Първоначално изпратено от majnata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да приемаме ли бежанци ?
Collapse
X
-
Откриват бежански център от палатков тип в Хасковско
Търсят терен, площадката ще се ползва само в краен случай
Прочети още на: http://www.dnes.bg/stranata/2017/02/...skovsko.332536
А кой случай е краен...
Коментар
-
Забелязал съм, че най-много за толерантност говорят и пишат хуманоидите които ми ЗАБРАНИХА ароматизирания тютюн Domingo Vanila, за да ми е гадно! Лично бил платил на джихадист да метне по една бомба в Европарламента в Брюксел и в София в МС.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеНещо си се объркАл пич. Аз лично вече съм наднормил средното 2 за страната, но проблемът с демографията не се решава с приказки, напътствия, четене на морал или .....политически предизборни обещания, а с ИКОНОМИКА, ЕФЕКТИВНА СЪДЕБНА СИСТЕМА и СТИМУЛИ за младите и образованите да останат тук и да раждат.
В този ред, а не обратно.
Та преди да изметем гнилоча, веднъж завинаги, тук оправия няма да има.
П.П. Всъщност може и по друг начин ->справка баймангаУ, но мисля изключихме този начин за справяне с демографията по презюмция, нали?
И си прав за написаното в този пост, но не съм го отрекъл никъде. Тази икономика се крепи на здраво бачкане, а не реване и мърморене че нямало това, нямало онова. Единственото, което липсва е желанието и дисциплината. Напълно против тези стимули за раждаемост съм, впрочем, макар да подкрепям многодетството. Социалните помощи като цяло са изключителен тумор на икономиката. Парите трябва да са инвестирани в образование, сигурност, здравеопазване и информационни технологии. Когато образованието, сигурността и здравеопазването е на високо ниво - нито ще са нужни помощи, нито стимули. Остава, отново да повторим, желанието и отговорността на индивида да бъде повече от един и да гледа повече от едно дупе, освен себе си.От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Нещо си се объркАл пич. Аз лично вече съм наднормил средното 2 за страната, но проблемът с демографията не се решава с приказки, напътствия, четене на морал или .....политически предизборни обещания, а с ИКОНОМИКА, ЕФЕКТИВНА СЪДЕБНА СИСТЕМА и СТИМУЛИ за младите и образованите да останат тук и да раждат.
В този ред, а не обратно.
Та преди да изметем гнилоча, веднъж завинаги, тук оправия няма да има.
П.П. Всъщност може и по друг начин ->справка баймангаУ, но мисля изключихме този начин за справяне с демографията по презюмция, нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеНе се косете. Сега като вземат властта другарЕте, ще ви направят и деца другарки и другари!!!
Все пак другарката от крушевица е обещала, да станем поне 8 милиона до края на все още невзетия мандат. Така че.....стягайте се. Кой дупе, кой ...други работи....работа ни чака другарЕ!От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнениеИ сега чакам модерните, свръхинтелигенти (понеже баба им така им казва) взели се насериозно (дето са поредните от вълната на модата), да ми кажат, че живея в 18 век и семейството отдавна не е приоритетна цел. Хайде, чакам - тук са много такива.
П.С. Доста хора, които имат страхотни кариери познавам с повече от 2 деца, някои с 4-5. И не са ги направили като са имали десетки хиляди, а напротив - докато са правили десетките хиляди. Което означава, че не времето, не парите и не някой друг пречи, а самите хора на себе си.
Но докато лъскавия телефон е по-важен от урока по плуване - децата са на второ, трето или последно место, за съжаление.
life is simple and clear when you make the right choices
Коментар
-
Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение
Съгласен съм - наистина малко семейства са стъпили здраво на земята. Някои имат проблеми с алкохола, други са несплотени, трети са в чужбина (което не пречи за сплотеността, но все пак няма живата връзка и живият контакт). Проблемът идва в това, че чуждите народи, които също имат общо със селското стопанство, не са затворили този цикъл на производство и консуматорство, докато при нас на мода излезе градския живот, който се пропагандира сериозно от изгледите на светлините на прожекторите. Липсва онази част зад завесата. Липсва екипът на цялото предаване - всички искат да са водещите на екрана. Шалчета, Рейбан, Найки, часовничета. Забравят се основните човешки ценности. Вярвам всички във форума можем да си позволим Рейбан, Найк и Атлантик, ама колко могат да си позволят да бъдат свободни?Last edited by Trakatrak'; 14.02.2017, 16:10.
