Първоначално изпратено от v_tin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Не е препоръка за инвестиции... Просто вече се случва.
Boyan Rashev
1 ч. ·
От няколко дни непрекъснато ме питат какво ще се случи с пазара на суровини и енергия при война в Украйна.
Движението на цените тази сутрин е доста показателно... Това ще се случи.
Ако някой глупак реши, че светът може да си позволи да живее добре и да се развива БЕЗ гигантските потоци петрол, природен газ, въглища, дървесина, алуминий, никел и храни, с които Русия го захранва на ежедневна база, ще се сблъскаме много неприятно с реалността...
Това не означава, че харесвам Путин или че смятам Русия за много велика. Просто отчитам реалното въздействие, което би имал опитът да бъде изключена.
Между другото, аз лично - и хората, които ме следват - ще спечелим ужасно много от бруталния скок в цените на гореописаните суровини.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тази война я искат единствено САЩ и Великобритания
Актуално
Една от популярните журналистки на СNN пита украинския президент Зеленски: "Какви са намеренията на Путин, смятате ли, че той ще нахлуе или вече е нахлул?", при което Зеленски отговаря: "Не знам какви са намеренията на Путин, затова ще имам среща с него".
Една от популярните журналистки на СNN пита украинския президент Зеленски: "Какви са намеренията на Путин, смятате ли, че той ще нахлуе или вече е нахлул?", при което Зеленски отговаря: "Не знам какви са намеренията на Путин, затова ще имам среща с него".
Журналистката се опитва всячески да втълпи на всички, че войната е неизбежна, всява паника и напрежение с въпросите, опитва се да изкопчи от украинския президент индикации за провокации за война, при което Зеленски й казва "Вие какво, искате (да станем) втора Сирия?"
Тази война не я искат нито Русия, нито Украйна. Нито Германия или Франция. Нито Европейският съюз. Искат я единствено САЩ и Великобритания, както откровено се вижда от поведението на послушните им медии и журналисти.
Страни, които открай време, исторически погледнато, са постигали своите имперски амбиции чрез инвазии и изтребвания на местното население. Макар и да са каймакът на света и лидери в технологиите.
Автор: Дахер Фарид, фейсбук
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеMibova кое не е по темата?
Украйна в задния двор на европа ли е?
Русия отцепи ли донецка и луганска област от украйна?
Русия какво отцепи на европа - газ, петрол, ток и още нещо.
европа с кво ще произвеждат, се топлят.
Щели да въвеждат санкции - да не им дават това което НЕ МОГАТ да произведат
Или па щели да изгонят руснаците от европа. Айде да видим как ще изгонят Абрамович примерно, т.е да ЗАКРИЯТ ЧЕЛСИ. А другите хиляди които ЗАВИСЯТ от парите на руските олигарси
А единственото интересно от всичко това е - как Маша Захарова ще го коментира. Страшно ще е...
- 5 Харесвания
Коментар
-
Mibova кое не е по темата?
Украйна в задния двор на европа ли е?
Русия отцепи ли донецка и луганска област от украйна?
Русия какво отцепи на европа - газ, петрол, ток и още нещо.
европа с кво ще произвеждат, се топлят.
Щели да въвеждат санкции - да не им дават това което НЕ МОГАТ да произведат
Или па щели да изгонят руснаците от европа. Айде да видим как ще изгонят Абрамович примерно, т.е да ЗАКРИЯТ ЧЕЛСИ. А другите хиляди които ЗАВИСЯТ от парите на руските олигарсиНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.facebook.com/europeanpar...398592364736/- линка е от императора- четете коментарите какво си мислят гражданите на ес
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
Има предвид че коравите и яките вълци не споделят агънца с мършави псета.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Айнщайн,сега пък взе да сравняваш русия с Германиявсе едно да сравняваш последен модел Мерцедес с Лада 1500
Колко е покупателната сила на един германец и колко е на един руснак?
Русия с Германия никъде не съм сравнявал , съвсем друго исках да кажа ма явно няма как да го схванеш ...Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
- 1 like
Коментар
-
Айнщайн,сега пък взе да сравняваш русия с Германиявсе едно да сравняваш последен модел Мерцедес с Лада 1500
Колко е покупателната сила на един германец и колко е на един руснак?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеПодобни самозабравили се и живеещи в 19век главанаци като путин ги лекуват с икономически тояги и забавяне на развитието,докато другите порят вълните.
Другаря Чен е пример,както и в Палестина го правят израелците.И на много други места.
Затова и такава гиганска държава по площ ,с толкова много полезни изкопаеми и над 150млн народ има смешна икономика, по- малка от тази на Холандия+Белгия.
ТОВА СА ФАКТИТЕ
И сега ще ги върнат още 50г назад.Масово обедняване на обикновения руснак предстои,не че и сега са вързали,и това ще е докато им уврят главите и сами не го свалят
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Ама каквото и да правиш, вълкът, си остава вълк, а агънцата, ако пораснат, стават овце. Максимум, да излезе някой коч.М.... . ш..... ..й.о!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеМодераторе, по темата е !!! Отговарям му с алегория:
Питаш "Защо е отхвърлена Русия ??"
Кой пуска мършав вълк в кошара с апетитни агънца ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеЧестно казано Минчо, мен по ме притеснява че цените на производител през изминалите 12 месеца в Германия са нараснали с близо 25 %.
Ако сега се почне и реална икономическа война с Русия тези 25 процента ще ни се видят като приятен спомен.
Потенциалните щети като се съчетаят с негативните ефекти от т.н. зелена сделка ........не ми се мисли че и тук ще стане страшно.......това ме притеснява към момента. Пък цената на тоалетната хартия в Русия си е техен проблем...те поне цеулоза / дървен материал / си имат в неограничени количества за разлика от насвсе едно да сравняваш последен модел Мерцедес с Лада 1500
Колко е покупателната сила на един германец и колко е на един руснак?Last edited by petrg5s; 22.02.2022, 10:54.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеСега топката е в САЩ и ЕС. Путин си мисля, че с тази велика победа ще се кротне, но западът трябва да си измисли някакво много 'страшно' наказание, че да не е само Путин победител.
Другаря Чен е пример,както и в Палестина го правят израелците.И на много други места.
Затова и такава гиганска държава по площ ,с толкова много полезни изкопаеми и над 150млн народ има смешна икономика, по- малка от тази на Холандия+Белгия.
ТОВА СА ФАКТИТЕ
И сега ще ги върнат още 50г назад.Масово обедняване на обикновения руснак предстои,не че и сега са вързали,и това ще е докато им уврят главите и сами не го свалят
Last edited by petrg5s; 22.02.2022, 10:51.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Стотака Минчо е на тезгяха.Оттам 130+ .Руски тоалетни хартии за 1$
Кой и колко ще обеднее ,не е трудно да се прецени
Ако сега се почне и реална икономическа война с Русия тези 25 процента ще ни се видят като приятен спомен.
Потенциалните щети като се съчетаят с негативните ефекти от т.н. зелена сделка ........не ми се мисли че и тук ще стане страшно.......това ме притеснява към момента. Пък цената на тоалетната хартия в Русия си е техен проблем...те поне цеулоза / дървен материал / си имат в неограничени количества за разлика от нас
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар