IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Имам едно усещане,че все пак ТЕЗИ от ГЕРБ от които зависят решенията в държавата,хвърлят по едно око на форума.Затова искам да дам едно предложение тип Робин Худ:
    С еднократен данък 50% ДА СЕ ОБЛОЖАТ ВСИЧКИ БОНУСИ,ПРЕМИИ,13,14,15 и т.н. заплати надхвърлящи примерно 5000лв.
    За да не кажете,че е комунистическо,ето какво правят в братска Англия
    Лондон наложи 50% данък върху бонусите на банкерите
    от в.Сега
    http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
      Чакам мнението на герберите особенно на Стамбо по това изказване ?Прав ли е Прокопиев или не?
      Знаеш ли, мейси, подобни прогнози обикновено се считат за ценен макроикономически анализ и се заплащат скъпо. Може би мога да направя макроикономическа прогноза за следващата година, но не безплатно....

И без това някои колеги най-клеветнически ме обвиняват че някой (най-вероятно ГЕРБ) ми плаща да пиша във форума!? Като че ли този форум е най-популярния в България, че някой да плаща за пропаганда в него.... Като няма политически доводи, дай да окепазим опонента с клевети. Провинциален начин на мислене.

Досега спадът в икономиката е по-малък от очаквания - само 4.9% за тази година. Но каква ще бъде следващата не е ясно. И както казах, за разлика от политическите мнения, тази прогноза изисква по-големи усилия, които не се правят даром.

Коментар

• Я какво е казал човека на Цветелина Бориславова Карагьозова Иво Прокопиев?Прокопиев: В момента сме на прага на голямата криза
        10 декември 2009 10:05
        София /КРОСС/ В момента сме на прага на голямата криза. Все още изобщо не сме влезли в нея. Това заяви пред БНР председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Иво Прокопиев.

За съжаление, мисля, че най-неприятните развития предстоят, защото виждате, че оптимизмът, че оживлението ще дойде в началото на следващата година, беше базиран на допускането, че всичко ще е наред с възстановяването на световната икономика и по-специално възстановяването на европейските пазари, което нас пряко ни вълнува и ни засяга, и е основното за българския износ. За съжаление, сигналите са доста противоречиви, посочи Прокопиев. Например, новината от вчера, че кредитният рейтинг на Гърция беше понижен, нас абсолютно пряко ни засяга, защото една четвърт от банковия сектор в България е гръцки. Такъв тип новини, лоши за Европа, със сигурност ще забавят позитивните развития и в България, смята Прокопиев. Той прогнозира, че ни предстои много труден период от една година, защото нямаме друга разумна и правилна политика освен запазването на валутния борд, а запазването на валутния борд предполага определени ограничения за всички. Точно тук е въпросът какво може да бъде направено първо за запазване на най-много работни места между бизнеса, синдикатите и правителството и второ, как възможно най-много жизнеспособни и структурно важни предприятия през тази година да оцелеят, защото ако те умрат, няма да участват в процеса на възстановяването, а структурата на българската икономика ще бъде съвсем друга след кризата, обясни Иво Прокопиев.

На въпрос дали ще се стигне ли до фалити на фирми той заяви, че няма смисъл да се правят черни прогнози, но според него със сигурност по-слабите играчи от пазара ще отпаднат. Става дума не толкова за фалити на фирми, а за това, че фирмите ще се свият до състояние, което ги прави способни да оцеляват, което ще предизвика много голяма социална цена. Те ще трябва да освободят работници, за да оцеляват, не защото го искат фирмите или предприемачите, а просто защото нямат възможност да плащат за този негативен период от поне една година заплатите. Трябва да се намери формулата, която да позволи максимално голям брой работни места да бъдат запазени с някакви публични средства, отбеляза Прокопиев.
        /СС/
        http://www.cross-bg.net/%D0%91%D0%AA...%B7%D0%B0.html
        Чакам мнението на герберите особенно на Стамбо по това изказване ?Прав ли е Прокопиев или не?
        [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow

Да предположа ли, че си отбивал част от военната сис лужба в Шуменското ШЗО. Така ми прилича. За мен не е минус. Дори напротив. Да си офицер за мен е "+".

