IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешно черно пророчество - 50% по-малко туристи през 09

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 1anti
    http://www.capital.bg/showblog.php?storyid=765468

И без пари да ми е спането пак няма да ходя на нашето море заради такива боклуци и малоумници. Макр че какво ли се чудя , русалка май беше на банев...
    ден година храни ,така го карат
    затова и нормалните платежоспособни чужденци ги няма вече , на всяка крачка се мъчат да ги излъжат .Преди година бях с една пищна руса мацка в един курорт където взимайки я за рускиня се опитаха да я излъжат .Цялата измет е по черноморието ............затова при всеки възможен случай им развалям деня
    "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• http://www.capital.bg/showblog.php?storyid=765468

И без пари да ми е спането пак няма да ходя на нашето море заради такива боклуци и малоумници. Макр че какво ли се чудя , русалка май беше на банев...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir
        Първоначално изпратено от Jekata
        Първоначално изпратено от Pastir
        Заминавам на 24-ти с жената, някой друг ако се намира там по туй време може да пише ЛС да пийнеме по една бира, че нема с кой :| .
        Е като, че нямаш жена

Пак се връщам на питанката - поради що Турция-та поскъпна или така ми се струва ?

Върнах се. Никой не писа ЛС да пийнем бира, ама аз пих със себе си...
        Както и да е, искам да споделя малко впечатления.
        Както писах по-рано, закупих си ваканция на морето на Св. Константин и Елена. Турция отпадна като вариянт, не защото ми се стори, че е поскъпнало, а защото май по БГ черноморието свалиха цените.
        Та да направиме едно сравнение убаво/лошо.

УБАВО:

- Екскурзията се състоеше от настаняване в 4-звезден хотел на база Ол-Инклузив за скромната цена от 110 лева на вечер за двойна стая (55 лв. на човек).
        - Самият хотел се намираше в затворен комплекс от 4 четиризвездни хотела и един 5-звезден (Гранд Хорел Варна - защо е в Св. К и Е, а не във Варна не знам :P).
        - Комплекса разполага с 8 (осем) басейна (за 5 хотела ), всеки от които оборудван с бар, от който да се наслаждаванте на Ол-Инклузива. Също така комплекса разполага с частен плаж на брега на морето до който стигате за между 0.5 и 2 минтуи в зависимост в кой от 5-те хотела сте настанен.На брега на морето също има бар и безплатни чадъри & шезлонги.
        - Ол-Инклузива позволява консумация на неограничено количество български алкохол и безалкохолни напитки. Включва закуска, обяд, вечеря - както и сандвичи и др. дребни работи между храненията. Аз лично като средностатистически човек останах много доволен. На по изискани люде ще им дойде малко долнопробен, но могат да консумират каквото си поискат с/у доп. заплащане.
        - Ежедневието ми беше почти приказка - закуска (1-2 кафета, за да ме държат буден за предстоящият тежък ден), басейн 2 часа (2-3 джин с тоник), обяд (1-2 бири), пак басейн (може би 1-2 водка с кола), плаж на морето (2-3 бири - сервитьорче ги разнася по плажа - едни изпотени такива :P), вечеря (малко почивка), дневен бар (2-3 джин с тоник), лоби бар (1-6 джин с тоник в зависимост от кондицията). 10:00 вечерта съм труп...
        П.С. става въпрос за 50 мл джинчета и водки, не от по 100 мл.

П.П.С. лоби бара има страOтна тераса на покрива на хотела, на която да се любуваш на морето по залез (въпреки, че слънцето не залязва над морето :|)

ЛОШО:

- Не можеш да си избираш хотел по тази промоция - 3 дни преди да се настаниш ти казват в кой от 4-звездните хотели ще бъдеш настанен (в зависимост в кой има свободни стаи). Нас ни настаниха в "Долфин Марина", който е построен на пясъка буквално на 20 метра от морето (в това отношение имахме късмет).

- Бяхме на 3-ти етаж, а на 4-ти беше ресторанта, което означаваше, че всяка сутрин в 7:00 можеш да чуеж как гладните туристи тъпчат нервно теракотения под, изпускат ножове, чинии, местят маси, столове - всичко това е доста дразнещо като се опитваш да спиш

- Телевизора в стаята понякога губеше звук (дразнещо)

- Картата, с която си отключвахме стаята имаше нужда от малко увещаване преди да отключи (поне 5-6 опита, но това би трябвало да е изклчение като цяло)

- Най-голямата издънка стана вечерта преди да си тръгнем - пияни чуждестранни туристи превзеха един от баровете в хотела около 23:00 и така набичиха музиката, че надали остана някой заспал докато пристигне охраната . Минаха поне 2-3 парчета по Радио 1 :P докат ги озаптят.

