IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 5. Данъчни стимули – да оставим парите при хората и бизнеса.

Облекчаване на данъчните и осигурителни режими с цел увеличаване на разполагаемите доходи и стимулиране на икономическата активност на граждани и бизнес.

*
    Засилване на контрола по събираемостта на публичните приходи и борба с измамите за източване на данъци. Изработване, въвеждане и прилагане на програма за превенция на финансовите и данъчните престъпления. Незабавно търсене на отговорност и предоставяне на прокуратурата на всички доказани нарушители.
    *
    Намаляване на осигурителната тежест с до 5%, с цел оставяне на повече разполагаеми средства у бизнеса и работниците. Ефектът от тази мярка е незабавен и стимулира запазването и създаването на работни места.
    *
    Облекчаване на режима за ускорено връщане на ДДС - в момента по сделките за инвестиции облекчение за ускорено връщане до 30 дни ползват сделки по инвестиции от минимум 10 млн.лв. и 50 създадени работни места. Ние предлагаме този праг да се намали за инвестиции до 5 млн.лв и 25 създадени работни места, за да могат да се възползват и по-малки фирми от режима на ускорено възстановяване.
    *
    Облекчаване на режима за авансови вноски за корпоративен данък: В момента данъчно задължените лица, с някои изключения, правят авансови вноски за данък печалба всеки месец. Ние предлагаме тези вноски да се правят веднъж на 3 месеца от всички, с цел даване възможност за ползване на оборотен капитал за по-дълъг период. Предлагаме освобождаване от авансови вноски да се прилага за данъчно задължени лица с нето приходи до 400 хиляди лева, вместо сегашния таван до 200 хиляди лева.

Целта на тези данъчни облекчения е да дадем възможност на бизнесите да поемат глътка въздух във времето на затруднено финансиране, да запазят и разкрият нови работни места като ефектът от мерките може да се почувства веднага.

6. Подобряване на бизнес средата

Подобряването на бизнес средата има не само антикризисен, но и дългосрочен устойчив ефект върху привлекателността на България за инвеститорите.

Конкретните мерки са насочени към: стриктен преглед на съществуващите режими от гледна точка на тяхната законосъобразност и целесъобразност и в следствие на този анализ - намаляване броя на режимите с цел улесняване на бизнеса и ограничаване на възможностите за корупция.

Намаляване на размера на таксите за разрешителни и лицензионни услуги тъй като разходите за тези такси са доста високи като процент от дохода на глава от населението в сравнение с други страни.
    Това познато ли Ви е?

Коментар

• http://money.bg/news/id_958718905/По...оиска_EVN

Няма такава наглост! Не мога да си обесня, при положение, че нашата мила татковина гарантирана ЕРП-та 12% печалба( пазарна икономика му се вика на това), що не си реинвестират печалбата, а трябва ние да им покриваме инвестициите!Питам аз къде е шибаната държава да ми защити интереса?!! А забравих от ходене по телвизии и дрънкане на простотии за имоти, флашки и т.н. не остава време за друго !!!
      Поредния парадокс по отношение на шибаните монополисти на който бях свидетел днес сутринта, бе по БТВ!!! Останах меко казано втрещен, от опита на член на КЗК ( т.е. шибаната ни държава) да ме убеди,че ние имаме най-евтините горива в целия ЕС, както и че от статистиката на ЕС преди 7 дни, цената на литър дизел била 1.13 евро!!!
      И се чудя, аз на тоя клоун ли да вярвам или на касовия бон от бензиностанция от преди 10 дни на който пише 2.48 лева за литър!!!!!!
      Ебати държавата сме след като КЗК защитава монопола!!!!!!
      Last edited by kondosko; 28.02.2011, 10:24.

Коментар

• Две статии от Николай Слатински върху които може да дискутираме Докога ще се търпят недъзите на българската демокрация? (И защо няма алтернатива на управлението и управляващите?) http://nslatinski.org/?q=bg/node/333
        Кадрите решават всичко! (Все за същото с нарастваща тревожност)http://nslatinski.org/?q=bg/node/326
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
          Не никой не го вярва, ама вярваме че такива като тебе дето сега по цял ден пишат из форумите и се жалват са откраднали много много повече, от две години обаче кранчето спря и сте посветили цялото си време на плюене вместо да си намерите работа. Един съвет от мене- вземай откраднатото и бягай далече щото ти и другарите ти може да се наложи да връщате - справка пловдивския панаир.
          Вземането на желаното за действително е много сериозна заблуда. Тя води до неправилна оценка на действителността, а от там и до сериозни загуби. Не само финансови.
          Какво, казваш, е станало с пловдивския панаир?
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Разбира се, че Цветанов не е някакъв гений на злото в българския политически живот. Разликата е там, че ако за предишните подозирахме, за този знаем. Ако делата на предишните бяха смотавани в безкрайните дебри на българското разследване, дознание, досъдебно и съдебно производство, а за безчинствата им се носеха само слухове, този е пипнат на местопрестъплението, и то само с факти. Той, така да се каже, е спипан в крачка и сто изфабрикувани доклада и измислени експертизи не могат да го спасят от очевидния въпрос – как така за три години от обикновен чиновник се превърна в милионер, в собственик на недвижими имоти, който води живот на нещо като родна чалга звезда, чието присъствие по луксозните курорти на страната се отразява до най-малки подробности от официозните медии, без никой да попита – а откъде са парите.
            Цветанов накисва тъста и тъща си. Какво остава за България
            http://www.glasove.com/article-12236.php

