сергей Станишев, лидер на БСП и президент на Партията на европейските социалисти, заради твърденията, че Борисов има криминално досие.

Времето, в което се случват тези събития, не може да бъде по-лошо за България, доколкото съвпада с предстоящия доклад на Европейския съвет, който ще бъде обсъждан на неговото заседание през юни.

Междувременно протестиращите продължават да привличат вниманието. Те искат да подсилят посланието си към българските политици: край на ненаситната олигархична власт и нормализиране на политическия живот в България.

ДОЛУУ ВСИЧКИ КЛОНИНГИ НА КОМУНИСТИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  ...
                  По едно време, чак ми беше интересно да те чета...
                  Кире, кво ти стана бе човек ???
                  Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Вътрешният министър: Ще си изпълня задълженията до край
                    Колко ще продължи дейността на този кабинет ще решат депутатите, заяви Цветлин Йовчев
                    Публикувано: 26 юни 2013, 10:16 | Обновено: 26 юни 2013, 10:16
                    Разпечатай
                    прочитания: 943 | коментари: 10
                    София, България

Още по темата
                    Протестиращи нападнаха колата на Цветлин Йовчев
                    Протестиращи нападнаха колата на Цветлин Йовчев
                    36 2981

Хората имат основание да протестират и ние се вслушваме много внимателно в техните искания. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на излизане от парламента. "Колко ще продължи дейността на този кабинет в рамките на мандата на този парламент ще решат само народните представители", каза Йовчев."Отговорът на исканията на хората за това, за което протестират, до голяма степен е в програмата, която предлага правителството. Аз ще си изпълня задълженията в рамките на това правителство. Знам какво трябва да направя в министерството, имаме ясна програма, която съвсем скоро ще представя пред вас", каза още Цветлин Йовчев. "В програмата има конкретни мерки какво трябва да се направи за противодействие на престъпността и намаляване на битовата и организираната престъпност. Следваме това, което трябва да се направи. Аз ще си изпълня задълженията и това, което съм поел към министър-председателя и ще го отстоявам до край", заяви вътрешният министър. /БЛИЦ

ЛИПСВА ЛИ ВИ ЦУЦИ И ПОДСЛУШВАНЕТО

ШАРЕ ТАКА СТЕ ВИЕ ИБРИЦИТЕ- И ТИ КАТО КАПУТА СИ СМЕНЯШ ГОСПОДАРИТЕ, НО ВСЕ СА КОМУНИСТИ НАЛИ

Коментар

• Ти май нещо се обърка от злоба, безсилие и страх кирчо . Че той Капута е най-голямия плювач по герб бе , хвала него.

Коментар

• Опала! Май немогат да съберат кворум.
                        Волен май е вдигнал мизата!
                        Преди два дни ми швятнаха двойка по конституционо право, защотот твърдях, че зад 'Проекта Орешарски" стоят само 118 депутати, въпреки че по конституционите нормативи били 120. Е сега може би двойката ще стане на тройка.

Коментар

• Закрилян от Цветанов кара в багажник бизнесмен
                          СРС-та разкриват разговори между Орлин Тодоров и спонсора на Мануела Горсова
                          Публикувано: 25 юни 2013, 21:25 | Обновено: 25 юни 2013, 21:25
                          Разпечатай
                          прочитания: 12305 | коментари: 26
                          Велико Търново , България

Още по темата
                          Бивши служители на МВР издали Цветанов, че отказал СРС за сгафил антимафиот
                          Бивши служители на МВР издали Цветанов, че отказал СРС за сгафил антимафиот
                          30 6393

Антимафиотът, заради когото Главният прокурор Сотир Цацаров поиска за втори път имунитета на Цветан Цветанов, е използвал службата си като рекетьорска бригада. Според прокуратурата във Велико Търново с протекцията на Орлин Тодоров младеж е бил отвлечен и държан в плен. Това е станало, за да се облагодетелстват бизнесмените Николай и Любомир Галчеви. СРС-та установили още, че Тодоров се отчитал на известния бизнесмен Петър Христов, който бе сред основните спонсори за лечението на Мануела Горсова.

“Шефе, да ти докладвам”, започвал антимафиотът почти всекидневните си отчети към Петър Христов, пише в обвинителния акт срещу Тодоров. Бизнесменът бил държан в течение за готвена акция срещу печатари на фалшиви винетки, случая с бебето от фризера, разследването на Килърите и поръчителя им Георги Вълев, международна акция с Белгия срещу група търновски бандити, пише в. “24 часа”.

По мегаделото вече са разпитани над 100 свидетели - от действащи прокурори и антимафиоти, начело със зам.-шефа на ГДБОП Валентин Цоновски, полицаи, пожарникари, бизнесмени, до разследвания за лихварство и рекет арменец Ашот Погосян, с когото често Тодоров пиел кафе.

