IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.dnes.bg/article.php?id=65698

Страх от ДПС-управници тресе червени турци в Кърджалийско

10.02.2009 16:27

Eтнически турци от Кърджалийско, подкрепящи БСП и напиращи за членство в червените редици, многократно заявявали пред ръководни соцкадри, че се страхуват от преследване от страна на ДПС-управниците по места.
    Лидерът на социалистите в областният град Милко Багдасаров заяви, че се увеличава броят на хората от турския етнос, които „все по-настойчиво желаят да членуват в БСП, но категорично отказват да се афишират поради страх”.
    Според него в населените места на цялата Кърджалийска област „отделни хора и малки групи, предимно младежи, се обръщат с молби за членство в партията”.
    Те обаче настоявали да бъдат едва ли не нелегални членове на БСП, тъй като селските кметове от ДПС ги подлагали на тормоз, лишавали ги от административни и социални услуги и помощи.
    „Хората не могат да преодолеят страха от ДПС, не искат в никакъв случай да се афишират. Явно в Кърджалийско отново предстои сериозен сблъсък с коалиционния партньор в управлението „горе”, но на местно ниво ние сме в опозиция”, посочи Багдасаров.

Коментар

• Добре, че не съм политически журналист, а още по-добре, че не съм червен журналист.

А пък благодаря постоянно , че не съм Велислава Дърева. Пак се сетих за нея и пак кошмари ще имам тази нощ. Това си е чист дявол в дяволския си образ

Коментар

• Боят настанааа....

Отвратен съм от лицемерието на нашите "политици"! То,че Кмета си е пожарникар
        от всякъде,ама пък тяхното дебелоочие?!Мамката им разкатаха на пенсионерите
        за тези 4 години,че и предишните,пък сега ревнали,че някой ги обиждал!Пфу!
        Аз знам,че нищо не знам!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan
          Така на практика генериращите реален доход българи са някъде около 2,9 милиона.
          Не са, защото от тях трябва да извадиш държавните и общински чиновници на бюджетна издръжка. Размерът на заетите в частния сектор е около половината от това число.
          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Радке, БОТ такъв ето това имаше предвид Бойко, като каза че 2.5 MIO пенсии ще бъдат надъхани от комунетата срещу него:

„През 2007 г., без социалните плащания бедни биха били 40,5% от населението на страната. Най-важно значение при намаляването на бедността имат пенсиите…”

Ето за това става дума. Близо 41% от българите не могат да живеят без директно финансиране от държавата. Това означава, че около 3,3 милиона българи (работещите, самонаетите, предприемачите - по данни на НСИ), текущо издържат други 3 милиона българи (които иначе биха останали под прага на бедността).

Освен това тези 3,3 милиона българи с парите си строят пътища, поддържат цялата държавна машина, хранят стоглавата ламя на корупцията, и дори им остава някой лев, за да си гледат децата.

Проблемът е, че нищо не свързва тези две групи хора. „Социално слабите” не се чувстват по някакъв начин признателни на работещите, нито пък мислят по въпроса откъде идват парите.
            От друга страна, икономически заетите също не са единна група. Сред тях са над 400 хиляди заети в обществения сектор. Те също имат своя истина за живота.

Така на практика генериращите реален доход българи са някъде около 2,9 милиона. Точно те обаче най-малко гласуват. Всъщност от социологическо проучване на Алфа Рисърч знаем, че между тях гласуват предимно тези, които получават доход до 250 лв.

Кръгът се затваря. На пенсионерите и социално слабите не им пука колко корупция има в държавата. Те се интересуват само от това държавата да ги храни. Понеже са силно мотивирани да участват в избори, те си избират политици, които според тях им гарантират социалните плащания. "Реалполитик"

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/...aen_doklad_na/

Левицата прогнозира проблеми за пенсионерите, ако управлява ГЕРБ

БСП повтори позицията си, че осъжда изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Чикаго пред български емигранти. От партията изразяват загриженост за бъдещето на пенсионерите, ако ГЕРБ стане управляваща политическа сила. Така загрижени сме и за отношенията между България и Македония, още повече след изявлението на македонския президент Бранко Цървенковски, че думите на Бойко Борисов са политически вредни за двустраните отношения, каза Нинова. Тя допълни, че в БСП са изненадани от отсъствието на столичния кмет от страната в момент, в който част от софиянци са заплашени да останат от 1 март заринати в боклуци. Вчера антимонополната комисия отмени конкурса за почистване на пет софийски квартала. Общинската администрация не иска да вземе отношение по този въпрос до завръщането на Борисов и отсъствието му сега е абдикация от проблемите на хората, каза Нинова.