Коментар

• Не никой не го вярва, ама вярваме че такива като тебе дето сега по цял ден пишат из форумите и се жалват са откраднали много много повече, от две години обаче кранчето спря и сте посветили цялото си време на плюене вместо да си намерите работа. Един съвет от мене- вземай откраднатото и бягай далече щото ти и другарите ти може да се наложи да връщате - справка пловдивския панаир.

Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              Малко числа в допълнение към предния ми пост.
              Доходите на семейство Цветанови са:
              1999г 11500лв
              2000г 14112лв
              2001г 15846лв
              2002г 19200лв
              2003г 16794лв
              Всичко бруто (без данъци) 77452лв.
              Не си спомням тогава какви бяха данъците (мисля за такъв размер около 24%), ама за да не ги ощетявам ще приема великодушно, че са били 20%.
              Така ЧИСТИЯТ ДОХОД на Цветанови е бил за пет години около 62 000 лв.
              От тях са спестили (доказано от влоговете на Десислав 5300ˆ$ и 4100 Евро )всичко около 16 000 лв. За останалите 30 000 лв под дюшека няма никакво доказателство.
              Ако приемем,че освен тия 16000 лв в долари и евро са спестили още 30 000 лв, то значи да признаем, че семейството за пет години е харчило за издръжка (колко? 62000 минус 16000 минус 30000) = 16 000 лв.
              За пет години са изхарчили в СОФИЯ за издръжка 16000 лв. Това е по 267лв на месец
              По 267 лв на месец???? Семейство? С дете?
              Някой да го вярва? Освен данъчните, подчинени на Цветанов? Или някоя малоумна кокошка...

Коментар

• Малко числа в допълнение към предния ми пост.
                Доходите на семейство Цветанови са:
                1999г 11500лв
                2000г 14112лв
                2001г 15846лв
                2002г 19200лв
                2003г 16794лв
                Всичко бруто (без данъци) 77452лв.
                Не си спомням тогава какви бяха данъците (мисля за такъв размер около 24%), ама за да не ги ощетявам ще приема великодушно, че са били 20%.
                Така ЧИСТИЯТ ДОХОД на Цветанови е бил за пет години около 62 000 лв.
                От тях са спестили (доказано от влоговете на Десислав 5300ˆ$ и 4100 Евро )всичко около 16 000 лв. За останалите 30 000 лв под дюшека няма никакво доказателство.
                Ако приемем,че освен тия 16000 лв в долари и евро са спестили още 30 000 лв, то значи да признаем, че семейството за пет години е харчило за издръжка (колко? 62000 минус 16000 минус 30000) = 16 000 лв.
                За пет години са изхарчили в СОФИЯ за издръжка 16000 лв. Това е по 267лв на месец
                По 267 лв на месец???? Семейство? С дете?
                Някой да го вярва? Освен данъчните, подчинени на Цветанов? Или някоя малоумна кокошка...

Коментар

• Пак за Цветанов

Не мога де не споделя някои мисли, които ме спохождат по повод проверката на вицепремиера Цветанов от страна на НАП.