Обаче от днес съм решил на платените драскачи и на тези дето не използват политически аргументи да не отговарям по същество. Само лични нападки. Ще се надприказваме. Дилетанта е добър в тази област. Притеснява ме. Ама другите не.
          За мен обаче не е.Знам какви хора влизаха там и с колко лесни задачи.Там главното беше да си верен на партията.Да не говорим на колко умни и способни хора беше забранено да учат там.В тези училища с редки изключения отиваха най мързеливите и тъпи хора.Днес частния сектор ги ползува за пъдари.Офицери ебати ташака отвъртели шкембета раздърпани с очила смешна гледка но катерят стълбицата и парите по една капа.Тези щяха да ме пазят от НАТО.Турците ни газеха за половин ден с тези офицери.Съмнявам се че е можело изобщо да победим някого с тези офицери комуняги дето учеха БКП КПСС и други простотии.

Коментар

• Гигов,давай говори с политически аргументи ...да видим какво искаш да кажеш...

Аз ти написах един по долу,но май само правописни грешки търсиш...
            И каквито политически аргументи да си измисляш,против дясната политика едва ли ще имаш.
            Но да видим...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев

Та такива ми ти работи, но аз не му се сърдя,макар че понякога дразни с врякането си, а аз винаги съм мразил викането на шапкарите (това се отнася и към теб като бивша фуражка - ще ме прощаваш, но фуражки не понасям), когато нямат никакви други аргументи.
              Лека и поздрави на девойките в Шумен - имал съм 3 гаджета от там и от трите нямам оплаквания (монутки за реклама)
              Да предположа ли, че си отбивал част от военната сис лужба в Шуменското ШЗО. Така ми прилича. За мен не е минус. Дори напротив. Да си офицер за мен е "+".

Обаче от днес съм решил на платените драскачи и на тези дето не използват политически аргументи да не отговарям по същество. Само лични нападки. Ще се надприказваме. Дилетанта е добър в тази област. Притеснява ме. Ама другите не.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

я, нещо интересно -

Българският премиер Бойко Борисов заема 24-то място сред лидерите на 27-те членки. Общата оценка за него е 4.79

Само да уточня, че оценкта е по 10-балната система, а не по 6-балната, щото доколкото си спомням и самият ББ си беше писал 5
                Само да добавя и че Гея е бил на 26-то място миналата година, та да стане малко по-представително , дет се вика вече не сме 2-ри отзад напред, а 4-ти отзад-напред - аз бих си раздал премии в МС по този повод
                Грую Груев ами сега бат Бойко кат прочете тая новина няма да може да си намери място от яд .Да не си в грешка нещо?Невъзможно е гуруто да е на 24 място!
                А сега ме е яд ,че днес е минал Закона за социалното подпомагане в който е отпаднъл срокът за получаване на социални помощи. Същите ще могат да се получават до пенсия от 1 януари 2011 .Промяната била заради решение на Европейския комитет за социални права, че с въведения лимит държавата лишава хората от препитание и ги дискриминира. От тук следва,че паразитите ще продължаваме да ги носим на гърбът ни. Било дискриминация срокът ?А не е ли дискриминация ,че циганьорите не работят а ние работим?
                [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

Колега,
                  с такива писания рискуваш да ти лепнат етикета "червен". Нищо лично. Просто те предупреждавам.
                  Това го знам, а и колегата Стамбо, или Стамболийски, както аз го наричам вече ми го е лепвал това прозвище, та трябваше да му вадя мои постинги от преди изборите за да доказвам антикомунизма си, ама кво да праиш, понякога се налага да доказваш очевидното
                  А за Стамбо ситуацията е ясна макар той да я отрича - платен драскач си е - ето ти негов отговор към мечето, свързан с мои писаници с него

