IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
    Искаш да кажеш че доходността на Сребърния фонд е -55.9%?!!!
    Ти нали разбираше от математика

100 евро на предишната дата сега са пак 100 евро но с тези 100 евро можеш да купиш стоки за 100/155,9 или с други думи за 62,9 евро. Или с други думи спад от 37%

Коментар

• Първоначално изпратено от Miroslav Marinov Разгледай мнение
      Трудно ми е да коментирам, защото т.н. официални данни на КФН използват презумцията, че всички вноски в УПФ са направени изцяло и наведнъж на 01.07.2004 и после сравняват доходността с инфлацията. Ами методологията и изчисленията са верни, а хипотезата не, така че не знам какви изводи могат да се извадят на база на тези данни. Да всъщност има един извод и той е, че внесените точно тогава 10 лв сега са 15.60 лв, а инфлацията точно на тази вноска е 56.66% е и?
      Взема си човек вноските по дати и и през парично-претегленият метод резултата е смислен и реален.
      Целта беше хората да бъдат подлъгани да си дадат парите на Ной и само заради тия спекулативни "информации" някой би трябвало да понесе пряка съдебна отговорност. В НК доколкото знам има такъв член?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Ще внимавам с отговора, защото се оказа, че ако четири виждат нещо и сигнализират после изкараха че било картел..
        Проблема мисля не е конкретните резултати - малко + или малко -, а това че резултата реална доходност изчислена по тази методика нито е реална за осигуреният, нито пък има с какво да се сравнява...
        Пшът, не ги подкокоросвай - ще земат вярно да кажат, че щом Алианц, Доверие и Нъ-Нъ имат акции на Кока-кола, значи са картел.

Проблемът е, че все внимаваме с отговорите и треперим пред келешките институции, защото ако бяхме нормална държава, двете компании щяха да скъсат задниците на КФН заради случая Каолин, защото тогава кафеджиите очевидно ощетиха ПФ и клиентите им.

Коментар

А, сети ли се? Ама ти си дай парите на Ной де, не се стеснявай, калфин, менда и 1 000 000 хъхряка ще ти се зарадват.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
            Остави "колегиалните" подмятания. Коментирай официалните данни на КФН - "Доверие" (-0.43%).
            Трудно ми е да коментирам, защото т.н. официални данни на КФН използват презумцията, че всички вноски в УПФ са направени изцяло и наведнъж на 01.07.2004 и после сравняват доходността с инфлацията. Ами методологията и изчисленията са верни, а хипотезата не, така че не знам какви изводи могат да се извадят на база на тези данни. Да всъщност има един извод и той е, че внесените точно тогава 10 лв сега са 15.60 лв, а инфлацията точно на тази вноска е 56.66% е и?
            Взема си човек вноските по дати и и през парично-претегленият метод резултата е смислен и реален.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Пауъров, не пиши глупости, ако искаш да върви някаква дискусия. Фондовете са на минус (според КФН) съобразно инфлацията... Сребърният фонд е на нула като НОМИНАЛНА ДОХОДНОСТ, което е съвсем различно. Ти не твърдеше ли сам, че уж партидата ти е на загуба, но после не призна ли сам, че не е вярно?

Мирославе - не е ли факт - и не хвърлихте ли всички оставки (впрочем ного мъжка постъпка) по-миналото лято? Колко човечета ви избягаха, защото никой не е луд да се осигурява в пенсионна компания, собственост на офшорка без офис, телефон и с капитал 15 Бабета? Не злословя - казвам нещата такива, каквито бяха, да - продажбата се размина - което е добре за цялата пенсионна система.

А КФН не прецака ли и нас и вас с Каолин?

Ще внимавам с отговора, защото се оказа, че ако четири виждат нещо и сигнализират после изкараха че било картел..
              Проблема мисля не е конкретните резултати - малко + или малко -, а това че резултата реална доходност изчислена по тази методика нито е реална за осигуреният, нито пък има с какво да се сравнява...

Коментар

А, здрасти. Сега ако сметнеш и на БЕХ колко е...

Коментар

Пауъров, не пиши глупости, ако искаш да върви някаква дискусия. Фондовете са на минус (според КФН) съобразно инфлацията... Сребърният фонд е на нула като НОМИНАЛНА ДОХОДНОСТ, което е съвсем различно. Ти не твърдеше ли сам, че уж партидата ти е на загуба, но после не призна ли сам, че не е вярно?

