IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• meche_cveti93, ти май нещо .... Първо, какви са тези пприказки, че ти намаляват телефонните разговори, консумативите и офис техниката. Аз много добре зная какви и колко частни разговори се водят и как се хабят консумативи на държавна служба. И извинявай, но от опита ми отлично, повтарям, отлично зная, че трима способни изпълнители с по-голяма заплата могат спокойно да извършат това, което са правили досега петима тунеядци, които по цял ден пият кафе, пушат, говорят по телефоните, играят на разни игрички на компютъра и накрая се оплакват, че заплатите им са ниски. Упрекваш ме, че не разбирам! Уверявам те, имам доста опит и не само разбирам, но и зная как се мързелува в държавната администрация. val/she е напълно прав, че бизнесът е под силен натиск и едно от средствата да му се помогне е намаляването на данъците, а това ще стане и чрез свиване на държавните разходи, включително и за 13-та заплата и за съжаление и за мижавите бонуси за нещастните българснки пенсионери.
    И още нещо. При встъпването си в длъжност президентът Джон Кенеди каза блестящата фраза - "Не мисли какво може да ти даде страната, а какво Ти можеш да дадеш на нея!" (цитатът може би не е съвсем точен). Така че личният интерес е водеш още от синовете на Адам и Ева, но понякога трябва да гледаме и интереса на обществото. Разбира се, не на това на Гугълчо.

Коментар

• Meче цвете, ........
      val/she,
      Винаги е имало противоречие в начина на труд....
      Частния бизнес е по добре платен от администрацията за разлика от социалните придобивки ... отпуски , работно време , медицински услуги , почивки ....и 13 заплата е бонус за добре свършена работа... а да видим дали някой няма да вземат целеви награди ...при тази криза.

Коментар

• Meче цвете, преди 1-2 години ние от частния сектор изказахме опасения, че с този гръб за мнооого едрия бизнес ще страдаме всички- включително вие- държавната администрация, последваха освирквания.
        За съжаление, ще фалират много дребни търговци. Голяма част от тях ще напусне Бг и ще тръгне на гурбет. Всъщност от години е така , това е тихата съпротива срещу издевателствата на администрацията.
        Твоята 13 заплата НЕ Е в мой интерес още повече, че във вид на слети национални празници, които за съжаление са бол, вие се сдобивате с още 1 месец платен отпуск- ПЛАТЕН ОТ МОЯ ДЖОБ.
        Знам, че в следващите 6-7 месеца малкия и среден бизнес ще бъде подложен на още по- голям натиск от страна на държавната администрация- НАП и разни други, което ще демотивира много от хората, които до момента са били така да се каже автономни т.е. в частния сектор.

Коментар

• Ти да не би да си за запазването на раздутата администрация. А и какво означава, че съкращаването ти пречи на служебните задължения
          diletant, сериозно ли не го разбираш...
          Ако нямаш средства за достатъчно телефонни разговори , консумативи и нова техника .... ако дадена работа сте изпълнявали пет човека а сега три .... а преди 10 години бяха девет....и като шеф на групата нося отговорност за несвършената работа... Администрацията се съкращава всяка година и по приказките на разни набедени бизнесмени " сме останали най тъпите ... и трябва всички да ни уволнят " .. а същите тези който ги казват са по тъпи от нас защото им хващаме далаверите... и защото винаги имат някаква протекция ... даже и не политическа а личния интерес е водещ ....

Коментар

• E, твоето положение не е лошо. Но ми се струва, че си прекалено субективен.Прекрасно е, че поставяш семейството на първо място. Но другото - какво означава "Съкращаването на 15 процента от държавната администрация , намалявяне на бюджета на министерството ми и липсата на 13 заплата е против моите лични интереси..и възможност да изпълнявам служебните". Ти да не би да си за запазването на раздутата администрация. А и какво означава, че съкращаването ти пречи на служебните задължения. В началото на поста си казваш, че не си партийно ангажиран, в края на поста вещаеш с многоточие, че няма да търпиш това правителство. Нещо не ми е ясно - но нали съм си пък дилетант.

