IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Nikola
    Абе вие какви глупости говорите? Аз не съм Серго да ли може да си измери килата. Той какво образование има? Какъв трудов стаж има?
    малко ...не те разбрах....ама, кажи си, хората ще те разберат))
    иначе...не е ли по-важна подкрепата и реалните действия, които се предприемат...
    ....че и Чърчил маса критики е отнесъл за това как си е сменил политическата принадлежност на 360 градуса

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
      Абе вие какви глупости говорите? Аз не съм Серго да ли може да си измери килата. Той какво образование има? Какъв трудов стаж има?
      Сергей Дмитриевич Станишев е роден на 5 май 1966 г. в град Херсон, Украйна. Син е на Димитър Яков Станишев - бивш секретар на Централния комитет на Българската комунистическа партия, отговарящ за международните връзки на БКП, и на професор Дина Мухина от Факултета по славянски филологии на СУ. Има един по-голям брат, роден 1952 - архитект Георги Станишев.

Образование
      Средното си образование завършва в 35 СОУ "Добри Войников" (име към 2006 г.) в София. През 1989 г. Станишев завършва с отличие Историческия факултет на Московския държавен университет с дипломна работа: "Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия". Пет години по-късно защитава докторска дисертация на тема „Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век“.[1] През 1998 г. специализира по политически науки (Московска школа за политически изследвания), а в периода 1999-2000 г. - по международни отношения (Лондонска школа за икономика и политически науки), където защитава научно изследване на тема "Съвременна външна политика на Русия".
      Сергей Станишев е съветски, след това руски гражданин до 1996 г., когато придобива българско гражданство и се отказва от руското

Професионална и политическа кариера

През 1985 - 1987 и 1994 – 1995 г. работи като журналист на свободна практика. Сергей Станишев е автор на над 50 публикации на външнополитическа тематика в български и чуждестранни издания.

През 1995 г. е назначен за главен експерт в отдел „Външна политика и международна дейност“ на Висшия съвет (ВС) на Българската социалистическа партия (БСП), а от 1996 до 2001 г. е „завеждащ отдел“.

През май 2000 г. е избран за член на ВС на БСП, през юни 2001 — за депутат от 19-и Русенски многомандатен избирателен район (МИР), а през декември 2001 г. - за председател на ВС на БСП и на парламентарната група (ПГ) на "Коалиция за България" (КБ). Избран е за депутат от Втори Бургаски МИР през юни 2005 г. Председател на ПГ на КБ в 40-то НС до избирането му за премиер.
      До назначанието си за премиер не е имал трудова книжка

Коментар

• Абе вие какви глупости говорите? Аз не съм Серго да ли може да си измери килата. Той какво образование има? Какъв трудов стаж има?

Коментар

• Не съм съгласен Съни, как Серго мери инфлацията само на база данните от последният месец, а не с натрупване от началото на годината; на годишна база и спрямо същият месец на миналата година. Понеже през Юни поевтиняха чушките, доматите и картофите и видите ли, вече инфлация в БГ няма да има. А сега Юли като се калкулират в потребителската кошница новите цени на: ток, парно, вода, градски и междуградски транспорт и мн. други подобни, пак ли ще отчете дефлация. Отделно същите освен пряко влияят и косвено върху цялата икономика.
          Как не го е срам да се изтипосва пред едни от най-старите членки на ЕС, че видите ли те били на ръба и може да не оцелеят, но ние сме си супер и все по добре ще ставаме. Българската икономика да не е някакво затворено стопанство неподвластно на външни фактори и кризи.
          А за дефицитът по търговското салдо, който не спира да нарства какво ще каже Станишчо? Досега той значително се покриваше от преки чужди инвестиции, които вече намаляват и инвестиции в недвижими имоти, където също се вижда краят.
          Мога още поне 5 фактора да изредя които също не са в наша полза пред посочените от Серго държави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bango
            Току що прочетох това изказване направено в НС преди малко от Сергейчо. Този е някакъв вид кръстоска между пуяк и щраус:

