Първоначално изпратено от мейси
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
Заключена.
X
X
-
Какво ще предприеме новият кабинет по това?Европол: България има основна роля на някои престъпни пазари
http://bulgaria.actualno.com/news_267353.html[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigowВ тази калпава държава предстоят сериозни трусове. Не знам до къде ще ни изведат, ама нещо сериозно ще се случи близките година-две. Побиват ме тръпки. Имам лошо предчувствие. Не е препоръка.
Представете си нещо, което не съм си мислил никога: Явор Дачков в една статия оплюва Иван Костов и ген. Атанас Атанасов от ДСБ. Абе казвам ви: небето да беше паднало ,пак нямаше да съм толкова смаян! Дори не смаян, потресен съм! Явор Дачков? Ами той беше син и в червата! Предлага Иван Костов за лидер на БСП. Нечувано.
Добре че оня ден не го провъзгласих за "син апологет". Щях да бера срам сега, щото и ЯВОР ДАЧКОВ Е ЧЕРВЕН.
http://frognews.bg/news_4363/Petar_H...tov_e_v_Moskva
- В медиите се прокрадна информацията, че Костов всъщност е кандидатствувал за летец, дори е бил известно време в авиационна школа. Това според вашите разкрития сега означава ли, че престоят му е бил част от друго обучение?
- Костов, като физически качества няма данни да бъде летец. Но досието му е в Москва, т.е. той има досие и то е от важните, щом не е в България. Костов пази и други тайни. Преди няколко години заради сделка и препродажба на един имот от Елена Костова, те се развеждат, като адвокат му е същия онзи Йордан Соколов, който, както вече споменах, знае доста неща за своя премиер. След сделката семейството отново се събира.
Но да се върнем към досиетата. Считам за смешно и срамно да се вадят на групи досиетата. Сега - на артистите, утре - на журналистите, други ден - на оперните певци. Както и да се крият. Пак на групи. Така не става. Нито по света, нито в Източна Европа, която също беше под същия диктат като нас.Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
-
Тъй като Стамбо няма да ти отговори та рекох аз да напиша каквото знам gigow
1. Има ли съпругата на Симеон Дянков кабинет във финансовото министерство или в някое друго?
2. Ако ДА, като каква е назначена?Имал ли е г-н Симеон Дянков тази екстра в кабинета си в Световната банка?
ПП Забравих да уточня, че информацията ми е от чиновници във финансовото министерство, които твърдят, че това се извършва пред очите им. Понеже съм журналист и не мога да вярвам само на едната страна, ето....питам другата)))
Май ще успеем да възстановим целостта на стената между двата кабинета....Няма лошо. Ако е така...значи не сме си писали тук случайно))) А мисис Дянкова, ако е добър специалист, нека помага на ползу Роду, както казваше Ж.Г., дори ако това налага минаване през стаята на секретарката
http://galinabg.blog.bg/politika/200...a-galia.421239
http://www.legalworld.bg/print.php?storyid=15686
4. Предложи ли г-жа Фидосиева (председателката на правната комисия в парламента) закон, в който се разрешават проблемите само на едно лице- Фидосиева? А именно: Докато нотариусът е депутат (както нотариусът Фидосиева стана депутат) неговият помощник да получи пълни права да го замества. Ама това, че помощникът не е издържал изпита и не е пълноправен нотариус няма значение.
