IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамници и измамни схеми

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Докато има балъци, ще има и тарикати....

Лошото е, че населението на планетата се увеличава по-бързо, отколкото може да насмогне майката Земя (откъмто ресурсите за изхранването и местата за складиране/утилизиране на лай*ата на и от хората), а един учЕн на времето беше предположил, че СУМАТА НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА В СВЕТА (демек определеният двоен интеграл за функцията ИНТЕЛИГЕНТНОСТ по всичките хора на възраст от 0 до 120+ години от всичките 200+ държави в света) Е БИЛА КОНСТАНТА, В МОМЕНТА Е ТАКАВА (СЪС СЪЩАТА СТОЙНОСТ)... И ЩЕ ОСТАНЕ ТАКАВА (СЪС СЪЩАТА СТ-СТ) И В БЪДЕЩЕ....

Ако това твърдение е вярно, това означава, че с всяко следващо поколение, при нарастващо население на планетата, интелигентността на средностатистическият човек намалява обратнопропорционално на броя на общото население на планетата със скорост, правопропорционална на процентното нарастване на световното население за година.

С думи прости това означава, че примерно последните около 5 000 (словом: ПЕТ ХИЛЯДИ) години прогрес НЕ СА БИЛИ НИКАКЪВ ПРОГРЕС, а даже напротив - на практика имаме РЕГРЕС в развитието на човешката раса.... демек, СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯТ човек не само не е поумнял, а даже напротив - затъпял е, и продължава да затъпява прогресивно средно с около 1% годишно, или с над 20% за всяко следващо поколение....

Тази тенденция проличава особено ясно през последните около 100 години (или 5 поколения).....
    ....за тези 5 (словом: ПЕТ) поколения мога да говоря от първо лице, единствено число

По права линия това са:
    *дядовците и бабите ни
    * бащите и майките ни
    * аз и връстниците ми
    * децата ни
    * техните деца, демек нашите внуци....

Като се позамисля, моето и следващите 2 поколения след моето, ЗАТЪПЯВАТ ПРОГРЕСИВНО в сравнение с предишните две, взето средностатистически.......
    Това са мои наблюдения, с които не искам да ангажирам никой от четящите това. Също съм наясно, че нашето поколение не е нещо кой знае какво в сравнение с това на бащите и дядовците ни.

Ние знаем английски примерно, ходим да посещаваме и/или да работим където си поискаме (ако ни разрешат да ходим/работим там), боравим свободно с разни домашни и други компютризирани джаджи, ползваме нет навсякъде, носим си телефоните с нас, колите ни са компютризирани (да пази Господ ВСЕКИ КОМП в колите ни, щото ако изгърми нЕкой от комповете в колата, тя спира и не тръгва, докато не се смени ЦЕЛИЯТ аварирал блок, което е ГОЛЕМА ТЪПОТИЯ ако изгърми нещо насред къра) и т.н., и т.н.......

Да, ама бащите и дядовцие ни са преживели войни и лишения, радваха се на телефон с шайба, пък ако не беше дуплекс, телефона беше трепач, Жигулата на баща ми, на която се научих да карам СЛЕД като взех книжка, нямаше грам компютър и можех да си оправя почти всичко сам, дори насред къра, ако нещо се случи (без аварии В ДВИГАТЕЛЯ), и на други простички неща се радваха....

Защо говоря всичко това?
    Защото измамниците само чакат някой по-доверчив и тъповат да им хвърли няколко десетки бона през терасата.. примерно....
    Но сега измамите вървят основно в нета, където масово киснат последните 2 поколения....и то киснат в нета почти 24/7.....
    Последните 2 поколения си мислят, че знаят всичко за комповете, а.к.а. смартфоните, и/или нета..... че даже се и опитват ПОЛУкомпетентно да обясняват това-онова по много теми..... всъщност, по всички теми за всичко, ако чичко Гугъл им е под ръка
    Абе, кво да кажа....

Ние се сърдехме на бащите и майките ни, че нищо не разбират от живота, а сега нашите синове и дъщери ни разправят с други, модерни думи същите глупости, които ние говорехме навремето на техните баби и дядовци с думи по-прости
    Last edited by Kildirimbei; 03.11.2025, 12:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Поредната телефонна измама за 250 000 лв.

https://nova.bg/news/view/2025/10/31...D%D0%B8%D1%8F/

Невероятно, но факт - умна и интелигентна жена 5 пъти е носила пари е Румъния. Общо около 250 000 лв. В репортажа има и статистика - този тип измами годишно са по няколко стотин броя. Общата сума на парите е десетки милиона лева. Най фрапиращия случай е 600 000 лв. в единична измама. Заловени са стотици измамници, но въпреки това за една година измамите са нарастнали с 23%.

В общия случай схемата на измамата е една и съща - бандит заплашва някоя жена и след това се повява полицай, който уж ще я защитава. Убеждават жената, че участва в специална тайна полицейска операция за залавяне на международни престъпници, и че тряба да даде парите, но това е под полицейски контрол.

