IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отзовават посланиците ни в Турция и САЩ
    03 ноември 2009 / News.dir.bg
    Министърът на външните работи Румяна Желева предлага отзоваване на двамата ни посланици в САЩ и Турция заради нарушенията при провеждането на парламентарните избори на 5 юли, съобщи БТА.
    Министър Желева ще предложи на Министерския съвет в четвъртък посланиците ни в Анкара Бранимир Младенов и във Вашингтон Лъчезар Петков да бъдат наказани дисциплинарно с най-сериозното наказание съгласно Закона за дипломатическата служба - предсрочно прекратяване на мандата.
    Външният министър разговаря вчера с двамата дипломати по повод докладите и изводите на Дисциплинарния съвет за резултатите от извършените проверки на организацията и на произвеждането на изборите за български народни представители на 5 юли 2009 г. в Турция и в САЩ.
    Необходимо е решение на МС, след което то ще отиде в президентството, каза още Желева. Тя каза, че след като се върнат в България двамата посланици ще продължат да работят, защото са опитни, но това тепърва ще се решава.
    На въпрос какъв сигнал се отправя към страна като САЩ с прекратяване на мандата на посланика, Желева отговори, че и затова е мислено и добави, че се отправя "нормален сигнал". Те разбират какво се случва и че изборните нарушения занимават българското общество, добави министърът.
    На въпрос дали ще се разглежда искането за отзоваване на посланика ни в Лондон Любомир Кючуков, Желева отговори, че то е разгледано и към момента няма такива основания. По повод гласуването на българи в чужбина, Желева коментира, че това е въпрос, който трябва да бъде решен след сериозна дискусия, която да включва политическите сили, неправителствения сектор. Желева изтъкна необходимостта от изработване на нов изборен кодекс и допълни, че не приема обяснение, че през последните 20 г. при организирането на гласуване в чужбина винаги е имало нарушения и съмнения за манипулации.
    "Факт е, че документите от изборите, които бяха подготвени за дипломатическа поща за София, са били изхвърлени погрешка от чистачката и мъжа й, но не може посланикът да бъде винен за това", каза неотдавна по повод скандала Лъчезар Петков.
    В началото на октомври, след проверка, се разбра, че изборните документи от Турция са постъпили в ЦИК едва на 23 септември. По-късно бе образувано и досъдебно производство срещу неизвестни, засега, длъжностни лица, като според градския прокурор на София Николай Кокинов има съмнения за манипулиране на вота.

Коментар

• Първоначално изпратено от kutunov
      Какво мислите за последния икономически анализ на Уникредит за България. Аз лично мисля, че са прави, ако наистина се наложи реална фискална политика, която засега не виждам за съжаление ...

http://vigenin.eu/?p=bg_news&item_id=2692&lang=BG
      Напротив, мисля че точно реална фискална политика имаме!

Бойко Борисов: Постигнахме балансиран бюджет
      http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/...siran_bjudjet/

Срещата на бизнеса с правителството: В търсене на нови източници за растеж
      Възвръщането на страната към финансова стабилност чрез балансиране на бюджета открои премиерът Бойко Борисов като най-важното постижение на правителството през първите 100 дни от работата му. Борисов говори на Четвъртата среща на бизнеса с правителството, организирана от седмичника "Капитал" и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

През октомври за първи път бюджетът излиза с 52 млн. лв. повече, към днешна дата можем да кажем, че имаме балансиран бюджет, каза Борисов. Той припомни, че правителството е заварило дефицит във всички министерства, след като е поело управлението и е взело драстични мерки за свиване на разходите и повишаване на приходите. По думите му постигането на балансиран бюджет е важен сигнал за инвестициите отвън, за финансовата стабилност и за лихвите по кредитите.

Премиерът обяви, че финансовата стабилност и сигурността са главни цели на неговия кабинет и занапред обясни, че е формирал съвет от авторитетни икономически експерти - Кристалина Георгиева, Любомир Христов и Илиян Михов.

Едно от най-важните неща, които постигнахме за първите 100 дни, е пускането на еврофондовете, отбеляза премиерът. Той се обърна към представителите на строителните компании в залата като подчерта, че през февруари трябва да започне вторият лот на магистрала "Тракия" и вече се подготвят тръжните процедури. "Ако продължаваме с това темпо ще има много работа за строителните компании", каза той.

