IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Гласувайте!
    Attached Files

Коментар

• - Министър Цветанов, споменахте, че Константин Димитров-Самоковеца е успял да се издигне от портиер до контрабандист № 1, как е станало това?

- С подкрепата и мълчаливото съгласие на управляващите от правителството на Иван Костов. Никой не може да влезе и да стане лидер в тази сфера, ако няма протекцията на съответните институции, и то на най-високо ниво в държавното управление.

- Има ли и други подземни босове, които се превърнаха в добре облечени бизнесмени при управлението на Костов?

- Освен Косьо Самоковеца всички останали престъпни лидери, които се доразвиха, без да бъдат засегнати и от управлението на БСП. Георги Илиев, братята Маргини (бел. ред. - Красимир и Николай Маринови), Иван Тодоров-Доктора, Илия Павлов, това бяха хората, които тогава минаха в сферата на белия бизнес. И никой не потърси как и защо те се прехвърлят в легалната сфера.

Защото днес нямаме Косьо Самоковеца, днес нямаме братята Маргини, които да са създадени от предишни управления. Сега там, където бъде установена подготовката за сформирането на подобни групи, работим абсолютно безкомпромисно. Всеки сигнал и информация освен на българско ниво ние споделяме и заедно реализираме с евро-атлантическите партньори.

- Много експерти казват, че по времето на правителството на Иван Костов организираната престъпност е набрала най-голяма мощ, така ли е?

- По времето на това управление имаше възход на т. нар. силова структура ВИС. За всички беше ясно, че в годините на прехода СИК обслужваше БСП. Нека си припомним пленума на БСП преди години, когато Румен Петков и Цвятко Цветков спореха за "добрите момчета" братята Маргини, които всъщност не са чак толкова лоши, както си ги представяли в партията.

- Маргините бяха арестувани по време на тройната коалиция.

- Знаете, че там конфликтът в БСП между Румен Петков и Цвятко Цветков беше, защото Петков пое ангажимент към Младен Михалев-Маджо и всъщност оттам започнаха атаките срещу братята Маргини.

Когато пък СДС дойде на власт, ВИС беше в апогея си тогава и Георги Илиев се превърна в истински лидер и бизнесмен. Това се случи и с Косьо Самоковеца. Контрабандата, която се осъществяваше тогава, минаваше изцяло на вдигната бариера.

Нека да си припомним и неуспешния атентата с гранатомет в Ловния парк срещу убития по-късно наркобос Поли Пантев. Първият, който отиде на мястото, не беше шефът на службата за борба с организираната престъпност, не беше шефът на криминалната полиция, а шефът на НСС Атанас Атанасов. Каква е ролята му и какво прави контраразузнавач №1 Атанасов на покушението срещу Поли Пантев, ако не го е пазел по някакъв начин.

Всички в оперативните служби знаеха за какво ставаше въпрос, но никой не смееше да вземе отношение. Причината е, че реалната борба срещу тежката организирана престъпност е функция на служителите на МВР, но нямат ли те политическата подкрепа от най-висшето ръководство на държавното управление - премиер, министър и съответните представители на другите институции - няма как да се случи това.

Точно затова винаги казвам, че политическата воля е разковничето за всичко, което за голямо съжаление не се е случвало в страната.

Затова ще си понеса и атаките, естествено, от подобни опоненти. Ако се върнем в чисто политически план, какво направи Костов - консумира властта, после имаше мълчание след парламентарните избори през 2001 г. След това излезе от СДС, а всъщност СДС беше марката и организацията, която голямата демократична общност в България подкрепи.

След като приключи мандатът обаче и бяха натрупани прекалено много негативи, Костов направи нова партийна структура, която да вземе само активите, но да не вземе пасивите, които остави на СДС.

Аз мисля, че е малко некоректно той да ми говори за морал и за искреност. Да не говорим за приватизационните сделки, които винаги остават като нещо, за което да се сещаме, от неговото управление.

- Много от критиците ви питат защо след падането на правителството на Костов, когато премиерът Борисов бе на най-висшия професионален пост в МВР, не са направени разследвания за злоупотреби и не са вкарани в затвора емблематичните бандити?