Много от измамените не само че си дават всичките спестявания (десетки и стотици хиляди), но и продават недвижими имоти, за да дадат още пари. Пътуват до Румъния или до други държави, за да предадат парите на някого (нищо неподозиращо муле) или да ги оставят под някоя пейка.

Чак е невероятно, че съществуват такива лапнишарани, но е факт, че стотици се връзват и си дават всичките пари, бижута и недвижимо имущество. Невероятно е и как измамниците си подбират жертвите и попадат все на такива с много пари (десетки и стотици хиляди).
      Ами не е невероятно, че попадат на хора с пари, щото те на ден звънят на 100 човека, може и на повече,и ако някой клъвне добре дошло.Даже на мен ми звъняха на служебния телефон в полицията, ама бързо се усетиха и не можах да им направя капан.
      А човешката глупост няма край.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        Поредната телефонна измама за 250 000 лв.

Невероятно, но факт - умна и интелигентна жена 5 пъти е носила пари е Румъния. Общо около 250 000 лв. В репортажа има и статистика - този тип измами годишно са по няколко стотин броя. Общата сума на парите е десетки милиона лева. Най фрапиращия случай е 600 000 лв. в единична измама. Заловени са стотици измамници, но въпреки това за една година измамите са нарастнали с 23%.

В общия случай схемата на измамата е една и съща - бандит заплашва някоя жена и след това се повява полицай, който уж ще я защитава. Убеждават жената, че участва в специална тайна полицейска операция за залавяне на международни престъпници, и че тряба да даде парите, но това е под полицейски контрол.

Много от измамените не само че си дават всичките спестявания (десетки и стотици хиляди), но и продават недвижими имоти, за да дадат още пари. Пътуват до Румъния или до други държави, за да предадат парите на някого (нищо неподозиращо муле) или да ги оставят под някоя пейка.

Чак е невероятно, че съществуват такива лапнишарани, но е факт, че стотици се връзват и си дават всичките пари, бижута и недвижимо имущество. Невероятно е и как измамниците си подбират жертвите и попадат все на такива с много пари (десетки и стотици хиляди).
        Имаше една пратила около 10000 евро на космонавт защото му свършвал въздуха и трябвало да си купи

Коментар

• Поредната телефонна измама за 250 000 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
            Множество търговци не допускат отрицателни/ниски оценки. Опитайте дори в Емаг да дадете оценка 1 или 2 за продукт/артикул и разкажете какво е последвало.
            В германия си купих патрони за принтера, но нещо не работеха, дадох отрицателна оценка, парите на следващия ден бяха обратно по сметката ми заедно с 2-3 писма-молби да премахна оценката. Не я премахнах и не е последвало нищо в моя случай

Коментар

• Първоначално изпратено от Моабет да става Разгледай мнение

На мен ми се е случвало в банка. Искам кредит за да купя апартамент от шурея. Взеха парите за разглеждане на документите. Мисля бяха 250 -300 лева. И след това ми отказаха. Сумата на заема не беше голяма, доходите ми го покриваха вноската неколкократно.
              Не дават и никакви обяснения. Казвам на служителя "Взехте парите за разглеждане. Дайте поне документ защото никой няма да ми повярва". Ще рече шурея не искам да свърша работа. Дадоха на края с обосновка: свързани лица в сделката. Най ме е беше яд, служителя явно знаеше предварително за това правило на банката, но когато приемаше документите ме уверяваше, всичко е ОК ще стане и прибра парите за разглеждане.
              При бързите кредити може и да е нормално да се опитват да те лъжат, но банка :–(
              Ако е било така, както го описваш, и в правилата на банката го има черно на бяло, би трябвало без проблем да осъдиш банката да ти върне парите.
              Е, първо пишеш молба до банката да ти върнат парите. Те, естествено, ще откажат. Завеждаш гражданско дело срещу тях и го спечелваш.
              Трябват ти правилата на банката за отпускане на кредитите, актуални към датата, когато си кандидатствал за кредит, където пише, че не се отпускат кредити на свързани лица, и писмен отказ от банката с мотив, че сте свързани лица с шурето.
              Ще ги осъдиш и без да наемаш адвокат. Плащаш държавна такса 4% от материалния интерес, в случая 300 лв., и ги пускаш на пързалката.
              Във всички случаи се консултирай с адвокат, преди да предприемеш нещо такова.

