IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Полиглоти срещу пожарникари - новата партийна повеля
    от Иво Инджев ⋅ юни 21, 2009

Вбесен от агитка на ГЕРБ емблематичният за БСП бивш министър от кабинета Виденов и кабинета Станишев червен „аристократ” Румен Овчаров реши да обиди свиркащите политически противници на култура. За целта изтъкна, че кандидатите на БСП за следващия парламент знаят общо 48 езика, докато културата на ГЕРБ била „пожарникарска”.

Като доста „по - културен” от средно статистическия червен кандидат за законодател ( ползвам в работата си 4 чужди езика) си позволявам да разсъждавам за културата на този начин на изразяване от политици, които могат спокойно да бъдат показвани в Музея на нахалството на провалените, ако имаше такъв. Защото Овчаров е неповторим в това отношение – продънен заедно с Виденов и изхвърлен от Станишев, но отново незаменим и редом с него по трибуните на партията, раздаващ същевременно оценки и квалификации със самочувствието на вечен победител и с надменността на червен олигарх.

Ако говорим за култура не е лошо БСП да каже първо какво точно е направила през този мандат за културата в България, освен организирането на годината на Русия в България ( по измислен повод като 130 годишнината от руско-турската война). Именно ретроспекцията на голямото руско гостуване през въпросната година беше и темата на нещо като отчет за мандата му в края на 2008-ма, който министър Данаилов снизходи да направи с целия му възторг от Йосиф Кобзон и компания.

Вярно е, че културният ни министър Стефан Данаилов е по-известен като майор Деянов и „бате Серго” от пропагандния комунистически сериал „На всеки километър, който най-културно беше въртян по всепроникващата държавна телевизия отново за хиляден път при това управление. В резултат на което майор Деянов удържа върховни рейтингови позиции на култа към неговата личност въпреки безличното си управление на „ресора”.

Но не говорим само и просто за културата, а за простотията на претендентите да ни учат на политическа култура. Защото говореното на Овчаров е демонстрация на точно обратното – на агресивната, макар и лустросана ( но не и лустрирана) антикултура на публичното поведение. Да обиждаш на „пожарникар” е признак на всичко друго, само не и на „социална чувствителност”, каквато уж имали червените лидери.

Както е известно няма лесно „ да ги стигнем американците”, защото там казват, че времето е пари, докато у нас царува правилото „дай да убием два часа”. Убивайки времето, ние се „застрелваме в крака” ( друг американски лаф). Но не само това – в Америка, която дори мразещите припознават като световен лидер, не просто ценят тежкия и жертвоготовен труд на пожарникарите, а буквално го поставят на обществения пиедестал. Така е и няма как да е иначе във всички общества и държави, в които има елементарна култура на признателността към ближния. При диктатурата на културата от овчаровски тип е друго…

Обобщението на Овчаров показва пълна липса на съпричастност по адрес на едно професионално съсловие, което, добре или зле, но си върши работата в интерес на обществото. При това по условие с риск на живота си. В най-прекия смисъл. Интересно, ако някой от луксозните имоти на Овчаров пламне, кого ще повика на помощ – може би езиковите специалисти?!

Бръщолевенето на Овчаров съвсем не е някаква „личностна особеност” . Тя е представителна за върхушката на другарите, които се изживяват като някаква партокрация със запазено място над глупавата маса българи, осъдени да бъдат управлявани, а когато си поискат- обиждани, ругани и наставлявани от тях.

Тон дава самият партиен вожд Станишев. Той нарече безнаказано „циркаджии” гражданите, дръзнали да го критикуват в протестна подписка ( да приемем, че не са били милион, както твърдят организаторите на протеста, но бягаха хиляди със сигурност). Пак той наруга като „ненормални” българските граждани, които се интересуват от темата за досиетата. А журналистите, чиито питания не му харесват, направо оприличи на”глупци”, понеже го занимавали с глупости (така реагира и предшественикът му на партийния връх, превзел след това и държавния Г.Първанов, когато го попитаха за пръв път за досието му).

