IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз пък друго се чудя, "американците" си убиват, който им пречи и без Гуантанамо...
    Защо са им необходими все паралелни структури, в които никой не знае какво се случва и какви планове кроят...
    Днес Либия и Сирия можеха да са си относително нормалните държави, без вноса на "демокрация"

Коментар

• От 122 освободени от затвора Гуантанамо, 86 отново се занимават с тероризъм http://investments.dir.bg/_wm/news/n...&df=45&dflid=3

Помня, че преди някоя година 1/3 от съфорумците и умниците тук, ревяха против империализма и за пускането на тази измет от Гуантанамо и Абу Гариб. Не било демократично тия ''демократи'' да гният във военен затвор....

Click image for larger version

Name:	ot-122-osvobodeni-ot-zatvora-guantanamo-86-otnovo-se-zanimavat-s-terorizam-l.jpg
Views:	1
Size:	31.0 КБ
ID:	3177936

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Проблемът е какво правиш като се срещнеш с някой, който не стига, че не изповядва твоите ценности, а иска да ти наложи неговите ценности.

Имаш два избора:

1. Приемаш на другия ценностите.
        2. Отстояваш ги, дори с мерки, които нарушават твоите принципи.
        3. Правиш се, че няма проблеми, докато нещата не ескалират.

Не говоря за 1-2 конкретните случаи, защото конкретните случаи винаги си имат имена и абсолютно винаги предизвикват съчувствие. Говоря по принцип, за милионите желаещи да пристигнат в Европа, които по техните си географски ширини трепят жените с камъни, ако не са забулени. Нещо доста различно от нашите разбирания.
        При мен такива проблеми няма.Тоя с другите ценности има три варианта
        Първи веднага с благодарност приема моите
        Втори след бая кютек или приема моите или отива ......си майна
        Трети вариант след още повече бой среща Свети Петър и чака за къде е разпределен.
        Говоря за случаи че тоя другия е дошъл у дома у село или у България.
        Ако аз съм на друго място ще живея по правилата и ценностите на местните хора.Кат не ми бендисва отивам там където е за мен а не се налагам над местните.
        Та всички тия незнам как да ги нарека щото не са нито гастербайтери нито бежанци кат решат че остават в България целуват кръстта и приемат християнството.Аллах е до Капитан А ндреево.Кат искат Аллах тук работа нямат.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Затова пък, преди 2 години, когато Меркел покани бежанците, ротердамският кмет Абуталеб каза абсолютно в този дух думи - "Който ще спазва холандските закони и норми на живот може да бъде приет, другите - да си ходят в страни със свойствени за личните им порядки правила"
          До ден днешен не се е отказал от тези си думи
          Това му е грешката. Не може да се приемат всички, които са готови да спазват низоземските закони. Мяра трябва. Норма на допустимост. В противен случай и от едната, и от другата страна се надигат екстремисти. Когато помагаш на някого трябва го правиш без да създаваш условия да навредиш нему, на себе си и на околните. Добре е същото да е когато поискаш да се възползваш от него. Много е трудно да не вредиш на всички. Цяло изкуство си е това.

Коментар

Тя Европа няма почти нищо общо - нито единна външна политика, нито единна отбрана. Има там един общ пазар със свободно движение на хора, стоки, капитали. Една обща външна граница - Шенген и една Еврозона и до там.

За съжаление, не е ясно дали ще има скоро единна обща външна политика.
            ...то и свободното движение на стоки ...е с леко еднопосочен уклон ...от квоти, спедиторски услуги и т.н...ма, нейсе )

Какво мислиш за случката в Холандия, трябваше ли да предприемат тези крайни мерки?

...Или има, по-скоро, действия, провокирани от политическата обстановка и изборите тази сряда там?
            Last edited by съни(тя); 13.03.2017, 00:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              Снощните събития в Ротердам - обявяването на извънредно положение от кмета и недопускането на 2 турски министри да агитират турското население там в полза на Референдума за нова Конституция в Турция....
              и днешното приемане на същия турски министър във Франция ...по същия повод

показва, че приказките за обща външна политика в ЕС по сериозни въпроси ... са само Приказки
              Не коментирам коя е правилната позиция...а липсата на такава
              Тя Европа няма почти нищо общо - нито единна външна политика, нито единна отбрана. Има там един общ пазар със свободно движение на хора, стоки, капитали. Една обща външна граница - Шенген и една Еврозона и до там.

За съжаление, не е ясно дали ще има скоро единна обща външна политика.