Коментар

• http://news.ibox.bg/news/id_696131357

БСП: Не оценявайте прибързано доклада на ЕК

Според БСП неоснователно в обществото са насажда мнението, че предстоящият доклад на ЕК за България, ще бъде много критичен.
                Докладът по думите на Корнелия Нинова, говорител на БСП, ще отбележи обективно напредъка на България и ще бъде стимул за по-добра работа.
                Очакваният междинен доклад на ЕК ще бъде една от темите на политическия съвет на тройната коалиция, който ще се събере на заседание до края на тази седмица, съобщи още Нинова.
                Останалите теми, които ще бъдат разгледани на това заседание - икономическият план на правителството и подготовката за изборите.
                Заявеното от опозицията намерение да внесе вот на недоверие на правителството, според ръководството на БСП, е тенденциозно и неоснователно.
                Корнелия Нинова изтъкна след заседанието на изпълнителното бюро на партията, че има реални действия за изпълнение на плана за подпомагане на икономиката и посочи отпуснатите средства на Българската банка за развитие на търговските банки, с които се подпомага малкия и среден бизнес. Нинова каза, че са обсъдени всички инфраструктурни проекти и че е подготвено финансирането на най-напредналите, за да може да се реализират по-бързо.
                В плана са предвидени 1.2 милиарда лева субсидии за земеделците, средства за подпомагане на работодатели и работници при намаляване работния ден, освобождаване от работа и прочее.
                Според Нинова фокусът трябва да е върху антикризисните мерки, а не върху вотове на недоверие, които да дестабилизират институциите и страната. Намерението за искане на вот на недоверие към кабинета не поставя проблемите на хората на преден план, а поставя различните мотиви на партиите, които го внасят, подчерта Нинова.
                На заседанието на Изпълнителното бюро е било обсъдено е изказването на Бойко Борисов в Чикаго, информира още Корнелия Нинова и заяви, че БСП осъжда проявеното отношение към пенсионерите:
                „Те не гласуват от глупост или носталгия, а от реално отношение към политическите партии", коментира говорителят. Тя заяви, че БСП е направила много за тях, но си дава сметка, че не е достатъчно и е решена да направи повече. От името на партията Нинова изрази загриженост към пенсионерите, ако ГЕРБ стане управляващата политическа сила.
                Тя изказа и своята загриженост за отношенията между България и Македония след изказването на Бойко Борисов. Корнелия Нинова припомни и коментара на гостуващия у нас македонски президент.

Коментар

• Бойко Борисов,

за съжаление има сериозен проблем с комуникацията, въпреки, че не е лош човек даже мисля, че е доста добър човек, той не е подходящ за политически лидер

Първоначално изпратено от Rapor
                  http://www.dnes.bg/article.php?id=65672

Аз съм от материала

Две баби със саморъчно изготвени плакати скандираха днес пред общината на "Московска" №33.
                  Спонтанният протест на възрастните жени е насочен срещу думите на кмета Бойко Борисов, изречени в Чикаго, че пенсионерите гласуват с цялата си глупост и проблемът у нас е лошият човешки материал.
                  „Аз съм от материала” и „Аз съм достоен българин”, пишеше на плакатите, които двете държаха.
                  Обясниха пред насъбралите се репортери, че не само от кмета Борисов, който се гласял за властта, а навсякъде из България думата пенсионер била обидна.
                  Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• http://www.dnes.bg/article.php?id=65672

Аз съм от материала

Две баби със саморъчно изготвени плакати скандираха днес пред общината на "Московска" №33.
                    Спонтанният протест на възрастните жени е насочен срещу думите на кмета Бойко Борисов, изречени в Чикаго, че пенсионерите гласуват с цялата си глупост и проблемът у нас е лошият човешки материал.
                    „Аз съм от материала” и „Аз съм достоен българин”, пишеше на плакатите, които двете държаха.
                    Обясниха пред насъбралите се репортери, че не само от кмета Борисов, който се гласял за властта, а навсякъде из България думата пенсионер била обидна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata
                      абсолютно не си прав...
                      тук става ясно, че Respect и metala са едно и също лице...

