Първоначално изпратено от pinoccio
Разгледай мнение
Никога не съм се интересувал ,кой знае колко от дейността на подобни организации,но пък винаги съм гледал с добро око,заради добрите дела ,които вършат по "бедните страни"...
И така допреди няколко години,докато една моя позната в чужбина, не започна работа към подобна организация.Работата и се състоеше в това ,да ходи по държави от бившия СССР,/в Грузия да кажем/ и да осъществява проекти ,платени от тази организация....Какви проекти?!Ами..., да кажем - обикаля епизодично,всеки месец,или на два месеца, по десетина дни набелязаната страна надлъж и нашир в рамките на една година... и в крайна сметка осъществява и проекта - да се постави улично осветление на някое малко селце- двадесетина соларни лампи...Лошо няма!Но след всяко десетдневно посещение ,до следващото си пътуване,тя пишеше доклади като романи...И това всичко,за да се сложат двадесетина соларни лапи - 1 година доклади....Или почти една година...
Една година доклади - за двайсет лампи!Айде няма нужда...И като я подпитах ,какви пък са тоя доклади,ще кажеш че ще изграждат цялата енергийна инфраструктура на държавата....., моята позната ,най-чистосърдечно си ми отговори - за всичко,всичко за което се сетиш,разпитва хората за проблемите им ,настроенита към властта и т.н,и т.н....Имат си и въпросници и т.н, и т.н.
И тая информация,ама никак,никак не е предназначения за разни трибуквени служби..Неееее!Абсурд!Та..., то си трябва една година време да опишеш, как са сложени двайсет улични лампи.....Дааа...
И тия...- лампи ли,или каквото и да е,може,а и много често в последствие им излязат през носа на тези "щастливци"подпомогнати "най-безкористно"...
И дори в повечето случаи подозирам ,че и работещите в тези организации не се и досещат,че целта на занятието им е съвършенно друга....
Коментар