Дата на постъпване: 12 август 2009
цитирам от предложението :
3. Изменения, свързани с института на заместване на нотариус - предвижда се възможност заместването на нотариуса от помощник-нотариус в случаите на невъзможност за изпълнение на нотариални функции, да е допустимо и когато нотариуса е в несъвместимост по чл.9, ал.1, т.1 - избран е за президент, министър, народен представител или кмет. Тази несъвместимост е пречка нотариуса да извършва нотариални действия, но неговия помощник-нотариус може да го замества, ако има тригодишен юридически стаж и е положил успешно изпит за заместване като това се вписва в Регистъра на Нотариалната камара. Аргумент в подкрепа на това ново
5
законово правило е че това е единствения случай, когато след
изтичане на мандата, нотариусът може да си възстанови
правоспособността. Предлаганото изменение същевременно се
явява гаранция за упражняване на конституционно право,
което нотариусите като всички български граждани имат - да
се кандидатират за изборни длъжности, без това да доведе до
пълно преустановяване на действието на нотариалните им
кантори. Само за сравнение, може да се отбележи, че други
лица, упражняващи свободни професии - като адвокати
например, нямат дори пречка за лично упражняване на
дейността си, ако заемат подобни длъжности. Изменението е
свързано и със сериозен обществен интерес, особено в малките
съдебни райони, където ако нотариус бъде избран на длъжност
по чл.9 ал.1, нов конкурс не може да се обяви, а ако няма друг
нотариус в района, това поражда затруднения за ефективното
предоставяне на нотариални услуги.
На следващо място, във връзка със заместването, се попълва една
законова празнота. Помощник-нотариуса замества нотариуса за определен
срок, за който се предлага да отпадне изискването да бъде максимум две
години. След изтичане на срока, ако необходимостта от заместване
продължава да съществува, той отново се явява на изпит, какъвто вече е
държал, за да може заместването да продължи, т. е повтаря се целия
фактически състав, необходим за заместването. Това разрешение е
очевидно неудачно и без да почива на законова основа, поради което
предлагаме изискването за повторен изпит за заместване да отпадне.
http://www.parliament.bg/bills/41/954-01-2.rtf
Минал е на 1 четене но в сайта на НС са качени Стенограма от пленарно заседание
до 16.10.2009, а той е минал по късно на 23.10
Интересна статийка ,,Пазете си имотите – ще ги губите вече „законно”!Тоест променят закона и дават достъп на нотариусите до базата данни на МВР!
http://lubamanolova.info/2009-05-02-...-veche-zakonno
И моля по същество. Ако пак показваш фанатизъм, погледни какви ги вършат фанатиците ислямисти- режат човешки глави. Има един клип в друг форум. Ужасен е!.Моля лица под 18г да не го гледат .Препоръчва се за хора със здрави нерви!
http://www.allvoices.com/contributed...video/37874914[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
-
В тази калпава държава предстоят сериозни трусове. Не знам до къде ще ни изведат, ама нещо сериозно ще се случи близките година-две. Побиват ме тръпки. Имам лошо предчувствие. Не е препоръка.
Представете си нещо, което не съм си мислил никога: Явор Дачков в една статия оплюва Иван Костов и ген. Атанас Атанасов от ДСБ. Абе казвам ви: небето да беше паднало ,пак нямаше да съм толкова смаян! Дори не смаян, потресен съм! Явор Дачков? Ами той беше син и в червата! Предлага Иван Костов за лидер на БСП. Нечувано.
Добре че оня ден не го провъзгласих за "син апологет". Щях да бера срам сега, щото и ЯВОР ДАЧКОВ Е ЧЕРВЕН.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
И тия почват като БСП да реват за щяло и нещяло.
Карали жена да си сваля забрадката на вота в Руен
24 октомври 2009 / News.dir.bg
ДПС е подала жалба за това, че членове на ГЕРБ карали възрастна жена да си сваля забрадката, за да я разпознаят по лична карта, по време на частичните местни избори в населената предимно с турско население община Руен.
В смятания за бастион на Ахмед Доган район основни претенденти са Исмаил Осман, който лично бе представен от него, както и кандидатът на ГЕРБ - Хикмет Сюлейман.
Към 19.00 часа в Руен бяха гласували 59,70 на сто от имащите право на глас или 16 500 души, съобщи пред БТА председателят на общинската избирателна комисия Мустафа Халис.