Първо. Проверяващите от НАП приемат на доверие, че семейство Цветанови към 01.01.2004г имат налични (не в банка, ами просто налични) 30 000 лв (тридесет хиляди лева).
                  Това не е подкрепено с доказателства, а само от голата декларация на Цецо и Десислава. Както и в резултат на някакъв въображаем "анализ". Какъв анализ прочее не става ясно.
                  Ето цитат.
                  Първоначално изпратено от стр.67
                  Проверяваното лице и съпругата му са декларирали, че наличността им на парични средства в брой към 01.01.2004г. е в размер на 30000лв., като са приложили съответните доказателства - справки за получени доходи преди проверявания период. Въз основа на направен анализ на получените доходи и извършените от домакинството разходи преди проверявания период проверяващият екип приема, че домакинството е разполагало с налични парични средства към 01.01.2004г. в размер на 30000лв.
                  От направените проверки се установи, че лицето Цветан Генчев Цветанов към 01.01.2004г. няма парични средства в банки /няма открити банкови сметки, депозити, дебитни карти и др./
                  Вярно е, че Десислава по това време има влог в долари 5300ˆˆ $ и друг влог 4100 Евро. Но тези пари по никакъв начин не участват в издръжката на семейството. Те си стоят на влог и трупат лихви до момента, когато купуват двата апартамента.
                  Та ако ги няма тези измислени 30 000 лв, то сметката на семейство Цветанови към 31.12.2006 г е не ПЛЮС 7200 лв, а МИНУС 22 800 лв.
                  А иначе признавам, че проверих аритметичните сборове на НАП. Верни са.

Коментар

• Половината от българите смятат, че властта действа хаотично
                    http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/0...comment-newest

Има ли партия която не е на ДС. В България няма реално представителство, с реални политици! България е олигархия, и то от лош вариант, така че ,,не се'' знае кой всъщност управлява, защото е наивно да се смята че това са Боко и Цецко от ГРОБ!
                    Last edited by коки; 27.02.2011, 21:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от Demetra Разгледай мнение
                      Айде отивайте си с този долен манталитет БСП, СДС и ДПС, манталитет на грабежи и разруха на всичко свято, което имахме Българите!
                      Не знам кой ще предложат ГЕРБ за президент!? Надявам се да изберат правилния човек и да имаме накрая един наистина БЪЛГАРСКИ президент а на следващите парламентарни избори ГЕРБ ако направят магистралите (а те това и обещаха, което не е изобщо малко), следващите избори с 87% ще спечелят изборите и само продажниците биха гласували за друга партия освен за ГЕРБ или АТАКА!!!!
                      Искам да кажа, че основната пречка на България и ГЕРБ да върви по убедително напред е съдебната корумпирана, пропита с престъпно поведение власт. Трябва радикални промени там защото няма изчистване на продажните прокурори, съдии и чиновници!!! Аз съм свидетел на това как се държат с престъпниците (обгрижеат ги) и как се държат с потърпевшите (ругаят ги). Направих грешката да подам жалба за кражба и чак след 3 години ми разказаха играта, никакво внимание, никакаво отношение а напротив! Обявиха ми, че след като съм задвижил голямата съдебна машина сега щяло да бъде така и че не са длъжни да ме информират или да разговарят с мен а крадеца беше обгиржен от всички и всеки си разговаряше с него, и видимо го познаваха и си се смееха за някакви неща! Ужасна е съдебната ни система!!!!
                      като става въпрос за партиите съм на мнението на бай ганю - и едните и другите и третите и четвъртите са маскари. и пети да дойдат и те ще са такива щото са хора и нищо човешко не им е чуждо.
                      относно съдебната система съм напълно съгласен с теб. ама едно е да кажеш че съдебната система е ужасна, а съвсем друго че всички съдии са лоши. свят голям съдии всякакви.
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

Коментар

• Айде отивайте си с този долен манталитет БСП, СДС и ДПС, манталитет на грабежи и разруха на всичко свято, което имахме Българите!
                        Не знам кой ще предложат ГЕРБ за президент!? Надявам се да изберат правилния човек и да имаме накрая един наистина БЪЛГАРСКИ президент а на следващите парламентарни избори ГЕРБ ако направят магистралите (а те това и обещаха, което не е изобщо малко), следващите избори с 87% ще спечелят изборите и само продажниците биха гласували за друга партия освен за ГЕРБ или АТАКА!!!!
                        Искам да кажа, че основната пречка на България и ГЕРБ да върви по убедително напред е съдебната корумпирана, пропита с престъпно поведение власт. Трябва радикални промени там защото няма изчистване на продажните прокурори, съдии и чиновници!!! Аз съм свидетел на това как се държат с престъпниците (обгрижеат ги) и как се държат с потърпевшите (ругаят ги). Направих грешката да подам жалба за кражба и чак след 3 години ми разказаха играта, никакво внимание, никакаво отношение а напротив! Обявиха ми, че след като съм задвижил голямата съдебна машина сега щяло да бъде така и че не са длъжни да ме информират или да разговарят с мен а крадеца беше обгиржен от всички и всеки си разговаряше с него, и видимо го познаваха и си се смееха за някакви неща! Ужасна е съдебната ни система!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          Няма честни съдии Гигов.
                          .................................................. ...........
                          Бил си военен и перфектно знаеш какво е гонка по устав!
                          Всяко едно обобщение е грешно по презумпция.
                          Перфектно знам какво е гонка по устав - една от най големите свинщини в човешките взаимоотношения.