НОВИНИ » БЪЛГАРИЯ25 юли 2008 | 13:43

Според Станишев България е в супер икономическа форма

"В момента България се намира в една изключително благоприятна икономическа среда, която се различава коренно от другите европейски държави, заяви премиерът Сергей Станишев пред Народното събрание. Българската икономика се характеризира с намаляваща инфлация и висок икономически растеж,...................."
            като изключим личната(на някого) интерпретация.....за супер форма...ти с кое не си съгласен?
            хайде, ще ти копирам друго мнение, вчера Инсайдъра в друга тема го беше постнал
            България пета по привлекателност за инвестиции в сектора на услугите
            24.07.2008 11:53

България се нарежда пета сред най-привлекателните пазари сред развиващите се страни за инвестиции в сектора на услугите според индекса EM20 на PricewaterhouseCoopers (PwC).

Индексът отразява атрактивността на развиващите се пазари от гледна точка на риска и възвръщаемостта, които чуждестранните инвеститори могат да очакват на всеки един от тях. Той има два компонента, измерващи потенциала на страните за инвестиция, съответно в производствения сектор и този на услугите. По отношение на инвестиции в производство страната ни се нарежда на второ място след Египет.

Високата позиция на България е отражение на среден ръст на БВП от 5,5% от 2000 г. насам. Постъпленията на преки чуждестранни инвестиции са се увеличили с близо 400% между 2000 и 2006 г. до 5,2 млрд. долара, като сред инвеститорите са глобални компании като Hyundai, Carlsberg а American Standard.

Въпреки това България все още представлява предизвикателство за инвеститорите предвид сравнително високото ниво на корупция, организираната престъпност и недостатъчно добре развитата инфраструктура, се казва в проучването.

По отношение инвеститорите от сектора на услугите БВП на България е достатъчен, за да я задържи сред топ 5 най-привлекателни дестинации.

Въпреки това от PwC предвиждат, че за в бъдеще атрактивността на страната ни по отношение на производство ще се понижава с ръста на БВП, но за сметка на това потенциалът й за привличане на инвеститори от сектора на услугите ще расте.

Румъния изпреварва България по отношение атрактивност за инвестиции в сектора на услугите, нареждайки се на четвърто място. По този показател на първо място е Полша, следвана от Чили и Русия. Водещата позиция на Полша се дължи на сравнително по-ниските доходи от населението в сравнение с други страни от индекса и ниския политически риск на страната.

Пониженият политически риск е характерен за редица от пазарите в Централна и Източна Европа, което е довело до повишената атрактивност на страни като Словакия, България и Румъния, коментират от компанията.

Златният триъгълник

PwC определя България, Сърбия и Румъния като „златен триъгълник“ по отношение на потенциала им, който предоставят за чуждите инвеститори. И трите страни се нареждат в топ 7 най-привлекателни локации за инвестиции, както в производство, така и в различни услуги.

Това може да звучи нелогично предвид факта, че сравнително ниската цена на труда е основен фактор за по-високо класиране по показателя „атрактивност за инвестиции в производство“, докато инвестициите в сектора на услугите обикновено са конкурентоспособни в страни, където доходите на домакинствата са достатъчно високи, за да създадат пазар за различните компании, независимо дали са банки или медии, се казва в проучването.

Въпреки това класацията доказва, че привлекателните инвестиционни дестинации се определят не само на база БВП на глава от населението.

Високите позиции, които тези страни заемат, отразяват взаимодействието на различни фактори.

Ръстът на БВП е важен но не решаващ показател.

В случаите като България и Румъния например членството в ЕС значително е намалило риска на тези две държави, което е имало много важно значение за изкачването им в класацията.

Въпреки че рискът за Сърбия е сравнително по-висок, тя се нарежда високо в индекса заради близостта си до големите западноевропейски държави.

Въпреки че тези три пазара все още имат доста недостатъци по отношение инфраструктура и управление на ресурсите, анализът показва, че Югоизточна Европа заслужава сериозно внимание като регион със значителен потенциал, отбелязва проучването на PwC.
            п.п...Ейншънт, радвам се, че си ме разбрала))Комплименти и от мен.
            И наистина мисля, че от теб зависи какво самочувствие ще имат децата ти, а не някакви единични случаи, които да им влияят.