Коментар

• Снощните събития в Ротердам - обявяването на извънредно положение от кмета и недопускането на 2 турски министри да агитират турското население там в полза на Референдума за нова Конституция в Турция....
                и днешното приемане на същия турски министър във Франция ...по същия повод

показва, че приказките за обща външна политика в ЕС по сериозни въпроси ... са само Приказки
                Не коментирам коя е правилната позиция...а липсата на такава

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

Не съм. За българите дето едвам живеят и са на изчезване що не реве никой ?
                  За съжаление, си прав за този си въпрос!
                  Затова и крайните националистически партии ще продължават да жънат успехи в Европа...

Но, не бива да влизаме в този капан - да се притивопоставят разнородни проблеми и групи, вместо да се държи сметка от Държавата за политиката й.

Коментар

Въпросът е как.

Щото с плюшени меченца, цветя и безсмислени декларации на политиците не става.

Требе си стена и кютек.

Щом трябва..

Коментар

Не ми обяснявай , бях свидетел на "Welcome refugees" в Германия ...аман от соросоиди !
                      Наистина не разбираш!
                      Някой беше казал-
                      "Никога не спори с глупак-ще те завлече на неговото ниво и ще те победи с опит."
                      Ще го послушам.
                      Хайде, със здраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение

Е де Съни, това са приказки, западна Европа е залята от мюсли. И там преди десетки години всичко е започнало съвсем невинно
                        по същия същия сълзлив начин. Нима не е ясно, че се води политика на ислямизация. Не случайно вниманието се отклонява в съвсем различна посока и се търсят измислени врагове. Едва сега след толкова години национализма набира скорост и нищо чудно да превърти съвсем резонно в авторитарни режими. Инстинкта на хората е безпогрешен. Най евтиния и сигурен начин да се спре инвазията е нетърпимост към пришълците и това трябва да е ясно изразено, защото като пуснеш първите след това няма спиране. Лесно е да се правиш на сладур с добро сърце за сметка на другите и без да ти пука за бъдещето.
                        С много неща съм съгласна в поста ти ...и за да не се повтарям ще си копирам мнението от вчера
                        Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Не ми трябва да ставам патриот, обичам си земята българска,
                        но не харесвам политиката, която води държавата.
                        Да подадеш ръка на изпаднал в беда човек не са нужни никакви писани "ценности"

Писала съм и в тази тема - против съм бежанските лагери в този им вид, нахълтването на хиляди ислямисти
                        Против съм политиката на Меркел и измисленото Дъблинско споразумение, което ни налагат.
                        Измислили ли го в една страна на океана, но го налагат на нас външните граници на Европа...
                        От изостанали, още по- да бъдем ...

Но, подобни семейства, ... сирийци, които търсят подслон няма логика, която да оправдае злата ни параноя!
                        И както писа друг съфорумец, в това, конкретното - в Белене, а и в Елин Пелин, семейство хората са с получен статут на бежанци, доказано че са пострадали от войната ...
                        Съвсем ли сме озверели, че намерихме пред тях да показваме мускули?

И в тези 2 конкретни случая пак си мисля, че не са виновни крясъците на хората - зомбирани,обезверени, изстрадали ...
                        Намирам за виновни Политиците. Държавата!
                        И липсата на такава, която да има ясни правила!!!
                        И да ги отстоявя!

Гледах репортаж от случая в Белене - шашнах се от думите на кмета, не на хората, които крещяха.
                        Някакъв пъзльо, който е готов на всичко, но не да пази правилата....шикалкави за документите...
                        Мии...да си ходи, като няма кураж да заема позиция!

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Разбира се, че ще ги отстоявам!
                          Въпросът е как.

Щото с плюшени меченца, цветя и безсмислени декларации на политиците не става.

Требе си стена и кютек.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Ти и тези като теб създавате условия и малкото останали читави българи да изчезнат.
                            Но ти не можеш да разбереш това.
                            Не ми обяснявай , бях свидетел на "Welcome refugees" в Германия ...аман от соросоиди !

Коментар

Проблемът е какво правиш като се срещнеш с някой, който не стига, че не изповядва твоите ценности, а иска да ти наложи неговите ценности.

Имаш два избора:

1. Приемаш на другия ценностите.
                              2. Отстояваш ги, дори с мерки, които нарушават твоите принципи.
                              3. Правиш се, че няма проблеми, докато нещата не ескалират.

Не говоря за 1-2 конкретните случаи, защото конкретните случаи винаги си имат имена и абсолютно винаги предизвикват съчувствие. Говоря по принцип, за милионите желаещи да пристигнат в Европа, които по техните си географски ширини трепят жените с камъни, ако не са забулени. Нещо доста различно от нашите разбирания.
                              Разбира се, че ще ги отстоявам!

Коментар

Не съм. За българите дето едвам живеят и са на изчезване що не реве никой ?
                                Ти и тези като теб създавате условия и малкото останали читави българи да изчезнат.
                                Но ти не можеш да разбереш това.

Коментар

Working...
                                X