IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould
    Първоначално изпратено от Обама
    ...Каква голяма държава има сега, при положение, че имаме рекордно ниски данъци за всички времена и най-ниските данъци в ЕС! ...
    .. и рекордно високи акцизи, пак за всички времена.

За преките данъци също не е вярно!

Първите страни за която се сещам са Люксембург, Ирландия, Кипър ... Ако се напъна ще има и още страни с много по-малка данъчна тежест от България ...
    Признаването на някой разходи също не ни поставя в челните места.
    Да. В Германия въпреки увеличението от 16 на 19% ДДС пак е по-ниско от нас (20%). И е диференцирано - за храните е много по-ниско.
    "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• При толкова осрано положение,единствения достоен изход е да си подаде оставка правителството и да се разпусне Народното събрание,да се проведат предсрочни избори и състави ново правителство.ЕС НЯМА ДОВЕРИЕ В ТОВА УПРАВЛЕНИЕ,но може да даде шанс на едно ново правителство.Спонсорите на тройната коалиция вече нервничат/парите ги спряха/-може и да се самосвалят-дай боже.
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Обама
        ...Каква голяма държава има сега, при положение, че имаме рекордно ниски данъци за всички времена и най-ниските данъци в ЕС! ...
        .. и рекордно високи акцизи, пак за всички времена.

За преките данъци също не е вярно!

Първите страни за която се сещам са Люксембург, Ирландия, Кипър ... Ако се напъна ще има и още страни с много по-малка данъчна тежест от България ...
        Признаването на някой разходи също не ни поставя в челните места.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

...Каква голяма държава има сега, при положение, че имаме рекордно ниски данъци за всички времена и най-ниските данъци в ЕС! Сегашното правителство води най-дясната политика спрямо всички правителства от 1990-та година до сега!...
          Не знам как я смяташ сивата икономика, но ако съдим по-горното ти твърдение ми се струва че някак си влиза в противоречие с предположението ти за над 40% сива икономика...

А и тезата ти за 90% частен бизнес, не малка част от който е пряко зависим от държавни поръчки, държавни и общински търгове и поличиеска подкрепа наистина ли е частен бизнес????
          http://imoti.start.bg
          http://pravo.start.bg
          [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

Първоначално изпратено от орка
            чудя се наистина ли не виждате държавата и държавната намеса? или пак Радослава е насреща?
            42% преразпределение през бюджета не може да бъде наречено по друг начин освен държавна свръхнамеса.
            Реалното преразпределение е доста под 30% ако вземем предвид сивата икономика!
            Сива икономика в България има заради официалното преразпределение от 42 %, а самата дума преразпределение означава кражба от моя джоб в джоба на Емел Етем или някой друг престъпник.

Колко е преразпределението в нормални страни като Люксембург или Ирландия, колко процента е бюрокрацията там, преразпределяща благата и колко е тук?

Колко % от тези 42% тук отиват да хрантутим разни паразити и защо трябва да го правим, а не ги разкараме и запазим парите за себе си?
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Така,кой от вас ауууу те цели 140 човека ще гласуват за комунелите...

ей невежи я разпитаите бабите и дядовците си,колко пъти социализма на комунистите ги ограбил.....и след това се замислете малко поне..
              И знайте,че повечето и висши членове се удобряват от Русия...
              въобще знаете ли в коя времева рамка живеете...
              Знеете ли,че преди да стане Соломон Паси външен министър в сградата на външно министерство е имало отделена стаичка с енигма на руснаците за подслушване на всички канали на информация.А да и на нали се сещате кои от агентите(Филчев) гл.прокурор тогава,се противопостави на премахването и ....и как...
              Партията столетница та това е мафията столетница...с пипала навсякъде.....

ей по добре гласувайте за църквите в България..

не е препоръка....

Коментар

• Първоначално изпратено от орка
                чудя се наистина ли не виждате държавата и държавната намеса? или пак Радослава е насреща?
                42% преразпределение през бюджета не може да бъде наречено по друг начин освен държавна свръхнамеса.
                Реалното преразпределение е доста под 30% ако вземем предвид сивата икономика!