- За да можеш да правиш реална политика, трябва да имаш зад гърба си политическата воля на правителството и на парламентарното мнозинство. Ако се върнем обаче назад, премиерът Борисов бе единственият, който изрази ясно позицията си, когато беше взривена колата на ИванТодоров-Доктора. Спомняте си, че това беше повод той да си подаде оставката, а кой понесе тогава политическата отговорност за този инцидент.

Най-известният контрабандист, който е укрепван във времето на Иван Костов, беше взривен, а никой не беше чувал за него. Извинявайте, но днес да ми говорят хората за морал, които бяха на яхтата на контрабандиста Доктора, нали разбирате, че това по никакъв начин не може да се случва, без да е подкрепяно от политическата класа. В тази посока премиерът Борисов по онова време е направил над максималното за позицията и поста, който е заемал.

- Има ли според вас закононарушение при приватизацията на авиокомпания "Балкан"?

- Това е проблемът в България - че за 20 години политиците консумираха властта и извършиха съответните действия на база на политическите решения. Но всъщност нямаше абсолютно никаква целесъобразност и те бяха в голямата си част щета за държавата. И "Кремиковци", и "Балкан", и всичко, което беше направено като приватизация в другите сектори, мисля, че Костов има какво да говори. Не случайно той дълго беше в мълчание.

Костов всъщност приватизира и "Нефтохим", а днес говори за монополите. Кажете ми кога този човек е искрен - когато е правил тази сделка и е създавал този монопол, или днес, когато всъщност говори, че това правителство трябва да се бори с монополите.

- Те пък ви отговарят, че само се оправдавате с предишните управляващи.

- Извинявайте, ама не може днес всички ние да говорим, че правителството за 2 г. е виновно за неудачите в страната, които всъщност бяха създадени преди това.

Понеже в България е присъщо на политиците през малък период от време, след като са получили неодобрението от обществото, отново да започват да се опитват да се възраждат, твърдейки, че биха могли да оправят държавата. Но ние вече сме гледали как се оправя държавата и от БСП, когато управляваше до 1996 г., и СДС как управляваше по времето на Костов. Всъщност, когато тройната коалиция излезе от управлението 2009 г., ние видяхме какво беше наследството. Критичните доклади на европейската комисия, сериозната организирана престъпност, нереформираната съдебна система, спрените европейски фондове, сделките, които бяха направени, харченето на парите от излишъка и т.н.

Когато имаше инвестиционен дъжд в България, при тези хубави години, всъщност всичко беше направено само и единствено да може да се откраднат парите. Тези хора днес ми говорят за проблемите с престъпността.

Да не говорим за отвличанията и Килърите, защото, като се върнем малко по-назад, Петър Стоянов-Сумиста беше един съветник в българския парламент на депутат от Коалиция за България. Нека да не забравяме и това, което се знаеше в публичното пространство - че Сумиста е човек, който отговаря за спортните въпроси при президента Георги Първанов-Гоце.

Ако се върнем отново към управлението на СДС, защо тогава не бяха отворени досиетата, най-важното, което обединяваше демократичните граждани в България.

- Защо според вас?

- Заради липсата на политическа воля и зависимостите на хора, които всъщност са били в апарата на Държавна сигурност. Ние сме продукт на всичко това, което се наричаше преход от началото на 90-те години. Ние всъщност бяхме зрители на един сценарий, който го реализираха бившата ДС и всички тези, на които им хареса да бъдат актьори в този процес.

И днес, когато искаме да разбием това статукво, получаваме най-голямата съпротива. В чисто политически план тази атака е спрямо Цветан Цветанов, защото има причина Костов да е недоволен.

Той много добре знае какво съм направил, за да не участваме заедно в изборите 2009 г., защото нямаше как да обясним на хората, че участваме с Иван Костов, за когото всички знаят какво може да направи самостоятелно в едни избори - не може въобще да влезе в парламента.

Единственият му шанс беше да въвлече и СДС. Аз съм убеден, че СДС щеше да постигне по-голям резултат, ако беше участвал самостоятелно. Съдейки от това, което наблюдаваме и в София, искам да благодаря на СДС за подкрепата, която оказват в съвместната политика, която реализираме в Столичната община.

