IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Amsterdam, питаш как ще коментирам покачването на конкурентоспособността.

Ами ето как - в контекст. Контекста е (пак по международни класации) на падаща медийна свобода, на растяща корупция и пропадане, или поне липса на подобрение в няколко други сфери:

"При институциите сме на 108-о място, съдебната ни система е класирана на 122-о, бизнес-регулациите ни поставят на 109-о място."

Т.е. повишението на конкурентността ни се случва въпреки държавната намеса, а не благодарение на нея.

Герберасите пак опитват да правят помен с чужда пита и да си приписват заслуги.
    "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
      Ясно, значи сегашното управление е добро, защото също като комунистическия режим отпреди '89-а гледа да отучи гражданите от потребление, за да може държавата (т.е. привилигированите и близките на властта) да харчи техните пари.

Кога ще сложим таван на потреблението? Кога ще възкликне Рапона "за Бога братя - не купувайте" ?
      Не бре глупондер, Събират пари за вас! Като дойдете някога на власт да има Масларова какво да краде. Че то и Бентлито овехтя веке. Нали трябва да и купим ново, а и дрешките се поокъсаха.

Коментар

• Парламентът усилено пази Центъра за градска мобилност

В рамките на няколко месеца, депутатите за втори път не разрешиха одит на столичното дружество.

С гласовете на 106 депутати - 28 – "за", 42 - "против" и 36 "въздържал се", парламентът отхвърли днес искане на "Коалиция за България" Сметната палата да направи одит на столичното дружество "Център за градска мобилност". Социалистите обвиниха дружеството, че неправомерно разхищава средства, предназначени за изграждане на подземни паркинги. Това е второто искане на червените за одит, след като през юли парламентът отново го отхвърли.

В бюджета на дружеството годишно влизат по 29 милиона лева, разходите са за 25 милиона, заплатите на служителите са по 800-900 лева. Къде отиват останалите пари и кое налага вдигане на таксата за паркиране в центъра на София, попита от парламентарната трибуна бившият вътрешен министър Михаил Миков.

Центърът за градска мобилност е касичка на управляващите. Открити бяха нови спирки на метрото, може ли да не направиш една пътечка с пет стълби, защото в ж.к. "Дружба" няма как да се стигне до метростанцията, коментира Петър Курумбашев.

http://bgonair.bg/bg/news/bulgaria/r...ska_mobilnost/

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          По-добре изчакай вечерта. По думите на съни(тя), тогава ви е по-високо IQ-то.
          Те този чевен мушморок и блондинките ще го бият по IQ Любо Ганев и Лечков изкараха над 108 точки. А ние си мислим ,че футболистите ни били прости.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
            Масово хората харчеха при тройната ламя за плазми и почивки на кредит. Е, сега ползата е, че хората се отучиха от тези екзотични/гръцки/ похвати.
            Ясно, значи сегашното управление е добро, защото също като комунистическия режим отпреди '89-а гледа да отучи гражданите от потребление, за да може държавата (т.е. привилигированите и близките на властта) да харчи техните пари.

Кога ще сложим таван на потреблението? Кога ще възкликне Рапона "за Бога братя - не купувайте" ?
            "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
              Ще ти дам пример: ...
              Ама чакай бе, другарю "гениален инвеститор", аз познавам сума ти хора дето получиха същите "подаръци", обаче без да са ги търсили.

Аз затова те питам - ти как съзнателно и целенасочено се възползва от инфлацията 33.33%, която било "много ясно" как трябва да я употребиш за лична изгода? Или само си теоретизираш? Предприемач на думи, мишка на дела?

Коментар

Така, да анализираме.

Значи ти не си забогатял. Обаче си по-дисциплиниран .И процеса на садистично дисциплиниране ти доставя мазохистично удоволствие да бъдеш негова жертва, да бъдеш "оправян".

Розовото получи още едно обяснение
                На теб ли да вярвам или на цифрите. Всеки месец си правя счетоводен баланс на активи/пасиви и доходи/разходи, както и кредити/депозити. Въпреки влошеното съотношение на приходи - разходи, съотношението ми в кредити/депозиити се подобрява в полза на последните. Масово хората харчеха при тройната ламя за плазми и почивки на кредит. Е, сега ползата е, че хората се отучиха от тези екзотични/гръцки/ похвати.

ПП. И да знаеш, че оправян е винаги този, който не разчита на себеси , а на Държавата да му реши личните финансови несгоди.

Коментар

• Първоначално изпратено от Amsterdam
                  А за малоумниците които говореха за Дянков, че еди си какво бил и правел.
                  Ами да видим какво каза Дянков - каза, че обсесията с големи инфраструктурни проекти е "план Станишев", и че това е лоша антикризисна мярка. А после се втурна да изпълнява този план:

"Освен това не бива да се правят големи инфраструктурни проекти, какъвто е най-общо казано плана „Станишев”. Той казва, че ще се влеят 6 милиарда евро в магистрали. Това и в България и по света не е добра мярка. Защо? Защото това отнема време – година, две три докато се напишат проектите, докато се приемат, докато се организират. До тогава ние или ще сме в дълбока криза или кризата ще е минала. Вместо това трябва да се правят по-краткосрочни проекти, които за три-четири месеца могат да влязат хора, особено от строителството. Това означава примерно подобряване, построяване на детски площадки, здравни заведения. Това помага особено на строителния сектор. Друго важно нещо е запазването на рейтинга на България. Ако той падне дори с една част, то това ще увеличи цената на заемите на чуждестранни банки към български банки с около 2%-3% пункта. Те като го минават тук върху кредитите, не го увеличават само с толкова, а поне с пет процентни пункта. И така внезапно кредитите, които вече съществуват ще се увеличат с 5%. Това е огромно увеличение, ако трябва да се плаща.
                  Според мен трябва да влязат повече инвестиции – особено в образователната система. Вместо те да стоят безработни, те могат да се преквалифицират. Около 12 000 души в България получават степен бакалавър, но не магистър. Ако тези хора излязат в момента на трудовия пазар, няма да си намерят работа. Ако останат за още една година в университета, ситуацията може да е много по-добра. За съжаление тези инфраструктурни мерки не са антикризисни. "

Коментар

Така, да анализираме.