Conclusion:

Като цяло съм доволен, бих обмилил почивка отново там . Културна работа ми се виде. Квото ми обещаха, това си и получих, което ме изненада приятно.

П.С. Не знам защо се надигна такъв вой срещу строителството на хотели по морето - в комплекса цареше истински ред и хармония, подстригана трева и храсти, чисти полянки с пейки. Излезеш ли от затвориния комплекс курорта прилича на един огромен кенеф. Мене ако питате, аз бих построил по един хотел във всяка незастроена градинка, за да заприлича на нещо.

Бах че дълго стана, да го е.а.....

с две думи Албенка номер 2

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev
          Екскурзията се състоеше от настаняване в 4-звезден хотел на база Ол-Инклузив за скромната цена от 110 лева на вечер за двойна стая (55 лв. на човек).
          Toва удоволствие беше 33лв до средата на юни. Очаквам пак такива промоции преди да изтече август.

П.С. Не знам защо се надигна такъв вой срещу строителството на хотели по морето - в комплекса цареше истински ред и хармония, подстригана трева и храсти, чисти полянки с пейки. Излезеш ли от затвориния комплекс курорта прилича на един огромен кенеф.
          В тоя комплекс не се строи от поне 25 години.
          Всичко си е планирано, построено и поддържано!
          Шведа беше на Мултигруп, след комунизма, а от лани са на ТИМ.
          Там освен поливане и косене на тревата, друго не е правено и за това си е хубаво и чисто!
          Седи мирен, отворко. Хотела, в който бях аз е построен 2002-ра.

Виж Гранд Хотела наистина мяза на комунизъм .

Коментар

• Екскурзията се състоеше от настаняване в 4-звезден хотел на база Ол-Инклузив за скромната цена от 110 лева на вечер за двойна стая (55 лв. на човек).
            Toва удоволствие беше 33лв до средата на юни. Очаквам пак такива промоции преди да изтече август.

П.С. Не знам защо се надигна такъв вой срещу строителството на хотели по морето - в комплекса цареше истински ред и хармония, подстригана трева и храсти, чисти полянки с пейки. Излезеш ли от затвориния комплекс курорта прилича на един огромен кенеф.
            В тоя комплекс не се строи от поне 25 години.
            Всичко си е планирано, построено и поддържано!
            Шведа беше на Мултигруп, след комунизма, а от лани са на ТИМ.
            Там освен поливане и косене на тревата, друго не е правено и за това си е хубаво и чисто!

Коментар

• Ей тука съм писал миналата година...

Първоначално изпратено от Jekata
              Първоначално изпратено от Pastir
              Заминавам на 24-ти с жената, някой друг ако се намира там по туй време може да пише ЛС да пийнеме по една бира, че нема с кой :| .
              Е като, че нямаш жена

Пак се връщам на питанката - поради що Турция-та поскъпна или така ми се струва ?

Върнах се. Никой не писа ЛС да пийнем бира, ама аз пих със себе си...
              Както и да е, искам да споделя малко впечатления.
              Както писах по-рано, закупих си ваканция на морето на Св. Константин и Елена. Турция отпадна като вариянт, не защото ми се стори, че е поскъпнало, а защото май по БГ черноморието свалиха цените.
              Та да направиме едно сравнение убаво/лошо.

УБАВО:

- Екскурзията се състоеше от настаняване в 4-звезден хотел на база Ол-Инклузив за скромната цена от 110 лева на вечер за двойна стая (55 лв. на човек).
              - Самият хотел се намираше в затворен комплекс от 4 четиризвездни хотела и един 5-звезден (Гранд Хорел Варна - защо е в Св. К и Е, а не във Варна не знам :P).
              - Комплекса разполага с 8 (осем) басейна (за 5 хотела ), всеки от които оборудван с бар, от който да се наслаждаванте на Ол-Инклузива. Също така комплекса разполага с частен плаж на брега на морето до който стигате за между 0.5 и 2 минтуи в зависимост в кой от 5-те хотела сте настанен.На брега на морето също има бар и безплатни чадъри & шезлонги.
              - Ол-Инклузива позволява консумация на неограничено количество български алкохол и безалкохолни напитки. Включва закуска, обяд, вечеря - както и сандвичи и др. дребни работи между храненията. Аз лично като средностатистически човек останах много доволен. На по изискани люде ще им дойде малко долнопробен, но могат да консумират каквото си поискат с/у доп. заплащане.
              - Ежедневието ми беше почти приказка - закуска (1-2 кафета, за да ме държат буден за предстоящият тежък ден), басейн 2 часа (2-3 джин с тоник), обяд (1-2 бири), пак басейн (може би 1-2 водка с кола), плаж на морето (2-3 бири - сервитьорче ги разнася по плажа - едни изпотени такива :P), вечеря (малко почивка), дневен бар (2-3 джин с тоник), лоби бар (1-6 джин с тоник в зависимост от кондицията). 10:00 вечерта съм труп...
              П.С. става въпрос за 50 мл джинчета и водки, не от по 100 мл.

