IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук се фаворизира и противопоставя ГЕРБ- удобния противник на БСП
    Истински заинтересованите за бъдещето ни са други - АТАКА !
    Вчера гледах посещение на АТАКА в Плевен - Сидеров нито веднъж не излъга , нямаше нагли отричания или обещания , звучеше разумно и перспективно!
    Най голямо впечатление направи стремежа на АТАКА да служи и работи за доброто на възможно най голяма част от народа.

Коментар

• Първоначално изпратено от ubredebre
      Столетницата че управлява още три мандата!
      След бисексуалните - виждам, че и геронтофили са се появили във форума, със селски говор на "че".

Коментар

• Дебатът между икономическите екипи на БСП и ГЕРБ: кой е победителят?
        Първото, което се набиваше на очи беше неопитността на икономическия екип на ГЕРБ за участие в публични дискусии.
        Изказът им, с изключение на Бойко Борисов, беше неуверен, накъсан, с висок тембър, който не звучеше авторитетно. Бойко Борисов говореше добре, но си личеше, че не икономиката му е най-силната страна.
        Станишев говореше перфектно и успя да защити много успешно тезите си. Мъдър ход беше привличането на Орешарски в дискусията. Той също добре защитаваше разгледаните от него въпроси, като употребяваше подходящите факти. Трудно е да се посочат пропуски в начина на поднасяне на информацията в екипа на БСП. Почти всички силни икономически мерки бяха изнесени, като правилно беше акцентирано върху 10%-ния плосък данък, намаляването на осигурителната тежест и постепенното им въвеждане, стабилния бюджет и висок за България резерв. БСП правилно акцентира, че показателно за стабилността на икономиката е да увеличиш пенсиите на немалко пенсионери по време на криза. Може би единствено трябваше да се акцентира повече върху това, че всички данъци и такси в София се вдигаха на няколко пъти, въпреки че ГЕРБ проповядва намаление на данъците. Т.е. налице е сериозно разминаване между думи и дела.
        Хората от ГЕРБ се увлякоха да коментират казаното от БСП, вместо да акцентират върху слабите страни в икономическата им политика.

