Първоначално изпратено от petrg5s
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеZа лекуване на тежка неграмотност и липса на логика, препоръчвам:
1. намиране и прочитане и запомняне:
-колко и в какви валути има дълг Китай
- колко и в каква валутА е над 44% от резерва на Китай
После почесване по репата с отговорите:
Ако имам 1000 милиарда активи в долари, то ще работя за обезценката на долара или за поскъпването му
Тия които искат да обезценят моите активи в долари, вредят ли ми, или ми помагат
Отговорите са по детско прости, ама недостижими за прости деца.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеУкраинците подготвят цяла армия от дронове. Изкупили са от Китай всичко, до което могат да се докопат - дронове, китове за сглобяване на дронове и/или всякакви резервни части за тях. Според груби оценки със закупеното оборудване ще могат да си сглобят между 50 и 100 хиляди дрона, всеки един от които ще може да носи граната, бомба или снаряд.
Основното количество ще са FPV дронове с много мощни мотори, способни да развиват скорост до 200 km/h. Излишъка от мощност обаче ще се използва за да може дрона да носи със себе си тежки товари (разбирай бомби).
По време на очакваното контранастъпление е достатъчно да се пусне напред една мини армия от дронове и тя само за 1-2 часа да разчисти 7-8 километра зад фронта от всякакви живи орки и всякаква бронетехника или друга механизация, сглупила да се намира в този регион. След тях тръгват танковете и пехотата и почти без жертви допрочистват района. На другия ден пак, на третия пак и така докато се изтреби всеки един жив орк на територията на Украйна.
Тази война ще влезе в историята като ПЪРВАТА ВОЙНА НА ДРОНОВЕТЕ и тя ще определи облика на всяка една следваща война.
Представете си небето, почерняло от хиляди дронове, и всеки един от тях ви вижда и ви е взел на прицел. Къде ще бягате и как ще се скриете от погледа на хилядите камери?
А другото, е пропаганда и агитация в опит да подмениш разсъдъка на няколко доста по-адекватни от теб самия. Кауза пердута.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение.. дето ще важи 100 години поне- думи на СИ. В него място за усрайна и йеропа НЯМА, и долар НЯМА.
После СИ отиде в бля-бляСТАНските страни - бивша част от СССР
1. намиране и прочитане и запомняне:
-колко и в какви валути има дълг Китай
- колко и в каква валутА е над 44% от резерва на Китай
После почесване по репата с отговорите:
Ако имам 1000 милиарда активи в долари, то ще работя за обезценката на долара или за поскъпването му
Тия които искат да обезценят моите активи в долари, вредят ли ми, или ми помагат
Отговорите са по детско прости, ама недостижими за прости деца.
- 10 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеОказва се,Лансета, най-съвременния руски дрон камикадзе, използва съветски кумулативен заряд
https://t.me/zloyodessit/18715
путлерите отново се издънили при опита си за хвалба
това обяснява поне дузината такива паднали и несработили
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВ момента Китай има бюджетни приходи от мизерните данъци които събират по 600 милиарда евро. Само за 3 месеца да отбият от тях скромните 100милиарда и могат да върнат на Русия блокираните в западни банки пари..Май го правят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеУкраинците подготвят цяла армия от дронове. Изкупили са от Китай всичко, до което могат да се докопат - дронове, китове за сглобяване на дронове и/или всякакви резервни части за тях. Според груби оценки със закупеното оборудване ще могат да си сглобят между 50 и 100 хиляди дрона, всеки един от които ще може да носи граната, бомба или снаряд.
Основното количество ще са FPV дронове с много мощни мотори, способни да развиват скорост до 200 km/h. Излишъка от мощност обаче ще се използва за да може дрона да носи със себе си тежки товари (разбирай бомби).
По време на очакваното контранастъпление е достатъчно да се пусне напред една мини армия от дронове и тя само за 1-2 часа да разчисти 7-8 километра зад фронта от всякакви живи орки и всякаква бронетехника или друга механизация, сглупила да се намира в този регион. След тях тръгват танковете и пехотата и почти без жертви допрочистват района. На другия ден пак, на третия пак и така докато се изтреби всеки един жив орк на територията на Украйна.