П.П.С. лоби бара има страOтна тераса на покрива на хотела, на която да се любуваш на морето по залез (въпреки, че слънцето не залязва над морето :|)

ЛОШО:

- Не можеш да си избираш хотел по тази промоция - 3 дни преди да се настаниш ти казват в кой от 4-звездните хотели ще бъдеш настанен (в зависимост в кой има свободни стаи). Нас ни настаниха в "Долфин Марина", който е построен на пясъка буквално на 20 метра от морето (в това отношение имахме късмет).

- Бяхме на 3-ти етаж, а на 4-ти беше ресторанта, което означаваше, че всяка сутрин в 7:00 можеш да чуеж как гладните туристи тъпчат нервно теракотения под, изпускат ножове, чинии, местят маси, столове - всичко това е доста дразнещо като се опитваш да спиш

- Телевизора в стаята понякога губеше звук (дразнещо)

- Картата, с която си отключвахме стаята имаше нужда от малко увещаване преди да отключи (поне 5-6 опита, но това би трябвало да е изклчение като цяло)

- Най-голямата издънка стана вечерта преди да си тръгнем - пияни чуждестранни туристи превзеха един от баровете в хотела около 23:00 и така набичиха музиката, че надали остана някой заспал докато пристигне охраната . Минаха поне 2-3 парчета по Радио 1 :P докат ги озаптят.

Conclusion:

Като цяло съм доволен, бих обмилил почивка отново там . Културна работа ми се виде. Квото ми обещаха, това си и получих, което ме изненада приятно.

П.С. Не знам защо се надигна такъв вой срещу строителството на хотели по морето - в комплекса цареше истински ред и хармония, подстригана трева и храсти, чисти полянки с пейки. Излезеш ли от затвориния комплекс курорта прилича на един огромен кенеф. Мене ако питате, аз бих построил по един хотел във всяка незастроена градинка, за да заприлича на нещо.

Бах че дълго стана, да го е.а.....

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                Не очакваите чудеса от хотел за 15 лева нощувка ! Доста си е зле....
                Чудеса няма и лукс, но е дори по 10,-лв на човек е ако сте двама, ама за тази цена си струва това което ще получиш, а на други места същото качество струва в момента 3 х повече. Съответно трябва да се затворят очи за някои детайли... За Добруджа силният сезон е пролет и есен, а не сега, заради бабите с балнеологията.... Тогава такива цени няма да има.

Коментар

• Не очакваите чудеса от хотел за 15 лева нощувка ! Доста си е зле....
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalanche
                    Първоначално изпратено от Kosto
                    Ето я най-тънката оферта за сезона:

http://albena.bg/index.php?p=offers&id=990
                    Има ли уловка?
                    Всъщност НЕ!
                    От всичките изброени най-добре е Добруджа. Там има стаи със и без балкон. Най-добре попитайте обаче при резервация дали са с климатик!
                    Стаите не отговарят разбира се на официалните 4*, но за тази цена и със закуска си струва при всички случаи ...

Коментар

• Слънчев ден АД с 27% спад на нощувките на чужденци
                      http://www.investor.bg/?cat=5&id=84389
                      Понижението при продажбата на стоки е с 53% до 605 хил. лв., а при услугите - с едва 0,8%, като данните показват, че туристите са се ограничили от разходи извън основния туристически пакет.

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                        Първоначално изпратено от vikhunter
                        Албена е отлично място за почивка, ако ти е умряла пишката.
                        Панелките не са по добри от тези в Младост, ама в Младост вечерта е много по интересно .
                        Отидете в Добруджа на Албена - най централният им хотел, там една леля ще ви буди като на караул в 9 сутринта, да проверяла моля ви се мини бара, и така всеки ден престои.Не като в нормалните държави, в края на престоя ревизия на минибара и си плащаш.Била външна фирма, ма кво ме интересува, щом и тази дейност outsors наха ...на зле отиват нещата.Аз лично повече в Добруджа няма да повторя.Виж в Лагуна Маре или Елица бих пробвал.
                        В ресторанта най отгоре са ми правили обслужване като на кралска особа .Мога само да ги похваля , много добре е направен самият ресторант .
                        "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosto
                          Първоначално изпратено от Kosto

Но все пак, преди са хукнете може да попитате батко ви Kosto за съвет..
                          Какво имаш впредвид за Добруджа?

Коментар

• Тази година ще е по-лоша от предната, но за сметка на това ще е по добра от следващата ...

Коментар

Има ли уловка?

Коментар

Но все пак, преди са хукнете може да попитате батко ви Kosto за съвет..

Коментар

Working...
                                X