Борисов засегна и темата с управлението на фискалния резерв и атаките, които получи от БСП заради идеята част от него да бъде депозирана в търговски банки. По думите му фактът, че финансовият министър от предишния кабинет Пламен Орешарски е задал такъв парламентарен въпрос на приемника му на поста Симеон Дянков, въпреки, че самият той е прокарал подобно решение, останало неизвестно за обществеността, е опит за умишлено дестабилизиране на банковата система. "Да вземеш решение на закрито заседание за същото, да правиш питане, позовавайки се на презумпцията, че Дянков трябва да мълчи - целта е умишлено подронване на банковата система. Аз нямам друго логично обяснение", каза Борисов.

Форумът продължава с отговори на премиера на въпроси от залата.

Едно от питанията беше за реформата в съдебната система, която според Борисов трябва да се осъществи отвътре и без политическа намеса. Процесите, които текат в момента във ВСС, са доста оздравителни, коментира Борисов серията оставки, последвали корупционния скандал в съвета заради връзките на магистрати с лобиста Красимир Георгиев, наричан "Красьо Черничкия с ланците". При друго управление това нямаше да се случи, каза премиерът.

На срещата присъстват над 200 представители на водещи български компании и чуждестранни инвеститори в областта на финансите и застраховането, енергетиката, строителството, недвижимите имоти, IT сектора, машиностроенето, преработващата промишленост, туризма.

Коментар

• Това, което прави Дянков е наложително - гаси пожари. Обаче свиването на цялата икономика е драстично. Антикризните мерки, които са наложителни за фиска всъщност свиват още, тъй като държавата е 45% цялата икономика. И засега спиралата е само навътре...

Коментар

• Какво мислите за последния икономически анализ на Уникредит за България. Аз лично мисля, че са прави, ако наистина се наложи реална фискална политика, която засега не виждам за съжаление ...

http://vigenin.eu/?p=bg_news&item_id=2692&lang=BG

Коментар

• Не ви ли прави впечатление, че манипулациите във форума се увеличиха?
            Има две теми с анкети за министър Дянков. В едната той получи 80% одобрение, в другата 70%. Независимо от това разни самозвани пророци твърдят, че той видите ли нямало да изкара мандата си!?

Има тема с анкета за оценката на правителството. 58% от участвалите в нея оцениха правителството с оценки 5-5.5-6. Независимо от това вещиците на Станишев във форума продължават да кълнат и вещаят скорошен край на правителството!?

Ако темата и резултатите от анкетата не отговарят на желанията на комунистическата дружинка, те отварят нова - макар и там след това резултатите да са същите... Мледежката организация на БСП (1% от младежите в БГ) пищи ужасно срещу Бойко Борисов - независимо че всички знаем че младите хора в България гласуваха за ГЕРБ....

За комунистическите тролове и дежурните соц писачи дори и не говоря - там всички знаем кои са...

Тези хора очевидно ни считат за съвсем будали и абдали, след като си мислят че могат да ни манипулират по този елементарен начин. Чак яд да те хване, и то не защото се опитват да ни лъжат, а защото ни мислят за толкова глупави, че да им повярваме... :P :lol:

Коментар

• Според мен г-н Ганев в едно нещо сериозно греши: работата по еврофондовете е тотално занемарена и дори е по-зле отколкото при Станишев. (а това вече е рекорд!!!)

Нито една читава схема за финансиране не е пусната от новото правителство. Старите са замотани под килима, заедно с боклука.

Само напомням: европарите са единственото финансиране, което може да влезе в тази държава в следващите 2-3 г.

Няма да стане работата само с клетви за вярност и строени всички министри на килима в Брюксел...

Коментар

• Георги Ганев - Чашата след 100 дни е донякъде пълна, донякъде празна.
                http://www.segabg.com/online/new/art...d=5&id=0000901

Аз също съм доволен - изборът на по - малкото зло се оказа успешен. Не съм съгласен само с тезата

Второто несвършено нещо е само косвено свързано с икономиката, но е важно - реформата в правораздавателната система.

Всеки, който си мисли че е лесно да се осъди някой по нашата българска правна система и смята че са пропуснати престъпни действия на предишни управляващи нека пробва да го направи сам! Ако някой съзнателно прави закононарушения той обикновено се съобразява с настоящите закони и за това не е толкова лесно това да се хване...

