IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• с този човек май ще си воюваме заедно срещу мафията!!! :-)
    Гамизов е добре запознат с нашата жалка балканска действителност...

положението е натопорчено още повече, че кръга "Капитал" направо смаза кръга "Сорос" .... а това е доста изненадващо колеги и "колеги", не мислите ли???! :-)

Първоначално изпратено от diletant
    Чета и се чудя! Чудя се и пак чета! Накрая разбрах===!

Стефан Гамизов: Кротко и спокойно ще започнем свирепа война

Лидерът на “Гражданска лига за България” Стефан Гамизов миналата сряда хвърли поредната бомба в политическото пространство и размести пластовете. Намираме го по телефона за повече подробности някъде в чужбина, но не казва къде е, само уточнява, че пътуването му е “пряко свързано със събитията в България”.
    Г-н Гамизов, скарахте медиите, подадоха се оставки, изтеглиха се кандидатури...

- Така ли стана?

Разменихте си остри “открити писма” с Иво Прокопиев. Кажете с какво са толкова опасни хората от кръга “Капитал” и заради вашата атака ли се стигна до изваждането им от проектокабинета в последния момент?

- Нямам абсолютно никаква представа дали въпросните хора са били отстранени и от кого са били отстранени. Аз мога да кажа нещо, което е дълбоко мое убеждение. В България – не говора конкретно за кръга “Капитал”, а съвсем общо – съществува добре организирана престъпност, добре организирани криминални кръгове, които във всяка цивилизована държава се дефинират като организирана престъпност на бели якички. Тази престъпност е трудно разпознаваема и затова е изключително опасна. Причината е, че хората, които стоят начело и практикуват този вид престъпления, са високо образовани и с висок статус в обществото. Това не са мутри със златни ланци, които се разхождат с фолк певици наляво и надясно по улиците, а хора, завършили престижни университети, демонстриращи повече от престижен семеен живот, участващи в международни и местни граждански организации, винаги канени и добре приети в дипломатически мисии и в чужбина. Но въпросните хора практикуват организирана престъпна дейност на територии, на които правоохраната е на сравнително ниско равнище.
    За да можете да си представите това, може да се припомни какво се случи в Съедиенните щати през последните години и как една компания като “Енрон” примерно или “Сименс” в Германия бяха уличени в колосални злоупотреби за десетки милиарди долари или евра.
    Именно поради тази причина западният свят отделя много голям ресурс, за да преследва въпросните хора, защото те са много опасни за демократичното функциониране на която и да е държава.

Нали не смятате, че у нас, ако има такива играчи, те са паднали от небето – трябва да са дошли отнякъде, да са свързани с други хора?

- За да станат големи, тези хора предлагат услуги на западни компании, а също и на компании от Русия и всяка друга държава, която не принадлежи към т.нар. цивилизован свят. Но предпочитат да правят злоупотребите с компании, институционални фондове и банки от държави в ЕС, САЩ, Канада и т.н. В слаби демокрации, като нашата, появяването на прием в западно посолство и демонстрирането на познанство с дипломат е напълно достатъчно никой да не те закача и да се проявява никакъв интерес към твоята дейност.

Едва ли от службите се впечатляват толкова лесно, само от контакт с дипломат или влиятелна личност?

- О, уверявам ви, много е лесно. За съжаление. И аз бих желал да ви потвърдя в момента, че не е така, но е точно така. Да не говорим, че на българските служби за сигурност им липсват познания изобщо как да преследват подобна престъпност. Те не я разбират. Това, че са преписани някакви закони отнякъде не значи, че въпросните престъпления по някакъв начин се различават и биват преследвани. Това е най-голямата опасност в момента пред България.
    На мутрите и наркотрафикантите времето им отминава. Разбира се, те винаги ще съществуват в нашето общество, както съществуват във всяко друго общество. Но ДАНС, макар и много критикувана през последните години, направи много само за една година и нещо в областта на обикновената престъпност. Помислете си къде е Таки в момента, един Таки, който върлуваше из цяла София, а в момента се крие някъде по Южна Африка. Замислете се къде е Златко Баретата. Замислете се за разни герои, които само преди една година и половина са изглеждали абсолютно недосегаеми. А защо да не се сетим и за този герой Ники Пилето, за контрабандата , та и за неуспеха на Христо Ковачки, когото обществото публично свързваше с бизнес, който не е чист. Казано на прост език

тези хора са лесна жертва на правоохраната, защото не са достатъчно умни, за да оплитат сложни схеми.

Обаче те никога не са били хората, които причиняват най-голямото зло на България. В България най-голямото зло се причинява от организираната престъпност с бели якички, която създава енергийната мафия. Аз толкова години говоря за енергийната мафия и никой не ме чу преди две години, когато казах, че на върха на енергийната мафия стои човек, който има докторат по ядрена физика.

Защо не му кажете името най-накрая?

- Защото аз с тези хора така или иначе водя война от години и по моите стандарти войната напредва добре и въпросните хора губят позиции. Отдавна съм загубил илюзиите си, че като говоря пред обществото, то ще ми помогне по някакъв начин и ще ми съдейства да постигна резултат.
    В България има няколко организирани групи на бели якички. Едната криминална група се занимава изключително с производство на наркотици. Въпросната група е добре ситуирана и е създадена от бивши, настоящи (много малко) офицери от МВР, и от офицери, които възнамеряват да се върнат в момента в системата и да си възстановят старите позиции.

Замесени ли са и фармацевтични компании?

- Не. Това е традиционен бизнес, който се практикува от много години в България. Много е вероятно и на официални заводи да се използват мощностите, но това е трудно да го твърдя в момента. Мога да кажа, че годишното производство на амфетамини в България в никакъв случай не е 60 тона, а е някъде около 80 тона. Тази група генерира един от най-проблемните бизнеси на бели якички в България. И ако сметнете за какви пари става въпрос, ще разберете, че става дума за стотици милиони евро.
    Тази група преди четири години се свърза с групата, която наричам енергийна мафия и практически започна да изпира пари в енергийни проекти. Около 2001 година в България започна да се структурира тази криминална група на бели якички, която се нарича енергийна мафия.
    Какво е интересното и какво е феноменалното тук. България е единствената държава в целия свят, в която ядрен проект беше създаден от организирана криминална група, директно свързана по други линии с хора, които се занимават с наркотици. Въпросната криминална група е енергийна мафия, независимо, че много хора от енергийния бизнес в България не знаят, че работят за нея, не осъзнават, че са част от организирана криминална престъпност. А фактически по нелегитимен начин се контролират огромни територии от производството на енергия.

От какви източници?

- Практически от всички – от ядрената до конвенционалните централи. Контролират се производството, ремонтите, доставките, търговията с електрическа енергия, незаконното производство на електроенергия, незаконната търговия с електроенергия – тази, която никой не я вижда и не се отчита.