Знаете каква е пък политиката на БСП, която е водена само и единствено от някакви техни лични конюнктурни интереси.

- Казахте, че вие сте били един от основните противници на коалиция с ДСБ през 2009 г., след това Костов ви е поздравил за операция "Октопод", какво според вас го е накарало да стане най-яростният ви противник?

- Костов е изключително добър политически играч. Той може да оперира с целия инструментариум на лошото и на доброто в политиката. Може би в ситуацията, която е днес, повече преобладава лошото. Подкрепата, която той афишираше, беше персонално към мен. Идвал е при мен поне на няколко срещи за това. На всички той казваше, че изцяло стои зад мен. Дори на първата или втората среща всъщност искаше да вкара интрига между мен и премиера. Разбира се, аз веднага споделих това с министър-председателя.

- Каква е точно интригата?

- Каза, че ако имам някога проблем с премиера, той ще застане на моя страна. Иван Костов е с такъв манталитет, същите опити за интрига е правил и в разговори с други министри. Това е човек, който ти дава някаква уж голяма подкрепа, а всъщност реално няма нищо, което да се нарича чистота в политиката.

- Имало ли е опити за пазарене от страна на ДСБ сега за предстоящите избори?

- Не, но аз съм дал много ясно сигнал, че никой не е в състояние да оказва политически натиск за кадровите решения, които се вземат в системата.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=921553
      Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Бойко Борисов: Мисля с ужас за рождения си ден, ще се заключа!

10 юни 2011, 22:03
        София, България

Вальо Златев много лъже на карти и с него не играя; В понеделник не се бръсна, не си режа ноктите и не давам пари

“Едно, две, три, проба...” Бойко Борисов брои. Градинската масичка пред правителствената вила на ул. “Секвоя” хич не е удобна, за да сложа там диктофона си. Премиерът отривисто го грабва и докато разговаряме, услужливо го държи пред лицето си. От време на време отпива минерална вода “Боржоми”, наоколо е зелено, пеят птички... БЛИЦ публикува интервюто на Мила Аврамова от в. "Труд" http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=924345 с малки съкращения.

- Смятате ли, че някой наистина ви вярва, че сте “сам като куче”. С тия тълпи обожателки, които вървят след вас?
        - Нито ме интересува дали някой ми вярва, нито пък ще седна на някого да се обяснявам. Ето, качете се горе в спалнята и разгледайте. И ако намерите едни гащи, или една женска дреха, или нещо, кажете ми “Хасан”.

- Е, вие няма да ги метнете на леглото да ги видя аз.
        - Можете да отворите, който искате гардероб. Но иначе личният ми живот по никакъв начин не е бил и няма да бъде тема на разговор. По простата причина, че е приключил.

- Е, това звучи много тъжно.
        - Тъжно, но факт. И след като съм се лишил от това, най-малко бих искал да се говори по тази тема.

- Как властта промени живота ви?
        - Промени го отвратително. Отида да играя футбол и... “Бистрица” щеше да влезе в “А” група, а останаха трети. Защото момчетата се стреснаха. Прочетоха такива лъжи и измами. Не мога и футбол вече да ходя да ритам. Който ме познава, знае, че аз от 20 години залагам и играя тенис на вързано. Има тенисисти хиляди в България, ходете ги питайте. И кой не е ял бой! С един играем на печено пиле, с друг играем на един лев, с трети на бира, с четвърти на 5 или на 20 лева... После ги навиваме на фунийки и ми ги слагат на ракетата като майстор. Обаче глупости ми омръзна да слушам. Това е! Не ходя на кино, не ходя на театър.

- Е, на театър ходите.
        - Ходим с министрите. С десет души охрана. То няма нищо приятно в тая работа. Да ти се отходи. Като седнеш, и почват от всички редове хората да се навеждат и да те гледат. Няма никакво удоволствие.

- А как успявате да се видите се близките си? С племенника ви, сестра ви...
        - Племенника ми не съм го виждал може би две-три години. Кака идва миналия месец да ме види. Леля оня ден ми се обади, че от един вестник ходил криминален репортер да му покаже къде сади картофите и разсада за доматите. И тя жената, от село Хераково е, ми вика: “Бобе, как издържаш, лельо, с такива идиоти?” И вика: “Показах им разсада и градината.” Ето това ме побърква! Защото няма за какво да се хванат. И да пратят репортер да намери леля и да види дали сади картофи!

