IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лъчисто отопление

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отопление

наскоро намерили много евтини електрически котли http://teplotechnika.net/bg/produktsiya
    може ли някой чувал за тази компания?

Коментар

• Преди време се интересувахме с колегата за това отопление. принципно, както сте и написали е, че отоплението е подобно на микровълновите печки. създава се същия ефект като този на слънцето. затопляне на тялото, без обаче температурата в стаята да се е променила. при постоянна работа това инфрачервено отопление затопля самите предмети и те впоследствие загряват и въздуха, а не обратното както е при климатици, конвектори, радиатори и тн. колко е безвредно не знам, но след като говорихме с представители, ни казаха, че за да се получи ефекта, трябва да имаш хубава изолация, дограма, и най-важното термо боя. тепърва си мисля, че ще навлизат, но както някой колеги си мислеха да таковат дявола във въздуха с ниска цена не се получи при крайните сметки за инвестицията. http://www.redwellbulgaria.com/ http://www.redsun.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        но с добра изолация на жилището. Добре е да се направи и вътрешна с термо тапет 4 мм.

лелче, ти да не слагаш тапети
        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Дан Разгледай мнение
          Инверторен климатик с коефициент на трансформация 5-6, за предпочитане японски.
          Ако става въпрос за цяла къща - климатична термопомпена система с тръбен контур забит дълбоко в земята.
          "Файдата" е голяма!
          Теоретично.....Но и коефициент 3,5 - 4 пак е на сметка....но с добра изолация на жилището. Добре е да се направи и вътрешна с термо тапет 4 мм.

Коментар

• Първоначално изпратено от mysterious Разгледай мнение
            Здравейте,

3 години след последното мнение, реших да пиша по тази тема. Искам да си сложа отоплителен уред в кухнята, но въпроса е, че нямам място ниско до пода и решението е стенен уред. Видях някакви предложения за инфрачервено отопление, но не разбирам докрай, как така ще се топля с уред, който загрява мен и мебелите?
            Някой може ли да сподели опит ако има и евентуално да даде съвет.

Благодаря.
            Аз от 3 години ползувам такива инфраред печки.
            Честно казано има разлика от другите, загрява предметите пред печката, но не е чак толкова насочено колкото си мислех. Верно при по-ниска температура на въздуха я чустваш малко по-висока температурата. Харчи си ток, като цяло добре е, но не очаквай нищо кой знае какво изключително. На климатик ще е доста по-евтино.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
              Не е точно по темата, но дайте мнение и за електродните котли. На хартия поне нещата звучат чудесно - ниски разходи, голяма ефективност, но до момента не съм срещал човек, който да е използвал подобно чудо и съответно съм леко скептичен. Ако някой може да сподели личен опит, ще съм много благодарен!
              Пълна измама, не се занимавай. Няма никаква икономия - колкото с обикновен реутан, толкова и с това. Навремето съм участвал лично в разработките на тея чудеса, така че информацията ми е от първа ръка

Коментар

• Не е точно по темата, но дайте мнение и за електродните котли. На хартия поне нещата звучат чудесно - ниски разходи, голяма ефективност, но до момента не съм срещал човек, който да е използвал подобно чудо и съответно съм леко скептичен. Ако някой може да сподели личен опит, ще съм много благодарен!

Коментар

• Здравейте,

3 години след последното мнение, реших да пиша по тази тема. Искам да си сложа отоплителен уред в кухнята, но въпроса е, че нямам място ниско до пода и решението е стенен уред. Видях някакви предложения за инфрачервено отопление, но не разбирам докрай, как така ще се топля с уред, който загрява мен и мебелите?
                  Някой може ли да сподели опит ако има и евентуално да даде съвет.

Благодаря.
                  "Силата е нищо без контрол" ... не е Pirrelli

Коментар

• Първоначално изпратено от Дан
                    Цецо!
                    Бих искал да ти помогна, след като казваш, че специализираш и правиш изследвания в областта. Най-добрата помощ е като се задават добри въпроси, макар и в случая да звучат малко като отговори:
                    1. Битовите помещения се обитават най-вече от хора и като такива те ДИШАТ ВЪЗДУХ. Не е все едно за устата,гърлото и носа какъв въздух дишат - 25 или 15 градуса! Да не говорим за деца, за бебета съвсем! Кое е комфорт - да си напечеш кожата, докато гърлото ти хваща ледени висулки????????!
                    2.Климатиците изсмукват част от влагата във въздуха, само когато са в режим на охлаждане, но ако са добре оразмерени и са ИНВЕРТОРНИ и това може да се избегне (мек режим на охлаждане без да се достига температура на кондезиране - т.нар. точка на росата). За лъчистите преобразуватели не знам как ще ги накарате да работят в режим на охлаждане
                    Не се сърди, че малко прекалих с метафорите, но на науката и трябва адреналин!
                    Успех !!
                    Дан, благодаря за дискусията
                    Относно първият ти въпрос - не би трябвало в жилищно помещение да има такава драстична разлика в температурите на въздухя и телата- този електромагнитен спектър влияе и загрява водните молекули - обикновенно въздуха в жилищните помещения съдържа влага - следователно също се загрява, освен това загретите предмети в помещението чрез конвективен топлообмен също загряват въздуха. Недей да сравняваш халета с височина 6м и жилищни помещения