И как точно се случва всичко това?

- Много е сложно да го обяснявам. Представете си, че една топлоелектрическа централа има коефициент на полезно действие като всяка друга. Ако един ТЕЦ трябва да работи при 26% общ коефициент, а по документи се оказва, че работи на 20%, това означава, че 6 процента от електроенергията нелегално се произвежда и респективно нелегално се продава. Това е една много елементарна схема. По същия начин се крадат въглища. Можете да се отчита примерно, че на едно място са изгорили някакви въглища, а всъщност да са ги закарали в един частен ТЕЦ. Всички тези неща се практикуват в България. Естествено това понамаля през последните години. В Бобовдол, където беше центърът на въпросното злодеяние, с приватизирането, колкото и да е парадоксално, злоупотребите намаляха. Но тогава енергийната мафия намери много по-хитри начини отново да печели, като се договори с мениджърите на вече приватизираните мощности. Продава им енергоресурси на завишени цени и урежда те да бъдат приети от държавната комисия и от националната електрическа компания. Накрая естествено потребителят плаща тази цена, но кой се интересува от това в България. Кой го интересува, че ако човек трябва да избира между това дали да оцелява, като се храни, или да умре от студ.

Основно върху държавните мощности ли битува тази престъпност?

- Вече не. Енергийната мафия отдавна е в перфектни взаимоотношения с мениджърите на приватизираните компании и оперира съвсем спокойно във въпросните мощности, тъй като техните собственици, които са в чужбина, ги интересува единствено крайният резултат - фирмата да печели.

Имат ли място ЕРП-тата с схемите?

- Електроразпределителните дружества са най-невинната част от цялата енергийна система. Те нямат нито капацитета, нито възможността да извършват тези злодеяния, за които говорим.

Как ви звучат заканите на бъдещия финансов министър Симеон Дянков да изкара 10% от енергийния холдинг на борсата и по този начин да осигури прозрачност?

- Аз няма да упреквам този симпатичен младеж, който очевидно няма никакъв опит в България. Преди да изкараш нещо на борсата, трябва да провериш дали въпросното нещо съществува. Дали го има изобщо. Хубави са тия приказки, изключително хубави. И трябва да внимаваме с тях, защото този човек очевидно е много близък с господата от кръга “Капитал”. Ами нека да припомним сделката за БТК. На борсата бяха изкарани и остатъчните дялове. И какво се случи - в един момент станахме свидетели на това, което навсякъде по света, ако се беше случило, и банкерите, и мениджърите, изкарващи дялове, и решаващите от администрацията щяха да станат клиенти на прокуратурата за нещо, което се нарича конспирация. Така че тия евтини приказки, които ги разказват, естествено минават идеално за пиара. Само че аз искам да подчертая нещо много важно на въпросните хора. Ние не сме полуидиоти. Или поне аз не съм полуидиот и знам много добре какво значи организирана престъпност на бели якички. И много внимателно ще ги предупредя, вместо да обясняват глупости пред обществото за изкарване на 10% от холдинга на борсата, да проверят първо дали този холдинг има основание юридически да съществува. Да проверят как е създаден този холдинг. Да направят юридически дю дилиджънс на проекта АЕЦ “Белене”, за да открият, че такъв проект всъщност не съществува. Няма проект “Белене”. От юридическа гледна точка няма. Това, че някой е изсипал 1 млрд. евро, не значи, че това нещо го има.
    Аз вярвам, че новият финансов министър е добронамерен. Вярвам, че може би и новият икономически министър е добронамерен.

Вие какво знаете за него? Като всички нас – нищо или ...

- О, знам много, да ви кажа. Точно преди да излетя от София, на имейла получих вътрешната информация, която е събрал екипът, с който работя, и много неща ми станаха ясни.

Кажете нещо и на нас.

- Нищо няма да кажа. Но във вторник сутринта в 10.00 ще позвъня в кабинета на новия икономически министър и като лидер на “Гражданска лига за България”, от името на хората, които мислят като мен и ме подкрепят в тази позиция, а те са някъде около 400 000 души, ще поискам среща с него. На четири очи ще му кажа 7 или 8 неща, които ще го помоля да не ги върши предвид това, което прочетох за нещата от неговото минало. Просто ще го помоля да не ги върши въпросните неща.

Какви са тези неща?

- Каквито подозирам, че ще прави на този пост. Разговорът ще бъде на 4 очи. Надявам се от все сърце първо той да се съгласи да говори с мен, защото аз не си падам по потайните неща и затова казвам пред всички дори часа, в който ще потърся среща. Второто нещо, на което се надявам, е той да отрече някои неща и съответно да се съгласи да прави неща в полза на обществото. След този разговор ще мога да кажа някаква прогноза. Дотогава не мога нищо да кажа.

Така, като се говори общо, не е понятно за хората ...

- О, не, аз не ви казах общи неща, уверявам ви. Абсолютно никакви общи неща не ви казах. Просто въпросният човек ще бъде помолен от все сърце нещата в енергийния сектор да поемат в друга посока.

Свързано ли е това пожелание с идеята на оттеглилия се вече кандидат за поста да се прави холдинг с всички остатъчни държавни дялове с цел последваща приватизация?

- Аз съм абсолютен привърженик на частната собственост. Само че по този начин, по който се правят нещата в България, те се усложняват, а не се подобряват. Защото практически докато имаме някакви държавни дялове, на всеки 4 години - поради причина на демокрацията - може да настъпва някаква промяна. Това, което наблюдавам в енергийния сектор в момента след приватизацията е, че всъщност се затвори възможността за контрол на обществото, защото няма пазар. Приватизацията има смисъл, само ако има пазар. В България няма пазар и всъщност

приватизацията осигури 100-процентов монопол и 100-процентова непрозрачност.

Ние имаме проблем на друго ниво. Преди да говорим за приватизация, трябва да осигурим пазар. А преди да се прави пазар в енергетиката, трябва да бъде ликвидирана енергийната мафия. Съжалявам че трябва така грубо да се изразя, но стига с тия лаф моабети.

В чии ръце е тази задача? Кой би могъл да се справи с този проблем?

