IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от мейси
    Ако 20 години след тези събития и след всичката информация, която вече е налице някой все още си мисли, че всичко не е било предварително нагласено и договорено, за падане на комунизма ,той или е пълен наивник или просто е малоумен.
    Мейси, аз не вярвам ,че това е нагласено предварително и поради липса на други възможности се налага принудително да се причисля към наивниците. На тез години!? Щото другата категория не ми харесва.
    Просто не мога да си представя да се контролира и направлява една толкова огромна и сложна система като СВЕТА. А ти ми говориш ( в предни постове) точно за това. Че евреите контролират света. Това е точно толкова вярно, колкото твърденията, че можем да контролираме околната среда. Ние можем само да ВЪЗДЕЙСТВАМЕ, а не да КОНТРОЛИРАМЕ. Та и твърдението за "предварително нагласено" звучи точно като контрол. За договореност..... Кой, с кого, кога, какви са доказателствата, кои са свидетелите и техните доказателства? Ако ти си се увлякла по теорията за световната конспирация, не е задължително и други да вярват в нея. Това не значи, че са малоумни. Вземи прочети повече за влиянието на случайните фактори върху световната история и ще разбереш, че евреите не контролират света. Ама ако изведеш на някого генеалогията до n-to коляно, той може да е както евреин, така и мавър.
    Стана късно. Бъди здрава!
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

...
      Според мен не бе много нагласено поне не и в соц лагера . Иначе нямаше комунистите да се опитват да направят 2 преврата в Русия за 10 години и СССР да се разпадне като пица.
      В Нагорни Карабах руснаците загубиха воината от някакви полу пратизански части. В Литва, Латвия и Естония ги изпратиха с малко камъни и куршуми.
      От Украйна се отцепиха с референдум на който 93 % бяха за така, че Беловежкото споразумение (Русия- Украйна- Беларус) бе само признаване на факт.
      В Полша Ватиканът даваше парите, а ЦРУ координираше и помагаше на Солидарност. Там разработката си личеше от километри
      В Германия бе още по-весело. Всепризнато бе че няма по-тъпи от немските комунисти. За няколко месеца 250 000 шавби избягаха на запад, а това е цяла армия бе хора. Само за броени месеци всичко рухна. Контрол , друг път. Половината офицери от Щази се оказаха в затвора.
      Нагласа е имало, но друга.. Просто на част от кръговете на "другарите" им се прииска богатствата които имат да станат наследствени и децата им да могат да им се наслаждават. После се сбиха и така НАТО спечели една безкръвна война.
      Горбачов е там в качеството си на глупака който загуби войната Палячото с когото Буш старши и Кол да се похвалят.
      Нещо като Хайле Селасие без трона на Етиопия Всички го приемат защото е бивш император, безвреден и забавен ако ти е скучно.
      За мен Кол и Германия са най-големия печеливш.
      Маргарет Тачър избесня (проверете) когато разбра че ще се обединяват и бе на 100% против, ама не. Немците изиграха тоя път и СССР и Англия и Франция. САЩ също не спечели много, но пък и малко им олекна на американците, че си освобождават тила за войни за петрол и суровини. "Морално" са победители, финансово не (вижте им дефицита )
      В крайна сметка покрай Германия спечели и целия ЕС. Общия пазар (малка част от запада) стана една голяма държава без мита и граници. Според мен ЕС ще го бъде - Щом смъртни врагове като шваби и франсета се разбраха, просто няма мърдане.
      В Румъния пък направо очистиха като кучета тоз оня начело с Чаушеско и така.
      А тук след дворцов преврат изтърваха контрола и БСП се нарои на фракции които се колят и бесят един друг.
      Всъщност надеждата да се запазят парите за деца и внуци не е много голяма.
      Комунистите са по принцип глупави и разчитат не на можещи а на свои хора, за това и всичкия им бизнес рано или късно отива на кино, а на него слага ръка по-нахъсана буржоазия. Ако им се отреже кранчето за крадене ще фалират за има няма 10 години 95 % от тях. В джунглата ще ги схрускат с парцалките.
      Който още смята, че живее във феодализма и с феодални привилегии рано или късно си губи или главата или парите или и двете.
      Наивно е да се смята, че някой ще приеме, че Хитлер е спечелил една война и победата на съюзниците е била само "стратегически ход" Дори да е бил такъв плана, то с няколко грешни хода по дъската за шах се губи цялата игра.
      При нас, само за разлика от Втората световна война, управляващата класа си отива по-бавно и ако не тя веднага, то децата и малко по-малко губят власт и пари. Дори тук на борсата колко сопа изядоха някой мамини синчета и богоизбрани татковци, ама техен си проблем. Първите не са за този строй - вторите макар и образовани на запад и с наследствени пари, са цветя от парник. Пъвия срещнат бурен ще ги задуши както и става, малко по малко. Само вижте как от ден на ден никнат все нови и нови лица в бизнеса около вас. А това са в голямата си част хора израсли от долу на горе, а не парашутисти.
      И не пишете много глупости понеже съм съвременник пък сигурно и не само аз
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Ако 20 години след тези събития и след всичката информация, която вече е налице някой все още си мисли, че всичко не е било предварително нагласено и договорено, за падане на комунизма ,той или е пълен наивник или просто е малоумен.

