IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Средната възраст на колите в Русия е 15 години, в България 20.Само дето в Русия има средно по 350 коли на 1000 души, а в България по 466.Т.е в България има повече коли, в повечето случаи в семейството има по една по-нова и една по-стара.
    Та тия ти опорки за 5 годишните коли в Русия ги разправяй на някой друг.
    Last edited by Vergil1975; 24.11.2024, 19:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Няма как да си представи някой подобно нещо,щото през 1989г бях на 14 години и винаги съм знаел каква кочина е комунизма и СССР.В рода си нямам нито един комунист .На единия ми дядо комунистите са взели дюкяна за сладки и боза,на другия нивите и добитъка.Винаги сме мразели комунизма и СССР.
      ...и се похвали даже...

Коментар

Добре, че стана въпрос за икономическото развитие. Не се бях сетил да сравня развитието на България и Русия. И се оказа,че се справяме 3 пъти по-добре от руската кочина.
        За ужас на всички мурзилки.
        Нещата са МНОГО по-прозаични: ИНФЛАЦИЯ, ВАЛУТЕН БОРД (У НАС) И СВОБОДЕН ВАЛУТЕН КУРС В Русия. Освен това "по-зле справящата се "Русия, с толкова санкции, ПО БВП (коригиран по ППС ) излезе на 5-то място в света а ние, които уж сме "по-добри", слязоха от 27-мо към 78-мо място. Ама това се обяснява само с пропаганда, нали.
        Last edited by Pyramid; 24.11.2024, 20:00.

Коментар

• Last edited by v_tin; 24.11.2024, 19:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

А представяте ли си преди 30 години дяд Матэйкин и бай Мирчо-дес-дес от Пазаржик как са крещели с пълно гърло:
            Смърт на злия Запад ! Смърт на гнилия капитализъм ! Дружбата със СССР е нужна на както въздуха и слънцето за всяко живо същество !
            Няма как да си представи някой подобно нещо,щото през 1989г бях на 14 години и винаги съм знаел каква кочина е комунизма и СССР.В рода си нямам нито един комунист .На единия ми дядо комунистите са взели дюкяна за сладки и боза,на другия нивите и добитъка.Винаги сме мразели комунизма и СССР.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Математическа и икономическа НЕГРАМОТНОСТ, граничещи с безпомощност. И ПЪЛНО РАЗМИНАВАНЕ със собствените ти тези, че уж
              Аз защо ти препоръчах ПЪРВО да научиш СМИСЪЛА НА ДУМИТЕ, които използваш?
              ТЕ ЗАРАДИ ТОВА: ДА МОЖЕШ ДА СЕ ОСЪЗНАЕШ.
              ...Ама съм грешал. Не можеш.
              Добре, че стана въпрос за икономическото развитие. Не се бях сетил да сравня развитието на България и Русия. И се оказа,че се справяме 3 пъти по-добре от руската кочина.
              За ужас на всички мурзилки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

А представяте ли си преди 30 години дяд Матэйкин и бай Мирчо-дес-дес от Пазаржик как са крещели с пълно гърло:
                Смърт на злия Запад ! Смърт на гнилия капитализъм ! Дружбата със СССР е нужна на както въздуха и слънцето за всяко живо същество !
                За 30 години и не знам (по Онова време, Матейко, сякаш вече е ходил ДА МАМИ ПУБЛИКАТА НА ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР), ама за 35 ми се връзва.
                За неразбрани "закачката": Същият този МАТЕЕВ СЕ ХВАЛИ ИЗ ИНВЕДТОРА, колко нил "предприемчив" и как - като си представяли и дукционните датчици, правели "демонстрация", пускайки ги да работят във вряща вода. А "наивните писвтотели просто не знаели", че ашите хора, замвняли датчиците през около час (т.к.те само толкова издържали), и си мислели скъпите клиенти, че датчиците могат дълго да работят в тези изключително тежки температурни условия.
                Last edited by Pyramid; 24.11.2024, 19:42.

Коментар

• Зарежи, Дани. Този човек е тежко функционално неграмотен и няма да поеме. Не се хаби, няма смисъл.

Коментар

Само си представи: за 26 години - 1[%]. Егти "развитието".

