IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от B.Graham
    Първоначално изпратено от Tradanza
    Times: Станишев-премиер на най-корумпираната страна в Европа
    Това са долни империяалистически инсинуации.Няма корупция в България.
    Ex B.Graham нещо да не прихвана от майор Деянов от снощните коментари. Не ме разочаровай...

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
      Първоначално изпратено от Tradanza
      И аз така мисля. Просто ни завиждат за това, че изостават икономически от нас

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradanza
        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
          http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=left&sql=MjgzMjszMg==&mate r=MjgzMjs4OA==

Сашка Васева: Разсъжденията на Станишев говорят за светъл тип душевност

Никой от времето на Левски не е работил така безкористно както братя Галеви, смята дупнишката мадона

...
          Ха ха ха ха ха ха , Не, вие ще ме уморите
          Знаеш си, че има нещо общо между Станишев и братя Галеви и хоп Сашка Васева, дупнишката мадона на мафията, го потвърди
          ха ха ха ха

Коментар

• Times: Станишев-премиер на най-корумпираната страна в Европа

news.bg

В днешния си брой, електронното издание на Times цитира изявление на премиера Сергей Станишев, в което той приканва ЕС да не прилага едни и същи стандарти към всички страни-членки, които за едни са нормални, но за други са все още непосилни.

Според него, нереалистично е за 2 години членство да се очакват резултати като на най-развитите в Европа.

Цитирано е и изявление на външния министър Ивайло Калфин пред „Стандарт", в което той заявява, че „тонът на Брюксел към България е неприемлив за страна-член на ЕС."

Председателят на ЕК Жозе Мануел Дурао Барозу, обаче, се противопоставя на идеята за различни правила от утвърдените.

Макар да отчита напредъка на България от последните санкции, той поиска незабавни реформи в съдебната система и конкретни резултати в борбата с организираната престъпност.

Изданието нарича Станишев, завършил London School of Economics и председател на Българската социалистическа партия, „премиера на най-корумпираната страната в Европа." и изрежда всички санкции до момента за България.

Критиците на идеята България да се присъедини към ЕС изтъкнаха като причина за приемането й желанието тя да бъде откъсната от влиянието на Русия.

В момента, обаче, енергийните проекти на България и Русия са сред приоритетите им.

Крайно време беше някой да им се скара на тия от Брюксел! Нямат си и идея какво можем да им причиним! :lol:
            Ако не искат да им пуснем бивши служители от ДС да развиват бизнес при тях да пускат парите :lol:

Коментар

• Първоначално изпратено от Остап Бендер
              Първоначално изпратено от Майор Деянов
              А не си ли на ясно че именно благодарение на БСП и нейното управление кризата ни подминава,за разлика от доста други държави,,,
              Това е факт неоспорим. Да не говорим, че западните тъпаци не стига, че позволиха да им рухне икономиката ами искат от нас 700млн. евро помощ, която тъпаците ще прахосат и ползата ще е никаква. БСП може и да има кусури но на практика се оказаха най-добрата управляваща партия в Европа. Когато другите тънат в лайна България благодентства при управлението на БСП. БСП ще управлява още 45год.
              Ама в БСП толкова ли са закъсали, че в толкова важен форум са оставили тримата глупаци (+Радослава) да завеждат отдела за "Агитация и Пропаганда" ? Та те със тяхната наивност и посредственост станаха за смях на децата под 16 години, да не говорим за студентите

А тук във Франция така сме го закъсали, че за Коледа всеки от 60 милиона французи ще изразходва средно по 556 евро (от които 313 евро за подаръци, 162 евро за храна), да не говорим за нещастните ирландци в тежка криза, които са предвидили по 1339 евро, а комшиите от Кипър - по 1103 евро на човек.
              http://www.liberation.fr/

Коментар

• Първоначално изпратено от Майор Деянов
                http://www.monitor.bg/article?id=181999
                Ето ви да четете...
                И да не говорите глупости как всички млади бягат на запад и как за БСП гласували само пенсионери....
                Ето една анкета без фалшифициране на данните, под европейски контрол:
                ==================================================
                Анкета: Кой ще ни извади от блатото ? http://forum.imoti.net/read.php?6,163139
                36.59 % - ДСБ
                24.39 % - ГЕРБ
                12.20 % - ЗНС
                7.32 % - АТАКА
                2.44 % - СДС
                2.44 % - ССД
                0.00 % - БС, СДМС

12.20 % - БСП
                2.44 % - НДСВ
                0.00 % - ДПС
                ================================================== *black eye*
                Анализ на един неуспешен преход, Тошо К. Пейков

Коментар

• http://www.novinar.net/?act=news&act...r=MjgzMjs4OA==

Сашка Васева: Разсъжденията на Станишев говорят за светъл тип душевност

Никой от времето на Левски не е работил така безкористно както братя Галеви, смята дупнишката мадона

...
                  - В този смисъл ще прочетете ли книгата на Станишев?

- Разбира се, след като пише толкова интересни неща. Провокирате интереса ми.

- Има ли според вас у нас политик, който да извиси литературната си и идейната си мисъл до такива висоти?