Списъкът на пренебрежителното изразяване на социално безчувствените другарки и другари е дълъг. В него запазено място има др. Масларова, която от сърце възкликна за децата с увреждания, за чието нещастие в България сигнализираха чужди журналисти, че не можело да се направи кой знае какво за тях, защото те „толкова си могат”.

За илюстрация да припомня, че вътрешният министър Михаил Миков репликира критиките на председателя на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност Минчо Спасов с това, че бил „катаджия”. Миков се опита да обиди на „милиционер” Цветан Цветанов от ГЕРБ . Това не прави другаря министър демократ с демократите, които основателно виждат в милиционерството символ на комунизма, а просто го показват като неадекватен политик и управленец, който не държи сметка, че обижда собствения си електорат, защото просто не му пука какво си мислят хората за него.

Нещо повече, в самозабравянето си този представител на партията, чиито кадри дължат постовете си в държавата и в свързания с нея „бинес” на офицерската си взаимна солидарност с партийния елит и много се гордеят с това, попържа често ( и безадресно, макар адресът да е на Позитано 20) „ченгеджийницата”. Прави го, когато води някакви свои ведомствени и вътрешнопартийни битки. С което буквално подражава на лидера си Станишев. Той също има в публичния си речник този епитет, който никак, ама никак не му отива: веднъж като шеф на партията, приютяваща и приласкаваща цели червени ескадрони с офицери от ДС и втори път като премиер, в чиято администрация нито едно от тези ченгета не е почувствало дискомфорт от миналото си.

От тези бегъл преглед на наглото управленско говорене може да се сглоби следното представително изречение:

За днешната червена власт пречка са собствената й ченгеджийница, чуждите „циркаджии”, маскирани като граждани, „глупавите” журналисти, недолюбваните от всички катаджии и „ненормалните”, които се интересуват от причините за всичко това – тайните на тайната им милиция. И защо? Защото са социалисти? Не, защото „толкова си могат”, както би казала Масларова, ако трябваше да обясни тази очевидна демократична изостаналост на партийните чеда.

Коментар

• Комунистите бият..

Това е видно от представителната извадка на он-лайн проучването...?!
      Да спечелиш от изборите - priceless!
      За всички останали... има кредитни институциии
      Ако някой е накъсо с левовете.. все още има места, където може да се вземе потребителски кредит сравнително лесно.
      В случай, че някой прояви интерес - телефон 0888 713 021.

Копуването и продаването на "гласове" е престъпление!

Коментар

• Ето какво е нивото на някои партии от опозицията, като нямат други аргументи, май най-лесно е да налетиш на бой:

http://www.monitor.bg/article?id=203117
        ГЕРБ прати пияни и дрогирани срещу БСП
        Агитката нападнала с павета, Илияна Йотова с охлузен крак