Коментар

• Е, хайде сега! Да не би да имаме информацията на финансовото и икономическото министерства. Аз живея на Раковска и виждам непрекъснато затваряна на старите магазини и отваряне на нови (по-малки, пълни със стоки за около десетина хиляди лева). Визуалната информация е наистина важна за дилетанти, но по-важни са числата в министерствата, с които боравят професионалистите.
              Преди време писах, че съм песимист за кризата у нас. Тогава много ми се противопоставиха. Сега пък обратното. Затова писах - от една страна..., от друга страна...! Ще видим, това не е първата криза, а третата от 1990. Ще преживеем и нея, но жалко че не ругаем некадърните управници, причинили кризите или недооценили симптомите им, а ругаем първия, според мен, сериозен финансист от 20 години насам.
              diletant,
              Аз не съм партиен пропагандатор .... интересите на мойте роднини и семейство стоят над всякакви партиини задачи и цели....
              Аз говоря по принцип .... държавен служител съм . Съкращаването на 15 процента от държавната администрация , намалявяне на бюджета на министерството ми и липсата на 13 заплата е против моите лични интереси..и възможност да изпълнявам служебните
              Повишаването на акциза на цигарите с 74 лв. застрашават инвестициите ми в тютюневите фабрики... и намаляват страничните ми доходи.
              Жена ми държи малък магазин ....липсата на политика за повишаване на доходите и увеличаване на покупателната способност на населението оказва влияние върху дребния бизнес в лицето на жена ми....и намалява нейните доходи...
              Родителите ми са пенсионери и всеки лев ще им позволи да си поемат разходите ... сами а не да разчитат на мен...
              А така са хиляди .. други който не са политически зависими и не се интересуват какъв макроикономист е Дянков ... а дали утре ще имат нещо да сложат на масата... и колко време ще го търпят , Станишев го търпяха до Евроизборите , Костов до президенските тогава , Царя до 800 дни....

Коментар

• Ядрен скелет наднича от трикоалиционния гардероб
                от Иво Инджев ⋅ октомври 15, 2009

От трикрилия гардероб на тристранната коалиция все по – ярко ни се зъби надникващият ядрен скелет. Управляващите очевидно са решили най – после да го извадят. Край на намеците. Ето какво заяви съвсем ясно вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков : България е водила досега енергийна политика на принципа „каквото каже Русия“ и съобразно група партийци, свързани с проруски интереси.

Според Дянков идеята за построяване на всяка цена на АЕЦ „Белене“ е лансирана, без да има икономически анализ ( и без публичен дебат), който в момента се прави. Очакванията му са да се окаже домесец, че АЕЦ „Белене“ не ни трябва.
                На среща с бизнесмени в Смолян.Дянков е обяснил, че дори и да има икономически смисъл от тази централа, не е ясно как ще се финансира, особено по време на тази криза. Той нарече „несериозна” идеята да се строи едно такова голямо съоръжение и след това електроенергията да се изнася. Още повече, че в чужбина няма търсене, което да оправдава инвестицията.
                „Идеята е била свързана с това колко пари могат да се ПРИСВОЯТ, като се казва, че този проект ще върви“, доразвил Дянков казаното от премиера Борисов пред френския му домакин Саркози за комисионните като „гориво” за възкресяването на проекта „Белене”.

Но това не е всичко. По другия фланг атакува другият вицепремиер:
                „Ще играем с Европейския съюз, ние искаме ядрена политика на България, която да съответства на европейската“, вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов тази сутрин в интервю за Нова телевизия.
                „Франция иска да направи един баланс в политиката си с България и в тази посока те биха могли да намерят място да реализираме заедно един енергиен проект. Техните експерти обаче трябва да направят експертиза в тази връзка“, каза още Цветанов.
                Ако отпадъците отиват другаде, а не във Франция, те не биха участвали в такъв енергиен проект, добави той.
                Затова експертите обсъждали и варианта за гориво, което не е руско и не отива за преработка в Русия след това.

И след тази ( очевидно съгласувана ) кампания на ключови фигури от управлението по въпроса за АЕЦ „Белене”, ето още едно мнение, но на защитник на ядрената енергетика, който обаче хвърля друга бомба:
                „Русия стои зад затварянето на реакторите на АЕЦ „Козлодуй“, за да участва в строежа на АЕЦ „Белене“, обяви зам.-председателят на парламента Атанас Семов, депутат от РЗС, пред Pro.bg.
                В същото време Семов се обяви за защитник на „Белене“, тъй като страната ни имала нужда от атомна енергия.

Явно времето на шикалкавене по темата изтича. По всичко личи, че втвърдяването на тона съвпада по време с посещението на премиера Борисов на гости на суперсилата в областта на ядрената енергетика, Франция. В резултат на което най – после чухме ясно да ни казват, че проруската политика не е европейска.

Ще очакваме експертът по въпросите на енергетиката Г.Първанов, който упорито твърди обратното, да се обоснове. Стига да пожелае да се покаже от трикрилия гардероб.