Изборният ден премина без инциденти, но от ГЕРБ подадоха няколко жалби за поредица от нарушения. В село Преображенци председателят на СИК е констатирал, че група от 6 души, в присъствието на полицая, ангажиран с охраната на секцията, агитират в коридора пред избирателните секции, като им посочват на изнесеното табло с кандидатите да гласуват с бюлетина номер 3, която е за кандидата на ДПС. В село Разбойна председателят на СИК констатира, че кметицата на селото Хатче Осман Шевкет влиза в избирателната секция и агитира избирателите да гласуват с бюлетина номер 3. В село Струя председателят на СИК е констатирал, че кметът на населеното място, Мустафа Хюсеин, агитира в коридора пред избирателните секции, като им посочва на изнесеното табло с кандидатите с коя бюлетина да гласуват.
От ОИК-Руен съобщиха, че по закон имат три дни, за да се вземе решение по жалбите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от СтамболовВръщам се в темата и що да видя - аз съм най-споменавания човек в нея след Бойко БорисовМоля ви за малко милост - не мога да седя непрестанно пред компютъра и да отговарям на всички ви....
Категорично потвърждавам мнението си, че мейси е комунистически трол. Нейният тандем с be_google е очарователен. be_google дори започна да я цитира...
Така е, мейси, ако използвам твоя уличен език, ти не представляваш нищо друго освен още една червена кратуна!Поне да беше с розов цвят като gigow...
А сега сериозно - salsa вече съобщи най-важната новина. Искам да попитам мейси - защо твоя приятел, шестака от ДС Алексей Петров предаде така долно любимия на всички вас комунистите лидер Сергей Станишев?! Май съвсем се разпаднахте...
Премиерът обвини предшественика си, че е изнесъл секретен доклад на ДАНС
От Дневник
24 окт 2009,
Борисов свика извънредна пресконференция в събота, за да говори за доклада
Премиерът Бойко Борисов обвини предшественика си на поста Сергей Станишев, че е изнесъл от Министерския съвет доклад на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) "за действия на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функциите на министерства и структури на държавната администрация".
На въпросния доклад беше посветена свиканата днес извънредна пресконференция на министър-председателя.
Из отговорите на Борисов:
- "Някои крадци, вълшебници, вещици могат да влезнат в МС, да отключат касите, да вземат документа от там, но тогава викаш полиция и го обявяваш за откраднат"
- Вече и аз не знам в каква държава сме живели, как се е работило със специалните служби, как са се спазвали законите, на кой може да се има доверие
-Станишев е създал ДАНС като политическа полиция
-който гласува за БСП, гласува за партия, която е взривявала църкви, убивала хора.
Именно липсващия екземпляр стигнал до него преди ден, като е бил занесен от бившия съветник в спецагенцията Алексей Петров. По думите му бившата барета постъпил като "лоялен гражданин, а откъде разполага с него ще обясни пред прокуратурата, когато бъде попитан".
Екземпляри от доклада са били изпратени от ДАНС и на президента, председателя на парламента и до главния прокурор, но те са били върнати обратно в ДАНС, съобщи премиерът. Уточни, че оригиналът е бил изпратен до Станишев на 10.10. 2008г. чрез специална куриерска служба, като документът е бил запечатан в плик с надпис "лично". След проверка в регистратурата за класифицираната информация на Министерски съвет се установило, че на 13 октомври документът е получен и регистриран с входящ номер, като номерът е поставен върху плика. На същата дата документът бил получен от Станишев срещу подпис. В края на мандата на предишното правителство служителят по сигурността на информацията при Министерския съвет изготвил протокол за наличието и съхраняването на класифицираните материали в регистратурата.
