IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не е много за тук, но искам да поздравя всички с едно великолепно изпълнение!

http://www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q

И още едно!

http://www.youtube.com/watch?v=WCkOmcIl79s&NR=1

В края на краищата тук сме заради парите!

Приятен уикенд!

Коментар

• проблеми с ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОГРАМИ , мерки 311 и 312

Уважаеми Бенефициенти,
      пише Ви един вече дълготрайно чакащ гражданин да се започне отново разглеждането на проектите по мярка 311 и 312,на които вече отдавна трябваше да сме получили отговор/за информация срока за разглеждане е 3 месеца ,но на нашите управници и 3 години е малко/. Абсурдно е да те задължават да изготвиш и разпишеш множество документи ,декларации,договори ,които малко или много са конкретизирани някакви срокове и условия, а те да не се съобразяват и да не зачитат Твоя труд. Едва ли някой от Вас си дава сметка ,че ако не усвоим тези средства които сега ни се предлагат от ЕС и не развием нашата икономика и производство ,как после ще плащаме годишният си членски внос към ЕС!?
      Уважаеми Българи ,и всички Вие които все още чакате отговор от заспалата агенция и ДФЗ ,аз мисля че е крайно време да вземем нещата в свои ръце и Ви призовавам да поемем процедура за внасяне на колективен иск в съда срещу ДФЗ и неспазване на сроковете по наредбите.

Коментар

• Първоначално изпратено от salsa Разгледай мнение
        gigow, съжалявам ако съм те засегнал, ама стига си се правл на дръж ми шапката. Казал писал съм ти, че най малко ще се направи всичко зада може договорите с Русия да се договарят от ЕС. Да в европа няма газ, но това незначи да го плащаме с 40% повече от колкото го плаща Германия и да се замазва с думата това е политика. Това не е политика а изнудване и монопол.Признавам , че несъм много наясно с техническите параметри, но от къде внася газ Сърбия например, неможе ли да се свържим с нейните газопроводи, неможе ли да се свъжим с Румъния сигурно има много начини само и само да избегнем директно договаряне с русия, ако продължава да ни извива ръцете. Тогава те ще ни търсят да ни дават газ и тона преференциални цени. Нищо лично,ама не мога да се съглася с тб да защитаваш онази банда, която с години ни прокарва руските интереси на наш гръп
        Не си ме обидил с нищо, поне не днес.
        Извинявай, но не мога да отговоря на въпросите ти. Това са експертни неща. Не съм такъв. Сведенията ми са от вестниците, телевизията и интернет. Нищо тайно. И дори не знам какви са договорите за цените на газта у нас и какви са в Германия. Нещата са твърде сложни.
        При предните правителства нямаше никаква прозрачност в това отношение. И днес не виждам прозрачност. За съжаление.
        Истината в случая е, че Европа НЯМА единна енергийна политика. Всяка от държавите поотделно се договаря с Русия. Това няма как да не доведе до облаги от страна на руснаците. Когато противниците са разделени е много по-лесно да ги победиш. Няма какво да обвиняваме руснаците, че извличат полза от това. Те, разбира се, винаги са били империалисти. Ама Русия е била и е ИМПЕРИЯ. Погледни картата. И ние винаги сме били в сферата на интересите на тази империя. Няма какво да си въобразяваме друго. Америка е далече и ние твърде малко я интересуваме, каквото и да говори посланик Джеймс Уорлик. На него това му влиза в служебние задължения: да четка туземците. Ама истината е, че ние сме в геосферата на рускате интереси и няма как да го променим. Извинявай ако ти се струва твърде отвлечено, но ти казах, че не съм експерт.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• gigow, съжалявам ако съм те засегнал, ама стига си се правл на дръж ми шапката. Казал писал съм ти, че най малко ще се направи всичко зада може договорите с Русия да се договарят от ЕС. Да в европа няма газ, но това незначи да го плащаме с 40% повече от колкото го плаща Германия и да се замазва с думата това е политика. Това не е политика а изнудване и монопол.Признавам , че несъм много наясно с техническите параметри, но от къде внася газ Сърбия например, неможе ли да се свържим с нейните газопроводи, неможе ли да се свъжим с Румъния съгурно има много начини само и само да избегнем директно договаряне с русия, ако продължава да ни извива ръцете. Тогава те ще ни търсят да ни дават газ и тона преференциални цени. Нищо лично,ама не мога да се съглася с тб да защитаваш онази банда, която с години ни прокарва руските интереси на наш гръп

