IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пускат пица “Дянков”

Имам покана да посетя две пицарии, където вече предлагат пица “Дянков”, разказа пред “24 часа” финансовият министър. Симеон Дянков не знаел дали ще му остане време, въпреки че децата му много обичали пица “Маргарита”. Новият продукт “Дянков” бил точно безмесна пица с маслинка
    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=274129
    .
    [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Цитат
      Но да каже Дянков:
      Вярно ли е, че той със семейството си обитава тъй наречения Дом №7 в Резиденция "Бояна"?
      Ако да, на какво основание и с чие решение?
      Сключил ли е договор, с кого и за колко?
      Вярно ли е, че преди то да се настани там, е било наредено да бъдат изсечени поне 10 многогодишни дървета около вилата, защото хвърляли сянка в прозорците му?
      Вярно ли е, че не плаща нито наем, нито режийни?
      Ако това е така, кой плаща сметките на Дянков - Министерският съвет или Министерството на финансите? И защо?
      Вярно ли е, че той и цялото му семейство биват денонощно обслужвани от персонала на държавната резиденция, който им чисти и готви?
      Вярно ли е, че седем телевизора са закупени с пари от бюджета на министерството и разположени из цялата вила

И като добавим и специалната стая в МФ за котката му - картинката е )))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов
        Първоначално изпратено от diletant
        О, блонди! Аз съм от "другите", ама няма да ти кажа мнението си.
        И си напълно прав. Блондито мейси задръства нарочно форума с огромен спам, задава тъпи въпроси и чака някой да му се върже на липсващия акъл. Типичен комунистически трол.
        Хе хе то се вижда кой има мисъл тук и кой няма ?Жалко че такива като тебе са в НС и като изключим двама трима които се изказват другите сте гола вода.Гласувате като по команда.Я кажи с какво заместихте червеният и зелен маркер при гласуването?
        [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Двадесет години затвор заплашват Масларова заради "златен" ремонт
          Екип на Mediapool
          6 Ноември 2009

Социалният министър в правителството на тройната коалиция Емилия Масларова се отказа от депутатския си имунитет в петък по искане на прокуратурата. Така тя стана вторият представител на предишния кабинет със снет имунитет, след като преди два дни същото направи и бившият премиер Сергей Станишев, разследван за изтичане на класифицирана информация.

Масларова ще бъде разследвана за престъпление по служба. Според прокурорите тя е се в заобиколила закона за обществените поръчки с цел да набави облага за себе си и Венцислав Драганов от 9 806 601 лв.

Става въпрос за "златния" ремонт на социалния дом в Стара Загора. За сградата бяха дадени 18.8 млн. лева или по 2450 лева на кв.м.

Извършените експертизи показват, че ремонтните дейности не би трябвало да струват повече от 5 млн. лева.

От прокуратурата уточниха, че според експертите сумата от 9 806 601 лв. е възможно най-малката щета, която е нанесена. При приключването на експертизите цифрата може само да нарасне, заяви Стилияна Кожухарова, говорител на главния прокурор.

В хода на разследването ще се търсят и доказателства за повдигане на обвинения за длъжностно присвояване. По първия текст от НК се предвижда затвор от 3 до 10 г., а по втория - от 10 до 20 г.

Интересна подробност е, че едни и същи ремонтни дейности са платени веднъж от бюджета на социалното министерство и втори път по проекта "Красива България", който е на същото ведомство.

Венцислав Драганов е собственикът на фирмата, спечелила обществената поръчка. Той и Масларова били близки приятели от години, заявиха от прокуратурата. Оттам разследват и информациите, че фирми, свързани със съпруга на Масларова, също са участвали в ремонта.

В кулорарите на парламента Масларова коментира, че целта е да бъде дискредитирана като политик и личност. Тя заяви, че в качеството си на министър е спазвала стриктно законите и обеща да съдейства изцяло на разследващите органи за изясняване на истината.

"Безкрайно съм учудена от някои неща в искането на главния прокурор за свалянето на имунитета ми. Чудовищна клевета е твърдението, че съм викана на разпит", заяви Масларова и добави, че не са й искани обяснения дори и като на свидетел.

Ако някой ме беше попитал като свидетел, това би могло да даде съвършено друго тълкувание от това, което се третира тук като умисъл от моя страна, възмути се Масларова.

Тя добави, че в искането са цитирани хора, за които тя за първи път чува. "Този подход на работа е недопустим. Акцията е добре режисирана", обясни пред медиите Масларова. Освен това се оплака, че тя и семейството й повече от шест месеца са подложени на "нечовешки морален и политически тормоз".