- ДАНС са в много напреднала фаза. ДАНС са в изключително напреднала фаза. Вече година и половина се подготвя за тази финална битка с енергийната мафия и аз не случайно казах онзи ден, че много внимателно ще наблюдавам дали Петко Сертов ще бъде унищожен. Защото истината е, че той, въпреки многото ми упреци към него, тъй като го смятам за много бавен, много нерешителен и т.н., но за първи път, откакто съществува демокрация в България, не е спрял нито една разработка и даде възможност тази служба да се приготви за една истинска атака.
    Хората между другото пропуснаха да забележат какво се случи през последните седмици в “Мини Марица изток”. Пропуснаха да забележат, че в момента, в който политиците изчезнаха от сцената, защото между изборите се получи един луфт, в който политическото напрежение спадна, пресата върху службите намаля и моментално можа да се свърши някаква работа.
    Наблюдавам с изключително подозрение Бойко Борисов и Цветан Цветанов, когато те казват, че са специалисти по национална сигурност, че много разбират полицейската работа и т.н. Внимателно наблюдавам и тях. Дали ще ликвидират тази една и половина година работа, свършена дотук с огромни зорове и мъки, или ще съберат някакво достойнство и ще оставят малкото почтени хора да работят.
    Обществото няма и най-малка представа какъв напредък в службите за сигурност и в правоохраната е отстраняването на Иван Драшков. Не можете дори да си представите за какво става дума. И аз не мога да го разкажа в момента. Но в мига, в който този човек беше отстранен от службите, в България се създаде възможност нещо да се върши за противодействие на политическата корупция.

Но г-н Цветанов вече каза, че ще разформирова в голяма степен ДАНС, като върне част от службите в МВР. Както писаха колеги, агенцията ще остане само “клуб за размишления”, това ли е, от което се опасявате?

- Аз съм съвсем спокоен и не се опасявам от нищо. Просто ще изчакам какво ще се случи и по същия начин ще поискам среща с г-н Цветанов и ще го попитам право в очите: “Г-н Цветанов, ще връщате ли хората, които покровителстват амфетамините в България или не? Да или не?” Като ми разиграе някакъв театър, видите ли Гамизов нищо не разбира, а той бил компетентният, че тия хора били добри и т.н , аз ще вдигна рамене, ще се кача отново на самолета и

кротко и спокойно ще започнем война с тия хора.

В името на обществото. Тези хора трябва да знаят нещо много просто. Свърши времето, в което ще търпим мутри, уроди и полуидиоти да се гаврят с децата ни. Ако ще да ни взривяват, застрелват, ако ще да ни правят разработки, ако ще каквото искат да правят – да ни пращат данъчни и каквото им дойде на акъла, няма никакво значение. Нещата са абсолютно различни. Ако пък решат да правят правилните неща ...

Ще им помагате ли?

- Не просто ще им помагаме. Ще излетят като космическа ракета в правилната посока.
    Аз нямам намерение да правя политическа кариера. Моят бизнес е изцяло съсредоточен в противодействието на организираната престъпност на белите якички на корпоративните територии. Оттам идва това познание, което притежавам. Аз самият не съм специалист по национална сигурност, но хората, които работят за мен, станаха такива през последните години. И аз като един собственик, започнах да разбирам въпросното нещо.
    Ще кажа нещо много просто. В момента господин Бъдещият премиер и господин Дясната му ръка Цветан Цветанов имат два пътя, които могат да изберат. От едната страна могат да се плъзнат по обичайния път, който винаги се е случвал в България досега. Това е пътят на колаборация с престъпниците. Да го кажем на прост език – годишно се произвеждат 100 тона амфетамини, те ще хващат 20 тона с шумни акции и ние ще си мислим, че нещо се е случило. Не. Това е ужасният път. Тогава естествено колкото и да сме слаби, ние простите хора, ще воюваме с тях. Ще воюваме свирепо. Ама като казвам свирепо – нали видяхте онзи ден какво се случи? Това е само началото. Това е нищо.
    Но ако от другата страна кажат: “Каквото било – било, оттук нататък ние искаме това общество да се промени. Ние искаме България да не бъде Колумбия на света в синтетичните наркотици. Ние не искаме българинът да бъде грабен през сметките си за ток, през пътната инфраструктура, през какво ли не и т.н. Искаме да има реален пазар”. Тогава аз, както съм свиреп в това, което им обещах, обратно най-свирепо ще ги подкрепям. Това е.
    Казвам го в самото начало. Господа, които ставате министър-председател, вицепремиер, министри и т.н. Разберете, че всичките тарикатлъци, които си мислите, че знаете и че околните хора не ги знаят, са ни известни. 20 години едни и същи номера. Така че бъдете така добри, не ги правете. Даже ще кажа нещо повече – аз вярвам, че вие няма да ги правите и искам още от първия ден да започнем да ви помагаме. Нямам нищо против Бойко Борисов да стане толкова велик министър-председател, че да му вдигнем 2 м паметник на средата на София.

Вие ли повлияхте с телевизионната си изява за следобедните оставки в сряда?

- Ще ви кажа нещо, което обществото не го знае – нека да се срамува този човек, който се обади на земеделската министърка и я накара да плаче, като й каза, че той я бил уредил на този пост. Аз не говоря никога празни приказки, но ще кажа и нещо друго, което ще изненада хората

Кой я е уредил? Само Лечков си признава, че й е помагал?

- Не мисля. Някой друг се е обадил. Но аз ще кажа и нещо друго. Сега, като си стоя тук на 2500 км от България, си мисля следното нещо: кой вариант щеше да бъде по-лошият – Иво Прокопиев или другата група, която зае неговото място? И в момента си мисля и се чудя дали в желанието си да предпазя обществото от нещо, което беше лошо, не съм причинил по-голяма вреда?

Кога се връщате, г-н Гамизов?

- Ще видя. Много работа имам в момента, която трябва да се свърши, защото злините в България не се причиняват от българите. Българите сме една много невинна жертва на мръсния ни и безсрамен елит – икономически и политически, който е превърнал гражданите в роби в буквалния смисъл. А този елит колаборира с хора в чужбина с много, ама много нисък морал.
    На хората които се чувстват притеснени и отчаяни, им давам абсолютно твърда дума да не се притесняват, защото нямам никакво намерение да се отказвам.

Извинявам се, че е толкова дълго, но и Жорж беше от приказливите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pavlin
      Здравейте,
      може би малко страничен въпрос, но искам да попитам, ако някой все пак има информация:
      Дали Симеон Дянков - новият фин.министър има нещо общо с известния преводач, вече покойник, Кръстан Дянков?
      Намерих само кой е синът на покойният Кръстан Дянков а той е Алеко Дянков - журналист, преводач
      http://www.events.bg/bg/holidays/4631/
      За Симеон Дянков поне аз не намерих инфо за родата му.Не вярвам да има нещо общо с лицето за което питаш pavlin
      [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Парламентът излиза във ваканция
        30 юли 2009, 12:13Политика
        София, България
        Парламентът няма да има пленарни заседания от 1-ви до 21-ви август, решиха депутатите, предаде Дарик. В това време ще заседават само постоянните комисии, които трябва да подготвят необходимите доклади по законодателната дейност на Народното събрание. 196 депутати подкрепиха предложеното от ГЕРБ проекторешение за ваканцията на избраниците, един депутат от БСП гласува против, шестима депутати се въздържаха - трима от БСП, двама от ДПС и един от "Атака".
        https://www.bulpress.net/news/article/57017
        Нали нямаше да излиза във ваканция парламента?
        http://www.focus-news.net/?id=n1229954
        Айде пак старите номера се почнаха .Като гледам с всеки ден присъстващите в НС намаляват. Къде са останалите 37 депутата? Защо само 203-ма са гласували? Май старата песен на нов глас
        [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Здравейте,
          може би малко страничен въпрос, но искам да попитам, ако някой все пак има информация:
          Дали Симеон Дянков - новият фин.министър има нещо общо с известния преводач, вече покойник, Кръстан Дянков?
          Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.