Коментар

• Първоначално изпратено от salsa Разгледай мнение
            gigow,моето мнение е, че е добре във всяка партия да има някой коъто да упражнява контрол над партийците си. Видяхме когато на чело на друга партия има палячо до къде стигат нещата всеки го прескача и не се съобразява с нищо, всеки дърпа чергата към себе си и накрая едно голямо л***о изсрано в лицето на хората.
            Относно руслия газ, каква е логиката да плащаме на Русия с 30 и повече процента по скъм газ отколкото я купуват от Европа и да продължаваме да им бижем г..а.
            Кажи ми според теб ако кумунистите бяха построили атомната центара Белене, колко пари щеше да ни излезне проекта, ако кажем че се спрягат 4.5 млрд за реакторите и още едни 1.5 млрд да инфра структура и прочие. Питам те защото Цанков камък почна от 250 млн, а накрая го построиха за над 1 млрд.
            Нямам нищо против Руския народ, но ние не сключвамедоговора с народа а с онези които го манипулират още нали? И не се съмнявай, че в момента се прави стратегия да купуваме газ от Европа или да се преговаря с усия от името на ЕС. Не може да стане веднага, но и затова не се бърза с подписването на договор, който уж беше дългосрочен.
            Salsa, ще се постарая да ти отговоря в същия разумен тон, без идеологически забежки ( може да не ми вярваш, но аз мисля, че комунизмът е най-голямото нещастие, което е преживял руският народ, а покрай него и доста други-включително ние)

Първо относно контрола върху партията. Има доста исторически примери, когато отделни личности са имали пълен контрол върху партиите си. Да ти изброя някои от тях: Ленин, Сталин, Хитлер, Пол Пот, Мао Цзе-дун, Мусолини, Ким Ир-сен. Има и други. Всичките са тоталитаристи. Едни комунисти, други фашисти. Според мен разликата е нищожна. И кога ще разберете, че не подкрепям комунизма? Аз съм против тоталитаризма, във всеки негов вид. А е ОЧЕВИДНО, че ГЕРБ е тоталитарна партия. Там решенията се вземат еднолично от Бойко Борисов. Практиката го е доказала!
            Относно получаване на газ от Европа е смешно да се говори. В Европа газ НЯМА. Газ имат руснаците. Единствените газопроводи, по които можем да получим газ за сега са от Русия. Ако се направи "Набуко", евентуално може да получим газ от Азърбайджан и Иран. Евентуално. За газ от Саудитска арабия за сега не може да се говори. Няма никакъв газопровод. Ние не можем да го изградим, това е очевидно. А и Европа май не го е включила в сметките си. А да внасяме втечнен газ е много скъпо, пък и нямаме технологиите. Чисто упражнение по риторика.
            Аз разбирам, че това не е чистата тема "политика", ама газта и нефта са си политика. И много моля, когато ме оборвате да използвате аргументи и факти, а не политически квалификации. Благодаря.

Коментар

• Първанов наистина много е засегнат от действието на правителството за смяна на ориентацията си към Европа.
              Last edited by salsa; 26.06.2010, 17:44.

Коментар

• В момента цените, на които газ може да се купи от Саудитска Арабия и други арабски източници, са близо два пъти по-ниски от тези на “Газпром”. Очаква се в средносрочен план те да спаднат още заради находищата на шистова газ, открити в САЩ.

Истинският проблем в случая е монополното положение, което “Газпром” има за България и още някои европейски страни – Словакия, в по-малка степен Унгария и Австрия. Тръбите на тези страни са ориентирани изцяло за доставки от Русия, а изграждането на нови трасета за връзка с други източници е скъпо и отнема време. Заради тази ситуация, както заради факта, потвърден включително от последния газов конфликт между Русия и Беларус, че Русия открито използва енергийните зависимости като политическо оръжие, все по-наложително става България бързо да потърси възможности за диверсификация на енергийните си източници.

Точно за обратното обаче се бори в момента президентът Първанов и кръгове от социалистическата партия, които настойчиво лобират за реализация на три големи руски енергийни проекта, свързани с газ, нефт и нова ядрена централа.

До тази ситуация ни докара братската дружба с великия Съветски съюз, поддържана от БКП повече от 45 години, последвана от не по-малко братската дружба на политико-икономически интереси, демонстрирана от българското енергийно лоби в руска полза през последните 20 години. Виждаме какво се случва в момента дори с най-верния руски съюзник – Беларус, който е подложен на газова атака, както пък само година по-рано на същото бе подложена и Украйна.