Тази война ще влезе в историята като ПЪРВАТА ВОЙНА НА ДРОНОВЕТЕ и тя ще определи облика на всяка една следваща война.
Представете си небето, почерняло от хиляди дронове, и всеки един от тях ви вижда и ви е взел на прицел. Къде ще бягате и как ще се скриете от погледа на хилядите камери?
- 1 like
Коментар
-
Оказва се,Лансета, най-съвременния руски дрон камикадзе, използва съветски кумулативен заряд
https://t.me/zloyodessit/18715
путлерите отново се издънили при опита си за хвалба
това обяснява поне дузината такива паднали и несработили
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЩе се оправят украинците, има много богати украинци които са изнасяли пари от там. Като кажат че във всяка една друга държава са нежалани елементи и ще се приберат в Украйна заедно с парите си. Така ще стане, иначе пари никой не дава, всеки гледа той да вземе. Сега им пълнят главите с бръмбари.
Коментар
-
D.Y.F-091066
Коментар
-
Журналистката Алина Лип подробно разказва какво е видяла в Донбас.
медиите в Германия лъжат, опитвайки се да очернят Русия в ситуацията с Украйна
Коя е Алина Лип ?
Журналистът и кинодокументалист Алина Лип е родом от предградията на Хамбург. Баща ѝ е руснак, а майка ѝ е германка. През лятото на 2021 г. тя посети Донбас за първи път, за да разкаже и покаже в Германия всичко, което наистина се е случило и се случва в югоизточната част на Украйна. И тогава, и сега журналистката е възмутена, че германските медии премълчават фактите за геноцида, който украинците извършиха над жителите на ЛНР и ДНР.
АДВОКАТИТЕ НА ЗАПАДА
Всичко в света е уравновесено, затова още не се е сринало, не се е развалило, а се държи. И неслучайно от пролетта на 2014 г. в Донбас се появиха западни журналисти, които разказваха и снимаха една много неудобна за западната публика истина. Нарекох ги "адвокати на Запада": англичанинът
Греъм Филипс "Гриша" или "Гремушка",
американецът Патрик Ланкастър,
италианецът Виторио Рангелони - "Витя"
и накрая, преди няколко години, една германка Алина Лип дойде при нас.
Отначало тя се появяваше тук за кратко, а след това си остана - тя беше оплетена в центростремителния "Руски свят". Не познавах Алина, но я разпознах веднага по бялата ѝ шапка с циничния надпис „Чуждестранен агент“. Разговорът започна с традиционния за Донецк въпрос:
Здравейте, има ли вода вкъщи?
Алина не беше изненадана, смеейки се, ясно даде правилния отговор на паролата:
- Стига да има. Два часа на ден, сутрин и вечер!
Алина говори много добре руски, без акцент, само от време на време омекотява съгласните си. Има нещо символично в произхода на Алина и в нейната съдба, това е проекция на новата ни история. При това и в Русия, и в Германия. Бащата на Алина се запознава с бъдещата си съпруга в разгара на „Горбачовото разведряване“ и нашето отчаяно, развълнувано приятелство със Запада. В края на 80-те години беше модерно да се разменят младежки делегации в името на мира. След това някак много бързо цялото това приятелство приключи, разбира се, между политици и държави. Това не засягаше обикновените хора. Алина е родена в Германия и преди десет години се завърна в Русия, в Санкт Петербург, на мястото, където родителите ѝ се срещнаха по време на екскурзия с лодка ...
Алина първа обясни защо Донбас толкова очарова европейците:
- Те разбират кое е най-важното в живота. И това не е нов модел телефон. Другите отношения между хората са по-дълбоки, по-духовни и това много ми харесва. Те се отнасят към мен много топло, с интерес.
Повечето вярват на телевизията
Като всички западни журналисти, които публикуват „политически незрял“, неудобен поток от новини от Донбас, Алина се сблъсква с цензурата в родината си от „обществото без информация“. Изглежда, че съм заклет медиен вълк, но въпреки това продължавам да се учудвам на лицемерието на европейските колеги:
Защо Германия безусловно взе страната на Украйна в този конфликт? Може би това не е така, може би германците имат различен поглед върху Донбас, просто ние не знаем за това?