сам се издаде...!!!
                      Много евтино

Коментар

• Първоначално изпратено от Майор Деянов
                        М-да...Някои от вас си изпускат нервите или защото вече усещат червената победа или защото имат лични или психически проблеми...
                        И за двата варианта не му е мястото тук да си избиват комплексите...
                        И аз мога да подредя няколко обиди и псувни,но не е това идеята на форума и темата...
                        Е, ти ги редиш под друг ник. НО глей как учудващо още се владееш. Ей, това изпълнението на роля е голяма работа. Действа ти май като поведенческа терапия

Коментар

• Я, Остапа и Деянов верно едно и също лице

Първоначално изпратено от Остап Бендер
                          Първоначално изпратено от metala
                          Първоначално изпратено от Майор Деянов
                          Първоначално изпратено от tampa10
                          Първоначално изпратено от B.Graham
                          Тия дето се опитват да вадят дивиденти /особено политически/ от една битова трагедия ми се струва, че ще бъдат наказани.И то не от избирателя а от много по-висша инстанция.
                          И ти ли като попа си религиозен...?
                          Ако имаше Бог щеше ли да му позволи да убие децата си...?
                          Ясно е , че всички комуняги сте безродници и безбожници.
                          Хубавото е, че ти поне си го признаваш, щото другарите ти като Гоце се правят на "загрижени" за БПЦ, а всъщност треперят за назначените в синода ченгета от ДС.
                          Естествено че съм атеист,но определено не съм безродник...
                          като истински комунист,вероятно си и интернационалист?националното е на втори план при вас,комунягите......или греша?
                          Не съм комунист но грешиш. Интернационалното е на почит при "десните" комунисти. Ореваха държавата заради този никому ненужен ЕС. Тъпанари. Готови са и не само суверенитета на държавата но и задниците си да дадат на еврочиновниците.

Коментар

• абсолютно не си прав...
                            тук става ясно, че Respect и metala са едно и също лице...

сам се издаде...!!!

Първоначално изпратено от Respect
                            Първоначално изпратено от Остап Бендер
                            Тия дето се опитват да вадят дивиденти /особено политически/ от една битова трагедия ми се струва, че ще бъдат наказани.И то не от избирателя а от много по-висша инстанция.
                            Хубавото е, че ти поне си го признаваш, щото другарите ти като Гоце се правят на "загрижени" за БПЦ, а всъщност треперят за назначените в синода ченгета от ДС.
                            като истински комунист,вероятно си и интернационалист?националното е на втори план при вас,комунягите......или греша?
                            Не съм комунист но грешиш. Интернационалното е на почит при "десните" комунисти. Ореваха държавата заради този никому ненужен ЕС. Тъпанари. Готови са и не само суверенитета на държавата но и задниците си да дадат на еврочиновниците.
                            Метъле, тук вече става очевидно, че т.нар. Остап Бендер и Майор Деянов са едно и също лице Питаш единия какъв е, а ти отговаря вторият То всеки би превъртял, ако трябва да сменя никовете по 100 пъти на ден. В един момент забравяш какво с кой ник си писал.
                            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Остап Бендер
                              Метъле, тук вече става очевидно, че т.нар. Остап Бендер и Майор Деянов са едно и също лице Питаш единия какъв е, а ти отговаря вторият То всеки би превъртял, ако трябва да сменя никовете по 100 пъти на ден. В един момент забравяш какво с кой ник си писал.