+10

Коментар

• gigow,моето мнение е, че е добре във всяка партия да има някой коъто да упражнява контрол над партийците си. Видяхме когато на чело на друга партия има палячо до къде стигат нещата всеки го прескача и не се съобразява с нищо, всеки дърпа чергата към себе си и накрая едно голямо л***о изсрано в лицето на хората.
                  Относно руслия газ, каква е логиката да плащаме на Русия с 30 и повече процента по скъм газ отколкото я купуват от Европа и да продължаваме да им бижем г..а.
                  Кажи ми според теб ако кумунистите бяха построили атомната центара Белене, колко пари щеше да ни излезне проекта, ако кажем че се спрягат 4.5 млрд за реакторите и още едни 1.5 млрд да инфра структура и прочие. Питам те защото Цанков камък почна от 250 млн, а накрая го построиха за над 1 млрд.
                  Нямам нищо против Руския народ, но ние не сключвамедоговора с народа а с онези които го манипулират още нали? И не се съмнявай, че в момента се прави стратегия да купуваме газ от Европа или да се преговаря с усия от името на ЕС. Не може да стане веднага, но и затова не се бърза с подписването на договор, който уж беше дългосрочен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                    Нападките ти срещу ГЕРБ са глупави клевети. ГЕРБ е абсолютно нормална партия с организации, вътрешни избори и дискусии.

А що се отнася до руснаците, те отново за кой ли път с цените на газа ни показаха защо не бива да им се вярва. Абсолютни рекетьори. Никакви проекти с тях....
                    Ха ха ха. Какви дискусии, бе готин? В ГЕРБ става това, което каже Бойко. Показах ти примера с министър Трайков, ама ти не го коментираш. Да ти припомня ли случая, когато депутатите от ГЕРБ гласуваха закон ( за ГМО) и на другата сутрин Бойко отиде в парламента, завинти им гайките и те прегласуваха закона в обратен смисъл на това дето вчера бяха приели. Смешници!
                    А колкото до това да не вземаме газ от Русия, нямям нищо против, стига да чуя друга оферта за цена и количество. Докато не ми я кажеш, ти си просто един заслепен лъжец, който бърка комунизма с Русия. Когато осъзнаеш, че руския народ е този дето най-много пострада от комунизма, тогава ще разбереш, че цени, газ, нефт, и пр. са реалности, които не подлежат на тъпата ви идеологизация!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      ...

А на колегата Факушка пак искам да кажа. Да се отказваме от "Белене" само заради руснаците е ТЪПО. Да получим тогава по-евтина оферта от американците. Къде я???
                      ...
                      Това което казвам е не да се отказваме отАЕЦ Белене, а да се построи без руснаците
                      Досега в световната история няма случай някой забъркал се с руснаците да не е пострадал.

Коментар

• А бе вярно ли,че БСП обслужвало интересите на Русия в страната ни.И вярно ли си говорим открито за това,чак след падането им от власт.
                        И Вярно ли е,че повече никога няма да влязат на власт.И сега с всички видове саботажи се опитват,както предизборно се опитаха с истерия да спечелят.Тоя път няма ли да им стигнат агентите на всеки километър и кои ще ги спре.
                        Ето хората по света се отричат от това тъмно минало:
                        " Монумент на съветския диктатор Йосиф Висарионович Сталин беше демонтиран от родния му град Гори в Грузия.

6-метровата бронзова статуя се издигаше на площада в Гори близо 60 години."

хахаха Пълна пародия.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          В ГЕРБ няма партийна централа. Има каквото каже свети Бойко.
                          А на колегата Факушка пак искам да кажа. Да се отказваме от "Белене" само заради руснаците е ТЪПО.
                          Нападките ти срещу ГЕРБ са глупави клевети. ГЕРБ е абсолютно нормална партия с организации, вътрешни избори и дискусии.

А що се отнася до руснаците, те отново за кой ли път с цените на газа ни показаха защо не бива да им се вярва. Абсолютни рекетьори. Никакви проекти с тях....

България – с газ до дупка към газовата дупка

26/06/2010 11:43 AM

http://asenov2007.wordpress.com/

Драстично повишение на цената на газа в България се очаква от 1 юли.
                          Държавната компания “Булгаргаз” поиска то да е 27 процента, като се обоснова с повишени цени на доставчика “Газпром” и изкуствено задържаните досега вътрешни цени. От Държавната комисия по енергийно и водно регулиране смятат, че компанията все още има резерви – най-вече в намаляване на собствените производствени разходи - затова предлагат увеличението да бъде с около 23 на сто.