Коментар

• чудя се наистина ли не виждате държавата и държавната намеса? или пак Радослава е насреща?

Повече ме свива под лъжичката обаче като чета че "всички са в кюпа, всички са еднакви и няма значение кой ни управлява".
                  Е именно заради това, Колчо, сме на това дередже...
                  Вируса е в тоталната безотговорност, която приемаме като даденост и непроменим факт. Само че повечето неща са променими и по-скоро важи правилото за самосбъдващото се пророчество - наш е избора в какво ще повярваме и какво ще сбъднем. И не е чак толкова трудно да стане - трябват няколко прости (по-прости и от Емел Етем) стъпки
                  http://imoti.start.bg
                  http://pravo.start.bg
                  [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                    Първоначално изпратено от Обама
                    Първоначално изпратено от kefala
                    Недолюбвам сегашното управление,но наистина не заради това за което го обвинават!!!Всички до сега също крадяха!!!Аз не одобрявам социалистическия начин на управлени,с много държава навсякъде!!!А че тия знаят да крадат много добре,това е ясно!!!Съгласен съм напълно и с Продигал!!!Отговорна политика не се прави,като разбиваш всичко.Тип Пешето!!!
                    Явно много вярваш на идеологически постулати! Каква голяма държава има сега, при положение, че имаме рекордно ниски данъци за всички времена и най-ниските данъци в ЕС! Сегашното правителство води най-дясната политика спрямо всички правителства от 1990-та година до сега!

Проблемът със сегашното правителство не е в това, че води лява политика, а че за първи път независими външни наблюдатели (ЕС ) казват, че е корумпирано! Ако сега няма санкции от народа, българската демокрация по добре я отпиши :-(
                    За теб само данъците ли са определящи!!!Аз не съм гласувал за това правителство.Но знам със сигурност много корупционни схеми и на тия за които съм гласувал.УЖ по-малкото зло!!!
                    Данъците са определящи за нивото на намесата на държавата в бизнеса! Ако говориш за приватизацията, държавната собственост вече е под 10%! Структуроопределящ за икономиката в момента е частният сектор и неговата тежест постоянно се покачва!

В момента най-голяма намеса на държавата в икономиката има чрез корупцията и при избор на политици нивото на корумпираност трябва да е основен критерий!

Коментар

Първоначално изпратено от kefala
                      Недолюбвам сегашното управление,но наистина не заради това за което го обвинават!!!Всички до сега също крадяха!!!Аз не одобрявам социалистическия начин на управлени,с много държава навсякъде!!!А че тия знаят да крадат много добре,това е ясно!!!Съгласен съм напълно и с Продигал!!!Отговорна политика не се прави,като разбиваш всичко.Тип Пешето!!!
                      Явно много вярваш на идеологически постулати! Каква голяма държава има сега, при положение, че имаме рекордно ниски данъци за всички времена и най-ниските данъци в ЕС! Сегашното правителство води най-дясната политика спрямо всички правителства от 1990-та година до сега!

Проблемът със сегашното правителство не е в това, че води лява политика, а че за първи път независими външни наблюдатели (ЕС ) казват, че е корумпирано! Ако сега няма санкции от народа, българската демокрация по добре я отпиши :-(
                      За теб само данъците ли са определящи!!!Аз не съм гласувал за това правителство.Но знам със сигурност много корупционни схеми и на тия за които съм гласувал.УЖ по-малкото зло!!!

Коментар

• Jay, той излезе преди месец и половина ама на бърза ръка му свиха сърмите, та се стигна до обяснения като на първолак - явно е лукова глава
                        Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от roker
                          http://www.duma.bg/2008/0708/180708/index.html-----------------------------------------------------------------------------

Така че както е казал добре е ДАНС да провери ОЛАФ за да се види имат ли основания за подобен доклад и не са ли объркали нещо.
                          1 . Много ми е интересно как ДАНС ще провери ОЛАФ и в качеството си на какви ще го направят

2. Защо президентът се разбърза чак сега?!