Коментар

• diletant-Чета и се чудя! Чудя се и пак чета!
            diletant аз се чудя ,че всяко едно ново правителство като дойде почва с безумните си идеи.За какво иде реч?Ето я Фъндъкова де намери място в София на децата в детска градини ,сега ще махне матурите след 7 клас, маха и 13 клас.Предучилищното възпитание пък ще започва от 5-годишна възраст./бях чела ,че ще е задължително/Е питам аз, ако мога да си позволя лукса да си гледам детето в къщи от какъв зор ще ме задължават да го давам на 5 години в детска градина?
            От 2009/2010 учебна година няма да има 13-и клас и хорариумът от часовете, които досега са били предвидени в 13-и клас, трябва да бъдат пренасочени и свалени в останалите класове, съобщиха от Министерството на образованието.

13-и клас отпада поради няколко причини.

"Диплома за завършено средно образование се получава след завършен 12-и клас. Това донякъде създава условия една част от учениците, които се обучават в 13-и клас, в същото време да се обучават в някаква форма във висшите училища", обяви зам.-министър Милка Коджабашиева.

"Отливът на ученици от този клас често се дължи на започването на работа, което затруднява посещението на часовете", каза тя.

Коджабашиева добави, че резултатът от теста от външно оценяване вече ще бъде използван в класирането за паралелките с интензивно изучаване на чужд език, с което на практика ще отпаднат изпитите след седми клас.

"И в Министерството на образованието и науката ще има ревизия", каза при официалното представяне на новия си екип министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова.

Цялостна ревизия ще бъде направена на всички учебни планове, като се започне от гимназиалния етап, зарече се тя.

На промяна ще подлежи и Националната програма за образованието 2006–2015.

В професионалното образование пък ще има задълбочена реформа.

Предвижда се още предучилищното възпитание на децата да започне от 5-годишна възраст. Основен принцип в МОН ще бъде екипността.

Екипът на Фандъкова

За реформата в средното образование ще се грижи Милка Коджабашиева.

За реформите във висшето образование ще отговаря бившият зам.-ректор на Техническия университет в София – проф. Румен Пранчов.

Политиките за младежта в МОМН ще осъществява Светлана Ломева. Тя ще следи за усвояването на средствата по оперативните програми на ЕС и европейската интеграция.

Ломева се зарече да осигури прозрачност за резултатите от изпълнените проекти, дори и да са негативни.

От своя страна проф. Пранчов определи задачата си като най-трудна, защото ще трябва да управлява университети и институти, които са автономни.

Фандъкова пък обеща, че ще продължи традиционните срещи „на кафе“, които нейният прешественик Даниел Вълчев провеждаше всеки месец с журналистите.
            http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/0...revizira.75259
            Дано това да не е поредния експеримент с децата ни.
            От следващата учебна година няма да има изпит след 7 клас, а като вход за гимназиите ще бъдат използвани оценките от външното оценяване на децата.Това съобщи новият зам.-министър на образованието Милка Коджабашиева. Според нея тестовете за определяне на нивото, които вече са въведени след пети и шести клас, "неминуемо трябва да бъдат проведени" и за седмокласниците. Коджабашиева допълни, че все още се уточнява кои точно оценки ще бъдат балообразуващи
            Тоест да разбирам ,че няма да ги има тестовете по бг.език +математика след 7 клас?И защо да отпадат след като си бяха много добър критерии и се виждаше кой колко знае?Ако отпадне теста и се въведе някакво външно оценяване- първо, никой не казва как ще се провежда и второ, имам съмнения че ще има преписвания, подсказвания, които ще напълнят така наречените елитни гимназии с деца, чието място е другаде.

Коментар

• Хора наистина живеете в Бананова Република...150 публични убииства...
              То всяка по голяма фирма си има отдел за такива "проблеми"
              Колко ли струва човешкият живот... за една международна компания... ?
              Ужас внимаваите за живота си ..... и за кого работите ...

не е никаква препоръка...

Коментар

• Чета и се чудя! Чудя се и пак чета! Накрая разбрах - това е незаконният син на Жорж Ганчев!

Стефан Гамизов: Кротко и спокойно ще започнем свирепа война

Лидерът на “Гражданска лига за България” Стефан Гамизов миналата сряда хвърли поредната бомба в политическото пространство и размести пластовете. Намираме го по телефона за повече подробности някъде в чужбина, но не казва къде е, само уточнява, че пътуването му е “пряко свързано със събитията в България”.
                Г-н Гамизов, скарахте медиите, подадоха се оставки, изтеглиха се кандидатури...

- Така ли стана?

Разменихте си остри “открити писма” с Иво Прокопиев. Кажете с какво са толкова опасни хората от кръга “Капитал” и заради вашата атака ли се стигна до изваждането им от проектокабинета в последния момент?

- Нямам абсолютно никаква представа дали въпросните хора са били отстранени и от кого са били отстранени. Аз мога да кажа нещо, което е дълбоко мое убеждение. В България – не говора конкретно за кръга “Капитал”, а съвсем общо – съществува добре организирана престъпност, добре организирани криминални кръгове, които във всяка цивилизована държава се дефинират като организирана престъпност на бели якички. Тази престъпност е трудно разпознаваема и затова е изключително опасна. Причината е, че хората, които стоят начело и практикуват този вид престъпления, са високо образовани и с висок статус в обществото. Това не са мутри със златни ланци, които се разхождат с фолк певици наляво и надясно по улиците, а хора, завършили престижни университети, демонстриращи повече от престижен семеен живот, участващи в международни и местни граждански организации, винаги канени и добре приети в дипломатически мисии и в чужбина. Но въпросните хора практикуват организирана престъпна дейност на територии, на които правоохраната е на сравнително ниско равнище.
                За да можете да си представите това, може да се припомни какво се случи в Съедиенните щати през последните години и как една компания като “Енрон” примерно или “Сименс” в Германия бяха уличени в колосални злоупотреби за десетки милиарди долари или евра.
                Именно поради тази причина западният свят отделя много голям ресурс, за да преследва въпросните хора, защото те са много опасни за демократичното функциониране на която и да е държава.

Нали не смятате, че у нас, ако има такива играчи, те са паднали от небето – трябва да са дошли отнякъде, да са свързани с други хора?

