IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    През 376 г. хуните нанасят страхотно поражение на готите в степите на днешна Украйна.

Готската държава е унищожена, една част от готите са поробени от хуните, а тези, които успяват да избягат, търсят панически убежище при своя най-голям враг - Римската империя. Близо 400 000 готи, заедно със своите жени и деца, започват да преминават Дунав, който по това време е граница на империята.

Римляните не могат да спрат такава огромна маса от народ.

http://www.lentata.com/page_7902.html
    Това е друг тип ситуация. Но мож се повтори, ако Иран нападне на запад. Опазил ни Господ.

Коментар

• Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение
      Аз бих приел обратно в България само 1 бежанец
      Прибави още двама за омбудсманката
      Yeah

Коментар

• През 376 г. хуните нанасят страхотно поражение на готите в степите на днешна Украйна.

Готската държава е унищожена, една част от готите са поробени от хуните, а тези, които успяват да избягат, търсят панически убежище при своя най-голям враг - Римската империя. Близо 400 000 готи, заедно със своите жени и деца, започват да преминават Дунав, който по това време е граница на империята.

Римляните не могат да спрат такава огромна маса от народ.

http://www.lentata.com/page_7902.html

Коментар

• Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение
          Аз бих приел обратно в България само 1 бежанец на име - Цветан Василев!
          Да дойде отново при нас, да се изправи пред съда и да бъде съден! Нали уж бил невинен, да докаже, че с КТБ не е финансирал ТВ 7, Ботев ПД, БТК и още куп бизнеси! Това законно ли е?
          Този не е бежанец. Той е бегач на дълги разстояния. Маратонец! Да не се строполи на края на беганията.

Коментар

• Аз бих приел обратно в България само 1 бежанец на име - Цветан Василев!
            Да дойде отново при нас, да се изправи пред съда и да бъде съден! Нали уж бил невинен, да докаже, че с КТБ не е финансирал ТВ 7, Ботев ПД, БТК и още куп бизнеси! Това законно ли е?

Коментар

• Иначе безобразникът юнкер продължава с безумните си и безочливи изказвания - ний, видите ли, трябвало да се ГОРДЕЕМ, че тия орди нахлували при нас, а не другаде !!!

http://www.dnes.bg/eu/2015/09/09/gor...v-sasht.276027

Не искали "бежанците" да ходят в Русия, Китай, дори в САЩ - туканка искали... чудно защо?

- Не искат в Русия, защото руснаците първо няма да ги пуснат, второ - ако ги пуснат, няма да им дават привилегии - да не напомням пак изказването на Путин за малцинствата. Русия е толерантна държава (там малцинствата са СТОТИЦИ и всички живеят в мир помежду си и с руснаците) но не е ТОЛЕРАСТКА държава.
              - Не искат в Китай... дали не е защото там се бачка яко, а 45 престъпления се наказват със смърт?
              - Чудно защо не искат в САЩ (ако е вярно) - нали това е страната на свободата и демокрацията? Не е ли меко казано странно?

Показателни коментари на хора под статията:

Не може да живеят съвместно толерантни и нетолерантни. Толерантните винаги отстъпват и това им е грешката, от която се възползват нетолерантните. Докъде и докога смята да отстъпва Европа?! Това е някакво безумие....... От тази толерантност европейците загубиха всякакво чувство за самосъхранение!

Олигофрена тълкува слабостта като предимство. Пълен идиот. И този предател е шеф на ЕС. мухльо а оберат твоя апартамент а не на съседа това гордост ли бе? Първо са те обрали защото се влиза по лесно и второ и да си бил по богат вече не си в сащ и русия стрелят бе тъпан прост

Какви ги дрънка тоя тъпан! Тука у Фин ги има много такива и цял живот не са пипнали работа няма и да пипнат, и китайци има много ама хората бачкат здраво за разлика от тия пиявици.

Виждате ли какви луди ни управляват ?!

Значи аз, като гражданин на Европа, трябва да имам паспорт, с пръстови отпечатъци, да го показвам безброй пъти когато пътувам. Освен това ми събуват и чорапите по летищата, а когато пристигна в крайната точка се предполага да се оправям както мога. Сега трябва да се гордея, че ще храня нашествениците и да се срамувам, ако не искат да останат в България!!! Г-н Юнкер дали се срамува, че и за Люксембург не са особено навити? А и сравнява тези със съседите си от Източна Европа!!! Оставка!

Юнкер,това еврейско изчадие трябва да бъде публично обесен,за унищожението на Европа.

Не като "предател".Като еврейска издънка,той,той не предава никакъв конкретен народ,освен еврейския,но самият еврейски народ има за територия целия свят.