по другите ти въпроси мисля е ясно - темата е за отопление, не за охлаждане. При климатиците в режим отопление също има известно изсушаване на въздуха. За домашни условия съм по-склонен да препоръчам естесвено инверторен климатик. Силата на тези модерни технологии - инфрачервено и индуктивно загряване са най-вече в промишленосста - за големи пещи за изпичане и т.н
                    най- силното доказателство,че съществува и друг разум във Вселената,е че никой не се е свързал с нас

Коментар

• Цецо!
                      Бих искал да ти помогна, след като казваш, че специализираш и правиш изследвания в областта. Най-добрата помощ е като се задават добри въпроси, макар и в случая да звучат малко като отговори:
                      1. Битовите помещения се обитават най-вече от хора и като такива те ДИШАТ ВЪЗДУХ. Не е все едно за устата,гърлото и носа какъв въздух дишат - 25 или 15 градуса! Да не говорим за деца, за бебета съвсем! Кое е комфорт - да си напечеш кожата, докато гърлото ти хваща ледени висулки????????!
                      2.Климатиците изсмукват част от влагата във въздуха, само когато са в режим на охлаждане, но ако са добре оразмерени и са ИНВЕРТОРНИ и това може да се избегне (мек режим на охлаждане без да се достига температура на кондезиране - т.нар. точка на росата). За лъчистите преобразуватели не знам как ще ги накарате да работят в режим на охлаждане
                      Не се сърди, че малко прекалих с метафорите, но на науката и трябва адреналин!
                      Успех !!

Коментар

• Не може ли като триете нечий коментар да му напишете на човек два реда
                        " Така и така, коментарът Ви беше изтрит и т.н."
                        Голяма сте работа, да знаете.

Коментар

• В момента съм на post-doc специализация в чужбина и работя по най-големият проект за енергийна ефективност в Европа. Изследваниата са ми конкретно в обласста на лъчистото загряване. Какви са неговите предимства за домашни услозия - първо имаме огромно кпд - на теория почти 100 процента от консумираната ел енергия се превръща в лъчисто поле най-често в областта на близкия инфрачервен спектърм тоест близко до естествената слънчева радиация, второ конвективния топлообмен е сведен до минимум - загряват се повърхностите на предметите в стаята , а не толкова въвдуха - по този начин се получава много еднородно топлинно поле - без особенна разлика по височина на помещението - и нещо много важно -може спокойно да си проветравате стаята без да се страхувате,че ще избяга топлият въздух. Трето - доказано е,че инфрачервения спектър влияе благотворно на човешкия организъм. В Европа има системии който се поставят на тавана на помещението и едновременно отопляват и осветяват тъй като електронагнитния спектър е близък до този на слънчевите лъчи.
                          Инверторните термопомпени климатици са друга бира - те се водят перпетуум мобиле от първи род - те са изсключително енергийно ефективни, защото използват енергията на околната среда. При тах проблема е че имаме най-вече конвективен топлообмен и затова е много важно помещението да е добре херметизирано, за да не излиза топлият въвдух. Освен това доста изсушават въздухам което лично при мен дразни очите
                          най- силното доказателство,че съществува и друг разум във Вселената,е че никой не се е свързал с нас

Коментар

Нали сме инвеститори
                            Под файда имаш предвид, надявам се, да инвестираш и бързо да се изплати!
                            Сам смятай, ако дадеш 1300-1500лв. за добър климатик, който консумира 1kW и вкарва в стаята 5kW !!
                            Нещо такова. Не съм в час с климатиците, но като опре ще се търсим май

Идеята ми в общи линии беше за най-евтино решение за отопление на апартамент.

Коментар

• Нали сме инвеститори
                              Под файда имаш предвид, надявам се, да инвестираш и бързо да се изплати!
                              Сам смятай, ако дадеш 1300-1500лв. за добър климатик, който консумира 1kW и вкарва в стаята 5kW !!

Коментар

Инверторен климатик с коефициент на трансформация 5-6, за предпочитане японски.
                                Ако става въпрос за цяла къща - климатична термопомпена система с тръбен контур забит дълбоко в земята.
                                "Файдата" е голяма!
                                Въпросът обаче е за какви пари говорим ?
                                Един комшия тотално е отсвирил Топлото - на бойлер и с климатици с тръби из къщата, нещо подобо.

Коментар

Working...
                                X