- За да станат големи, тези хора предлагат услуги на западни компании, а също и на компании от Русия и всяка друга държава, която не принадлежи към т.нар. цивилизован свят. Но предпочитат да правят злоупотребите с компании, институционални фондове и банки от държави в ЕС, САЩ, Канада и т.н. В слаби демокрации, като нашата, появяването на прием в западно посолство и демонстрирането на познанство с дипломат е напълно достатъчно никой да не те закача и да се проявява никакъв интерес към твоята дейност.

Едва ли от службите се впечатляват толкова лесно, само от контакт с дипломат или влиятелна личност?

- О, уверявам ви, много е лесно. За съжаление. И аз бих желал да ви потвърдя в момента, че не е така, но е точно така. Да не говорим, че на българските служби за сигурност им липсват познания изобщо как да преследват подобна престъпност. Те не я разбират. Това, че са преписани някакви закони отнякъде не значи, че въпросните престъпления по някакъв начин се различават и биват преследвани. Това е най-голямата опасност в момента пред България.
                На мутрите и наркотрафикантите времето им отминава. Разбира се, те винаги ще съществуват в нашето общество, както съществуват във всяко друго общество. Но ДАНС, макар и много критикувана през последните години, направи много само за една година и нещо в областта на обикновената престъпност. Помислете си къде е Таки в момента, един Таки, който върлуваше из цяла София, а в момента се крие някъде по Южна Африка. Замислете се къде е Златко Баретата. Замислете се за разни герои, които само преди една година и половина са изглеждали абсолютно недосегаеми. А защо да не се сетим и за този герой Ники Пилето, за контрабандата , та и за неуспеха на Христо Ковачки, когото обществото публично свързваше с бизнес, който не е чист. Казано на прост език

тези хора са лесна жертва на правоохраната, защото не са достатъчно умни, за да оплитат сложни схеми.

Обаче те никога не са били хората, които причиняват най-голямото зло на България. В България най-голямото зло се причинява от организираната престъпност с бели якички, която създава енергийната мафия. Аз толкова години говоря за енергийната мафия и никой не ме чу преди две години, когато казах, че на върха на енергийната мафия стои човек, който има докторат по ядрена физика.

Защо не му кажете името най-накрая?

- Защото аз с тези хора така или иначе водя война от години и по моите стандарти войната напредва добре и въпросните хора губят позиции. Отдавна съм загубил илюзиите си, че като говоря пред обществото, то ще ми помогне по някакъв начин и ще ми съдейства да постигна резултат.
                В България има няколко организирани групи на бели якички. Едната криминална група се занимава изключително с производство на наркотици. Въпросната група е добре ситуирана и е създадена от бивши, настоящи (много малко) офицери от МВР, и от офицери, които възнамеряват да се върнат в момента в системата и да си възстановят старите позиции.

Замесени ли са и фармацевтични компании?

- Не. Това е традиционен бизнес, който се практикува от много години в България. Много е вероятно и на официални заводи да се използват мощностите, но това е трудно да го твърдя в момента. Мога да кажа, че годишното производство на амфетамини в България в никакъв случай не е 60 тона, а е някъде около 80 тона. Тази група генерира един от най-проблемните бизнеси на бели якички в България. И ако сметнете за какви пари става въпрос, ще разберете, че става дума за стотици милиони евро.
                Тази група преди четири години се свърза с групата, която наричам енергийна мафия и практически започна да изпира пари в енергийни проекти. Около 2001 година в България започна да се структурира тази криминална група на бели якички, която се нарича енергийна мафия.
                Какво е интересното и какво е феноменалното тук. България е единствената държава в целия свят, в която ядрен проект беше създаден от организирана криминална група, директно свързана по други линии с хора, които се занимават с наркотици. Въпросната криминална група е енергийна мафия, независимо, че много хора от енергийния бизнес в България не знаят, че работят за нея, не осъзнават, че са част от организирана криминална престъпност. А фактически по нелегитимен начин се контролират огромни територии от производството на енергия.

От какви източници?

- Практически от всички – от ядрената до конвенционалните централи. Контролират се производството, ремонтите, доставките, търговията с електрическа енергия, незаконното производство на електроенергия, незаконната търговия с електроенергия – тази, която никой не я вижда и не се отчита.

И как точно се случва всичко това?

- Много е сложно да го обяснявам. Представете си, че една топлоелектрическа централа има коефициент на полезно действие като всяка друга. Ако един ТЕЦ трябва да работи при 26% общ коефициент, а по документи се оказва, че работи на 20%, това означава, че 6 процента от електроенергията нелегално се произвежда и респективно нелегално се продава. Това е една много елементарна схема. По същия начин се крадат въглища. Можете да се отчита примерно, че на едно място са изгорили някакви въглища, а всъщност да са ги закарали в един частен ТЕЦ. Всички тези неща се практикуват в България. Естествено това понамаля през последните години. В Бобовдол, където беше центърът на въпросното злодеяние, с приватизирането, колкото и да е парадоксално, злоупотребите намаляха. Но тогава енергийната мафия намери много по-хитри начини отново да печели, като се договори с мениджърите на вече приватизираните мощности. Продава им енергоресурси на завишени цени и урежда те да бъдат приети от държавната комисия и от националната електрическа компания. Накрая естествено потребителят плаща тази цена, но кой се интересува от това в България. Кой го интересува, че ако човек трябва да избира между това дали да оцелява, като се храни, или да умре от студ.

Основно върху държавните мощности ли битува тази престъпност?

- Вече не. Енергийната мафия отдавна е в перфектни взаимоотношения с мениджърите на приватизираните компании и оперира съвсем спокойно във въпросните мощности, тъй като техните собственици, които са в чужбина, ги интересува единствено крайният резултат - фирмата да печели.

Имат ли място ЕРП-тата с схемите?

- Електроразпределителните дружества са най-невинната част от цялата енергийна система. Те нямат нито капацитета, нито възможността да извършват тези злодеяния, за които говорим.

Как ви звучат заканите на бъдещия финансов министър Симеон Дянков да изкара 10% от енергийния холдинг на борсата и по този начин да осигури прозрачност?

- Аз няма да упреквам този симпатичен младеж, който очевидно няма никакъв опит в България. Преди да изкараш нещо на борсата, трябва да провериш дали въпросното нещо съществува. Дали го има изобщо. Хубави са тия приказки, изключително хубави. И трябва да внимаваме с тях, защото този човек очевидно е много близък с господата от кръга “Капитал”. Ами нека да припомним сделката за БТК. На борсата бяха изкарани и остатъчните дялове. И какво се случи - в един момент станахме свидетели на това, което навсякъде по света, ако се беше случило, и банкерите, и мениджърите, изкарващи дялове, и решаващите от администрацията щяха да станат клиенти на прокуратурата за нещо, което се нарича конспирация. Така че тия евтини приказки, които ги разказват, естествено минават идеално за пиара. Само че аз искам да подчертая нещо много важно на въпросните хора. Ние не сме полуидиоти. Или поне аз не съм полуидиот и знам много добре какво значи организирана престъпност на бели якички. И много внимателно ще ги предупредя, вместо да обясняват глупости пред обществото за изкарване на 10% от холдинга на борсата, да проверят първо дали този холдинг има основание юридически да съществува. Да проверят как е създаден този холдинг. Да направят юридически дю дилиджънс на проекта АЕЦ “Белене”, за да открият, че такъв проект всъщност не съществува. Няма проект “Белене”. От юридическа гледна точка няма. Това, че някой е изсипал 1 млрд. евро, не значи, че това нещо го има.
                Аз вярвам, че новият финансов министър е добронамерен. Вярвам, че може би и новият икономически министър е добронамерен.

Вие какво знаете за него? Като всички нас – нищо или ...

- О, знам много, да ви кажа. Точно преди да излетя от София, на имейла получих вътрешната информация, която е събрал екипът, с който работя, и много неща ми станаха ясни.

Кажете нещо и на нас.

- Нищо няма да кажа. Но във вторник сутринта в 10.00 ще позвъня в кабинета на новия икономически министър и като лидер на “Гражданска лига за България”, от името на хората, които мислят като мен и ме подкрепят в тази позиция, а те са някъде около 400 000 души, ще поискам среща с него. На четири очи ще му кажа 7 или 8 неща, които ще го помоля да не ги върши предвид това, което прочетох за нещата от неговото минало. Просто ще го помоля да не ги върши въпросните неща.

Какви са тези неща?

- Каквито подозирам, че ще прави на този пост. Разговорът ще бъде на 4 очи. Надявам се от все сърце първо той да се съгласи да говори с мен, защото аз не си падам по потайните неща и затова казвам пред всички дори часа, в който ще потърся среща. Второто нещо, на което се надявам, е той да отрече някои неща и съответно да се съгласи да прави неща в полза на обществото. След този разговор ще мога да кажа някаква прогноза. Дотогава не мога нищо да кажа.

Така, като се говори общо, не е понятно за хората ...

- О, не, аз не ви казах общи неща, уверявам ви. Абсолютно никакви общи неща не ви казах. Просто въпросният човек ще бъде помолен от все сърце нещата в енергийния сектор да поемат в друга посока.

Свързано ли е това пожелание с идеята на оттеглилия се вече кандидат за поста да се прави холдинг с всички остатъчни държавни дялове с цел последваща приватизация?

- Аз съм абсолютен привърженик на частната собственост. Само че по този начин, по който се правят нещата в България, те се усложняват, а не се подобряват. Защото практически докато имаме някакви държавни дялове, на всеки 4 години - поради причина на демокрацията - може да настъпва някаква промяна. Това, което наблюдавам в енергийния сектор в момента след приватизацията е, че всъщност се затвори възможността за контрол на обществото, защото няма пазар. Приватизацията има смисъл, само ако има пазар. В България няма пазар и всъщност

приватизацията осигури 100-процентов монопол и 100-процентова непрозрачност.

Ние имаме проблем на друго ниво. Преди да говорим за приватизация, трябва да осигурим пазар. А преди да се прави пазар в енергетиката, трябва да бъде ликвидирана енергийната мафия. Съжалявам че трябва така грубо да се изразя, но стига с тия лаф моабети.

В чии ръце е тази задача? Кой би могъл да се справи с този проблем?

- ДАНС са в много напреднала фаза. ДАНС са в изключително напреднала фаза. Вече година и половина се подготвя за тази финална битка с енергийната мафия и аз не случайно казах онзи ден, че много внимателно ще наблюдавам дали Петко Сертов ще бъде унищожен. Защото истината е, че той, въпреки многото ми упреци към него, тъй като го смятам за много бавен, много нерешителен и т.н., но за първи път, откакто съществува демокрация в България, не е спрял нито една разработка и даде възможност тази служба да се приготви за една истинска атака.
                Хората между другото пропуснаха да забележат какво се случи през последните седмици в “Мини Марица изток”. Пропуснаха да забележат, че в момента, в който политиците изчезнаха от сцената, защото между изборите се получи един луфт, в който политическото напрежение спадна, пресата върху службите намаля и моментално можа да се свърши някаква работа.
                Наблюдавам с изключително подозрение Бойко Борисов и Цветан Цветанов, когато те казват, че са специалисти по национална сигурност, че много разбират полицейската работа и т.н. Внимателно наблюдавам и тях. Дали ще ликвидират тази една и половина година работа, свършена дотук с огромни зорове и мъки, или ще съберат някакво достойнство и ще оставят малкото почтени хора да работят.
                Обществото няма и най-малка представа какъв напредък в службите за сигурност и в правоохраната е отстраняването на Иван Драшков. Не можете дори да си представите за какво става дума. И аз не мога да го разкажа в момента. Но в мига, в който този човек беше отстранен от службите, в България се създаде възможност нещо да се върши за противодействие на политическата корупция.

Но г-н Цветанов вече каза, че ще разформирова в голяма степен ДАНС, като върне част от службите в МВР. Както писаха колеги, агенцията ще остане само “клуб за размишления”, това ли е, от което се опасявате?

- Аз съм съвсем спокоен и не се опасявам от нищо. Просто ще изчакам какво ще се случи и по същия начин ще поискам среща с г-н Цветанов и ще го попитам право в очите: “Г-н Цветанов, ще връщате ли хората, които покровителстват амфетамините в България или не? Да или не?” Като ми разиграе някакъв театър, видите ли Гамизов нищо не разбира, а той бил компетентният, че тия хора били добри и т.н , аз ще вдигна рамене, ще се кача отново на самолета и

кротко и спокойно ще започнем война с тия хора.

В името на обществото. Тези хора трябва да знаят нещо много просто. Свърши времето, в което ще търпим мутри, уроди и полуидиоти да се гаврят с децата ни. Ако ще да ни взривяват, застрелват, ако ще да ни правят разработки, ако ще каквото искат да правят – да ни пращат данъчни и каквото им дойде на акъла, няма никакво значение. Нещата са абсолютно различни. Ако пък решат да правят правилните неща ...

Ще им помагате ли?