Борисов изрази възмущение от това, че докладът не е върнат в ДАНС и заяви, че Станишев е можел да предупреди за разследването въпросните лица в държавните структури: "Става въпрос за лица и кръгове, които атакуват държавата. Самият Алексей Петров е посочен в доклада, а той се намира в неговите ръце и е излязъл от кабинета на министър-председателя, не е върнат, не е обявен до този момент за откраднат...Прокурорите работят, а това, което се проверява вече се знае. Как ще ги хванат? Те са вече предупредени и докато отиде прокуратурата - всичко се замъглява или се вземат необходимите мерки... Това показва, че няма държава, няма специални служби, че всичко, което се пише или работи от самите притежатели на доклада бива давано да се чете и съответно да се предупредят тези лица и кръгове. И когато това лице е министър-председател на Републиката аз не знам какъв коментар да направя".
Премиерът отказа да коментира съдържанието на доклада с аргумента, че това е класифицирана информация. Уточни, че е изпратил предоставения му доклад на главния прокурор, за да се направи проверка за автентичността.[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
-
Първоначално изпратено от СтамболовВръщам се в темата и що да видя - аз съм най-споменавания човек в нея след Бойко Борисовички ви....
мейси е комунистически трол.
Така е, мейси, ако използвам твоя уличен език, ти не представляваш нищо друго освен още една червена кратуна!Поне да беше с розов цвят като gigow...
Само не знам, що ме определя като розов? Вярно, че днес четох един жълт вестник (не розов), където пише, че председателката на парламента Цачева обитава една квартира с председателката на правната комисия в парламента Фидосoва. Ама вестника е "жълт". И всъщност какъв цвят е избрал ГЕРБ? Изветряло синьо? Не върви. Като гледам ще ви отива розово. (Цачева-Фидосoва)!? Между другото Цачева не го отрича. Казва шеговото, че така пестели държавни пари.
Та като става въпрос за икономии, не можеше ли министър Дянков да поръча само 5 нови телевизора за държавната вила в Бояна, която ще обитава, та е поръчал СЕДЕМ телевизора. Плаща данъкоплатеца. И ти Стамболов и аз. Първо обзаведе кабинет за съпругата си във финансовото министерство и сега 7 плазми за дома. И в клозета ли бе? Да са по-нискокачествени не ми се вярва. Имам 2 бр "Велико Търново 85". Мога да му ги подаря. Само да поеме транспорта.
До сега не съм използвал квалификации в този форум. Не наричам никого комунистически трол, червена кратуна, куха лейка и т.н. Използването на подобни изрази, показва само безсилие да обориш аргументите на другия.
За съжаление показва и нещо по-лошо: ФАНАТИЗЪМ. ФАНАТИЧНА вяра в нещо. Вяра неподкрепена от аргументи. Вяра заради самата вяра. Дали е комунизъм, дали християнство, дали ислям, фанатизмът е пагубен. Сега ти Стамболов си фанатизиран привърженик на Бойко. Не те интерисуват факти и аргументи.
Между другото до сега не си оборил нито един мой аргумент, нито пък си отговорил нещо конкретно на мен или на Мейси. Само заклинания, квалификации и безсмислени постове. Споменах ти в предни постове някои работи за твоите съпартийци. Сега питам:
1. Има ли съпругата на Симеон Дянков кабинет във финансовото министерство или в някое друго?
2. Ако ДА, като каква е назначена?
3. Колко телевизора е поръчал Дянков за държавна сметка за вилата в Бояна, която обитава?
4. Предложи ли г-жа Фидосoва (председателката на правната комисия в парламента) закон, в който се разрешават проблемите само на едно лице- Фидосoва? А именно: Докато нотариусът е депутат (както нотариусът Фидосoва стана депутат) неговият помощник да получи пълни права да го замества. Ама това, че помощникът не е издържал изпита и не е пълноправен нотариус няма значение.
И моля по същество. Ако пак показваш фанатизъм, погледни какви ги вършат фанатиците ислямисти- режат човешки глави. Има един клип в друг форум. Ужасен е!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
... идеята на Карл Марx не може да се грижи за собственоста и е диктатура в практическия си вариант !!!
.... пазарната икономика не разпределя благата равномерно и източва ресурсите не целесъобразно,като руши природата !!!