- Какво осъдително има в това, може би просто са направили човешки репортаж?
        - Щом така го разбирате. Според мен целта е била да напишат заглавие: “Леля му каква е кокона и не сади картофи” (смее се).

- Е, добре де, поне на рождения ви ден с роднини няма ли да се видите?
        - Аз даже и в момента с ужас си мисля за понеделник. Първо съм казал на партията - нито искам някого да виждам, нито подаръци...

- Сигурно ще ви осиновят няколко лъва от зоопарка.
        - Това м.г. беше прекрасно, че тия животни бяха в нечовешки условия. Вместо да ми купуват ризи, връзки и обуща, по-добре, че са ги дали за лъвовете и са им направили клетка. Така децата от цяла София ходят и гледат. Ако е за това пак да направят нещо такова. А то... писания. И накрая ще се заключа някъде или ще избягам на 13-и. Преди да имам рожден ден ми беше любимото нещо. Аз си правех рождените дни в НДК горе. Има ли по-хубав ден от тоя? Идваха всички. А сега вече не искам никого да виждам!

- Мислите ли си - на 52 г. съм, докъде я докарах, какво направих, какво щеше да каже майка, ако беше жива...
        - Разбира се. Всеки ден мисля за нея. Даже, като направя нещо, винаги го прекарвам през това дали тя щеше да го одобри. Много ми е говорила, докато беше жива. Тя ми е критерий за справедливост и за вярност. Като преценя, че нещо няма да го хареса, и не го правя.

- Какво например?
        - Какво ли не. Ако щете дори да напсувам някого, да избухна и да набия някого. Знам, че тя щеше да е против. Много ни се сърдеше да ни чуе с баща ми нещо да напсуваме или да кажем някоя простотия. Веднага казваше: “Е, не ти отива. Как може такова нещо!”

- Извинявам се за следващия въпрос, обаче винаги много съм се чудила защо при откриването на поредното нещо тъпчете в устите на момичетата с носиите залъците от погачата?
        - Храня народа. А по ли е добре да се омажа аз в мед и сол (разсмива се). Да съм с блажни пръсти и надути бузи. Това е традицията, нека да хапнат момичетата и толкова.

- Къде си пазите лентичките от откриванията на разни обекти?
        - (Поглежда си в джоба) Тука нямам, че ми е чиста ризата. За вас съм я облякъл.

- А това на ръката ви какво е?
        - Червено конче. Против уроки. От кака ми е. Вързала ми го е през януари. Да ви кажа има неща, които още от майка ги знам и ги правя. Например като ти мине някой път и е по-добре да се върнеш. Който ще да е. Не е хубаво да ти минава път някой, като си тръгнал нанякъде. А в понеделник не се бръсна!

- Защо?
        - Така съм си решил. В понеделник не се бръсна, не си режа ноктите и не давам пари. Открай време е така.

- Хубаво е да се знае да не ви искат пари в понеделник хората.
        - Абсурд. Не давам!

- Добре, че заседанията на Министерския съвет не са в понеделник, че ако трябваше да приемате бюджета...
        - (Смее се.) Така е. Има неща, които не се правят. Ако черна котка ми мине път, се въртя три пъти и тогава минавам.

- Сега вече излъгахте!
        - Не, ако съм с колите, им казвам върнете се и да минем по другата улица. Мине ли черна котка - завиваме обратно! (Залива се от смях.)

- Суеверен или вярващ?
        - Знам ли. По принцип вярвам си в Господ. Сутрин, като стана, три пъти се прекръствам и казвам: “Боже, ти напред, аз след теб.” Това го знам от майка и това правя.

- Молитва знаете ли?
        - Молитва не знам. Макар че сега от толкова откривания (започва да се смее) вече знам наизуст: “...На овчи порти се намира къпалня по еврейски наречена Витезда” (Евангелие от Йоан 5:2, бел. ред.). Мога да я изкарам цялата като поп. Ами да, толкова пъти съм го слушал вече, че даже последния път на Данчето Фандъкова й го рецитирах в ухото и тя жената се стресна...