- Вижте, Германия не е свободна. Много зависи от политиката на САЩ. Например САЩ дори не скриха, че не са доволни от "Северен поток 2". Въпреки че, първо, това е бизнес, и второ, същото важи само за Германия! Разбира се, в конфликта в Донбас Германия взе страната на САЩ.
Ами така наречените "обикновени хора"?
Алина е безпощадна:
- Мнозинството вярват на всичко, което им казва телевизията.
Какво им казва?
- Че Русия изтребва гражданите на Украйна и унищожава всичко тук. Но забелязах, че вече се появи недоверие към такава официална информация. Получавам писма, все повече и повече. Те пишат, че когато са видели материалите в моя канал, са били много изненадани. Те не очакваха това. Те пишат, че подкрепят Русия и искат да направят нещо, за да ѝ помогнат. Те питат как да се преместят да живеят в Донбас и в Русия ... Но, разбира се, повечето германци вярват на пропагандата.
Гледах материали от Телеграм канала на Алина, няма нищо свръхестествено, фантастично. Само факти и снимки от войната, но западната пропаганда не издържа. И никак не е случайно, че в Донбас няма и никога не е имало журналисти от „големите“ германски медии. Има само това усмихнато момиче и нейният Телеграм канал, където има двеста хиляди абонати. Както се оказа, дори този брой независими читатели е твърде много и опасен за Запада.
Всички западни журналисти в Донбас бяха подложени на репресии в родината си.
Греъм Филипс винаги е разпитван на летището, когато пристигне в Англия. Патрик обикновено се опитва да не се прибира вкъщи, отвъд океана. Срещу италианеца Виторио, от началото на войната, беше образувано наказателно дело, но той се пребори с мекото италианско правосъдие с помощта на адвокат. За Алина мрачната тевтонска съдебна практика наистина се зае едва наскоро. Преди това каналът ѝ в YouTube на немски беше затворен, но не можаха да направят нищо с рускоезичния канал. След това те блокираха финансовите потоци, изключвайки Алина от даренията на читателите. Но това не беше достатъчно, казва Алина съвсем спокойно, изглежда вече е свикнала с мисълта, че родината ѝ е ядосана на нея:
- Току що ми закриха банковата сметка. След това закриха сметката на баща ми. Преди месец забелязах, че от сметката ми изчезнаха всички пари - 1600 евро. Разбрах, че нещо се случва там, в Германия. И преди няколко дни получих известие от прокуратурата, срещу мен е образувано наказателно дело за подпомагане на спецоперацията.
Изненадан съм:
- Далечния край на Европа. Вие сте журналист, не страна в конфликта. Защо така?
В Германия спецоперацията се счита за престъпление, съответно и аз съм престъпница. Заплашва ме три години затвор или огромна глоба.
И тогава Алина разказва нещо, което не се побира в ума ми:
- Няма да ме канят на заседанията по делото ми в Германия, защото "ще попречи на разследването". Те просто искат да ме вкарат в затвора и никой не се интересува от моето мнение.
Според Алина читатели-юристи са ѝ писали, че е възможно да се разпадне делото срещу нея, те ще ѝ помогнат да се пребори. Намерен е адвокат и Алина забелязва, че в Европейския съд нейният случай в контекста на „свободата на словото“ ще изглежда много интересен и неочакван.
Има логично обяснение защо германските власти обърнаха внимание на Алина и се разтревожиха толкова много:
- Забелязах как германците промениха мнението си през тези месеци. В началото на спецоперацията имаше истинска русофобия: призоваха да не се ходи в руски ресторанти, дори болниците отказаха да приемат руски пациенти. Бях шокирана.
Но сега това вече не е така. Сега дори има демонстрации в подкрепа на Русия. Но най-важното е, че изведнъж стана ясно, че антируските санкции са навредили повече на германците, отколкото на руснаците. И германците започват да питат своите политици: „Защо?! Защо унищожавате икономиката на страната ни?”.
Алина разказва как стандартът на живот в Германия значително е спаднал, как заводите се затварят, познатите продукти изчезват от магазините, всичко поскъпва, но основните проблеми тепърва предстоят:
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Изслушайте тази лекция на Андреи Фурсов. МНОГО неща, ще ви станат ясни. https://youtu.be/HYK7tZJerzkLast edited by Pyramid; 27.03.2023, 14:03.
Коментар
Коментар