Коментар

• segabg.com- За 2 години България усвои едва 0.3% от еврофондовете
                                Ако продължим със същия темп, целият ХХІ век няма да ни стигне да получим предвидените от ЕС за страната ни 6.7 млрд. евро
                                Юлиана Бончева
                                За първите две години от членството си в ЕС България е използвала едва 0.28% от полагащите й се средства по Кохезионния и структурните фондове. За да може по-бързо да навакса изоставането си от останалите в Европейския съюз, страната ни разполага с почти 6.7 млрд. евро по тези фондове за периода 2007-2013 г. Но дори сега, в разгара на кризата, когато всяко евро е от полза, се оказва неспособна да ги оползотвори.

"Реално до българските фирми, общини, вузове, неправителствени организации и останалите ползватели са стигнали едва 80 млн. евро", съобщи вчера Александър Божков, съпредседател на Центъра за икономическо развитие (ЦИР). Той уточни, че визира специално средствата от Кохезионния и структурните фондове. Става дума за колосалната сума от 8 млрд. евро, разчетени за периода 2007-2013 г. - 6.673 млрд. евро от европейската хазна плюс 1.345 млрд. евро от българския бюджет. Правителството напоследък отчита, че има рязко ускоряване по оперативните програми и вече са договорени проекти за 2 млрд. евро. "Но от договаряне до същинско използване на средствата има огромна разлика", поясни Божков.

"Сега" установи, че шефът на ЦИР дори е надценил степента на усвояване. По официални данни на правителството към 31 декември 2008 г. за различни проекти по седемте оперативни програми са изплатени едва 22 млн. евро, като от тях 18.8 милиона са средства от еврофондовете, а 3.32 млн. евро - от българския бюджет.

През 2006 г. българските министри често се хвалеха, че се готвят отрано за членството в ЕС, за да може още на 2 януари 2007 г. да започне приемането на проекти и усвояването на еврофондовете. През първата година в ЕС оптимизмът продължи и правителството твърдеше, че до бенефициентите ще стигнат 1 млрд. евро.

Горчивата равносметка за 2007 и 2008 г. обаче сочи, че ако министерствата продължават с досегашните темпове на усвояване - по 19-20 млн. евро на 2 години, целият ХХI век няма да стигне на България да усвои полагащите й се милиарди.

Както е известно, отличник по усвояването дотук е Министерството на държавната администрация, което управлява програмата "Административен капацитет". То е оползотворило 13.7 млн. евро по програмата, като основните инвестиции са в езиково обучение на чиновници. Трагично е обаче усвояването по най-богатите еврофондове, предназначени за пътища, сметища, пречиствателни станции и ВиК мрежи. За проекти по програма "Околна среда" до 31 декември 2008 г. на практика са платени символичните 144 хиляди евро, ОП "Транспорт" може да се "похвали" с усвоени към 873 000 евро, а до предприятията са стигнали смешните 88 000 евро от ОП "Конкурентоспособност" - програма, която разполага с близо 1 млрд. евро бюджет до 2013 г.

Преди дни министърът на финансите отчете, че "касовите постъпления от ЕС" за 2008 г. били почти 1.5 млрд. лева. В тази сума обаче освен Кохезионния и структурните фондове Пламен Орешарски включва и Европейския земеделски фонд, Европейския фонд за рибарство, средствата по Шенгенското споразумение, директните плащания за фермерите и др. Освен това "касови постъпления" означава, че парите са на разположение на България, но не и че са оползотворени. Орешарски некоректно включва в сумата и средствата по ФАР, САПАРД и ИСПА, които бяха отредени за България още когато тя бе далеч от членството си в ЕС и трябваше да тренира чрез тези програми за усвояването на големите фондове на ЕС. Освен това не се налагаше да плаща членски внос. През първите си две години в ЕС страната ни е платила над 1.3 млрд. лева членски внос. При положение че вноските на страната за двете първи години в еврохазната се равняват на 682 млн. евро, излиза, че България е "на червено" от еврочленството си.

Към плюсовете от влизането в ЕС трябва да се добавят евросубсидиите, които всички земеделци в ЕС получават. За двете години вече са ни преведени по около 200 млн. евро. Тези пари обаче са лесни за усвояване - не зависят от благосклонността на чиновници, раздават се на калпак и за тях не трябва да се готвят и защитават проекти.

Точните данни за усвояването на еврофондовете можете да видите на адрес:

http://www.minfin.bg/document/6136:1

Коментар

Working...
                                X