Прокуратурата работи по случая от август миналата година, а до момента събраните материали са в 250 тома.

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant
            Що така diletant?Ай още една новина от мен а тя е ,че Човек на НДСВ оглави пощите
            http://www.bnews.bg/article-1543
            Пощите ще оглави бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев (от квотата на НДСВ),а преди това 2001 - 2005 е бил зам министър на икономиката Едни и същи кадри се въртят във властта дилетант.Намирисава ми ,че Пощите ще последва съдбата на съдбата на БТК и Пловдивския панаир.

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant
              И си напълно прав. Блондито мейси задръства нарочно форума с огромен спам, задава тъпи въпроси и чака някой да му се върже на липсващия акъл. Типичен комунистически трол.

Коментар

• О, блонди! Аз съм от "другите", ама няма да ти кажа мнението си.

Коментар

• Държа да чуя мнението за това от пищещите герберисти ,а и от другите.Човекът на герберите Веждю какво каза днес в парламентарният контрол?Рашидов отписа проекта ”Севтополис”
                  06 ноември 2009 / News.dir.bg
                  "Проектът "Севтополис" не може да се осъществи в условията на икономическа криза," каза министърът на културата Вежди Рашидов днес по време на парламентарния контрол.
                  Става дума за експонирането със специално кръгово съоръжение на древния тракийски град в язовир "Копринка" край Казанлък. Идеята е под водите на язовира да бъде възстановен древния тракийски град Севтополис.
                  "Министерството на културата няма и не е имало финансов ангажимент към проекта, който разчита на външно финансиране", отбеляза Вежди Рашидов, цитиран от БТА.
                  Независимо от това новият екип е направил анализ, според който проектът е неосъществим сега.
                  "Стеснени са и възможностите за международно финансиране, тъй като проектът "Севтополис" не отговаря на условията за кандидатстване по европейски програми за опазване на културното наследство," допълни министърът.
                  По думите му, ако местното население подкрепя идеята, възможно е по-нататък развитието й да продължи, но засега няма да се работи по нея.
                  В средата на миналата година кметът на Казанлък Стефан Дамянов обяви, че за проекта "Севтополис" ще бъде обявен международен конкурс
                  http://dnes.dir.bg/2009/11/06/news5339804.html
                  .

Веждю Радишев въобще запознат ли е с този проект ,че се изцепил ,че няма пари и проектът е неосъществим сега. ?Какво пише от сайта http://sevtopolis.suhranibulgarskoto.org/?
                  6 ноември 2009 г.

Начини за финансиране по линия на европейски програми за осъществяването на проекта СЕВТОПОЛИС

Според нашите партньори от Dextera Consulting (Гърция) и Ost Europa Institute (Германия) проектът „Севтополис” може да намери финансиране от следните източници така както са изложени в таблицата, която може да свалите от ТУК.
                  http://sevtopolis.suhranibulgarskoto...cing_table.pdf
                  ----------------------------------------

6 ноември 2009 г.

За осъществяването на проекта СЕВТОПОЛИС сдружение НОСБ е осигурило 11 инвеститори - преобладаващата част са от чужбина

Сдружение "Национално обединение съхрани българското" уведомява обществеността, че Сдружението е в добра комуникация с 11 потенциални инвеститора за проекта СЕВТОПОЛИС. Това, което инвеститорите изразяват като пречка, която срещат е липсата на ефективен резултат от административно естество във връзка с приемането на решения, от които има нужда проекта СЕВТОПОЛИС, за да започне неговата реализация. Сдружение НОСБ се въздържа от коментар по този въпрос и ще обяви имената на инвеститорите след като бъдат премахнати всички административни пречки за започването на реализиране на проекта СЕВТОПОЛИС. Нека припомним, че по изчисления на компетентни институции и на експерти, проектът СЕВТОПОЛИС ще има значителен позитивен икономически ефект в региона и за страната. Само за построяването на обекта ще се осигурят няколко хиляди работни места. Сдружение НОСБ желае да потвърди, че в условия на икономическа криза е най-евтино да се реализира проекта. В противен случай сумата необходима, за който и да е проект може да надхвърли очакванията....
                  още по това от линка?
                  http://sevtopolis.suhranibulgarskoto.org/
                  Ясно скоро няма да се строи по причините които са подчертани в червено от мен вкл и от негативното изказване на Веждю.Ако бяха дали на ръка някой лев щеше да има моментално зелена светлина на тоя проект
                  още снимки на проекта на Арх. Жеко Тилев е един от най-популярните и награждавани в световен мащаб български архитекти
                  http://sevtopolis.suhranibulgarskoto...polis-img6.jpg
                  http://sevtopolis.suhranibulgarskoto...polis-img1.jpg
                  http://sevtopolis.suhranibulgarskoto...polis-img8.jpg
                  http://sevtopolis.suhranibulgarskoto...polis-img7.jpg
                  http://sevtopolis.suhranibulgarskoto...polis-img5.jpg
                  http://sevtopolis.suhranibulgarskoto...polis-img9.jpg
                  източник:http://sevtopolis.suhranibulgarskoto.org/bg_proekt.php