Затова,публично обесване,заради планомерното унищожение на "Европа".

Разбирате ли,какво ви се казва,или невроните ви са замотани от медийната плява за това,че подобни твърдения са "конспирация".

Разберете,няма никаква "конспирация".Всичко вече е открито!!

Що не ни приветстваха нас когато получихме правото свободно да се трудим в цяла Евопа 2014? Тогава такъв страх ги тресеше, че видите ли българи и румънци ще доидат да ни изцедят социалната система... Пък сега дайте да сме солидарни с бежанците. Що не мислиха когато им подпалиха чергата с войни и бомби и сваляха режими?

И т.н и т.н.

Хората нещо не са доволни, а?
              Last edited by Императорът; 09.09.2015, 20:14.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                Ако не живееш в Германия, западна или северна Европа не виждам за какво настаняване говориш? Бежанците гледат възможно най-бързо да минат транзит през Източна Европа.

Доста добър анали по темата

Иван Кръстев: Кризата с мигрантите е по-страшна за ЕС от кризата с еврото
                http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4972584
                Иван Кръстев, като се подиграва с Доналдът, защо не си зададе как така смятаният за "аутсайдер" в моментът е основен кандидат за следващ президент на САЩ? Дали защото на нормалните американци им е писнало от толерастия и не искат повече да бъдат тероризирани от вечно "дискриминираните"?

Иначе има и ного точно казани неща в анализът например туй:

Провалената интеграция на ромите също допринася за дефицита на състрадание. Източноевропейците се страхуват от чужденците, защото не вярват в способността на своята държава да интегрира „другите“, които вече живеят сред тях.

...сам аз го казвам вече няколко пъти.

А картинките, които си напускал по-долу са си чиста пропаганда - да - в Сирия има християни, но това не означава, че няма и диви талибанци. По същата логика ного европейски хора си мислят, че ние Българите сме хъхряци, защото хъхряци, твърдящи че са Българи просят и ги джобят в градовете им, че и по-страшни неща правят.
                Last edited by Императорът; 09.09.2015, 19:55.

Коментар

• Мнение на български човек, живеещ в Германия - копи-пействам без никаква редакция:

Ще ти дам само два примера!
                  Аз живея в малко градче, в което почти всички се познаваме и което от скоро се напълни с тези МИГРАНТИ!
                  Живея вече 15 години и не веднъж съм си забравял колата отключена и със спуснат прозорец и вътре е била и навигацията ми и др. неща и никога нищо не ми е изчезвало!
                  Даже комшиите са идвали да ми кажат, че прозореца ми е отворен, А ГО ДАВАТ ДА ВАЛИ...!
                  Преди две седмици отидох до аптеката, която е в центъра на града да взема едни лекарства и си заключих колелото/на две години, струващо 399€/, на паркинга за колелета пред самата врата на аптеката и след не повече от 4-5 минути, колелото ми го нямаше! И това се случва в 11,00ч през деня
                  Като предната седмица бяха откраднали предната гума с каплата на колелото на синът ми и се бяха опитали да откраднат двете гуми с каплите от колелото на дъщеря ми, също заключени на паркинг за колелета до гарата! И ТОВА Е СТАНАЛО ПАК ПРЕЗ ДЕНЯ, ДОКАТО ТЕ СА НА УЧИЛИЩЕ!!!
                  Онзи ден в трамваят се е качила една тумба от тези двама са се сдърпали, станал цирк и когато тумбата слязла се оказало, че половината пътници са без мобилни телефони и протмонета, в това число и синът ми!
                  Ако трябва да ти дам пример - В МОМЕНТА СИТУАЦИЯТА В ГЕРМАНИЯ Е ТОЧНО СЪЩАТА КАКТО ПРЕДИ ИДВАНЕТО НА ВЛАСТ НА ХИТЛЕР!!!

Мисля коментарът е излишен. И тия, които сега са толерантни към т.нар. "бежанци" ного скоро ще пропищят - от етнокултурните особености на мнозинството бежанци: и от мързелът и от гепененето и от мръсотията. Преди малко например: по телевизията - репортаж за журналистката, която пъне и рита бежанци (не одобрявам подобно бруталство)... но никой не спомена нито дума за други нещица - например бунището, което оставят т.нар. "бежанци" след себе си - досуш като най-отвратителните наши хъхряци.

Коментар

• Дотук много добре, чакам продължението.

Коментар

• Изненадах се от наличието на толкова много мнения по тази тема. Сигурно има своите обяснения. И аз като други се чувствам провокиран (ама защо ли) да споделя малко мисли и съображения, които не трябва да се разглеждат като нищо друго, освен като субективно мнение.

