Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
За съжаление такава е реалността. И аз бих искал да е по-различна, но руснаците са закарали точно орките от разни забутани републики с дръпнати очички дето цивилизация не са виждали и съответно тези неща се случват.
Относно пердаха дето го ядат и ще го изядат реалността обаче е доста различна. Въпреки всичките приказки за доставени оръжия, клипчета с разбити танкове, танкове теглени от трактори и прочие неща - никой не ги отрича. Както провала на операцията или каквото и да е било около Киев. Или сега приказките за доставени тежки оръжия. Или приказките за подкрепата и информацията дето идва от САЩ и НАТО. Никой не ги отрича тези неща.
Обаче като погледнеш картите на войната на ББС виждаш как окупираните територии си нарастват почти всеки ден. Реално една Одеса остана само като излаз на Черно море под контрола на Украйна.
За съжаление, връщането на тези територии няма да е лесна задача.
А иначе приказките и предвижданията на западните медии за войните ги слушам прекалено дълго за да не им вярвам вече.
Спомням си приказките за Сирия. Ама как въоръжават опозицията, Асад аха да падне. После се оказа че това не е баш опозицията. Ми били ИД и Ал Кайда. После взеха да им викат "умерена" опозиция, щото нали ИД и Ал Кайда също опозиция, ама се оказа че са по-голямо зло от Асад даже. После се оказа, че всъщност и "умерена" опозиция няма. Ми това са някакви главорези дето се бият за тоя дето плати повече и съответно се биеха и на страната на ИД стига да плащаше, ама въоръжени с УСА оръжия.
Демек Запада си мислеше, че като махне Асад и там ще настане мир и любов, парламентаризъм - партиите ще си говорят културно като немски политици в парламента и просперитет, шампанско, цветя и банбони. Само дето реалността се оказа ИД и Ал Кайда. Демек много по-голямо зло от Асад. В интерес на истината даже и аз си я мислех тая простотия в началото. После по някое време осъзнах, че е простотия.

После слушахме и приказките за великата афганистанска армия дето щяла да се справи с талибаните като САЩ и НАТО се изтеглят от там. Накрая великата афганистанска армия се разпадна за 2 часа и премина на страната на талибаните барабар с цялото оборудване за милиарди оставено там.
В интерес на истината и аз даже си мислех, че може да има демокрация в Афганистан. После обаче ми просветна че това е поредната западна заблуда налагана от медиите. Сега съм почти убеден, че те си вярват. Обаче без мене вече. Аз на такива заблуди не вервам вече.

Та сега вече съм почти убеден че те си вярват на някакви техни митове и заблуди (точно както руснаците). И много сериозно ми прилича на лъжливото овчарче тези западни медии. Та имам леки съмнения за всички тези приказки дали нещо коренно различно от това дето пророкуват няма да се случи накрая.
Коментар