Каквото и да стане обаче е ясно, че увеличението ще удари силно парното и топлата вода за битови абонати, а промишлените производства, които изцяло са на газ, ще трябва да увеличат разходите за енергия с една четвърт до една трета. Още по-лошо ще стане, ако в края на годината, както се очаква, има ново повишаване на цената, като от сегашните по-малко от триста долара за 1000 куб.м, плащани от България, тя стане около 400 долара. Оправданията със световната конюнктура в случая не са коректни, защото тя съвсем не е лоша. В момента цените, на които газ може да се купи от Саудитска Арабия и други арабски източници, са близо два пъти по-ниски от тези на “Газпром”. Очаква се в средносрочен план те да спаднат още заради находищата на шистова газ, открити в САЩ.

Истинският проблем в случая е монополното положение, което “Газпром” има за България и още някои европейски страни – Словакия, в по-малка степен Унгария и Австрия. Тръбите на тези страни са ориентирани изцяло за доставки от Русия, а изграждането на нови трасета за връзка с други източници е скъпо и отнема време. Заради тази ситуация, както заради факта, потвърден включително от последния газов конфликт между Русия и Беларус, че Русия открито използва енергийните зависимости като политическо оръжие, все по-наложително става България бързо да потърси възможности за диверсификация на енергийните си източници.

Точно за обратното обаче се бори в момента президентът Първанов и кръгове от социалистическата партия, които настойчиво лобират за реализация на три големи руски енергийни проекта, свързани с газ, нефт и нова ядрена централа.

До тази ситуация ни докара братската дружба с великия Съветски съюз, поддържана от БКП повече от 45 години, последвана от не по-малко братската дружба на политико-икономически интереси, демонстрирана от българското енергийно лоби в руска полза през последните 20 години. Виждаме какво се случва в момента дори с най-верния руски съюзник – Беларус, който е подложен на газова атака, както пък само година по-рано на същото бе подложена и Украйна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
                            Чакай партийната централа да излезне с официална позиция, че в момента видяха как се наакаха, ама едни хора нали са взели едни титли, вероятно и пари и сега умуват. Стамболов никога няма да изрази мнение лично, защото в последствие може да се различава с партийната позиция. А до тогава аз ще поствам:
                            В ГЕРБ няма партийна централа. Има каквото каже свети Бойко. Не случайно по-миналия петък министър Трайков гледаше като отровен от гъби, когато журналисти в парламента го питаха кога е взето решение за отказ от "Бургас-Александрополис" и за замразяване на АЕЦ Белене. И когато му казаха, че Бойко Борисов е казал това на два пъти каза, че не е вярно, ами журналистите са се объркали. За какви правителствени решения си говорим-пълен цирк. Ресорният министър да не знае!? Барем Бойко да му беше звъннал по телефона и да му каже: Трайчо аз така реших. Та да знае нещастният министър поне да си държи езика зад зъбите, щото вечерта се оказа, че премиерът не е казал това, което е казал. Дето се вика: Совите не се това, което са!
                            А на колегата Факушка пак искам да кажа. Да се отказваме от "Белене" само заради руснаците е ТЪПО. Да получим тогава по-евтина оферта от американците. Къде я???
                            А относно малките АЕЦ, дето произвеждат по-евтина енергия-ще има да почакаме. Това е само идея. Няма ги никъде. Ако ги имаше ЗАЩО турците ще строят АЕЦ с руснаците? Щото не могат да си правят сметка ли? Вярвате ли?
                            Last edited by gigow; 25.06.2010, 21:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                              А аз лично като Стамболов се гордия, че допринасям за провала на руските проекти...
                              При това положение трябва да си горд и с изказването на ББ по отношение на Белене и Бургас -Александруполис!
                              Малка подробност, е че след неговото изказване всички български фирми, които работят на територията на Лукойл -Нефтохим, получиха срок до 07.07 да напуснат територята на завода! Предполагам и това също те прави горд

Коментар

• "Чакай партийната централа да излезне с официална позиция, че в момента видяха как се наакаха, ама едни хора нали са взели едни титли, вероятно и пари и сега умуват."

Малко мнение.

Коментар

Working...
                                X