Коментар

• Първоначално изпратено от ancient
              "Българската икономика се характеризира с намаляваща инфлация и висок икономически растеж, останалите европейски държави и най-вече държавите от Еврозоната имат нисък икономически растежи висока инфлация.

."
              БРАВООООО!!!!!!!!! Боже понякога си мисля че аз живея в друга България. А може би Г-н Станишев живее в свой виртуален свят. Този да иде на очен лекар, че май трябва да сложи по голям диоптер.

П.П А за мнението на Радослава нямям думи, с нетърпение чекам да напише поредното мнение. Най вероятно аз съм луд.
              Това си е мое лично мнение не се заяждам с никой. Просто се мъча да разсъждавам, колкото и да е труд

Коментар

• Това да заминава в "бисери и вицове"!!!! Той Станишев все такива ги ръси и преди, и след европейското раздрусване ....

"В момента България се намира в една изключително благоприятна икономическа среда, която се различава коренно от другите европейски държави, заяви премиерът Сергей Станишев пред Народното събрание. Българската икономика се характеризира с намаляваща инфлация и висок икономически растеж, останалите европейски държави и най-вече държавите от Еврозоната имат нисък икономически растежи висока инфлация.

Той обърна внимание, че въпреки тенденцията за повишаване на цените в световен мащаб, инфлацията в България забавя своя темп на растеж, като през юни бе отчетена и дефлация. Нещо повече - на базата на Хармонизирания индекс на потребителските цени, като критерий за приемане в Еврозоната, месечната инфлация у нас е по-ниска от тази в някои държави - членки на Еврозоната, като например Испания (0.6 на сто), Великобритания, Белгия и Люксембург (0.7 на сто), Словения (0.9 на сто) и равна по стойност на Италия, Ирландия и Португалия."

Коментар

• Току що прочетох това изказване направено в НС преди малко от Сергейчо. Този е някакъв вид кръстоска между пуяк и щраус:

"В момента България се намира в една изключително благоприятна икономическа среда, която се различава коренно от другите европейски държави, заяви премиерът Сергей Станишев пред Народното събрание. Българската икономика се характеризира с намаляваща инфлация и висок икономически растеж, останалите европейски държави и най-вече държавите от Еврозоната имат нисък икономически растежи висока инфлация.

Той обърна внимание, че въпреки тенденцията за повишаване на цените в световен мащаб, инфлацията в България забавя своя темп на растеж, като през юни бе отчетена и дефлация. Нещо повече - на базата на Хармонизирания индекс на потребителските цени, като критерий за приемане в Еврозоната, месечната инфлация у нас е по-ниска от тази в някои държави - членки на Еврозоната, като например Испания (0.6 на сто), Великобритания, Белгия и Люксембург (0.7 на сто), Словения (0.9 на сто) и равна по стойност на Италия, Ирландия и Португалия."

Коментар

• Първоначално изпратено от ancient
                    Съни, този подробен и топъл коментар променя цялото ми впечатление. Донякъде правилно си се досетила за "приказното сравнение" - не съм казвала, че не са го обслужили детето, естествено продали са му сувенирчето, но унижението стига ...

Даваш примери с Италия, Ирландия, Испания ... ИРА, баските и Коза Ностра са едни терористични/престъпни организации...Ние обаче си имаме правителство, избрано с гласа на народа ..., което се е превърнало /абе, не се е превърнало - такова си е било/ в нагла, лакома и крадлива пасмина, сраснала се с организираната престъпност и смятам за съвсем нормално това да не дава мира на здравомислещите българи ... Също така, склонна съм да приема всички революционни призиви, защото дългото затъване в тази клоака, ме направи и екстремист!