Михаил Горбачов, бившият немски канцлер Хелмут Кол и бившият президент на САЩ Джордж Х. У. Буш

Кол, Буш и Горбачов,20 години по късно.Паметна среща се осъществи на 31 октомври, след като тримата пенсионери на Студената война Хелмут Кол, на 79 г., Джордж Буш, на 85 г. и Михаил Горбачов, на 78 г. се срещнаха в Берлин с Ангела Меркел по случай 20 г. от отварянето на Берлинската стена....Май се отклонихме доста от настоящето .Може би трябва отделна тема да се постне .Сега една новина а тя е,че въпреки мерките които взема д-р Борисов Българската икономика продължава надолу
        http://www.ced.bg/publication.php?Pu...6e390f70b3a34c
        http://money.ibox.bg/news/id_1962985314
        http://www.vsekiden.com/?p=60392
        [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
          Първоначално изпратено от kalin
          Gigow,по-добре перестройчика-мърморко да не се беше появявал в политиката. Зарад него хванах по митингите две пневмонии. Поведе се по него наивният народец ,а той уведомявайки или неуведомявайки си с бездействието си даде ВРЕМЕ на БКП-то да вземе с НОТАРИАЛЕН АКТ ИКОНОМИЧЕСКАТА ВЛАСТ.
          Да си го чул на кръглата маса да е поставял въпрос за икономиката(парите),за архивите,за досиетата.После да си го чул да се изказва за калпавата приватизация,за наложеното ни затваряне на АЕЦ-а 1-4 бл. Нали около себе си винаги е имал съветници от всички области,франкофон беше...
          Сугарев беше прав.
          Перестройчика по-добре да си беше останал някъде да си пише книжлета.
          Калине, както казах преди малко ПОЛИТИКАТА Е ИЗКУСТВО НА ВЪЗМОЖНОТО.
          Не твърдя че, Желю е голям политик. Обаче по ОНОВА време той имаше храбростта да напише "Фашизмът". Ако си я чел, не може да не признаеш, че прочитайки тази книга всеки си правеше пряка аналогия със социализма. А за "кръглата маса" говориш, с извинение, глупости. Ами тогава още не беше отменен член 1 от Живковата конституция. Комунистите още имаха пълната власт. Самото изправяне срещу тази власт и постигането на отмяна на чл.1 е огромно постижение. Тъй че не можеше и да се говори "за икономика(парите), за архивите, за досиетата". А приватизацията вече беше след него. Не мога да разбера само защо Желев назначи Георги Марков (агента на ДС "Николай") за конституционен съдия. За това не ме питай.
          На митинги и аз съм ходил. Без униформа. За да не ям бой и за да не ме уволнят.
          Gigow,книжлето,което цитираш не вярвам да е обърнало системата. Системата си отиваше вече,защото тя не устройваше вече и соцелита
          .Въпроса беше само кога,как и кой после. Сега вече е ясно кой за кого и за какво е работил.
          Само че освен книжлета,харесвани и от мишлета,за някои неща трябват и топки.
          След малко е трети Ноември.
          На тази дата 1989 (03.11.1989) връчвахме подписката на Екогласност в Народното събрание.( Дано утре дадат фотоархив за деня и събитието,гледай,аз си го имам документирано ) .Взех си отпуск,пътувах и случайно попаднах между първата и втората редица. Зад мен бяха две баби(ДАМИ) на около 75 години .Те казаха:"Докога ще ги търпим тези комунисти. Съсипаха държавата." На 10 метра от соцщитовете и соцпалките си беше "доста вълнуващо".Ако беше почнал бой-ДАМИТЕ щяха да са мъртви и моята тогавашна мисъл беше да не стъпя на тях,ако.... Бяхме около 4000 мъже и жени С ТОПКИ и ако беше станало мелето....
          Пеехме "Хубава си моя горо"скандирахме ДЕМОКРАЦИЯ...
          Та това "лирично отклонение" го пиша ,за да изразя ПОЧИТ към тези ДАМИ ,които вероятно са вече представени Богу и да ти докажа ,ако е въжможно,че за осъществяване на прехода и промените бяхме измамени или поне водени в неправилната посока.
          Зад кулисите някой ни търгуваше и се договаряше ...
          Оптимист съм и се надявам и днес да има отговорни мъже и жени С ТОПКИ,които да направят необходимото за България и повече никакви ПЕРЕСТРОЙКИ И ПЕРЕСТРОЙЧИЦИ.... :-) Като че ли времето за това е дошло.