- Не просто ще им помагаме. Ще излетят като космическа ракета в правилната посока.
                Аз нямам намерение да правя политическа кариера. Моят бизнес е изцяло съсредоточен в противодействието на организираната престъпност на белите якички на корпоративните територии. Оттам идва това познание, което притежавам. Аз самият не съм специалист по национална сигурност, но хората, които работят за мен, станаха такива през последните години. И аз като един собственик, започнах да разбирам въпросното нещо.
                Ще кажа нещо много просто. В момента господин Бъдещият премиер и господин Дясната му ръка Цветан Цветанов имат два пътя, които могат да изберат. От едната страна могат да се плъзнат по обичайния път, който винаги се е случвал в България досега. Това е пътят на колаборация с престъпниците. Да го кажем на прост език – годишно се произвеждат 100 тона амфетамини, те ще хващат 20 тона с шумни акции и ние ще си мислим, че нещо се е случило. Не. Това е ужасният път. Тогава естествено колкото и да сме слаби, ние простите хора, ще воюваме с тях. Ще воюваме свирепо. Ама като казвам свирепо – нали видяхте онзи ден какво се случи? Това е само началото. Това е нищо.
                Но ако от другата страна кажат: “Каквото било – било, оттук нататък ние искаме това общество да се промени. Ние искаме България да не бъде Колумбия на света в синтетичните наркотици. Ние не искаме българинът да бъде грабен през сметките си за ток, през пътната инфраструктура, през какво ли не и т.н. Искаме да има реален пазар”. Тогава аз, както съм свиреп в това, което им обещах, обратно най-свирепо ще ги подкрепям. Това е.
                Казвам го в самото начало. Господа, които ставате министър-председател, вицепремиер, министри и т.н. Разберете, че всичките тарикатлъци, които си мислите, че знаете и че околните хора не ги знаят, са ни известни. 20 години едни и същи номера. Така че бъдете така добри, не ги правете. Даже ще кажа нещо повече – аз вярвам, че вие няма да ги правите и искам още от първия ден да започнем да ви помагаме. Нямам нищо против Бойко Борисов да стане толкова велик министър-председател, че да му вдигнем 2 м паметник на средата на София.

Вие ли повлияхте с телевизионната си изява за следобедните оставки в сряда?

- Ще ви кажа нещо, което обществото не го знае – нека да се срамува този човек, който се обади на земеделската министърка и я накара да плаче, като й каза, че той я бил уредил на този пост. Аз не говоря никога празни приказки, но ще кажа и нещо друго, което ще изненада хората

Кой я е уредил? Само Лечков си признава, че й е помагал?

- Не мисля. Някой друг се е обадил. Но аз ще кажа и нещо друго. Сега, като си стоя тук на 2500 км от България, си мисля следното нещо: кой вариант щеше да бъде по-лошият – Иво Прокопиев или другата група, която зае неговото място? И в момента си мисля и се чудя дали в желанието си да предпазя обществото от нещо, което беше лошо, не съм причинил по-голяма вреда?

Кога се връщате, г-н Гамизов?

- Ще видя. Много работа имам в момента, която трябва да се свърши, защото злините в България не се причиняват от българите. Българите сме една много невинна жертва на мръсния ни и безсрамен елит – икономически и политически, който е превърнал гражданите в роби в буквалния смисъл. А този елит колаборира с хора в чужбина с много, ама много нисък морал.
                На хората които се чувстват притеснени и отчаяни, им давам абсолютно твърда дума да не се притесняват, защото нямам никакво намерение да се отказвам.

Извинявам се, че е толкова дълго, но и Жорж беше от приказливите.

Коментар

• Доган жертва четирима от своите
                  30 юли 2009, 13:57Политика
                  София, България
                  С таен списък кои от неговите бивши министри да бъдат разследвани Ахмед Доган е предложил помощ на Бойко Борисов, като самият той е поискал в отплата да не бъде закачан, пише "168 часа". Информацията идва от средите на герберите. Сред най-застрашените е вицепремиерката Емел Етем, срещу която има сигнали, че е отпускала средства предимно за села и градове, където ДПС държи властта, както и че е давала пари от фонда за бедствия и аварии за джамии и за строителството на пътя до язовир "Цанков камък" в Девинско.

Дълъг списък харчлъци има да обяснява екоминистърът Джевдет Чакъров - за ненужни канализации по села и градове, глътнали близо 650 млн. лв., като в същото време не са изградени пречиствателни станц;ии в 70 на сто от градовете, липсват и депа за боклук. На Нихат Кабил и Валери Цветанов, които застъпиха последователно в земеделското министерство им стигат само проверките за злоупотреби от Еврокомисията и Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).
                  (168 часа)
                  https://www.bulpress.net/news/article/57023
                  Нали ЕС все ни критикува ,че няма осъдени .Нищо чудно,че е предложил това Доган на Борисов . Нали трябва да отърве кожата и защо да не топни някои от неговите .Това е присъща черта на повечето хора.

Коментар

• Дупката в бюджета, или за дългия нос на Пламен Орешарски
                    30 Юли 2009

Едвин Сугарев

Спомня ли си някой бодряшките уверения как кризата няма да ни застигне, как европейските икономисти всъщност трябва да се учат от нас как да се правят с кризите, как бюджетът за настоящата година ще бъде изпълнен и как предвидените в него финансови буфери са предостатъчни, за да неутрализират всякакви негативни последици и непредвидени обстоятелства, как няма да има рецесия, а ще има прираст – макар и не чак толкова голям, колкото предишната година?

Спомня ли си някой за големите хвалби по адрес на финансовия министър Пламен Орешарски (който впрочем някога бе зам.председател на СДС и кандидат за софийски кмет, оттеглен в последния момент поради прекалено топли отношения с Васил Божков - Черепа), преклонението пред неговия финансов гений, категоричният отказ на Сергей Станишев да поиска оставката му дори при драстичния скандал с НАП и следствената днес Мургина, чието управление над приходите на държавата Орешарски с толкова плам защити?

Спомня ли си някой как през цялото управление на тройната коалиция все оставаха едни бюджетни излишъци от по един, два или три милиарда, които правителството с лека ръка и щедро сърце харчеше за броени дни – в полза на електорално важните си общини и разнообразни обществени поръчки, захранващи нечии обръчи от фирми?

А спомня ли си някай как буквално оня ден, при избора на новото правителство, бившият вече премиер Сергей Станишев заяви пред Народното събрание, че оставя държавата в добро финансово състояние?

Уви. Картината се оказа съвсем различна. А именно: България ще завърши годината със спад на брутния си вътрешен продект от 6,3% - при заложен в бюджета ръст от 4,7%. Разликата или – иначе казано – неизпълнението на финансовите обещания на правителството, узаконени чрез оснавния за всяка държава закон – този за бюджета – се измерва с 11,4%.

При това положение в държавната хазна зейва дупка от два и половина милиарда лева между приходите и разходите, която трябва спешно да бъде запълнена от новото правителство. Следователно – то трябва да предприема всевъзможни непопулярни мерки: съкращения, орязване на фондове и финансирания, свиване на всякакви държавни и обществени харчове – за да покрие вересиите на тройната коалиция, харчила като за последно и лъгала като дърт циганин.

