Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Нали разбираш, че ако ти имаш евро (европейска страна), по нашия договор първо ще си купиш с еврото - долари? (договорът ни е съставен и парафиран - да плащаме за руски газ в USD)
Добре де, но продавача казва, че искал плащането да е в друг вид валута, при което дава своя банка, а не иска да му плащаш в банка, която ТОЙ (ПРОДАВАЧА!) - смята, че НЕ е сигурна и няма да си получи парите срещу предоставената стока (газ)...
А аз, като купувач му се репча: тази ще е банката, която е била! Сигурна е!
И, съвсем логично - продавачът, който не е сигурен, че ще си получи парите за стоката (газ) - НЕ иска да се раздели с нея (спира кранчето)...
А аз, като купувач почвам да му се репча: ти не си изпълняваш договора! Ще те съдя!
............
Зная, че ще го "осъдим" (някога).
Съмнявам се, че това ще стопли ползващите газ. Съмнявам се, че газа няма драстично да поскъпне (ще подскочи). Съмнявам се, че цените на стоките, които ползват газ ще останат същите. Съмнявам се, че търсенето на стоките на пазара ще се запази, ще се затварят производства и безработицата ще расте.
Всичко това ще бъде за сметка на една мижава валута, която до скоро не сме чували... Очевидно е, че "фюрерът" зад нея е направил свои изводи.
Разсъждавам като незаинтересуван, но въпреки това е възможно да греша! Във всеки случай съм безпристрастен и смятам, че всеки има своя гледна точка и свои доводи, когато защитава тезата си.
Коментар