Коментар

• Първоначално изпратено от AxelN Разгледай мнение
                Аз лично веднъж почти се хванах на измама с „XYZ Финанс“ – уж бърза фирма за кредити, която обещаваше да отпусне пари за 24 часа без проверки. Разбира се, поискаха да преведа такса напред. .
                На мен ми се е случвало в банка. Искам кредит за да купя апартамент от шурея. Взеха парите за разглеждане на документите. Мисля бяха 250 -300 лева. И след това ми отказаха. Сумата на заема не беше голяма, доходите ми го покриваха вноската неколкократно.
                Не дават и никакви обяснения. Казвам на служителя "Взехте парите за разглеждане. Дайте поне документ защото никой няма да ми повярва". Ще рече шурея не искам да свърша работа. Дадоха на края с обосновка: свързани лица в сделката. Най ме е беше яд, служителя явно знаеше предварително за това правило на банката, но когато приемаше документите ме уверяваше, всичко е ОК ще стане и прибра парите за разглеждане.
                При бързите кредити може и да е нормално да се опитват да те лъжат, но банка :–(
                Ако знаех какво да препоръчам щях да съм по-богат

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

мирко, пак ли?
                  За кое пак ли?Светни ме каква е схемата на някоя или някой,която ми иска банкова сметка да ми прати 2 милиона долара при условие, че съм написал, че няма да й дам и 1 долар.
                  Last edited by mirodes; 15.10.2025, 14:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
                    В ТикТок има група за измами, които се представят за млади и красиви жени от Хонг Конг. И историята им е сходна-имат собствен бизнес с дрехи или онлайн търговия и същевременно си докарвали допълнителни доходи от търговия с криптовалути.Като прочета това и веднага прекратявам комуникацията,но най-вероятно карат балъците да инвестират в крипто.
                    Миналата седмица пък една ми поиска номер на банкова сметка, за да ми изпрати 2 милиона долара. Някой сеща ли каква й е схемата?Сметката ,която щях да й дам е празна така че няма как да я източи.
                    мирко, пак ли?
                    препоръка е

Коментар

• В ТикТок има група за измами, които се представят за млади и красиви жени от Хонг Конг. И историята им е сходна-имат собствен бизнес с дрехи или онлайн търговия и същевременно си докарвали допълнителни доходи от търговия с криптовалути.Като прочета това и веднага прекратявам комуникацията,но най-вероятно карат балъците да инвестират в крипто.
                      Миналата седмица пък една ми поиска номер на банкова сметка, за да ми изпрати 2 милиона долара. Някой сеща ли каква й е схемата?Сметката ,която щях да й дам е празна така че няма как да я източи.

Коментар

• Аз лично веднъж почти се хванах на измама с „XYZ Финанс“ – уж бърза фирма за кредити, която обещаваше да отпусне пари за 24 часа без проверки. Разбира се, поискаха да преведа такса напред. Слава богу, се усетих и проверих фирмата – оказа се фалшива.

Такива измами са често финансови (бързи кредити, инвестиции), онлайн (фалшиви сайтове, фишинг), телефонни или пирамидални схеми. Съветът ми е: винаги проверявайте фирмата и никога не превеждай пари предварително.

Коментар

• camaz, служителите на българските електронни пощи като mail.bg и абв са брутални хакери и те не спазват собствените си правила, а там обикновено в данните ти са писмата и телефонния ти номер.

Коментар

• Всички карти ми стоят в БЛОКИРАНО СЪСТОЯНИЕ. Ако ще плащам - отблокирам, плащам, блокирам. Ако в тез 30сек успеят да ми източат картата си заслужават парите факирите
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Здравейте!
                              Вчера си получих дебитната карта Револют от клон на Български пощи. Подмяна на старата след 5 години.
                              След половин час на вайбъра ми звъни някой, който се представи че е от сърорта на Револют. Говореше английски с акцент, попита говоря ли английски и ме уведоми, че за да активират картата ми трябва да си отворя приложението и да извърша някои действия. Даже получих някакъв активационен код, като изпращач показваше Револют глобал сервиз или нещо подобно. Полека ме обхванаха някакви съмнения, а накрая получих в приложението си искане да преведа 140 $ на cucoin.com.
                              Събеседника ми говореше някакви нелепици, че това било за да активират доларовият ми акаунт, че нищо няма да загубя и парите ще си останат в сметката. Казах му да се разкара и затворих. Моментално замразих всички карти.
                              Оня ми звъня още 2 пъти, аз го блокирах. Проверих номера от който ми звъняха - Пакистан.
                              По-късно сам си активирах картата в приложението буквално с няколко клика и обнових виртуалните карти.
                              Предната седмица бях в Турция и плащах на няколко пъти, най-вероятно там са засекли, че картата ми изтича и пробваха да ме ограбят.
                              Като се замисля обаче, единствените които знаеха за подмяната на картата ми и едновременно с това и номера на телефона ми са Български пощи. Много е възможно техен служител да продава информация на мошенниците.
                              Имайте го в предвид и внимавайте.
                              Дано да съм бил полезен на някого.
                              Лек ден на всички.

Коментар

• Уважаеми клиент,
                                ⚠️ Изисква се действие: Поради системна грешка трябва ръчно да потвърдим вашето възстановяване.
                                По време на скорошна актуализация на системата възникна технически проблем, който попречи на автоматичната обработка на вашето възстановяване. За да сме сигурни, че ще получите парите си възможно най-бързо, се нуждаем от вашето съдействие. [TABLE="border: 0, cellpadding: 0, cellspacing: 0"]
                                [TR]
                                [TD] [h=3]
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X