Не мразя мюсюлманите, имам приятели от тази религия – както турци, така и българи. Е, все наши. Знам, че са нормални, честни и повечето от тях доста работливи хора, здраво стъпили на земята и в по-голямата си част неподатливи на опити да им бъдат промивани главите. Да, вярно е, че подочувам напоследък, как в Родопския край, с който съм силно свързан, дори мои приятели – подгонени от немотията и безпътицата, имат някои „странни“ прояви и изказвания, но се старая да не правя обобщения от случилото се. Ключовете на къщата ми стоят при един такъв приятел, дал съм му право да ползва гаража ми (в мое отсъствие) безвъзмездно, без при това да искам нищо в отплата.
                      Искам са кажа съвсем директно, че въпреки подчертано добрите, дори топли отношения помежду ни в чисто човешки план, аз винаги много се старая и доста внимавам при общуване. Полагам целенасочени усилия да избягвам чувствителни теми, думи, събития, които пряко или косвено могат да засегнат другата страна. Улавял съм се, че понякога това е уморително, питал съм се, защо съм толкова съобразяващ, защо го правя, може ли да бъде иначе?
                      Отговорът ми е, че сме различни, а пък и двете страни са доста чувствителни на верско-етническа тема, независимо че нито те са правоверни мюсюлмани в прекия смисъл на думата, нито ние сме вярващи християни. Задължително нямаме право да игнорираме обстоятелството, че ние като народност имаме дирекно инсталирана в главите и емоциите ни травма, многовековна при това, от самия факт на съществуване и споменаване на определена народност и религия. Дали пък не е време да опитаме да започнем като нация една обществена дискусия относно преодоляването на тази травма. Ако не за друго, то понеже вече сме в състояние на изчерпан национален и културен ресурс и следва да сме изключително внимателни!
                      Засягайки съществената дума – различност, давам си ясно сметка, че става дума за една изключително деликатна и финна социална и емоционална материя, която дефинира чувството за идентичност и принадлежност. Това е едно усещане, което се формира при човека още с първите сенки и звуци, които долавя след раждането – нещо, което поемаш с майчиното мляко.

Опитвам се да се абстрахирам от правно-чиновническия аспект на явлението, според който тези хора не бива да се считат за бежанци и по този въпрос не може да има никакъв спор. Опитвам се да погледна чисто човешки!
                      Да погледнем като хора, това добре! Да погледнем обаче и като българи, които живеят и милеят за тази страна.

Отплеснах се, не започнах дори да пиша директно по темата, но обещавам да продължа малко по-късно и да не премълчавам нищо.
                      Очертава се да бъде дълго, колкото и да се самоограничавам.
                      Нетърпеливите да не четат! Активирайте игнора.
                      Last edited by nacheff; 09.09.2015, 18:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
                        И какво ви притесняват бежанците. Ние бяхме солидарни с великите сили когато се разрушаваше техния дом, сега те просто идват и се настаняват в нашия.
                        Ако не живееш в Германия, западна или северна Европа не виждам за какво настаняване говориш? Бежанците гледат възможно най-бързо да минат транзит през Източна Европа.

Доста добър анали по темата

Иван Кръстев: Кризата с мигрантите е по-страшна за ЕС от кризата с еврото
                        http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4972584

Коментар

• И какво ви притесняват бежанците. Ние бяхме солидарни с великите сили когато се разрушаваше техния дом, сега те просто идват и се настаняват в нашия.
                          http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Добре е да се добави този въпрос за бежанците към сегашния измислен референдум и да се приеме волята на народа.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                              Имаме репутация да поддържаме, нале?
                              Именно!

Коментар

• Колеги, фатално смесвате различни проблеми и това не ви позволява да видите възможностите в цялата тази ситуация. Цигани, младежка безработица, неработеща държава - да, всичко това е така, но това не е аргумент да не се възползваме от съвсем различен и генериран отвън проблем - бежанците, и да извлечем позитивите, заедно с цивилизования Запад - Германия, Скандинавия и пр.

Досега с това мислене предизвикваме в Европа само смях и недоумение - с действия от типа на полицаите - сумисти по границата, които пресрещат бежанците с отблъскващи хватки от джудото, ръждясала за дни ограда, нарязана от каналджии, с която се гордеем пред света и прочие безумици, които още много дълго ще ни поддържат репутацията на най-*§%€% държава в ЕС. И не неоснователно, трябва да признаем със съжаление.

И не, не съм забравил за камиона. Нарочно не го споменах. Оставям на вас да развиете вербално възхитата от това как все пак и ние даваме някакво решение на проблема в създалата се ситуация. Имаме репутация да поддържаме, нале?

Коментар

Working...
                                X