Коментар

f
            Мейси, забравил съм, че кръглата маса започна една седмица след отмяната на член ПЪРВИ. Седем дни. Факт е, че и тогава комунистите имаха ЦЯЛАТА власт, но се страхуваха да приложат репресии, гледайки примера на Румъния. Някои предлагат да сме минели по пътя на Румъния. И по добре ли щеше да е? Да не говорим за лежалите по затворите. Това ли е критерия? Оня ГОГОВ с черното яке? Не му помня малкото име и не ми се търси. Въпроси като "щеше" или "ако беше станало" нямат никакъв смисъл. Историята Е такава каквато Е. Другото са упражнения по празноговорене. Никой не може да отнеме на уважавания от мен д-р Желев това, което е направил за демокрацията в България. Историята ще се произнесе. Или няма? Кой знае. И все пак, ако не си му чела книгите мога да ти ги пратя. Но това ло ЛИЧНИ. И не го наричай "дисидент" в кавички, защото той беше точно дисидент. Доказан. При онзи режим, който ти твърде малко познаваш. В годините след 1984 режимът беше твърде омекнал. Тогава едва ли са те занимавали такива въпроси
            Ето на кво стана: споря с Мейси и защитавам Желю Желев и като ни четат хората няма да познаят, кой от двамата е комунист и кой не. Затова може и двамата да ни анатемосате

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant
              Първоначално изпратено от мейси
              ... юдея Сугарев...
              Абе, Мейси, ти антисемитка ли си?
              Напротив не съм .Мисля че ти е ясно ,че на Сугарев майка му е шведска евреийка.От тук следва според тяхният закон ,че и той е такъв.Както знаем същите изповядват юдеизма и за това ги наричам в повечето случаи юдеи.
              The so-called or self-styled "Jews" cannot truthfully describe themselves as "Jews" because they are not in any sense "Judeans". They can correctly identify themselves by their religious belief if they so wish by identifying themselves as "Judaists". A "Judaist" is a person who professes so-called "Judaism" as his religious belief, according to the Oxford English Dictionary. The origin of "Jew" has not its roots in "Judaism" as explained. The adjective form of "Judaist" is "Judaic". "Jewish" as an adjective is just as incorrect as "Jew" is as a noun. "Jewish" has no reason to exist.

http://www.iahushua.com/JQ/factsR4.html
              [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