Мирославе - не е ли факт - и не хвърлихте ли всички оставки (впрочем ного мъжка постъпка) по-миналото лято? Колко човечета ви избягаха, защото никой не е луд да се осигурява в пенсионна компания, собственост на офшорка без офис, телефон и с капитал 15 Бабета? Не злословя - казвам нещата такива, каквито бяха, да - продажбата се размина - което е добре за цялата пенсионна система.

Миташки що където пише за пенсионни фондове Алианц все е последен по доходност.Отварям Инвестора и пак същото Алианц се оакал.

Коментар

За периода 2004-2014 бре, последните няколко години имахме дефлация.

По-разбираемо да ти го напиша :

Индексът на потребителските цени за месец Януари 2014 г. спрямо месец Януари 2004 г. е 155.9%,т.е. инфлацията е 55.9%

Коментар

Остави "колегиалните" подмятания. Коментирай официалните данни на КФН - "Доверие" (-0.43%).
                      Нормален инвестиционен риск, с който ПФ се справиха достойно. Осма година - световна финансова катастрофа, заради Льохманската бамка, 11-а - нов спих заради гръцките цигани - Софикс от 1950 пункта края на Седма, сега още не може да се пребори с 500 - на фонът на това резултатите на ПФ не са лоши, а за това, че е имало инфлация, вината не е в тях.

А "специалистите" кафеджии няма какво да ги коментирам - по-долу споменах аферата Каолин, да не напомням и други техни чутовни гафове. И преди сме говорили как докарват тая "загуба" на ПФ - изчисляват така, все едно всички пари са вкарани на куп преди 10 години...и нарочно не отчитат по-ранния период, когато имаше растеж... ами защо не изчислят само доходността на фондовете от осма до 11 година, та да кажат, че са 20% на загуба? Все едно фондовете пък от своя страна да си смятат само последните три години и да се бият в гърдите?
                      Last edited by Императорът; 27.04.2015, 17:43.

Коментар

Миташки мислих че все пак си учил математика до седми клас.Ако приемем че доходността в Сребърния фонд е нула все пак нулата е по голямо число от -9.8.Поне мен така са ме учили.Ти може би си учил друга математика

Last edited by Императорът; 27.04.2015, 17:35.

Коментар

Ми то имаме дефлация не инфлация
                          За периода 2004-2014 бре, последните няколко години имахме дефлация.

По-разбираемо да ти го напиша :

Индексът на потребителските цени за месец Януари 2014 г. спрямо месец Януари 2004 г. е 155.9%,т.е. инфлацията е 55.9%
                          Last edited by andy2000; 27.04.2015, 17:14.

Коментар

Я изчисти 0-та от инфлацията.
                            Ми то имаме дефлация не инфлация

Коментар

Е не е много коректно да се говори така за конкуренцията
                              Делата на компаните-майки са си техни дела и коя била фалирала, ама не съвсем, коя продавала, ама не продала - някак не прилича на "могъща" компания така да се оправдава с това...

Коментар

Нали се сещаш, че чак като дойде време да се плащат пенсии, ще се види кой осрал и кой неосрал.
                                А който предпочита да се осигурява в Доверчивите (дето бяха готови да ги продадат на фалшива офшорка), в Съгласните (инвестирайки в могъщи компании като Галата или Велграф), или в Нъ-Нъ (с фалирала компания-майка), това си е негово право.

Ванкелов - в последните години имаше и ГУБЕЩИ пенсионни компании, няма да ги кажа кои са. Ако Алианц са имали по-ниска доходност, това е било в началото на отчитаният период, не в последните години, когато винаги бяхме в горната половина на класацията по доходност. Впрочем който иска да спекулира с пенсионната си партида, да иде в ПОИ... само дето ЦЕЛИЯТ портфейл на ПОИ в доброволните фондове е на стойност, горе-долу равна на парите, които са постъпили по ДПФ в Алианц САМО от нашия офис и то САМО за един месец от средата на декември до средата на януари.

Хората гласуват за нас с парите си - там където вноските са доброволни - защото хората избират сигурната и могъщата компания.
                                Е не е много коректно да се говори така за конкуренцията
                                Делата на компаните-майки са си техни дела и коя била фалирала, ама не съвсем, коя продавала, ама не продала - някак не прилича на "могъща" компания така да се оправдава с това...

Коментар

Working...
                                X