разбира се за властта си прав. за това са избрани за да могат (но без гонка по устав). ако се оплакват че не могат значи че на калпавия космонавт ракетата му пречи
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Това дето го предлагаш се прави в момента. Но това не е правосъдие. Това Е ИЗНУДВАНЕ, ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ !!
                            Това дето го предлагаш е пътят на беззаконието. Щом съдията ще бъде притискан да съди както искат властимащите.
                            И от къде си толкова сигурен, че ТИ няма да станеш обект на такова "правосъдие"?
                            Пътят е друг. Щом съдията е нарушил закона, да го осъдят. Все ще се намерят честни съдии. Щото гнилата ябълка на правосъдието не е съдът. Гнилочта е в прокуратурата. Прокурорите повдигат обвинение на когото си искат. Ако не искат-няма обвинение. Дори при явно престъпление. Абсолютно са безконтролни.
                            Няма честни съдии Гигов. Той ако е честен няма да го назначат за съдия. Не и тук в България. Та нали ще им обърка плановете?! С прокуратурата е същото. Например Борисов в мига в който каза, че дава 6 месеца на главния, стана ясно, че е вътре в кюпа и той, а това което ни се разиграва е само цирк.
                            Може би само случая с Ал. Петров не е, защото го бяха били, ама знам ли може пък и това да е уговорено. Малко бой и снимка пред камерата за по-голяма убедителност.
                            Няма как да се вярва на никой бил във властта или на висока държавна служба в последните 21 години. Карат се, но според мен поне "уж". За това и смятам, че е нужна чистка. Иначе, ей така ще се влачим още 21 години. Всичко което съм написал е по закон и няма нищо диктаторско или изнудваческо в него. Не е важно дори да са перфектни и чесни, важно е да работят. Тия които сътрудничат може да се замижа леко, за тези които не искат по устав. На който не му хареса да си дава оставката.
                            Стриктно спазване на правилата, нищо повече.
                            Бил си военен и перфектно знаеш какво е гонка по устав!

Не, че някой ще го приложи де. Това му казвам на колегата, няма желание
                            Last edited by Jay Gould; 27.02.2011, 15:51.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• С взетото от престъпниците наглеца Кушлев не е заработил дори заплатата си Едва 230 000 лв. са постъпили директно във фиска, държавата е платила 31.6 млн. лева за издръжка на комисията
                              http://www.mediapool.bg/show/?storyid=176585&srcpos=3
                              Цялата идея за подобна комисия заслужава вниманието на прокуратурата.А типовете които работят там начело с Кушлев - хептен.Откога се пише във в-к 168 часа и др. за далаверите там, но до ден днешен не виждам реакция от управляващите ченгесари.Може би соколов и защитниците на Бойко ще ми дадат отговор??

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                                Ще съдят, стига да поиска, точно така както съдят и в САЩ и в Германия.
                                А тук решението е лесно. Всеки съдия има приходи, роднини които се занимават с частен бизнес и т.н. Прави се една данъчна проверка, пишат се едни яки максимални актове, по няколко на брой и готово. Той разбира се ще ги обжалва, обаче като се насрочи дело, на съдията който ще го гледа му се намеква, че ще го сполети същото и готово. Всичко е въпрос на желание - Гонка по устав. Например защо до сега не е арестувана дъщерята на съдия Николай Урумов, за това, че е подала неверни данни, че е социално слаба? За фалшифициране на документи и се полагат минимум 3 години затвор. Арестува се, вкарва се в следствения арест, съдията който ще реши дали ще остане в ареста се притиска чрез данъчните.
                                Ако пък всички съдии си дават отвод и не искат да гледат делото, обвиняемата остава в ареста. След като няма кой да я освободи....?!
                                Бой по устав. Това е положението..
                                Всичко може Соколов. Само да се иска. Ама не се иска!
                                Това дето го предлагаш се прави в момента. Но това не е правосъдие. Това Е ИЗНУДВАНЕ, ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ !!
                                Това дето го предлагаш е пътят на беззаконието. Щом съдията ще бъде притискан да съди както искат властимащите.
                                И от къде си толкова сигурен, че ТИ няма да станеш обект на такова "правосъдие"?
                                Пътят е друг. Щом съдията е нарушил закона, да го осъдят. Все ще се намерят честни съдии. Щото гнилата ябълка на правосъдието не е съдът. Гнилочта е в прокуратурата. Прокурорите повдигат обвинение на когото си искат. Ако не искат-няма обвинение. Дори при явно престъпление. Абсолютно са безконтролни.

Коментар

Working...
                                X