- Вие вече сте изключително праведен, трябва да видим дали не са ви поникнали крилца - не пушите, по жени не ходите... Пиенето?
        - Не можах да се науча.

- Как все пак разпускате?
        - Играя карти. Като ми писне, се обаждам на приятели и играя карти. Няма да кажа с кои, че утре ще напишете кръга еди-кой си.

- С Валентин Златев сигурно (шефа на “Лукойл”-България - бел. ред.)?
        - А, не. Вальо лъже на карти и с него не играя. Той много лъже. Той, ако има три еднакви карти от един цвят и вика: “Терца”. Има седем, вале и асо и вика “Терца”!

- Кое искате да е изречението, с което да останете в историята. И въобще искате ли да оставате в историята?
        - Щем-не щем в историята няма как да ни прескочат. Важното е да остана с добро име. Мисля, че с това, което строим и ще построим, ще останем в историята. Хората, които минават по “Люлин”, като се знае, че това беше абсолютно провален проект, за който ние...

- Стига вече с тия магистрали! Един ден “Люлин” на вас ще я кръстят сигурно. Магистрала “Бойко Борисов” - да се успокоите.
        - Като изрично подчертавам, че се шегувам, бих казал, че като направим “Струма” и “Хемус” - те ще са апотеоз на всичките ми усилия.

- Е, сега нормално ли е човек да мисли постоянно как ще направи някакви магистрали?
        - Понеже се познаваме отдавна и виждам накъде биете, ще кажа така - вече съм се променил и изкривил. Преди ми беше най-любимо да отида на мач на “Левски” на “Герена”. По къси гащи и да люпя семки. Сега вече въобще не ми се ходи там. Ето това вече в мен е пречупената нормалност.

Сега си говорим, а аз си мисля - дали излязоха на лабораторията изследванията, докъде Плевнелиев днес е стигнал с преговорите за другата отсечка, Дянков също нещо трябваше да свърши. Сега с нетърпение ги чакам да дойдат да кажат кой докъде я е докарал. Цецо ще ми се обади към десет и половина - единайсет от Брюксел от вечеря с вътрешните министри. Знам всеки един какво важно трябва да прави днес.

- Не ви ли е мъчно, че животът ви можеше да е друг.
        - Няма как да е едното и другото. Няма как да се случи. Течението вече ме занесе в тази посока и не мога да се измъкна. Най ме е яд само като напишат, че имам медиен комфорт. В това отношение Бербатов е абсолютно прав да се сърди. Написал някакъв английски вестник нещо и нашите вестници го препечатват. Че Руни 15 мача нямаше гол, Бербатов - голмайстор на лигата! Оня бил добър, а нашият слаб. И нашите го препечатват. Аз, ако бях редактор, щях да ги направя на салата... http://www.blitz.bg/news/article/110717
        http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
        Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

Коментар

• Интересно...
          http://www.investor.bg/news/article/118313/333.html

Коментар

• ето това е от вандербилт :

My name has been associated with that of Mr. Jay Gould and others in connection with the speculation, and gross injustice has been done me thereby.… You have my authority for stating that I consider Mr. Jay Gould a damned villain.
            Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
              провери пак
              Май.. Ще проверя.. А може и да си прав, но пак ще проверя. В "История на Уолстрийт" ще пише, защото май го помня от там.
              Сега се сещам, че на Вандербилт е следния - "След като подложих на изучаване чертите на лицето му, с едно-единствено изключение никога не съм имал нищо общо с него !" - та може и да греша
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                Не от сенатор, а от Корнелиус Вандербилт, който е бил от конкурентната шайка

провери пак
                Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
                  това нали знаеш , че е казано от един сенатор за твоят аватар и камарилата около него ?
                  Не от сенатор, а от Корнелиус Вандербилт, който е бил от конкурентната шайка
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• това нали знаеш , че е казано от един сенатор за твоят аватар и камарилата около него ?