Първоначално изпратено от Стамболов на 16.09 в тема "1000 лева необлагаеми, 20% данък за богатите"
                  Не, разбира се, аз пиша по убеждение. Буквалното възприемане често е вредно.
                  По-скоро хората не очакват от нас икномически чудеса, а справедливост и законност.
                  Първоначално изпратено от meche_cveti93
                  Очаквам отговор в тема "Политика" преди 17 часа, макар че ние от ГЕРБ може да работим и след този час, ако се налага
                  Стамболов ама ти деиствително ли си от агит отдела..... ?
                  Знаеш ли ,че ако не оправите заплатите и пенсиите на хората за в бъдеще след една , две години максимално ще последвате светлия пример на Костов и Царя ....
                  Та такива ми ти работи, но аз не му се сърдя,макар че понякога дразни с врякането си, а аз винаги съм мразил викането на шапкарите (това се отнася и към теб като бивша фуражка - ще ме прощаваш, но фуражки не понасям), когато нямат никакви други аргументи.
                  Лека и поздрави на девойките в Шумен - имал съм 3 гаджета от там и от трите нямам оплаквания (монутки за реклама)
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Виж пиша набързо и въобще не гледам за правописни грешки..както и за твойте.. нали.. няма за какво да пишеш вече ли какво..

Коментар

я, нещо интересно -

Българският премиер Бойко Борисов заема 24-то място сред лидерите на 27-те членки. Общата оценка за него е 4.79

Само да уточня, че оценкта е по 10-балната система, а не по 6-балната, щото доколкото си спомням и самият ББ си беше писал 5
                      Само да добавя и че Гея е бил на 26-то място миналата година, та да стане малко по-представително , дет се вика вече не сме 2-ри отзад напред, а 4-ти отзад-напред - аз бих си раздал премии в МС по този повод
                      Колега,
                      с такива писания рискуваш да ти лепнат етикета "червен". Нищо лично. Просто те предупреждавам.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV
                        Гигов нали знаеш вица за шопите и какви камани и стени разбиват,като забиват гвоздей(30см. ковано желязо) в тях с глава...
                        Камъни Соколов. Камъни. Като камък. Вица не го знам, или не искам. Казах, че не обичам София. И не се смятам за шоп. Смятам се за русенец. По майка. Е, после станах шуменец, рискове на професията.

Коментар

• я, нещо интересно -

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Гигов нали знаеш вица за шопите и какви камани и стени разбиват,като забиват гвоздей(30см. ковано желязо) в тях с глава...

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant
                              Преди години бях на работа известно време в Силистра. След като разбраха че съм софиянец, ме попитаха на коя улица живея.
                              Мале мале, това надминава и най лошите ми опасения. Да не би да си преподавал във ФИЛИАЛА на шуменското ВПИ в Силистра?! Ама то беше ПОЛУвисше! Не висше! Дори по онова време. Нямам думи. Е, ти се гордей! Ха ха

Коментар

Първоначално изпратено от diletant

Гигов, Гигов,защо наричаш македонците маймуни? Ако ти кажа, че моя баща е македонец, ще излезеш ли на дуел с мен? Ще се бием с оръжията на професията си - ти с шмайзер, аз с думи. Става ли?
                                Изглеждаш ми интелигентен човек, на пръв поглед. Що се правиш, че не разбираш. Наричам "македонски маймуни" тези кръгове от Македония, дето прокарват антибългарски настроения. Ти да не би да ги защитаваш?
                                Няма да ти прикачвам епитет. Ти го знаеш.
                                Пък моя баща е шоп. Роден в София, кв.Княжево. Къщата стоеше до преди десетина години. Ама дядо ми е от Трънско. Чист шоп. И какво: ще си ги мерим кой е по-българин?
                                Впрочем шмайзер не съм хващал в ръце. Ще ми се да пострелям с него. Вероятно не е толкова добро оръжие. И не по хора! Боже опази! Просто професионална деформация, обичам оръжия.
                                А пък ако случайно те гръмна ще го приема като бонус. ПрИмоция знаеш.
                                Леле, леле, шоп! Ужас! Роден в София, кв.Княжево. Преди години бях на работа известно време в Силистра. След като разбраха че съм софиянец, ме попитаха на коя улица живея. Аз им отговорих (ще запазя в тайна коя е, но е една от най-централните). После попитах защо се интересуват от улицата. А те ми разказаха за някакъв, който се хвалел, че е софиянец. Но когато му отишли на гости, разбрали, че живее в Княжево, както те се изразиха "на една туба бензин от София".

А що се отнася до желанието ти да ме гръмнеш, знай едно от мен - думите убиват по-страшно. Тренирай думи! Хубави думи, не ругатните, на които си свикнал.

Коментар

Working...
                                X