Има силни подозрения, че е съучастник във всички кражби и грабежи станали в страната последните години, щом ги прикриваше досега, мълчеше, правеше, че не знае (Президент ли е или лукова глава), а чак сега взе да излиза с "инциативи"!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala

Коментар

• Недолюбвам сегашното управление,но наистина не заради това за което го обвинават!!!Всички до сега също крадяха!!!Аз не одобрявам социалистическия начин на управлени,с много държава навсякъде!!!А че тия знаят да крадат много добре,това е ясно!!!Съгласен съм напълно и с Продигал!!!Отговорна политика не се прави,като разбиваш всичко.Тип Пешето!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
                                Първоначално изпратено от wannarock
                                Опозицията бойкотира парламента
                                Ако и този път вотът на недоверие към правителството на 24 юли не мине, всички да напуснат парламента, каза пред bTV столичният кмет Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ. Според него само по този начин ще има обединена опозиция.
                                "Аз ще има дам разрешение и ще заседаваме на открито пред храма "Александър Невски" всички заедно. Тогава ще има обединена опозиция", каза още Борисов, цитиран от БГНЕС. Той смята, че по този начин ще се разбере, че в парламента ще останат само представителите на БСП и ДПС. Столичният кмет смята, че депутатите могат да изкарат няколко месеца без заплати. След като работниците от "Кремиковци" живеят без заплати по няколко месеца и депутатите могат да изкарат два-три месеца без заплати, каза още той. Борисов смята, че с искането на опозицията да бъде отстранен българският държавен глава Георги Първанов излишно се хаби енергия. Борисов каза, че Първанов си върши добре работата, "дори много добре". Борисов отново повтори, че в момента България има най-крадливото правителство.
                                "Атака" призовава опозицията да напусне парламента веднага, а вотът на недоверие да бъде внесен още днес, това заяви пък в кулоарите на парламента лидерът на партията Волен Сидеров, цитиран от БТА. Той обясни, че необходимите подписи за шестия вот вече са събрани и няма защо да се чака 24 юли, за да бъдат внесени в НС. Освен това докладът на Еврокомисията вече е публикуван в пресата, добави Сидеров. Според него след внасяне на подписката следва демонстративно напускане на парламента. От партията обаче предлагат опозицията да влезе в пленарната зала в деня на дебата по вота, за да заяви своята позиция по отношение на тройната коалиция. През останалото време трябва да сме навън, за да не легитимираме това управление, обясни лидерът на "Атака" и изрази готовност неговите съпартийци и сами да излязат от Народното събрание. Това обаче щяло да се изтълкува като екзотика и нямало да има ефект.
                                Сидеров отчита, че не е било грешка, че опозицията напусна вчерашното заседание на консултативния съвет по национална сигурност при президента. Лидерът на "Атака" подчерта, че Първанов не е диалогичен с опозицията и иска да наложи своето мнение, включително и като закриля престъпни кръгове, които източват еврофондовете.
                                Днес в 10.00 ч. опозиционните партии започнаха преговори за процедурата по отстраняване на държавния глава.
                                Помисли, умно момче(момиче) си
                                Наистина ли тия (т.нар. опозиция) мислят за България,
                                или просто им е изпаднал удобен повод да се пробат пак да се доберат до властта... ???
                                Абе те хубаво да се пробват, това им е работата като са в опозиция, ама трябва да има граници някакви. Ако оставим на страна, че от доста време ми бъркат пряко в джоба с държанието си, имиджът който се създаде на България във връзка с европейските фондове ще е такъв с години независимо кой е на власт.
                                Подобно действие пет дена преди доклада, означава само, че освен "Кюфте - сега и веднага" за нищо друго не им пука.

Средният европеец не знае къде е България та камо ли кой я управлява, но вече знае че цари „небивало крадене на фондове”…
                                И до ден днешен Гърция и фондове в едно изречение, предизвиква в мен асоциации за корупция, независимо че може отдавна да не е сериозна корупцията там или даже да не е била, но се е тръбяло много и това съм запомнил!

Заслужаваме си да ни третират като втора ръка, никаква гордост и самочувствие.

Коментар

Working...
                                X