Не съм доволен от липсата на разбиране на капиталовия ни пазар, но това си беше правило и до сега. Няма действия в посока промяна при БФБ - правила, управление, нови инструменти и нови компании на борсата.
                Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
                  Колега, винаги съм отворен за конструктивен диалог (само да не съм минал половинката ракия )
                  Дори ми се иска(това е искрено) ако дойда в София да се видим на по-чашка и да разберем толкова ли много се различават възгледите ни, че така се дракаме по форумите. Ама не мога да се съглася с това, че Желев е подкрепил правителството на Беров.Да бяхме останали без правителство? Политиката е изкуство на възможното. Правителството се подкрепя от парламента, а мнението на президента е само ЗА СВЕДЕНИЕ. И знам какъв беше Бригадир Аспарухов.
                  А за Сугарев вече казах и ПОЧТИ е невъзможно да си променя мнението.
                  Бих искал да продължа разговора с gigow. Правителството с мандата на ДПС тогава дойде с помощта на Желев - самия Беров бе негов съветник. По негово време олигарсите се институционализираха (Г-13), създадоха се силовите групировки и т.н. Самият Доган стана олигарх с помощта на Мултигруп. И оттогава все търпим тази ориенталска мафиотска номенклатура на БСП и ДПС, която трансформира политическата си власт в икономическа на наш гръб. Да, Желев бе написал "Фашизмът" (попреписвайки Хана Аренд) и по времето на социалистическото средновековие това бе смел акт. Но това не го оправдава за следващите грешки.
                  Не идеализирам Сугарев. Но статиите му относно корупцията на БСП и ДПС отразяват моето мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Maq7
                    Първоначално изпратено от diletant
                    Георги Ганев - Чашата след 100 дни е донякъде пълна, донякъде празна.
                    БРАВО !!! Много добър анализ на Георги Ганев !!!
                    +1
                    И на мен ми харесва!

Коментар

• Въпрос за 30 млрд евро (БВП на България) /без ДДС-то и хонорара на водещия/:

Ако строителството пада с 80%, туризмът - 50%, ИТ - 40%, хранителни -20 %, как цялата икономика е САМО -6% :
                      А) Вдигат се лихвите
                      Б) Вдигат се розовите мераци и сънища на управляващите
                      В) Вдигат се депутатските заплати
                      Г) Вдига се...... пара от постната пица.

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant
                        Георги Ганев - Чашата след 100 дни е донякъде пълна, донякъде празна.
                        БРАВО !!! Много добър анализ на Георги Ганев !!!
                        Every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

• Георги Ганев - Чашата след 100 дни е донякъде пълна, донякъде празна.

Коментар

• Jay,аргументите ти са сериозни.
                            А дано.
                            Не съм сигурен обаче на 100%,че така наречените демократични и цивилизовани държави(и техните служби) не гледат на картата на нас само като на територия и не живеят с предубежденията на дедите си към нас(които ни натресоха Берлински,Ньойски и разни още договори като на троянски кон Русия на балканите).
                            Утре имам тежък ден. Успехи!

Коментар

• Първоначално изпратено от kalin
                              Jay Gould,всяка Истина може да се потвърди от 10 различни свидетели по 10 различни начина. Зависи от" височината" и мястото за наблюдения.
                              Казваш истини,но не мислиш ли,че на бъдещите историци,които ще изучават и описват българския преход как станаха или не станаха при нас нещата, трябва "призваните"да предоставят "сламки," за да не се налага чрез археологически разкопки (на последователи на Китов и Овчаров)да съдят за нашето велико време и "велики" личности.
                              Наблюдавах по определени причини прехода в Полша,Чехия и Словакия.
                              Ние определено до ДНЕС непрекъснато оцацвахме нещата .
                              Защо?
                              Прав си, но историята се пише от победителите. Някой се опитват да напишат нашата сега, в своя изгода, но няма да успеят. Има прекалено много живи свидетели, а ако тук архива е попилян, то на тайните служби на запад не е.
                              Когато изтече необходимата давност моного доклади ще изплуват.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Jay Gould,всяка Истина може да се потвърди от 10 различни свидетели по 10 различни начина. Зависи от" височината" и мястото за наблюдения.
                                Казваш истини,но не мислиш ли,че на бъдещите историци,които ще изучават и описват българския преход как станаха или не станаха при нас нещата, трябва "призваните"да предоставят "сламки," за да не се налага чрез археологически разкопки (на последователи на Китов и Овчаров)да съдят за нашето велико време и "велики" личности.
                                Наблюдавах по определени причини прехода в Полша,Чехия и Словакия.
                                Ние определено до ДНЕС непрекъснато оцацвахме нещата .
                                Защо?

Коментар

Working...
                                X