.... да ли е времето когато сте се роди нова идея на обществена организация-Управление ...<идеалното същество между комунистическо недоносче и капиталистическия хишник>
...хайде мозъчета виждате ли матрицата??? това е което си струва да се мисли
..кво направил бате Бойко 5-то поколение аристократхихихи там ясно
хихихи
Коментар
-
Връщам се в темата и що да видя - аз съм най-споменавания човек в нея след Бойко БорисовМоля ви за малко милост - не мога да седя непрестанно пред компютъра и да отговарям на всички ви....
Категорично потвърждавам мнението си, че мейси е комунистически трол. Нейният тандем с be_google е очарователен. be_google дори започна да я цитира...
А сега сериозно - salsa вече съобщи най-важната новина. Искам да попитам мейси - защо твоя приятел, шестака от ДС Алексей Петров предаде така долно любимия на всички вас комунистите лидер Сергей Станишев?! Май съвсем се разпаднахте...
Премиерът обвини предшественика си, че е изнесъл секретен доклад на ДАНС
От Дневник
24 окт 2009,
Борисов свика извънредна пресконференция в събота, за да говори за доклада
Премиерът Бойко Борисов обвини предшественика си на поста Сергей Станишев, че е изнесъл от Министерския съвет доклад на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) "за действия на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функциите на министерства и структури на държавната администрация".
На въпросния доклад беше посветена свиканата днес извънредна пресконференция на министър-председателя.
Из отговорите на Борисов:
- "Някои крадци, вълшебници, вещици могат да влезнат в МС, да отключат касите, да вземат документа от там, но тогава викаш полиция и го обявяваш за откраднат"
- Вече и аз не знам в каква държава сме живели, как се е работило със специалните служби, как са се спазвали законите, на кой може да се има доверие
-Станишев е създал ДАНС като политическа полиция
-който гласува за БСП, гласува за партия, която е взривявала църкви, убивала хора.
Именно липсващия екземпляр стигнал до него преди ден, като е бил занесен от бившия съветник в спецагенцията Алексей Петров. По думите му бившата барета постъпил като "лоялен гражданин, а откъде разполага с него ще обясни пред прокуратурата, когато бъде попитан".
Екземпляри от доклада са били изпратени от ДАНС и на президента, председателя на парламента и до главния прокурор, но те са били върнати обратно в ДАНС, съобщи премиерът. Уточни, че оригиналът е бил изпратен до Станишев на 10.10. 2008г. чрез специална куриерска служба, като документът е бил запечатан в плик с надпис "лично". След проверка в регистратурата за класифицираната информация на Министерски съвет се установило, че на 13 октомври документът е получен и регистриран с входящ номер, като номерът е поставен върху плика. На същата дата документът бил получен от Станишев срещу подпис. В края на мандата на предишното правителство служителят по сигурността на информацията при Министерския съвет изготвил протокол за наличието и съхраняването на класифицираните материали в регистратурата.
Борисов изрази възмущение от това, че докладът не е върнат в ДАНС и заяви, че Станишев е можел да предупреди за разследването въпросните лица в държавните структури: "Става въпрос за лица и кръгове, които атакуват държавата. Самият Алексей Петров е посочен в доклада, а той се намира в неговите ръце и е излязъл от кабинета на министър-председателя, не е върнат, не е обявен до този момент за откраднат...Прокурорите работят, а това, което се проверява вече се знае. Как ще ги хванат? Те са вече предупредени и докато отиде прокуратурата - всичко се замъглява или се вземат необходимите мерки... Това показва, че няма държава, няма специални служби, че всичко, което се пише или работи от самите притежатели на доклада бива давано да се чете и съответно да се предупредят тези лица и кръгове. И когато това лице е министър-председател на Републиката аз не знам какъв коментар да направя".
Премиерът отказа да коментира съдържанието на доклада с аргумента, че това е класифицирана информация. Уточни, че е изпратил предоставения му доклад на главния прокурор, за да се направи проверка за автентичността.
Коментар
Коментар