Коментар
-
Съгласен съм - наистина малко семейства са стъпили здраво на земята. Някои имат проблеми с алкохола, други са несплотени, трети са в чужбина (което не пречи за сплотеността, но все пак няма живата връзка и живият контакт). Проблемът идва в това, че чуждите народи, които също имат общо със селското стопанство, не са затворили този цикъл на производство и консуматорство, докато при нас на мода излезе градския живот, който се пропагандира сериозно от изгледите на светлините на прожекторите. Липсва онази част зад завесата. Липсва екипът на цялото предаване - всички искат да са водещите на екрана. Шалчета, Рейбан, Найки, часовничета. Забравят се основните човешки ценности. Вярвам всички във форума можем да си позволим Рейбан, Найк и Атлантик, ама колко могат да си позволят да бъдат свободни?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
Ами, съдийките също ги мъчи човещинка и високоблагороден хуманизъм. Не само към мигрантите.
Коментар
-
Само че много малко семейства са стъпили на земята. В това се състои геноцида. Сбъркаха ги българите. Изкараха ги от селата, от малките и средните градове, прогониха ги към големите градове ги заробят с ипотеки или изобщо навън ги прогониха. А българите от хилядолетия сме селски хора. Без земята хич ни няма. Затова се бъзикам, че у нас се води Селска война. Селяндурите от ДС-то водят война срещу "трудолюбивите" селяци, де си искат селската идилия на малко държава и работа колкото душа дава.От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Разбира се, че не става дума за правене на деца едно към гьотере. Но когато си здраво стъпил на земята и (забележи колко е важно!) имаш стабилно семейство зад гърба си, което да ти помага, ако случайно малкото камъче ти обърне каруцата, можеш да бъдеш родител на 2-3 и дори 4 деца. Работа има, пари има, дори тия глупави социални закони (аз съм напълно против тях) за майчинствата помагат по някакъв начин. Но оправдания винаги се намират, никой обаче не казва главната причина - егоизмът е вдигнат на пиедестал. Много ревали - еми да, дете е. И ти, и аз, и всички сме ревали. Някои дори не спират да реват, а са на по 40 и нагоре.
Коментар
-
Не сменям темата. Това е темата. - Какво да правим с България. Включително какво да правим с чужденците, така че да не навредят прекомерно. Дори ако може да ги използваме.
Хубаво е да се правят деца. Но не по... гетоизирания способ - раждай, те ще се гледат, възпитават и изучават сами. Албанците с голямата си раждаемост хич не са цъфнали, ако и да са вързали. Един милион избягаха от Албания първите години след падането на режима. Само миналата или по-миналата година да беше, 50 хиляди избягаха от Косово. На Балканите така я объркахме от 1913 г. насам, че няма оправия.От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Чакай сега, ти сменяш темата. Темата тук е за бежанците. Аз не вярвам някой разумен човек да отрича огромните престъпления, които се извършват срещу данъкоплатците и какви пари се прехвърлят от един в друг джоб, за да се прикрият следите им.
Относно демографския проблем има решение - вместо да гониш соло кариера и да си показваш комплекса за малоценност по този начин (не ти, говоря хипотетично) си сядай на задника и прави деца. Тръгнали едната да ми се перчи, че била управител на Виваком офис и нямала време да гледа деца, другия продавал хранителни добавки и се чуди как да прецака хлапетата за две кила протеин, после се чуди що населението намалява.
Албанците как го направиха - без войни, без разправии. "С к*ро че ви бием".
И сега чакам модерните, свръхинтелигенти (понеже баба им така им казва) взели се насериозно (дето са поредните от вълната на модата), да ми кажат, че живея в 18 век и семейството отдавна не е приоритетна цел. Хайде, чакам - тук са много такива.
Хубаво е да се правят деца. Но не по... гетоизирания способ - раждай, те ще се гледат, възпитават и изучават сами. Албанците с голямата си раждаемост хич не са цъфнали, ако и да са вързали. Един милион избягаха от Албания първите години след падането на режима. Само миналата или по-миналата година да беше, 50 хиляди избягаха от Косово. На Балканите така я объркахме от 1913 г. насам, че няма оправия.
Коментар
Коментар