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
                    Първоначално изпратено от мейси
                    До къде я докара ПРОКУРАТУРАТА , ако въобще я разследват Емел Етем-Тошкова? (най-малкото трябва да я разследват за с. Цар Калоян)?
                    Мейси, Цар Калоян е град, а не село. Ходил съм там на сбор. Здравата се напихме, ама то беше като ученик. После нямаше автобус,та вървяхме пеш от селото почти до Русе. Ееееех, младост
                    http://e-vestnik.bg/1985
                    Ок Гигов написах така защото е град от селски тип. Гр.Цар Калоян не е ли бившето с.Хлебарово?

Коментар

• [quote="Стамболов"][quote="мейси"] Защо не идва редът на Ахмед Доган?
                      06.11.2009 13:08
                      "Нито има график, нито ние се месим в съдебната система. Пред нашите избиратели бяхме обещали да направим проверка и това, което констатираме, да го предадем в съда".

Така премерът отговори на въпроса, ако има някакъв списък с обвинения към бивши властници, ще дойде ли ред и на Ахмед Доган.

[b]"Що се касае до г-н Доган аз много пъти съм ви казвал - той не е поставил нито един подпис някъде", допълни премиерът

Увери още, че няма умисъл в действията на ГЕРБ и желание да злепоставят някого.

"Над 50 са проверките, които сме дали, когато излязат една по една, виждате, че се казват", добави още Борисов.

Премиерът припомни, че когато са били установени липсващи доклади в МВР и ДАНС, случаите са били дадени на прокурор.
                      Стамболов-

Ти май забрави, че първият министър, който бе даден на прокуратурата, е Валери Цветанов от ДПС.))
                      Отдавна бе ясно, че първият "изгорял" ще е Валери Цветанов, а обществеността от дълго време бе подгрявана за "новината" чрез различни изказвания на вътрешния министър Цветан Цветанов и представители на прокуратурата. Самият Цветанов коментира, че няма извършено престъпление и очаква това да бъде доказано от българското правосъдие. Кокинов на свой ред не пожела да каже, къде точно е престъплението при положение, че сделките са направени преди мораториума.
                      http://imoti.investor.bg/?id=86315
                      http://www.lex.bg/bg/news/view/32670
                      Изводът НЯМА ДА Е ОСЪДЕН!

И все пак Станишев следва да си отговори (поне на себе си), защо даде възможност на Доган да разпределя порциите в държавата, без да слага подпис и да носи отговорност....
                      Защо ли?Защото Доган както казва вашият шеф
                      ...Самият лидер на ГЕРБ в телевизионно интервю в прав текст обясни, че Доган е неговият най-голям конкурент в политиката, а всички останали са слаби в сравнение с него. "Доган най-умно води партията си, от минимума прави максимума и е най-коварен", признава Борисов. И допълва, че "Доган е най-великият политик през последните 20 години, но, за съжаление, е деструктивен".
                      http://www.banker.bg/PrintLayout.php...&Article=39505
                      Разбра ли защо е дал възможност СерГЕЙЧО Стамболов?

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
                        До къде я докара ПРОКУРАТУРАТА , ако въобще я разследват Емел Етем-Тошкова? (най-малкото трябва да я разследват за с. Цар Калоян)?
                        Мейси, Цар Калоян е град, а не село. Ходил съм там на сбор. Здравата се напихме, ама то беше като ученик. После нямаше автобус,та вървяхме пеш от селото почти до Русе. Ееееех, младост
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Защо не идва редът на Ахмед Доган?
                          "Нито има график, нито ние се месим в съдебната система. Пред нашите избиратели бяхме обещали да направим проверка и това, което констатираме, да го предадем в съда".

Така премерът отговори на въпроса, ако има някакъв списък с обвинения към бивши властници, ще дойде ли ред и на Ахмед Доган.

[b]"Що се касае до г-н Доган аз много пъти съм ви казвал - той не е поставил нито един подпис някъде", допълни премиерът

"Над 50 са проверките, които сме дали, когато излязат една по една, виждате, че се казват", добави още Борисов.