Коментар

• Не съм го казал, но пак повтарям:

Пожарникарят откри отново колелото:

Борисов откри работещ от 6 месеца български завод в Румъния

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=180549

И заводът е собственост на братя Бобокови.
                      Синове на Ангел Бобоков. Първи секретар на Окръжния комитет на Българската комунистическа партия в Русе. До края на седемдесетте години. После нещо изпадна в немилост и го пратиха посланик някъде...
                      Та от къде на къде пожарникарят ще се пише антикомунист. Да не е заради приятелството му с шефа на Лукойл Валентин Златев? Този руски агент да не е антикомунист???
                      И тези неща са известни на всеки, който се интересува. И да го изтриете, няма да се променят!
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Като говорят лъжат, като мълчат крадат

Коментар

• Защо ли това ми прилича на сагата със Сергейчо и Елена. Уж семейство, ама не съвсем.

Миглена Кунева се върна при мъжа си?

Кандидат-президентка и европарламентаристка Миглена Кунева изненадващо за мнозина се появи в компанията на съпруга си Андрей Пръмов на традиционния бал, който държавният глава Георги Първанов организира за 24 май в Историческия музей.
                          Така тя опроверга слуховете, че от 3 години била разведена с благоверния си. Според разпространителите на тази клюка брюнетката развалила семейството си заради връзката си с колега-еврокомисар, с когото я заснеха родни папараци. Преди 3 години Миглена бе щракната по софийските жълти павета под ръка с костюмиран чужденец, за когото после твърдеше, че са само колеги. Сътрудничеството им обаче далеч надхвърлило сферата на колегиалността и Кунева взела, че поискала развод от мъжа си Андрей. Пръмов изобщо не оспорвал решението на съпругата си, още повече че двамата от години били просто приятели.

Запознати дори твърдяха, че атрактивната Миглена била една от тръпките на мултака Илия Павлов, който приживе направил доста за финансовото благополучие на семейството й. Сега Андрей Пръмов притежавал състояние от близо два милиона евро, но пък на вид напомнял възрастен старец, което отблъснало благоверната му от него. Кунева печелела по 18 000 евро на месец в Брюксел и се чувствала напълно независима от бившия си мъж.
                          http://www.blitz.bg/article/25222

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Точно така ли е било Софидилчо?
                            Щото ако е писано през 2009г, то твоят идол Пожарникарят е бил кмет точно на София вече повече от три години. И е пряко отговорен за ВСИЧКО в София. И за корупцията и за боклука (абе кво станА със завода?). Нали Бойко го обеща още преди 6 години. Няма и следа от него....
                            чух ,че благодарение на тебе Шумен е станал любимия град на Бойко Борисов , а ти си му фаворит за кмет. Мисля , че си достоен за този пост.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Щото ако е писано през 2009г, то твоят идол Пожарникарят е бил кмет точно на София вече повече от три години. И е пряко отговорен за ВСИЧКО в София. И за корупцията и за боклука (абе кво станА със завода?). Нали Бойко го обеща още преди 6 години. Няма и следа от него....
                              Ми то трябва да четеш бе, Стефчо. Виж какво пише американеца:
                              "Докато воденото от социалистите (БСП) правителство се опитва да убеди обществото и ЕС, че се занимава със сериозна борба срещу престъпността и корупцията, средностатистическият българин е ежедневен очевидец на страхотни подигравки със закона."
                              Стефчо, Стефчо, ти си един от примерите, които показват как се четат новините - винаги избирателно, манипулационно, тенденциозно, неточно, абе изобщо лъжливо -червено.
                              Впрочем да те питам - червено досега значеше БСП. А какъв цвят са Гоце, Трактора, Кунева? Моля те, Стефчо, осветли публиката по този въпрос! Защо ли си мисля, че няма да отговориш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Софиянец80 Разгледай мнение
                                Wikileaks: Зловещите софийски улици
                                Корупцията източва богатството на нацията към съмнителния бизнес, властта и партии, което заробва обществените услуги

Сайтът bivol.bg разпространи нова грама от Wikileaks. Тя е писана е от шарже д'афер на американското посолство Алекс Караянис през 2009 г. и е самодостатъчно произведение с литературна и познавателна стойност, поради което не се нуждае от дълги разяснения. Ето съдържанието на дипломатическия доклад:

Тема: Зловещите софийски улици.......
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X