Какво пропуснаха да кажат ГЕРБ?
        Първо трябваше да атакуват присъствието на Орешарски – как от супер десен икономист е станал експерт на БСП. Толкова ли грешни виждания е имал преди или пък БСП е започнала да води дясна политика? Освен това именно назначените от Орешарски хора за разходване на парите по ФАР бяха отстранени с най-голям скандал по инициатива на Европейския съюз и парите по ФАР бяха спрени окончателно.
        И безработицата, и достатъчното приходи в бюджета зависят от успешното усвояване на европейските фондове. А именно там правителството претърпя най-големия си провал и показа неспособността си да харчи пари по честен начин.
        Необходима беше да се изтъкне, че световната икономическа криза тръгна от левите популистки решения на конгреса на САЩ всеки в страната да има жилище. Това доведе до разхлабване на контрола от страна на регулаторните органи в САЩ, което доведе до масови кредитирания на 100% от стойността на жилища на свръх високи цени. Т.е. не десният модел е причина за кризата.
        Когато БСП обвини ГЕРБ, че са за по-малко държава, следваше да се отговори, че напротив – те са за повече държава, но не тя да прави бизнес и да харчи безконтролно пари. Огромните и установени от Европейския съюз злоупотреби при разходването на европейските фондове дават представа как държавата още по-безпардонно харчи неконтролирания от ЕС свой бюджет. Повечето държава се гради чрез стриктна дейност на регулаторните органи и с тях се предотвратяват кризите. А именно регулаторните органи в страната са разядени от корупция, както са разядени и българските звена по реализиране на европейските фондове.
        Високите темпове на развитие на България не бяха достатъчно високи за най-бедната държава в Европейския съюз. През 1990 г. Румъния беше малко след България, а сега там се получават с над 50% по-високи заплати и то след като кризата предизвика девалвация на румънската валута. Повечето държави с икономическо развитие като България имат по-високи темпове на развитие.
        ГЕРБ бе обвинен в популизъм по отношение на това, че иска да намали размера на социалните осигуровки и поради това щяла да зейне дупка в бюджета. Практиката в България показа, че по-ниските данъци водят до събиране на доста повече пари в бюджета. По същия начин стоят нещата и със социалното осигуряване.
        ГЕРБ въобще не изнесе данни за отлива на инвестиции през последните 4 месеца. Само чуждите банки в България изнесоха извън страната над милиард и половина лева. Това беше груба грешка на икономическия екип на ГЕРБ. И това е една от основните причини банките на практика да спрат да кредитират. И правителството нищо не прави по въпроса. Без кредити, т.е. без банки икономиката ще затъне. И неслучайно немалко международни организации сочат свиване на икономиката с 5% през 2009 г. Това вече налага правителството да си осигури ресурс от ЕС и МВФ. И това, че не го прави с рекламна цел, е груба грешка.
        ГЕРБ пропусна да подчертае, че правителството претърпя тотален провал в инфраструктурните проекти. Съвсем малки отсечки от магистралите бяха завършени, а можеше да сме пред завършването на поне две от тях, включително и магистрала Тракия. Провалите в Пътния фонд, в конкурса за магистрала Тракия, са само малка част от проявните форми на корупционно поведение в държавата. А корупцията винаги води до неоптимално провеждане на всякакви конкурси – в обществени поръчки, концесии и пр.
        На фона на опита с харченето на европейските пари, ГЕРБ би следвало да атакува харченето на част от излишъка от държавата. Именно държавата трябва да е наясно, че винаги е по-добре и по-некорупционно частният бизнес да изхарчи парите, особено като ги инвестира, вместо държавата да направи това по корупционен начин.
        Екипът на ГЕРБ прояви малодушие като допускаше Станишев да ги прекъсва (макар и рядко), а когато те един път си позволиха това, го оставиха безответно да им направи забележка да не го прекъсват.
        Изложените пропуски на ГЕРБ съвсем не са изчерпателни. Това показва, че ГЕРБ не трябваше да се съгласява на дебат с недостатъчно подготвен екип.
        Особено силно си пролича неумението на водещите
        да осигурят спазването на правилата на дебата.
        Допусне ли се спорещите да се прекъсват, губи се мисълта, нарушава се и равнопоставеността в полза на по-невъзпитаните. Поради това водещите трябваше стриктно да следят двете страни да не се прекъсват. Трябваше стриктно да се следи и времето, като трябваше със звуков сигнал да се маркират и 10 секунди преди изтичане му. Груба грешка беше да се оставят включени микрофоните на всички дискутиращи, което водеше до слушане на множество разговори вътре в екипите, подхилквания и пр. Това би било допустимо за жълта медия, но не и за сериозен дебат по националната телевизия. Всъщност дискусиите в държавите с напреднала демокрация като САЩ си имат отдавна установени правила и те трябва просто да се спазват.

http://www.afera.bg/index.php?option...=4990&Itemid=1

Коментар

• ГЕРБ и БСП подписаха споразумение.
          ...Цветан Цветанов, председател на ГЕРБ и Румен Петков, зам.-председател на БСП, са договорили параметрите на бъдещата коалиция. Подписан бил протокол за квотно разпределение на министерските постове. В уникалното за най-новата ни история споразумение е включена и договорка, че няма да се търси съдебна отговорнност на лидери от ДПС, за които в ДАНС имало оперативни данни, че са нарушили закона. Страните се договорили също да се спре дебатирането в общественото пространство на проблема с реституираните имоти на Симеон Сакскобургготски....
          http://www.frognews.bg/

Коментар

• Ето и един нов клип:
            http://www.red.bg/video.php?video_id=11

Коментар

• Първоначално изпратено от Майор Деянов
              Първоначално изпратено от trola
              Първоначално изпратено от ubredebre
              Към De Nero!