Първоначално изпратено от kalin
                Gigow,по-добре перестройчика-мърморко да не се беше появявал в политиката. Зарад него хванах по митингите две пневмонии. Поведе се по него наивният народец ,а той уведомявайки или неуведомявайки си с бездействието си даде ВРЕМЕ на БКП-то да вземе с НОТАРИАЛЕН АКТ ИКОНОМИЧЕСКАТА ВЛАСТ.
                Да си го чул на кръглата маса да е поставял въпрос за икономиката(парите),за архивите,за досиетата.После да си го чул да се изказва за калпавата приватизация,за наложеното ни затваряне на АЕЦ-а 1-4 бл. Нали около себе си винаги е имал съветници от всички области,франкофон беше...
                Сугарев беше прав.
                . Ами тогава още не беше отменен член 1 от Живковата конституция. Комунистите още имаха пълната власт. Самото изправяне срещу тази власт и постигането на отмяна на чл.1 е огромно постижение. Тъй че не можеше и да се говори "за икономика(парите), за архивите, за досиетата". А приватизацията вече беше след него. Не мога да разбера само защо Желев назначи Георги Марков (агента на ДС "Николай") за конституционен съдия. За това не ме питай.
                Тук може да се види исканията за промяна на Конституцията през 1989г
                http://www.youtube.com/watch?v=san7A...onal_problems/
                Гигов разбрах ,че си ходил на митинг ,но другите спомнят ли си двестахилядния митинг през Народното събрание на 14 декември 1989 г.? Комунистическият парламент тогава излъга хората, че ще отмени от конституцията прословутия член за ръководната роля на БКП. Това за малко не предизвика гражданска война. Желю Желев и Петко Симеонов върнаха хората по домовете им, защото промените трябвало да се правят при СПАЗВАНЕ НА ЗАКОННОСТТА! А буквата на закона изискваше едномесечен срок за промяна на конституцията. ( На 14 януари 1990г. конституционната поправка беше направена.)Точно по време на тези критични събития Петър Младенов произнесе прословутата фраза: "Найдобрее танковете да дойдат". И така забележете, че управляващи и опозиция поставиха на карта съдбата на страната, за да спазят буквата на една комунистическа конституция със съмнителна легитимност!Ако начело на промените бяха хората, които лежаха по затворите и бяха истинските дисиденти, нещата днес може би щяха да изглеждат по съвсем друг начин. За съжаление и други тогава се заблудиха проявявайки мекушавост и много късно разбраха, че срещу комунистите трябва да се действа само със собствените им методи.Има и друго при условие ,че при първите демократични избори на 10 юни 1990 са спечелени от червените (и то с абсолютно мнозинство! - 55%) и се знаеше ,че са фалшифицирани /години по-късно това се доказа математически/защо "дисидента" Желю Желевначело който бе начело на "опозицията" ги призна на 14 юни на пресконференцията на СДС .?На кого служеше същият?
                четете от линка
                http://www.sarakt.org/zagovora.pdf

Коментар

... юдея Сугарев...
                  Абе, Мейси, ти антисемитка ли си?

Коментар

• Първоначално изпратено от kalin
                    Сугарев беше прав.
                    Калине, както казах преди малко ПОЛИТИКАТА Е ИЗКУСТВО НА ВЪЗМОЖНОТО.
                    Не твърдя че, Желю е голям политик. Обаче по ОНОВА време той имаше храбростта да напише "Фашизмът". Ако си я чел, не може да не признаеш, че прочитайки тази книга всеки си правеше пряка аналогия със социализма. А за "кръглата маса" говориш, с извинение, глупости. Ами тогава още не беше отменен член 1 от Живковата конституция. Комунистите още имаха пълната власт. Самото изправяне срещу тази власт и постигането на отмяна на чл.1 е огромно постижение. Тъй че не можеше и да се говори "за икономика(парите), за архивите, за досиетата". А приватизацията вече беше след него. Не мога да разбера само защо Желев назначи Георги Марков (агента на ДС "Николай") за конституционен съдия. За това не ме питай.

Коментар

• славословията към Б.Б. на стамболов и приятелката му - неуспелия поет сугарев,
                      наистина са толкова жалки и дразнещи, че се чудя кой продължава да ги храни?!?!
                      95% от мненията му са в тема Политика... поне го научихме да пише по 1-2 реда
                      към пейстнаните си неща...
                      дано зад този ник не стои бившия-колега форумец сега депутат ог Герб!?
                      защото, ако един бг-депутат има само толкоз акъл в главата, сме много зле!

Първоначално изпратено от мейси
                      Стамболов юдея Сугарев пише и говори глупости като се вживява и заменя реалния свят със своя фантазия, но както казват специалистите – лоша реклама няма. .По едно време писа отворено писмо до Иван Костов под заглавие ,,,Страшно е да застанеш очи в очи с излъганата вяра”.
                      Явно хаповете му идват в малко?
                      Специално една статийка за теб Стамболов за клетника Сугарев от Петко Симеонов,в която пише и за Желев.
                      http://www.omda.bg/arhiv/Goliamata%2...vi_kleveti.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов
                        [

Както ти казах, факти в статиите има достатъчно. На теб не ти харесват, защото си привърженик на БСП и/или не харесваш Сугарев лично. Но това не е аргумент.