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф
          относно М.Велчев ...ами доколкото си спомням той ни каза че е от Мерил Линч...а и такива сравнения не винаги са точни и показателни...
          Милен Велчев се издъни, както и НДСВ като цяло (БТК, Валутния суап на дълга все грешки за под над 1 млрд лева). БСП и ДСП също са - за България според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro
            Нека и аз да кажа нещо. Гугъле, може ли? Благодаря ти... То от теб човек дума не може да вземе.
            Гугъле, бахти и идиотската държава в която живеем, братче! Не вярвам, че всичките идиотизми, които ти и оптик, и тем подобни изписвате в този форум наистина ги мислите. Искренно се надявам да го правите единствено за пари и в същото време да ги псувате, както го правя аз, а се надявам и много други.
            Гугъле, не искам да ми е премиер - Станишев /няма да се обосновавам защо. И ти не го искаш, нали?/, не искам да ми е министър на икономиката - Димитров /тук просто е безмислено да говорим/, не искам да ми е "социален" министър" най-кухата лейка /която се мисли за най-хитрата/ в тази държава - Масларова, не искам да ми е финансов министър човека, който последен разбира за какво иде реч - човекът, който когато в цял свят казваха, че има криза, той казваше няма такова нещо , а при нас - абсурд и как ние сме островът на стабилността в Европа!!! Гугъле, защо не си ги вземеш тия творци на стабилност и проспиритет в къщи и да видим само за една седмица до къде, ще те докарат?!!!
            Та..., аз като гражданин на тази държава исках да ти кажа това. На мен ми е през оная работа кой е на власт и за колко. Дали е Станишев, дали е Петко от Драгановци, дали си ти Гугъле, на мен ми е все тая! Въпросът е нещо да се направи в тази държава. Просто ми писна толкова много години да сме си все на "онова" дередже. На теб не ти ли писна, Гугъле? Не ти ли писна от тая помия, та продължаваш да я подкрепяш? Бих те разбрал само в един единствен случай /да не го обяснявам кой е/, но то тогава ти си просто плазмодий и всичко написано до тук се обзмисля. Успех Гугълчо, на теб, на Станишката, на Орешарски, на Масларова и тем подобни знайни и незнайни герои отдали всичко от себи си за благото на обикновеният народ живеещ в тази държава. Ще спра с благодарностите! Още мъничко и народът сам , ще си я покаже. Искренно се надявам, че това ще е просто началото на нещо ново в съсипаната ни държавица. Този път - дано, дано, дано!!! Успех, Гугъле на теб и на вездесъщата ти партийка. И никога, ама никога по-вече не се връщайте! Чао ти и успех...
            Djoro присъединявам се към твоето мнение,самоще добавя че тези, които пишат тук защитавайки БСП и ДПС наистина са плазмодии, защото няма трезвомислещ човек, койте след всичките лайна, които изсраха да ги защитава толкова, може да кажеш нещо кубаво за определен случай, но самото им действие показва, че са платени пищещи, безморални същества. На мен също не ми пука коя партия е на власт, само да си върши работата и немога да не пиша негативни неща за тези които превърнаха България в слаба държава, само в слаба държава може да има корупция на всички нива, такава държава искат те зада може да цоцат- държава без правосъдие. Престанете да плюете всичко що ходи на земята и не е от вашата партия мащеха, защото обричате България. Вече започвам да се съмнявам дали ст Българи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Netisan
              Първоначално изпратено от йосиф
              и за кое е прав братле ,че са изгонени от Световната банка ли..?
              Не го набеждавайте be_google за комунист, бесепар и т.н.
              Идеята ми беше, че и навремето милен велчев беше се спуснал от небето на божествената Мерил Линч да ни спасява. Мерил Линч позорно се спука, не че ние сме по-добре. По същия начин ми звучат референциите на другите водещи банки.
              Само илюстрация:
              Което е добро за GM е добро за USA.
              GM фалира. Чакаме ли?
              така е!
              на мен ми писна от спасители дето някой преди това се е спасил от тях... и завити в шарен станиол да ни ги поднасят отново и отново...
              казвам си мнението не искам да обидя никого, чета и чужда преса, виждам и разбирам какво става по света!
              А това че мнението ми не съвпадало с мнението на някво стадо само може да ме радва. То при тоталитаризма имаше едно такова очакаване да сме в калъпчета... нито изповядвам, нито проповядвам някакво фалшиво неземно равенство...
              Имате си акъл - ползвайте го! :-)

Коментар

би гугъл го набеждавам само ,че има леки ментални проблеми..а относно М.Велчев ...ами доколкото си спомням той ни каза че е от Мерил Линч...а и такива сравнения не винаги са точни и показателни...
                с банкови шашарми няма да просперираме. има хора, които ги владеят (определят) по-добре.
                Може и мен да ме пишеш в списъка на изперкалите, но аз не бих се гордял с чужди инвестиции в моето семейство (някой да чука жена ми за пари) - а словоблудството се движи по тази линия.
                Казвам словоблудство, защото се радваме на чуждите инвестиции. А инвестиция е, когато влагаш пари някъде, за да извлечеш повече пари от там.
                Значи, ние се радваме, когато получим малко, защото после ще се разделим с повече.
                Да се радваме на повече кредити и чужди инвестиции!