Слушай бе кретен недоклецан,
              Нямах намерение да влизам в дебат с теб, най-малкото на твото селско-каруцарско ниво, но ти ме вбесяваш вече и ще ти го кажа само веднъж! Слушай ме внимателно овча главо, няма да повтарям! Ти май си от онези заблудени фанатици дето освен Костов не знаят и не са чували за друг политик в тази държава! Излез от София недоучен олигофрен и се разходи малко из странта и чуй какво е впечатлението на хората от Костов и неговото управления! Спри да обиждаш участниците във форумите и се дръж като европеец, макар и селянин-каруцар! Ако имаш нещо да кажеш, просто го кажи, мотивирай го и го защити! Дебилно-инфантилното ти поведение е представителна извадка за Костовщина и Бойкоборисовщина! Ако не можеш да говориш без да злобееш "въс от кораба мастиьо проклета"!
              Айде че ми писна от тебе!
              Ти пък от къде се пръкна бе смешник
              Да не чакаш някоя поръчка за фирмичката си от Българската банка за "развитие"
              Я стига си тролил...
              Остави човека на мира,много правилно мисли даже...
              кое по точно е правилното може би съпада с твоето мнение и затова според теб е правилно. Според мен НЕ Е ПРАВИЛНО !!

Коментар

• Първоначално изпратено от trola
                Към De Nero!

Нямах намерение да влизам в дебат с теб, най-малкото на твото селско-каруцарско ниво, но ти ме вбесяваш вече и ще ти го кажа само веднъж! Слушай ме внимателно овча главо, няма да повтарям! Ти май си от онези заблудени фанатици дето освен Костов не знаят и не са чували за друг политик в тази държава! Излез от София недоучен олигофрен и се разходи малко из странта и чуй какво е впечатлението на хората от Костов и неговото управления! Спри да обиждаш участниците във форумите и се дръж като европеец, макар и селянин-каруцар! Ако имаш нещо да кажеш, просто го кажи, мотивирай го и го защити! Дебилно-инфантилното ти поведение е представителна извадка за Костовщина и Бойкоборисовщина! Ако не можеш да говориш без да злобееш "въс от кораба мастиьо проклета"!
                Я стига си тролил...
                Остави човека на мира,много правилно мисли даже...
                Слава Великому Сталину!

Коментар

• Първоначално изпратено от fairfax
                  Познавах един човек, който наистина вярваше, че Иван Костов е откраднал часовника на Бодо Хомбах, понеже в Хъшове бяха направили една сценка......
                  Такива хора има много за съжаление, не само 1. Още по-тъжното е че те избират кой да ни управлява. Защото най-простите селяни винаги гласуват.
                  Ето ти го примера "ubredebre". Прост, елементарен, неграмотен, но с претенции. И какво да очакваме после от политици избрани от селяни като него???

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111
                    Към De Nero!

На мене Костов ми е неутрален политик. Помня 1998 - 1999 бях войник и само бедни манджи даваха за ядене. Държавата беше толкова бедна че едвам си хранеше войската. Все фасул и зеле беше (по някое време към края май се пооправи храната). Костов пое една много закъсала страна. Сега за хората. И аз съм ги слушал. За хората всичко е митове и легенди. Във всяко село си знаят, че Костов е откраднал всичко в селото. От "белия" дом(каквото и да е това) до ненам си какви хотели ненам си къде. Това са X села и паланки x Y имущества x Z време... ами че то само времето за това излиза няколко живота. Още малко за хората. Хората като цяло са суеверни пак се връщам на войската там пък какво беше . Един познат който вярва на 100% във всичко за Костов е особен почитател на всякакви конспиративни теории като тази - едно дете в индия стояло 6 м. под смокиня в стойка лотус без да бърда?! Да го убедиш че това не е възможно е безсмислено