И ще е особено любопитно – той и всички останали борци за ядрена независимост на България от …ЕС, да отвърнат на твърдението на депутата Семов, че всъщност не Европа, а Русия е принудила България да затвори непрежалимите блокове на АЕЦ „Козлодуй”.

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
                  .... и ще бъде чудесно да стрете да лигавите мин.фина и изобщо цялото бг-правителство .... че от лиготии файда няма!!!
                  във всяко министрество има десетки назначени, които си клатя краката и им се плаща де факто и основно да засипват министрите с комплименти или просто и най-безсрамно да се мазнят на началството... айде да е малко по-критичен тона, а лиготиите на 4 очи... :-)
                  оо прогледнал 'социалист' не може да бъде
                  къде гледа последните 4 години...
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• О, Гугълчо, пиле шарено! Къде се загуби, скучно е без теб. Ама давай по-сериозно, разкатай им фамилията!

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant
                      Даа, проблем! От една страна ....., от друга страна...! И ти си прав, и той е прав. Че за някои зимата ще бъде трудна, то е ясно. Аз лично не мисля, че липсата на бонуси през декември ще доведе до масови фалити на дребни търговци. Българинът е като брашнян чувал, винаги излиза още от него като го тупаш. А мисля още, че Дянков е добър макроикономист, търси и намира равновесието. И в края на краищата ние в този форум не разполагаме с информацията, с която разполага финансовия министър и трябва да правим по предпазливи анализи.
                      .... и ще бъде чудесно да стрете да лигавите мин.фина и изобщо цялото бг-правителство .... че от лиготии файда няма!!!
                      във всяко министрество има десетки назначени, които си клатя краката и им се плаща де факто и основно да засипват министрите с комплименти или просто и най-безсрамно да се мазнят на началството... айде да е малко по-критичен тона, а лиготиите на 4 очи... :-)

п.п. не са посочили колко пъти е припаднала мадам Бруни-Саркози като е видяла балканския Лъв... или поне усетила ли е влечение?!

Коментар

• Е, хайде сега! Да не би да имаме информацията на финансовото и икономическото министерства. Аз живея на Раковска и виждам непрекъснато затваряна на старите магазини и отваряне на нови (по-малки, пълни със стоки за около десетина хиляди лева). Визуалната информация е наистина важна за дилетанти, но по-важни са числата в министерствата, с които боравят професионалистите.
                        Преди време писах, че съм песимист за кризата у нас. Тогава много ми се противопоставиха. Сега пък обратното. Затова писах - от една страна..., от друга страна...! Ще видим, това не е първата криза, а третата от 1990. Ще преживеем и нея, но жалко че не ругаем некадърните управници, причинили кризите или недооценили симптомите им, а ругаем първия, според мен, сериозен финансист от 20 години насам.

Коментар

• Даа, проблем! От една страна ....., от друга страна...! И ти си прав, и той е прав. Че за някои зимата ще бъде трудна, то е ясно. Аз лично не мисля, че липсата на бонуси през декември ще доведе до масови фалити на дребни търговци. Българинът е като брашнян чувал, винаги излиза още от него като го тупаш. А мисля още, че Дянков е добър макроикономист, търси и намира равновесието. И в края на краищата ние в този форум не разполагаме с информацията, с която разполага финансовия министър и трябва да правим по предпазливи анализи.
                          diletant,
                          Говори за себе си ,че нямаш информация....защото за София имам някаква бегла картинка , но не трябва и да си специалист за да разбереш колко е намаляла търговията по непрекъснато затворените магазини и празни помещения... а след Нова година когато изтичат договорите.. ?

Коментар

• Даа, проблем! От една страна ....., от друга страна...! И ти си прав, и той е прав. Че за някои зимата ще бъде трудна, то е ясно. Аз лично не мисля, че липсата на бонуси през декември ще доведе до масови фалити на дребни търговци. Българинът е като брашнян чувал, винаги излиза още от него като го тупаш. А мисля още, че Дянков е добър макроикономист, търси и намира равновесието. И в края на краищата ние в този форум не разполагаме с информацията, с която разполага финансовия министър и трябва да правим по предпазливи анализи.

Коментар

• Гугълчо, хайде давай - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/...ta_zaplata_za/
                              diletant,
                              Аз не съм гугълчо ,но Дянков и Трайчев трябва да са магьосници да увеличат потреблението и да спасят хиляди дребни магазинчета от фалит .... навсякъде в БГ през декември , Новодишните , след Новогодишните празници са ден година храни ... сега това ако стане до Абитуренските балове ще е мъртвило.......

Коментар

• Гугълчо, хайде давай - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/...ta_zaplata_za/

Коментар

Working...
                                X