Ще взема да пробвам и аз да не се взимам насериозно много ...
                    ... +1
                    Само ша добавя, че за жалос няма НИКАКВИ изгледи нещата да се променят...
                    Мен лично тва ма смазва...
                    ... от никъде взорът надежда не види..
                    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• http://www.duma.bg/2008/0708/250708/index.html

Плащат за проектите по САПАРД от излишъка

Агенциите по ФАР, без акредитация, ще сключват договори на отговорност на държавата

... вицепремиерът Меглена Плугчиева каза пред Нова телевизия, че фермерите няма да пострадат и правителството ще се погрижи за това. Тя обясни, че очаква план за действие по САПАРД да бъде одобрен и Брюксел да разреши да започне плащане от бюджета на проектите на хората, каза Плугчиева. Следващата стъпка е при изпълнението на плана на действие, който одобрява Брюксел, ЕК да разреши да освободи трите мерки, които сега са под забрана, и след това имаме амбицията даже да удължим срока на програма САПАРД до декември 2009 г., обясни Плугчиева.
                      Ако планът за действие по спрените пари по САПАРД не бъде одобрен от ЕК, ще се търси възможност парите на земеделските производители да бъдат изплатени от бюджетния излишък, заяви пред БНР зам.-председателят на парламентарана комисия по земеделие Ангел Тюркеджиев.
                      По-късно вчера стана известно, че на двете агенции по програма ФАР - в Министерството на финансите и МРРБ, чиято акредитация е временно вдигната, не се поставя забрана да провеждат процедури и да сключват договори. Това ще става на отговорност на държавата, предаде "Фокус". Решение за това е приела ЕК след официалното оповестяване на двата доклада за България вчера. Ще могат да се разплащат средства по вече започнали проекти.
                      Плугчиева каза още, че реалната сума на спрените средства по ФАР не е 250 млн. евро, а 180 млн. евро.

Ето че реално нищо лошо не е станало. Може ЕС да се опитва да спести малко пари за наша сметка, но фермерите няма да останат без пари.

Коментар

• Съни, този подробен и топъл коментар променя цялото ми впечатление. Донякъде правилно си се досетила за "приказното сравнение" - не съм казвала, че не са го обслужили детето, естествено продали са му сувенирчето, но унижението стига ...

Даваш примери с Италия, Ирландия, Испания ... ИРА, баските и Коза Ностра са едни терористични/престъпни организации...Ние обаче си имаме правителство, избрано с гласа на народа ..., което се е превърнало /абе, не се е превърнало - такова си е било/ в нагла, лакома и крадлива пасмина, сраснала се с организираната престъпност и смятам за съвсем нормално това да не дава мира на здравомислещите българи ... Също така, склонна съм да приема всички революционни призиви, защото дългото затъване в тази клоака, ме направи и екстремист!

Ще взема да пробвам и аз да не се взимам насериозно много ...

Коментар

• vijte kakvo pravqt v Romania, sled doklada za stranata!

A KAKVO STAVA U NAS!????? otnovo li shte si zarovqt glavite v pqsuka!???

---------------------------------------------------------------------

В Румъния тайно се съвещават след доклада на ЕК
                          25 Юли 2008 | 10:30
                          Ден след оповестяването на доклада на Европейската комисия, в който Брюксел критикува румънското правосъдие, президентът Траян Бъсеску прекрати отпуските на членовете на Висшия съвет на магистратурата и ги повика на "тайно" заседание, информира днес вестник "Евениментул зилей" Според източници, присъствали на срещата, Бъсеску е поискал от магистратите да станат по-отговорни и да се отнесат с максимална сериозност към доклада на ЕК, както и да се санкционират веднага магистратите, замесени в незаконни действия.

Президентът изрично поискал заседанието да се проведе без журналисти и "без да се дава информация навън за разговорите". "Не бяхме упреквани, а инструктирани. По-скоро става въпрос за технически разговор", каза по повод срещата правосъдният министър Кътълин Предою.

Според вестник "Адевърул" обаче, на срещата, която е продължила около два часа, Бъсеску е критикувал дейността на парламента и на Конституционния съд. Държавният глава не направи никакъв коментар след заседанието, отбелязват изданията. Главният прокурор на Румъния Лаура Кьовеси, която също присъства на заседанието, посочи, че е бил направен анализ на целите, които трябва да бъдат изпълнени, така че догодина Еврокомисията да прекрати механизма на наблюдение над Румъния.