По непотвърдена информация точно той и друг прочут ловешки бизнесмен - Алейдин Алиев-Алчо, е трябвало да бъдат подслушвани и следени с антимафиота, а вътрешният министър отказал.

Днес във Варна Цветан Цветанов обяви, че ще се откаже от имунитета си, ако това се налагало. Бившият МВР-шеф щял да стори това, когато се прибере в София.

Дoказателства за това, че Цветанов е възпрепятствал използването на СРС в разследване срещу Тодоров, са събрани в хода на досъдебното производство срещу бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров./БЛИЦ

ШАРЕ ТИ НА КОИ СИ ИБРИК- НА МУТРОКОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ ИЛИ НА ТУСКИТЕ КОМУНИСТИ- БСП, ДПС

Коментар

• Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение
                            Гражданската позиция се изразява в това хората да казват своето мнение, а да не са с наведена глава и да мълчат. Както до сега. Това явно толкова не се харесва, че по какъв ли начин не се опитват /или опитвате, не знам от кои си/ да опорочите всеки, който е там.
                            Спрете да мелите постоянно едно и също, защото със сигурност е по-добър вариант падане на БСП и още една гладна зима от колкото оставане на БСП и доста гладни зима, пролет, лято и есен.
                            Както ти казах вече, аз съм прост и необразован провинциалист, който се опитва да гледа прагматично на ситуацията, в която се намира. Нито съм червен, син или какъвто ти дойде на ума.Да изразяват мниението си казваш- освен червени боклуци, друго мнение не видях?! Искат промяна, как искам да знам, ще се постигне тази промяна, как?!!! Оставката на правителстовото нищо не променя! Ще заменим едни боклуци с други боклуци -това ли е промяната?!!!!

Коментар

• Adriana-Bella Beleva
                              ГЕРБ нагло превзема протестите, пропускат покрай ушите си факта, че протестите са и срещу тях

ШАРЕ ДА НЕ ИСКАШ НОВИНИ ОТ ВАШИЯ КАПУТ БАРЕКОВ ИЛИ ДИРЕКТНО ОТ ФИДОСОВА

Коментар

• ПЛЕВНЕЛИЕВ ПЛАТИЛ НА ОФШОРКА НА ТРИМА СТАРОЗАГОРЦИ
                                Публикувано на 24.06.2013 / 10:21 ч. от afera

Трима старозагорци са в играта с офшорките, която се превърна в политически скандал заради президента Росен Плевнелиев. Евгени Александров, Чавдар Чинчев и Иван Рачков са собственици на кипърската фирма “Белингам-Дивелопментс”, става ясно от Търговския фирмен регистър в Никозия, пише в. “Стандарт”. През 1999 г., като управител на “Линднер-Ирис Имобилен”, Росен Плевнелиев платил на “Белингам” $259 000 за консултантски услуги. Данъчните в София пък са издали документ, че за въпросната сума не се дължат налози, тъй като транзакцията влиза в обхвата на споразумението за избягване на двойното данъчно облагане между България и Кипър.

Експертите, съветвали баварската компания “Линднер” срещу 259 000 долара, са посочили постоянни адреси в Стара Загора. Евгени Илиев Александров живее на ул. “Антон Марчин” 1, Чавдар Русев Чинчев – на ул. “Минчо Кънчев” 51, а Иван Владимиров Рачков – на ул. “Братя Жекови” 49. За последния се знае, че е продал апартамента си преди десетина години. Оттогава съседите не са чували нищо за него.
                                Тримата са придобили по равен брой акции от “Белингам-Дивелопментс” на 11 август 1998 г. Книжата са били прехвърлени на тях няколко месеца след като две фирми – “Ледра Номинес” и “Ледра Тръститс”, са регистрирали дружеството на 4 ноември 1997 г. с капитал от 8550 евро. Любопитна подробност е и цената на акция – едва 1,71 евро. Директор на дружеството е получилият известност у нас Джордж Кириу. С пълномощно от Плевнелиев и първата му съпруга Вероника същият адвокат е упълномощен да управлява и офшорката “Инокс Мениджмънт”. Тази фирма през 2011 г. става 99 процента собственост на Вероника Плевнелиева. Офшорката на старозагорците – “Белингам-Дивелопментс”, очевидно няма голяма дейност. Факт е, че последният й отчет е от 7 август 1998 г., т.е. ден преди прехвърлянето й на тримата старозагорци. Оттогава няма данни компанията да е извършвала дейност.
                                Остава висящ въпросът какви са тези големи български експерти, които имат толкова солидни познания и опит да направят целия технически анализ по строежа на Бизнес център София, който се изпълнява от “Линднер-Ирис Имобилен”, и са наети от европейска компания срещу огромен хонорар, пише още в. Стандарт. Ако те са финансови експерти по офшорни операции, то може да се окаже, че фирмата е направена и използвана само за трансфер на пари, коментират експерти.

Afera.bg
                                Е ТОВА Е БИЗНЕСА

Коментар

Working...
                                X