IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви проверки се правят при покупка на имот?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Благодаря за отговорите!

Ще видя и в разни форуми за недвижими имоти.

Коментар

• Проверка за тежест се прави в бившия нотариат (за София), с копие от нотариалния акт. Плащаш на едно гише такса. Ако отидеш при печен нотариус, (но да не е препечен като оня, който подписа продажбата на колата на гл. прокурор) той ти оформя предварителния договор, после оставаш насаме с него и го молиш да ти направи проверка за тежест. Те си имат свои хора сред работещите във вписванията и правят нещата по телефона.

Коментар

• Много неща трябва да имаш предвид и въпреки всичко гаранции 100% няма.
        На брокерите, колкото и да са "доказани" не разчитай, уж имат по-големите юридически отдели, но не са им особено добри специалистите там.
        Разпитай хората около теб за адвокат, който да ти препоръчат и го слушай. Може да ти се провалят една две сделки, но поне ще минимизираш риска.
        Брокерите хич не обичат адвокатите, защото са прецизни и гледат нещата в дълбочина, казват: където има адвокат сделка не става.
        Защо ли?
        Добър нотариус, който да изповяда сделката също е от особено голямо значение.
        И късмет!

Коментар

• Айде стига с тия безумни теми. Като ще си купувате имот ходете във Форум Имоти.
          А като няма какво да казвате във форум Инвестор не го казвайте тук.

За всичко си има професионалисти, а за имотите е най-логично да са в агенции за имоти е не в плод-зеленчук или на борса или......................

Коментар

• Respect,

Вземи направи един сърч из гугъл - темата многократно е обсъждана. Поне за форума на imoti.net съм сигурна - той също си има търсачка вътре и е добра.

Коментар

• Първоначално изпратено от bani4kaSboza
              Еми отиваш при даказан брокер и той върши цялата работа!!!
              От моя бях чул нещо за тежести, но не знам от къде се издава!
              С цялото ми уважение - от плод-зеленчука ли

Удостоверение за тежести от агенция по вписванията, ако не се лъжа.
              Но по-запознати бол

Коментар

• Еми отиваш при даказан брокер и той върши цялата работа!!!
                От моя бях чул нещо за тежести, но не знам от къде се издава!

Коментар

• Никой ли не е купувал имот или тук всички сами си строят жилищата

Коментар

• Какви проверки се правят при покупка на имот?

Надявам се, че не повдигам тема, която е била многократно обсъждана.

Интересувам се какви проверки трябва да се направят при покупка на имот - примерно за ипотеки, неплатени сметки за парно и т.н. Какви са разликите, ако се купува на зелено? По-принцип брокерите на недвижими имоти правят някои от проверките, но предпочитам да знам как да проучвам нещата сам, а не да опирам до разни съмнителни брокери.

Мисля, че темата ще бъде много полезна за всички нас, които обмисляме покупка на някакъв имот, било то жилище, магазин, офис, парцел, без да минаваме през агенции.
                  Working...
                  X