- Вижте, аз много се учудих, когато ми казахте, че хора, които се занимават с прагматичната политика, са мислили върху извънземните, шестата раса. Това е много радващо за мен. Явно и аз съм съдила много повърхностно за такива личности. Както много хора мислят така за мен. Но това е, защото не съм показвала своята душевност. Може би в този смисъл има достойни политици, но не са показали, че са такива. Нещо липсва. В пиара примерно. Даже и при мен нещо липсва в моя пиар, не съм показвала истинската си същност. По същия начин и аз, и те трябва да покажем душевността си, за да стигнем до всички хора. Не съм предполагала, пак казвам, че Станишев се е замислял за такива неща. Това в никакъв случай не е обида, но просто не си представях политик да се замисля за философията.

- От думите ви разбирам, че според вас това е признак на някакво друго духовно развитие?

- Този тип съждения са характерни за хората, които имат светъл тип душевност. Тези хора имат положителна енергия. Хора, които са вярващи и които не биха направили лошо на никого. В това число и на българския народ. Но пък при нас са толкова опорочени нещата. Тук веднага се питам как могат да изчезнат европейските пари? Чудя се как може да има такива кражби.

- Т. е. светлата душевност е несъвместима с източването на еврофондовете?

- Да, никога не могат да се съчетаят. Значи той би спазвал всички библейски закони – не кради, не лъжи, не прелюбодействай и т.н.

- А ако не ги спазва човек със светла душевност? Какъв извод можем да направим?

- Изводите са очевадни. Но не прибързвам с изказвания, защото се учудвам, че човек може да е друга личност, от такава, за която съм го мислила. Може да е жертва на обстоятелства. Не искам да съдя, защото по Божия закон и аз самата не искам да бъда съдена.

- Не мога да не ви попитам и за информациите, които се тиражираха октомври, че с братя Галеви въртите „левовете в марки”?

- Вижте, аз имам много добро отношение към тях. Галев е много добър човек. И дори в момента в града се води все още една подписка в града в негова защита и аз се подписах. Той е човек, който направи и прави все още много за нашия град Дупница. Той смени вижданията на хората. Хората са свикнали, че когато влезе един човек в общината и заеме кметското място, трябва задължително да си направи къща и няколко на неговите роднини. А тук е точно обратното. Затова е и целенасочената атака срещу него.

- Но Галев не е кмет?

- Нищо, все едно е. Те са първи общински съветници.

- Т.е. вие искате да кажете, че Галеви са добри хора, които правят всичко в името на града?

- Именно. Това са едни богати хора, които не са егоисти и правят всичко за благото на града. Това дразни останалите, защото в България не се прави така. Знаем какво правят другите – дават ни европейски пари, взима ги някой, а на нас ни остават само дупките по пътищата.

- Познавате ли лично братя Галеви?

- Познаваме се от деца. Естествено е, от един град сме, малък град сме. Но не са ми помагали в кариерата, искам да кажа. Представят ме и като тяхна приятелка – не съм тяхна приятелка. Представят ги обаче като лоши хора, а те не са такива. Искат да ги дискредитират. Затова е и тази поръчка срещу тях. Ние в Дупница знаем.

- Какво се говори, кой според вас е направил „поръчката”?

- Поръчката е на високо ниво срещу тях. Ако кажа, може да нося наказателна отговорност. Но съм казала в общината – ако трябва, ще възбудя общественото мнение, че не може някой, който е компрометиран пред Европа, да пречи и на хората, които искат един град да се развива. В момента Дупница конкурира Варна и Велико Търново, затова останалите ги е яд. Делото им е безкористно. Не знам дали от Левски насам някой толкова безкористно е работил за България, за Дупница конкретно. Ние ставаме един прекрасен град. На тяхна страна съм. Вижте, аз съм на страната на хората, на страната на народа...

Коментар

• Тъмни резерви

Според Кристалина Георгиева, заместник президент на Световната банка, България е по-малко уязвима за ефектите от глобалната финансова криза заради значителните си фискални резерви. Добър за България в сегашните условия е и постигнатият през първите десет месеца бюджетен излишък от 5 млрд. лева. Информацията е публикувана на гръцкия бизнес сайт reporter.gr.

Междувременно в последния си брой седмичникът „Капитал" съпостави данни на Министерството на финансите и БНБ и установи, че българският фискален резерв е намалял с около 2 милиарда лева до 10.8 млрд. лева от края на октомври до 16 декември („заради редица плащания по инвестиционни проекти", обяснява министър Пламен Орешарски).

Предвид предстоящите плащания за Българския енергиен холдинг, Българската банка за развитие и в процеса на изразходване на 1.8 млрд. лева от разпределения от Народното събрание излишък, може да се очаква фискалният резерв тази година да бъде намален с 3 млрд. лева, счита „Капитал".

Тъй като в началото на годината фискалният резерв е бил 7.5 млрд. лева и в следващите месеци се е увеличил значително, то изразходването на част от този резерв не трябва еднозначно да се заклеймява. Още повече това е в сила в период на икономически спад, когато инвестициите, осигуряващи потребление на вътрешния пазар са повече от благотворни.