Кьовеси съобщи, че следващата оценка на Европейската комисия за областта на правосъдието ще бъде оповестена през декември, а експерти от Брюксел ще бъдат в Букурещ през октомври и ноември. През юни 2009 г. ще бъде представен нов доклад на Еврокомисията за Румъния, каза главният прокурор, цитиран от вестник "Ромъния либера". "Целта на всички институции е това наблюдение да бъде преустановено", каза Кьовеси.

Източник: БНР

Коментар

• Здравей, Ейншънт)
                            Съжалявам, че съм те засегнала по-рано.Не го приемай лично, просто изразявам моето мнение и изобщо не твърдя каква е истината...казвам моята
                            Малко се зачудих за какво е ставало въпрос с приказното сравнение, но май се сещам - за дете във Франция или някъде там, на което арабски продавачи след като разбрали, че е българче не го обслужили и викали "Мафия" - това беше, нали
                            Говоря с доста деца, които учат навън...или работят.Не бих казала, че се гордеят, че са българи - малко не разбирам проявлението на подобно усещане, но в никакъв случай не се срамуват и навсякъде са приети добре... точно като такива
                            (между другото, Италия от години се слави с мафията си и всякаква невъзможност на съда да се справи-заради публичните разстрели на съдии и проникването й къде ли не, сега боклукът на Неапол е само жълта хроника - а такова чудо няма и в бордеите в Азия или Африка...
                            ИРА години наред провеждаше терористични акции с хиляди жертви, но да си чула ирландец да се срамува.....или испанец, заради баските...)

Сега сериозно.
                            И на мен никак не ми харесва случващото се в България - наглата демонстрация за безнаказаност на властта и вечният параграф 22, който ни завърта след поредните избори...
                            Искам нормална и цивилизована държава, с правила и норми, с усмихнати и спокойни хора....чиста и подредена

Не ми се връзвай на приказките в тези теми - нито съм комунистка, нито защитавам това правителство.(просто, не се взимам прекалено насериозно и така реагирам на някои безумни, според мен, приказки)
                            Напротив, радвам се, че сега повече отвсякога се говори за корупцията, което увеличава шансовете да започнат да се променят нещата...но не си правя илюзии, че ще стане бързо...
                            Както и че промяната в българския манталитет може да се случи скоро...

Включих се...именно заради ...крайно негативното говорене и някакви революционни призиви, но поне аз не виждам смисъл в тях.
                            Разрушава се нещо, когато имаш идея какво създаваш след него и каква промяна носи
                            Просто не си падам по хаоса, когато е неосъзнат

Бъди здрава и не се притеснявай за това, което се е случило с децата ти - проблемът е в словашките родители)Направи ги силни и ще намерят начин да се докажат, въпреки нечии предубеждения.

Коментар

• Ей, страшно ми писна вече да "умирам" от срам като се зачета в световните критики към България ... помляха ни ... сринаха ни ... гадните мафиоти във властта ... Тепърва ще го носим И тоя срам, поколенията ни също!

Вчера 10 годишните ми синове получават по скайпа съобщение от някакво словакче на техните години, включват камерите и започват да си мелят английски и да се запознават, говориха близо час за училище, за компютърни игри..., ей така, по детски - въодушевени и изявяващи най-доброто в себе си ... По едно време онова ги помоли да го изчакат, родителите му го викнали ..., приглушено се чу само "Bulgaria" и не минаха 2 минутки малкия иде, изключва се от разговора и праща съобщение "please delete me from your contact list" ............

Преди съм писала и за друг подобен показателен инцидент, случил се с дете на приятели ... Спомням си, че Съни/тя тогава ме упрекна, че й звуча като от "Приказки от 1001 нощ" ... Съни, сега съм бясна ...

И всеки от нас рано или късно ще почувства на собствения си гръб ефекта от цялата ни българска балканска демокрация, мутренска диктатура, безхаберие, политическо нахалство, безочие, надменност и омраза към нацията ....

Тогава ли чак ще се сетим нещо да променим?

Коментар

• http://www.economist.com/world/europ...TOKEN=60988744
                                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Working...
                                X