Да, Сугарев направи това, което ти каза. И имаше основание - Желев подкрепи първото правителство с мандата на ДПС на Любен Беров. Това правителство се оказа едно от тези, които подготвиха икономическата катастрофа на България.

Да не говорим кой беше шеф на разузнаването по времето на Желю и какви простотии натвори. Ще ти дам жокер - после се кандидатира за кмет на София от БСП....Така че Сугарев беше прав.
                        Колега, винаги съм отворен за конструктивен диалог (само да не съм минал половинката ракия )
                        Дори ми се иска(това е искрено) ако дойда в София да се видим на по-чашка и да разберем толкова ли много се различават възгледите ни, че така се дракаме по форумите. Ама не мога да се съглася с това, че Желев е подкрепил правителството на Беров.Да бяхме останали без правителство? Политиката е изкуство на възможното. Правителството се подкрепя от парламента, а мнението на президента е само ЗА СВЕДЕНИЕ. И знам какъв беше Бригадир Аспарухов.
                        А за Сугарев вече казах и ПОЧТИ е невъзможно да си променя мнението.

Коментар

• Стамболов юдея Сугарев пише и говори глупости като се вживява и заменя реалния свят със своя фантазия, но както казват специалистите – лоша реклама няма. .По едно време писа отворено писмо до Иван Костов под заглавие ,,,Страшно е да застанеш очи в очи с излъганата вяра”.
                          Явно хаповете му идват в малко?
                          Специално една статийка за теб Стамболов за клетника Сугарев от Петко Симеонов,в която пише и за Желев.
                          http://www.omda.bg/arhiv/Goliamata%2...vi_kleveti.htm

Коментар

Първоначално изпратено от gigow
                            Опровергай ме де! Щото и други четат. Не само да постват.
                            Както ти казах, факти в статиите има достатъчно. На теб не ти харесват, защото си привърженик на БСП и/или не харесваш Сугарев лично. Но това не е аргумент.

Да, Сугарев направи това, което ти каза. И имаше основание - Желев подкрепи първото правителство с мандата на ДПС на Любен Беров. Това правителство се оказа едно от тези, които подготвиха икономическата катастрофа на България.

Да не говорим кой беше шеф на разузнаването по времето на Желю и какви простотии натвори. Ще ти дам жокер - после се кандидатира за кмет на София от БСП....Така че Сугарев беше прав.
                            Сугарев беше прав.

Коментар

Коментар

Първоначално изпратено от gigow
                                Приемам само факти и след това коментар
                                Какво приемаш и какво не си е лично твой проблем...

Факти в статиите на Сугарев има достатъчно. Смятам да продължа да ги пускам, а всеки е свободен да ги коментира...
                                Ама като ги пускаш, поне посочи някакъв факт и го изкоментирай. Да видим мнение, тълкувание, анализ или нещо подобно. Пък твоето е постване и квалификации от типа: "червен", "комунист", "трол" и т.н.
                                Ето един ФАКТ за Едвин Сугарев.
                                Сугарев публично изгори книгата на уважавания от всички демократи д-р по философия президента Желев "Фашизмът". Първият президент от средите на СДС. Най-изявеният създател на СДС. Негов пръв председател. Човек, когото аз дълбоко уважавам. Чел съм неколкократно книгите му "Фашизмът" и "Въпреки всичко". Имам ги в библиотеката си. И неуважаваният от мен псевдописател Сугарев обяви гладна стачка против президента Желев с искане Жележ да подаде оставка. Иначе щял да умре от глад. И какво стана. Желев не подаде оставка , ама и шутът Сугарев не умря. Като видя дебелия и се отказа. Това е пародия на гладна стачка. Истински такива стачки правиха ирландски затворници в английски затвори по времето ма Маргарет Тачър. И умираха. Един след друг. Не като ШУТА Сугарев. За това не чета нищо от него. Той завинаги се е компрометирал в моите очи.

Коментар

Working...
                                X