Значи ти не си забогатял. Обаче си по-дисциплиниран .И процеса на садистично дисциплиниране ти доставя мазохистично удоволствие да бъдеш негова жертва, да бъдеш "оправян".

Розовото в постовете ти получи още едно обяснение
                    По-добре изчакай вечерта. По думите на съни(тя), тогава ви е по-високо IQ-то.

Коментар

Би ли ми обяснил как потребителския кредит, с двуцифрена лихва, изхарчен за ново телефонче, което даже не ти трябва, ще ти се изплати/обезцени?!

И още нещо - ти направи ли го това "много ясно" нещо? Как ти се получи? Или си дрънкаш наизуст?
                      Ще ти дам пример:
                      През 1994 г Приватизирахме един магазин от фирма "Промишлени стоки" на стойност 2 милиона лева. Тогава 2 милиона лева бяха около 4 къщи с по 2 декара двор в близките до 10 км села или в покрайнините на града. Първоначалната вноска беше 500 000 лв и бая се озорих докато я набавя.
                      Останалите 1.5 милиона разсрочих за 10 години на вноски.
                      През 1997 г ме уволниха от МО и получих една заплата от 400 000 лв и 2 обезщетения от по 400 000 лв или общо 1 200 000 лв С тях си погасих предсрочно заема и магазина стана мой. тогава по пазарни цени струваше 120 000 евро. Сега разбара ли как БСП ми подари един държавен магазин? Затова ти казвам .че тези хора са некадърни управляващи. От какъв зор аз получих този подарък като съм никой? Майка ми беше работила 30 г в този магазин и получи по някакъв закон право да го закупи.
                      Last edited by 4un4o; 05.09.2012, 12:47.

Коментар

Депозитите растат основно на фирмите, които са замразили всяко реинвестиране, това е вярно.
                        В личен план аз правя същото- погасявам допълнително част от главници от кредити и спестявам. Но в тази криза цели държави се сринаха. Погледни Гърция, Исландия!
                        А защо се сравняваме с тези, които са най-зле? Нали ГЕРБ са икономически гурута, нали Монката е от най-великите финансови гении? Защо се сравняват с най-изпадналите? Най-изпадналите поне са си отживели 5-10 години и сега си плащат вересиите. Ние чии вересии плащаме?

И друго - айде да се замислиш какво става, когато спре реинвестирането: става ликвидация на актива, неговото канибализиране. Бива експлоатиран до разрушаването му, като става все по-неконкурентоспособен. И после какво? Мислиш, че "спестеното" ще стигне един съсипан актив пак да бъде възкресен?

Коментар

Разбира се, че не забогатяваме. Но станахме финансово по-дисциплинирани.
                          Така, да анализираме.

Розовото в постовете ти получи още едно обяснение
                          Last edited by Pavlik Morozov; 05.09.2012, 12:44.

Коментар

LANDLORD, имаш претенции за елементарна икономическа грамотност, и се позоваваш на статистика.

Разтълкувай ми тогава факта, потвърден и от националната статистика, че българите отделят все повече бели пари за още по-черни дни, и влоговете растат. И ти ли ще ми кажеш, че спестяват, защото са по-богати от преди и не могат да си изхарчат всичките пари? На фона на растящата безротица и цени, и на падналите доходи, вярваш, че забогатяваме? Щото аз помня когато доходит растяха преди няколко години как хората не спестяваха, а харчеха, и даже вземаха потребителски кредити, за да харчат повече отколкото могат да си позволят.
                            Разбира се, че не забогатяваме. Но станахме финансово по-дисциплинирани. Депозитите растат основно на фирмите, които са замразили всяко реинвестиране, това е вярно.
                            В личен план аз правя същото- погасявам допълнително част от главници от кредити и спестявам. Но в тази криза цели държави се сринаха. Погледни Гърция, Исландия!
                            Националноотговорното правителство на Държавника Б.Борисов и ГЕРБ не допуснаха това.

Изписвам ги в розово, щото с още един техен мандат, България има розово бъдеще.

Коментар

Би ли ми обяснил как потребителския кредит, с двуцифрена лихва, изхарчен за ново телефонче, което даже не ти трябва, ще ти се изплати/обезцени?!
                              Не питай Чунчо такива сложни работи. Той като всеки типичен гербер обича да се изказва за неща навлезли далеч в територията им на некомпетентност.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                                Много ясно ,че при 33.3% инфлация ще изхарча всичко и ще взема кредити за да съм на далавера и инфлацията ще ми ги изплати!(обезцени)

И още нещо - ти направи ли го това "много ясно" нещо? Как ти се получи? Или си дрънкаш наизуст?

Коментар

Working...
                                X