Коментар

• [quote="meche_cveti93"]
                  Нов живот - Кърджали - Брой 97 / 3 юни 1999 г.
                  http://www.eunet.bесните с турците .....а за смяната на имената и изселническия процес преди 1989 г. да не говори и най големите застъпници за правата на турците бяха тогавашните ръководители на СДС и Желю Желев....
                  П.П. Милом дали не съм се излъгал в теб , като смятах ,че не си пропагандатор на дадена дясна формация , а защищаваш свойте политически десни възгледи .....преди те срещах в различните теми с компании а сега само в Политика ....
                  Mече откъде тръгна спора ,къде отиде-от Лекс и Хранков.А не пиша по другите теми,защото винаги се намира някой "специалист",който да те оплюе.Мисля,след като блога ми прехвърли определен брой влизания,да си пусна една тема от рода -Що е Стършел свършил.
                  http://milom.blog.bg/

Коментар

• относно М.Велчев ...ами доколкото си спомням той ни каза че е от Мерил Линч...а и такива сравнения не винаги са точни и показателни...

Коментар

и за кое е прав братле ,че са изгонени от Световната банка ли..?
                      Не го набеждавайте be_google за комунист, бесепар и т.н.
                      Идеята ми беше, че и навремето милен велчев беше се спуснал от небето на божествената Мерил Линч да ни спасява. Мерил Линч позорно се спука, не че ние сме по-добре. По същия начин ми звучат референциите на другите водещи банки.
                      Само илюстрация:
                      Което е добро за GM е добро за USA.
                      GM фалира. Чакаме ли?

Коментар

Първоначално изпратено от Netisan
                        eй пак са те изтървали от лудницата и то без хапчетата....Разбрахме ,че по -добри от твоите другари няма и то в световен мащаб ...Луд човек
                        Той е прав, братле. Не научихме урока с милен велчев и ни чака поправителен
                        и за кое е прав братле ,че са изгонени от Световната банка ли..? И въобще тук в тази държава остана ли нещо не оплюто братле.Аз пак да попитам издигането на постта вицепрезидент на такава институция не е ли поне малък повод за гордост.А няма ли и да се почувстваш и малко по - щастлив ако и този човек седне на премиерския пост...
                        Кого са издигнали за вицепрезидент?

Коментар

• Първоначално изпратено от Netisan
                          eй пак са те изтървали от лудницата и то без хапчетата....Разбрахме ,че по -добри от твоите другари няма и то в световен мащаб ...Луд човек
                          и за кое е прав братле ,че са изгонени от Световната банка ли..? И въобще тук в тази държава остана ли нещо не оплюто братле.Аз пак да попитам издигането на постта вицепрезидент на такава институция не е ли поне малък повод за гордост.А няма ли и да се почувстваш и малко по - щастлив ако и този човек седне на премиерския пост...

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
                              Първоначално изпратено от blah blah
                              Хубаво е, че Герб е извадил от някъде експерти с впечатляващи CV - та, защото липсата на такива беше очевидна при тях доскоро. Все пак искам да вметна, че част от проектите и част от икономическата философия на Световната банка и на МВФ са грандиозен провал.
                              така наречените експерти са изритани от СБ - там в момента тече пълна промянана песнонала , както и на целия Уолстрийт - над 75 000 съкратени чукундури, които проспаха световна криза и фалити за стотици миларди...
                              ... а аз съм единот първите, който изказа опасения, че тази некадърна сбирщина от ПРОВАЛИЛИ се "банкери" ще се появи КРАСИВО ОПАКОВАНА и с добър маркетинг ще ни се изтърси дирейки си пак място за поредния сладък и ДОБРЕ ПЛАТЕН ЖИВОТ!!!

баси и бизсрамието - за тазихипернаглост нямам думи!

ПРАВ СЪМ БИЛ!!! Неграмонтите мафиоти си докараха некадърни банкери! Какво ще последва - грабеж и бой по народа! Фашизъм и расизъм ... но явно това заслужаваме

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
                                ще се появи КРАСИВО ОПАКОВАНА и с добър маркетинг ще ни се изтърси дирейки си пак място за поредния сладък и ДОБРЕ ПЛАТЕН ЖИВОТ!!!
                                Да, еди кой си дето е финансов съветник, чете лекции и издава книги не е добър икономист (стопанин), а добър наемен чиновник. Ще отворим широко уши и ще слушаме...

Коментар

Working...
                                X