Притеснителна е дълбоката непрозрачност, по която се извършва тази операция с публичните финанси. Изписването на пари от резерва „под черта", за което не е необходимо одобрение на Народното събрание, е особено смущаващо заради изборната година.

Не по-прозрачен е процесът, с който Управителният съвет на БНБ е взел решение да намали задължителните минимални резерви на търговските банки от сегашните 10% на 5 на сто от 1 януари. В началото на декември БТА цитира в тази връзка управителя на БНБ Иван Искров, но подробностите по това смело решение бяха спестени.

Знае се, че водената от Иво Прокопиев Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) настоява за пакет антикризисни мерки, сред които намаляване на минималните задължителни резерви на банките според Наредба 21 до „8% и по-малко".

Целта на БНБ е през следващата година търговските банки в България да се чувстват комфортно и да могат да обслужват клиентите си - каза Искров в навечерието на Деня на банкера. От налагане на минимални задължителни резерви ще бъдат освободени средствата, привлечени от банките от общини и от правителството.

Ако равнището на минималните задължителни резерви на банките бъде сведено от 10% на 5%, това ще е най-ниското им ниво от въвеждането на валутния борд насам.

БНБ изчисли, че смъкването на минималните банкови резерви от 12% на 10%, което влезе в сила на 1 декември, е освободило на банковата система около 1.1 млрд. лева. Ако пропорцията остава в сила, вероятно още около 3 млрд. лева ще бъдат освободени от БНБ с новите изисквания за 5% задължителни резерви на търговските банки.

Така или иначе, засега можем само да гадаем. Не повече яснота за публичните финанси обещава и решението, че догодина бюджетният излишък ще е 2% или 3%, в зависимост от икономическите условия. Твърде много въпросителни, прекалено много буфери.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas
                      Кризата е вече и у нас.Проблемът е че партията кърмилница не я интересува. И вместо да подпомогнат икиномиката,ще окрадат всичко до шушка и пак ще има гладна Виденова зима. Дано да не са на власт и зимата 2009/2010,че поне новите да смекчат малко колапса.
                      Иначе ще има гладни тълпи и......
                      Ти си гледай седемте морета...
                      Слава Великому Сталину!

Коментар

Първоначално изпратено от kod123
                        Ей голям смях за това дето си написал, без думи...
                        Май само ти се смееш...
                        Ами на твоите писания друго не ми остава, освен да се смея!
                        А сигурен ли си,че не се смееш сам на себе си...?
                        Просто ми е жал за такива като теб, дето чакат на 400 лв. коледна надбавка , и пият по една студена вода в мразовитите дни по улиците на градовете. Остани си със здраве, друго няма какво да ти кажа..., такова ти е положението!
                        Тези дето вземат по 400лв. коледни надбавки понякога са далеч по читави от празноглавите тъпунгери губещи на борсата паричките дадени им от мама и тати.
                        Хареса ми думичката понякога, защото в едно стадо от мър.. , все може да се намери нещо читаво както казваш. И в това е разликата, защото както ти казваш "тъпунгерите " губят собствените си пари, а онези пилят на воля чуждите пари, без да носят отговорност за това!

Коментар

• Кризата е вече и у нас.Проблемът е че партията кърмилница не я интересува. И вместо да подпомогнат икиномиката,ще окрадат всичко до шушка и пак ще има гладна Виденова зима. Дано да не са на власт и зимата 2009/2010,че поне новите да смекчат малко колапса.
                          Иначе ще има гладни тълпи и......

Коментар

• Първоначално изпратено от kod123
                            Май само ти се смееш...
                            Просто ми е жал за такива като теб, дето чакат на 400 лв. коледна надбавка , и пият по една студена вода в мразовитите дни по улиците на градовете. Остани си със здраве, друго няма какво да ти кажа..., такова ти е положението!
                            Тези дето вземат по 400лв. коледни надбавки понякога са далеч по читави от празноглавите тъпунгери губещи на борсата паричките дадени им от мама и тати.

Коментар

А не си ли на ясно че именно благодарение на БСП и нейното управление кризата ни подминава,за разлика от доста други държави,,,
                              Това е факт неоспорим. Да не говорим, че западните тъпаци не стига, че позволиха да им рухне икономиката ами искат от нас 700млн. евро помощ, която тъпаците ще прахосат и ползата ще е никаква. БСП може и да има кусури но на практика се оказаха най-добрата управляваща партия в Европа. Когато другите тънат в лайна България благодентства при управлението на БСП. БСП ще управлява още 45год.
                              Аз тук съм малко несъгласен. Все си мисля, че кризата разтресе яко не само Запада, но и поне толкова силно Русия и Китай. И също така си мисля, че тя няма да отмине и България - поради простата причина, че България се намира на Земята, а не на Луната и на Марс.
                              Май че тук беше уж инвеститорски форум . Не съм очаквал, че ще дискутираме толкова елементарни истини.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майор Деянов
                                Май само ти се смееш...

Коментар

Working...
                                X