Лъжците все пак не са анонимни – имат си физиономии. Основният е, разбира се, Сергей Станишев – но с това му качество отдавна сме свикнали. Не по-малко основен обаче е Орешарски: лъгал ни професионално, умно и компетентно. Той нали уж минаваше за „независим” експерт, на чиито плещи лежи най-тежката отговорност в държавата: отговорността за нейните приходи и харчове? Е, ако наистина се е мислел за такъв, то защо ни е лъгал тогава? Не е зле сега да се погледне в огледалото – само да внимава да не го счупи с дългия си нос.

Първоначално изпратено от be_google
                    малеееееееееееееееееее, новия минфин какво назначава не е истина!!! :-)
                    какво казва търсачката на гугъл на заместниците на Дянков "мамини връзкарчета":

Коментар

• Бойко Борисов откри нова детска градина в министерството на финансите.....

ПП: Изплагиатствах го...но е много готино...

Коментар

• Съставяне на кабинет

Една идея:
                        В кабинета на министрите трябва да има една ключова политическа фигура, облечена с доверие. ОК - ББ
                        Останалите трябва да са перфектни специалисти в своята област, а именно като министри, а не като банови чиновници, преподаватели, синчета-племенници и т.н.
                        Примерно, министър на финансите, някой бивш министър на финансите на Австрия. Министър на туризма - някой скучаещ дядка от Испания. Земеделски министър - португалец. Хора, дето оттам се връщат, накъдето ние отиваме.
                        В края на краищата сме в обединена Европа и не е нужно министрите да са родени българи, както дори във футбола играят и негри, и всякакви играчи от чужди страни - стига да има полза, да има резултат за отбора.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minavast
                          "Ще открия екипа си по анализите, които са правили по финансови теми във вестниците" Ако Дянков чете и тук,форумците с над 5000 поста са с най голями шансове да го заслепят;-)))
                          Да Доста популистко е това наблягане на анализите и публикациите от самото начало. Звучи сякаш ролята на министъра и на неговия екип ще бъде убедително да обясняват и популяризират проблемите и причините за тях, а не да ги решават.

Представете си вътрешният министър да се кичи с речи и книги за престъпността и да назначава крими-репортери в екипа си...

Или външният министър да търси сред авторите на най-добрите пътеписи...

Малко несериозно е.

ПП Освен това, търсенето на анализатори по вестниците е наивно, защото вестниците са частни и отразяват поръчкови интереси. Истинските анализи са във форумите и блоговете.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minavast
                            "Ще открия екипа си по анализите, които са правили по финансови теми във вестниците" Ако Дянков чете и тук,форумците с над 5000 поста са с най голями шансове да го заслепят;-)))
                            Интересен поглед от писано преди 8 години -Бележки върху постмодернистичните избори в България

"Обществената подкрепа за НДСВ изглежда ще се запази. Това се дължи на факта, че то генерира гласовете на разочарованите, отчаяните и “новите бедни”. Това е типичен електорат за политическо движение (безработни, пенсионери, “неформални” предприемачи и др.под., които наскоро са загубили възможности). " www.ime-bg.org/Library/Notes_elections_bg.doc
                            малеееееееееееееееееее, новия минфин какво назначава не е истина!!! :-)

Дянков предложи за свои заместници Ана Владиславова Михайлова и Владислав Иванов Горанов

какво казва търсачката на гугъл на заместниците на Дянков "мамини връзкарчета":

"Освобождава от отговорност членовете на съвета на директорите за дейността им през 2003 година, както следва:
                            Диана Николаева Николова
                            Мая Пешева Гайдарска
                            Ана Владиславова Михайлова
                            Рафет Ахмедов Ахмедов
                            Златомира Димитрова Драганска
                            Елена Димитрова Тодорова
                            Владимир Райчев Йорданов"

Владислав Иванов Горанов (32 г.) е номиниран да поеме ресорите „Бюджет" и „Разходи". http://money.ibox.bg/news/id_1670071427

Той е работил в сферата на управлението на публичните финанси и е бил ръководил на отдел „Социални разходи" в дирекция „Държавни разходи" в Министерството на финансите. Преди това е заемал експертна и ръководна длъжност в Министерството на земеделието, горите и аграрната реформа.

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
                              тактиката (ПР-а) на новия минфин е интересна - първо си намира дупки и после, на 100 или 101 ден ще обяви суперуспешното,качествено и геройско запушване на същите.... така за кабинета "Станишев" остават несъществуващите, но реални негативи, а за новата власт реална слава
                              Накрая ще се сбият с Бойко кой да си припише заслугите за поредното "спасение" - Генерала не търпи около него да има други медийни звезди. Сутрин открива забавачка, следобяд спасява бюджети, надвечер играче футбол, нощем оправя накуп участничките в "Плеймейт 2009", и на сутринта е като кукуряк.

Коментар

• http://mediapool.etaligent.net/show/...54908&srcpos=1
                                Огромна "дупка" от близо 2.5 млрд. лв. между приходите и разходите при очакван в края на годината спад на икономиката от 6.3% се отваря в бюджета за тази година и правителството е изправено пред тежката задача да я запълни. Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Симеон Данков в сряда след първото заседание на новия кабинет

Според прогнозата на Агенцията за икономически анализи към Министерството на финансите България ще завърши годината със спад от 6.3%, при заложен в бюджета ръст от 4.7%. Разликата от 11% е драстична, при положение, че се работи без актуализация, въпреки разминаването в макроикономическите параметри, каза министърът пред медиите.

Първото полугодие завършва с 16% по-малко събрани приходи от планираните, информира Дянков.

Ситуацията е доста по-тежка от тази, която представяше предишното правителство, каза още той. До края на мандата си предишният премиер Сергей Станишев и неговият финансов министър Пламен Орешарски обясняваха, че няма опасност от влизане в дефицит в края на годината и че мерките за икономии са достатъчни.

Необходимите 2.5 млрд. лв. не могат да бъдат събрани само от разходи за такъв кратък период, каза Дянков Според него този дефицит може да бъде покрит 50 на сто от съкращаване на разходи и 50 на сто от допълнителни приходи. Той не конкретизира какви ще са източниците за едното и за другото.

За да може да се реагира по-бързо, няма да се преминава към актуализация на бюджета, което би изисквало санкция на парламента, а решенията ще се вземат на правителствено равнище. Ще се следи икономическата ситуация и при нужда, заедно с проектобюджета за 2010 г., може да се актуализира и бюджетът за 2009 г., добави Дянков.

Само при това положение ще се стигне до неутрален бюджет, което трябва да се извърши на всяка цена.

ЕХ, ТЕЖКО И ТРАГИЧНО НАСЛЕДСТВО ОТ КРАДЛИВОТО КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО :P :lol:

Първоначално изпратено от be_google
                                тактиката (ПР-а) на новия минфин е интересна - първо си намира дупки и после, на 100 или 101 ден ще обяви суперуспешното,качествено и геройско запушване на същите.... така за кабинета "Станишев" остават несъществуващите, но реални негативи, а за новата власт реална слава

Коментар

Working...
                                X