Премиерът припомни, че когато са били установени липсващи доклади в МВР и ДАНС, случаите са били дадени на прокурор.
                          Ти май забрави, че първият министър, който бе даден на прокуратурата, е Валери Цветанов от ДПС.

И все пак Станишев следва да си отговори (поне на себе си), защо даде възможност на Доган да разпределя порциите в държавата, без да слага подпис и да носи отговорност....

Коментар

• Понеже Бойко много обича да гледа миналото та и аз реших да припомня нещо относно днешното му изказване което е по долу.
                            Борисов: Ще гоня Станишев и Доган до затвора
                            15 април 2009 / News.dir.bg

Доган и Станишев си играят с моя живот, заяви столичният кмет Бойко Борисов по повод създадената днес анкетна комисия в парламента, която да изясни верни ли са твърденията на сръбския наркотрафикант Сретан Йосич, че той го е покровителствал. ..
                            Станишев и Доган преминаха границата. Чрез партиите си те се опитват да ме атакуват лично. След днешния случай ще ги преследвам докрай. Докрай ще ги преследвам – до затвора”, закани се още лидерът на ГЕРБ.
                            Защо не идва редът на Ахмед Доган?

Бойко Борисов поясни, че не вижда нито тенденция, нито списък, или ред на някои от известните имена на политическия живот.

"Що се касае до г-н Доган аз много пъти съм ви казвал - той не е поставил нито един подпис някъде", допълни премиерът

Борисов обаче отказа да отговори на въпрос, свързан с публикации в пресата, че има сделка между ДПС и ГЕРБ.

"Нито ви чета вестниците, нито ще ви отговарям на въпросите", категоричен бе той.

Той определи като спекулации твърденията, че всяка проверка на управляващите представлява полицейщина или репресия.

http://www.dnes.bg/politika/2009/11/...ed-dogan.80351
                            Защо не идвал редът на Доган ?ЗаЩото нямало никъде негов подпис,нито се месил в съдебната система за това бат Бойко нямал да го разследва.Тъй значи ?Откога спря да натиска Бойко прокуратурата ?Мая забрави какво бе се изказал точно по това Борис Велчев: ,,Не сме пожарна команда'',по повод това ,че премиер Борисов поиска "в рамките на деня -29.10 главният прокурор да повдигне обвинения на длъжностните лица, които са допринесли за сегашната ситуация".
                            Въпроси :
                            Какво стана с Нихат Кабил (малко ли заменки направи, та дори и нос Калиакра хариза (на братчет си))?
                            Ами жената на Местан (дето беше шефка на Комисията за закрила на детето и беше 11 МЕСЕЦА в болничен)?
                            Ами останалите ДПСарски кметове и местни дерибеи?
                            Ами всичките държавни поръчки и сключени договорои, които ощетиха държавата с МИЛИОНИ?
                            Ами главният мюфтия, за който всички знаят, че е свързан с терористични и фундаменталистки ислямистки груировки и за тях бе писано в Шпигел ?Обвинявате червен СерГЕИЧО,Масларката а за Доган и обръчите от фирми ни дума ни вопъл ни стон?????ЕС чака осъдителни присъди и следи под лупа !!!Същите не искат симулация на уж разследване.

Коментар

Интересно ми е защо управляващите не спрат помощите на циганите, а ги спират точно на майките и бедните българи? ... Затова ли плащаме данъци и осигуровки - да ги давате на циганите?’
                              Мейси, ти трябва да си блондинка, щом задаваш такива въпроси. Или блондин, ако си мъж.

Коментар

• Герберите как ще коментирате това?Как ще ми докажете ,че не е вярно и моля без нападки!Режат помощите за парно и на майките с близнаци
                                С 21 % са орязани средствата на Министерството на труда и социалната политика, докато разходите на Министерски съвет се увеличават с 98 %.
                                http://dnes.dir.bg/2009/11/04/news53...html#sepultura
                                Питам още ,защо се завишава почти двоино бюджета на МС? Значи намаление в социално подпомагане и здравеопазването и увеличение парите на министрите с 98%?Интересно ми е защо управляващите не спрат помощите на циганите, а ги спират точно на майките и бедните българи? После не се чудете защо няма раждаемост сред българите, за разлика от циганите. Затова ли плащаме данъци и осигуровки - да ги давате на циганите? Браво на д-р Бойко Борисов и компанията му , скоро няма да ти се налага да откриваш нови детски градини, браво те щото се раждат основно близнаци и три знаци и се гледат по- лесно, това е то да решиш проблема с ‘’пицата’’

Коментар

Working...
                                X