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Vergil1975 и накрая руснаците се мръщят на 5 годишни коли, а ние на над 25 годишни, това е от изпреварването да знаеш.
                      D.Y.F-091066

Коментар

12,5 пъти се е увеличил БВП на човек от населението на България спрямо 1997г.
                        А съотношението на БВП на човек от населението между България и Румъния през 1997г е било 1,16,а през 2023г 1,17 в полза на Румъния. Т.е движим се с едни и същи темпове с Румъния по икономическо развитие.
                        Същевременно БВП на човек от населението на Русия през 1997г е бил два пъти по-висок от този на България ,а през 2023г е 1,5 пъти в полза на България. Т.е България има ТРИ ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ икономически растеж от Русия за тия 26 години.Ето докъде докара Русия любимецът ви Путин. Държавата с най-големите природни ресурси в света.
                        Математическа и икономическа НЕГРАМОТНОСТ, граничещи с безпомощност. И ПЪЛНО РАЗМИНАВАНЕ със собствените ти тези, че уж
                        Пълни глупости. То така става .Ти живееш в някакъв измислен свят.България икономически се развива спрямо развитието на останалите държави от Източна Европа в ЕС.И то при положение, че до 1997г имаше малко реформи за пазарна икономика.
                        Аз защо ти препоръчах ПЪРВО да научиш СМИСЪЛА НА ДУМИТЕ, които използваш?
                        ТЕ ЗАРАДИ ТОВА: ДА МОЖЕШ ДА СЕ ОСЪЗНАЕШ.
                        ...Ама съм грешал. Не можеш.
                        Last edited by Pyramid; 24.11.2024, 19:32.

Коментар

• Сащ сега където щели да си продават оръжията повече заради войни..вятър работа, там дълговете са 500 трилиона долара. Някакви овехтели хора продължават да ги бутат все по един и същ път, те вече са една прияла въшка която се радва да консумира чужди стоки, защото свои просто няма и там не произвежда. Китай са направили машини за чипове 3 нанометра, в Тайват такива машини още няма..холандската компания за машини - такива машини още не е проектирала. Така се получава защото там се работи. Още минава номера и има вярващи че една водна помпа на БМВ не можели да я направят и като изгори трябва да си купиш оригинална - немска, обаче те на тяхната резервна част и дават гаранция 3 години и ще работи, а немската е 10 пъти по скъпа, не 60%. Разбирате ли че Китай ще ги разбие и няма да ги усети дори.
                          D.Y.F-091066

Коментар

Отношение 1,16 и, след години -1,17. ВМПОЛЗА НА РУМЪНИЯ. Ти откъде получаваш "12,5 ПЪТИ" , остава загадка.
                            12,5 пъти се е увеличил БВП на човек от населението на България спрямо 1997г.
                            А съотношението на БВП на човек от населението между България и Румъния през 1997г е било 1,16,а през 2023г 1,17 в полза на Румъния. Т.е движим се с едни и същи темпове с Румъния по икономическо развитие.
                            Същевременно БВП на човек от населението на Русия през 1997г е бил два пъти по-висок от този на България ,а през 2023г е 1,5 пъти в полза на България. Т.е България има ТРИ ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ икономически растеж от Русия за тия 26 години.Ето докъде докара Русия любимецът ви Путин. Държавата с най-големите природни ресурси в света.
                            Last edited by Vergil1975; 24.11.2024, 19:27.

Коментар

• better, още 90 и някоя година като отвориха много кафенета бяха пълни с млади хора много. По същото време в Германия в немалък град също кафене, заведение в центъра и викаме - дай да пием по една бира и беше пусто и само дядовци и баби и няколко човека на средна възраст. Не беше скъпо за нас, и за тях не беше, но хора няма..разбираш ли го това нещо. И не е вярно че на тях това им харесваше, никак не им харесваше защото общувахме с интелигентни хора с образование и знания, това което казваха беше това което ти обяснявам. Дори ги успокоявахме че нещата им са по качествени, по добре направени защото някои се палеха във възмущението си и мислеха че не можем да разберем как това никак не е добре.
                              D.Y.F-091066

Коментар

"Само"12,5 пъти увеличение. Викаш нищо не е.
                                За същото време този на Гърция е нараснал 1,8 пъти.
                                Отношение 1,16 и, след години -1,17. В ПОЛЗА НА РУМЪНИЯ. Ти откъде получаваш "12,5 ПЪТИ" , остава загадка.
                                Last edited by Pyramid; 24.11.2024, 19:26.

Коментар

Working...
                                X