Ами много точно си го написал. По селата са им промили мозъците жестоко комунистите, хората са неграмотни и адски прости. И всичко в цяла България е на Костов. Аз съм чувал какви ли не безумни истории,за това как Костов е купил селски пекарни, 1 дка царевица или 5 кокошки. Те просто са адски изостанали и прости българските селяни. Ама защо и ние да страдаме заради тях.
                    Ето го колегата е типичен пример на селянин. После аз как да не се ядосвам и да не го псувам. И защо да си губя времето да му обяснявам, че всичко това са глупости, което се говорят за Костов по селата, за да се манипулират хората.
                    Защо да му казвам какво е заварил, какво е постигнал, колко пъти е увеличил пенсията и заплатата?
                    Като говедото никога няма да разбере. По-добре да си го напсувам и да не се занимавам. За тях всичко са тайни планове на ЦРУ, конспирации и глупости.

АЗ НЕ ИСКАМ ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ ПРОСТИ СЕЛЯНИ!!!

И вчера малоумника Станишев имаше наглостта да говори за отношението на Костов към селяните. Те обраха държавата, оставиха пенсионерите да умират с 5$ пенсии, Костов за 4 години съживи всичко и направи пенсията 60$ и малоумниците го нападат за пенсиите. Представи си каква гнусна комунистическа наглост!

Жалко че на Бойко хората бяха пълни смешници, иначе имаха златен шанс да ги разгромят.

Коментар

• Познавах един човек, който наистина вярваше, че Иван Костов е откраднал часовника на Бодо Хомбах, понеже в Хъшове бяха направили една сценка......

Коментар

Към De Nero!

Коментар

Към De Nero!

На мене Костов ми е неутрален политик. Помня 1998 - 1999 бях войник и само бедни манджи даваха за ядене. Държавата беше толкова бедна че едвам си хранеше войската. Все фасул и зеле беше (по някое време към края май се пооправи храната). Костов пое една много закъсала страна. Сега за хората. И аз съм ги слушал. За хората всичко е митове и легенди. Във всяко село си знаят, че Костов е откраднал всичко в селото. От "белия" дом(каквото и да е това) до ненам си какви хотели ненам си къде. Това са X села и паланки x Y имущества x Z време... ами че то само времето за това излиза няколко живота. Още малко за хората. Хората като цяло са суеверни пак се връщам на войската там пък какво беше . Един познат който вярва на 100% във всичко за Костов е особен почитател на всякакви конспиративни теории като тази - едно дете в индия стояло 6 м. под смокиня в стойка лотус без да бърда?! Да го убедиш че това не е възможно е безсмислено

Коментар

Към De Nero!

Със селски помияри като теб нямам какво да коментирам. Мнението на неграмотните селяни за Костов не ме интересува. Писнало ми е вие селяните и циганите да избирате кой да ме управлява. Това че ти си необразован простак, не искам да ми се отразява на мен.
                            Костов е най-грамотния и най-можещия политик в осраната ни държава, пълна с травестити като теб. Примирете се. Той идва на власт. Ако не ви харесва, заминавайте за Сибир или Сев.Корея. Там ви е мястото.

Коментар

• Към De Nero!

Коментар

• По скоро Коко нагъни си ти гънките на мозъка. Двете предложения - за ДДС, осигурителната тежест могат да се случат и при излишък. Разбира се затова трябва да има и значително намаляване на разходите. В момента преразпределението е 40% а може да се свие поне до 35. Да не говорим за структурните промени които още не са се случили. Противник съм на необлагаем минимум.
                                Какво обаче ще се случи ако обявиш дефицит.Първо няма да пълниш резерва и второ на кино ще отиде кредитния и инвестиционния рейтинг. Тогава текущата сметка просто няма как да я вържем. От тук натам сбогом Еврозона.

Коментар

Working...
                                X