IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Съзнателното манипулиране на масите е основен инструмент за управляващите да формират общественото мнение и да контролират поведението." ~ Едуард Л. Бернайс

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
      ...Да, не сме били роби...
      Благодаря, нямам повече въпроси

За да не се почувстваш пренебрегнат, да Руско-турската война е била освободителна за нас въпреки, че Русия преследва съвсем други цели. За нея сме били просто колония. Русия НИКОГА не е имала интерес от силна България на Балканския полуостров. Това е било твърдо против имперските и амбиции. Този факт си проличава най-ясно няколко години по-късно по време на Съединението. Не случайно попитах на коя страна бихте застанали тогава, нооо .... мълчание разцепе мрака ....
      Last edited by GiRo; 17.04.2023, 19:29.
      Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        mitko2848, тези неща за Русия са толкова верни колкото и за монголското робство.
        Искаш ли да ти пусна обява от руски вестник по това време където руски помесчик си разпродава имуществото и е описано кое коло струва -4 коня еди колко си рубли, обущар- еди колко си рубли, доячка която може и да шие еди колко си рубли......Умния човек когато не разбира от нещо или не знае не говори по темата защото има шанс да го помислят за " не умен". И научете ги тия термини- кога е Руска империя, Кога е СССР, кога е Русия( руска федерация). Или поне не казвайте "турско робство" че Турска държава се създава след Първата световна война Ако прочетеш и виждането на българската академия на науките по въпроса- "България под османска власт"( може и владичество да използваш) или на сръбската академия на наукте- "Сърбия под османска власт" И най смешното от всичко е, че от всички народи част от Османската империя- гърци, сърби, румънци, египтяни, иракчани, кюрди .... Само на част от българите са успяли да им внушат по времето на соца че са били роби. Същите тези индивиди ще се обидят ако ги наречеш клошари примерно, но с гордост заявяват, че прадядовците им са били роби, а робите са много по- нисък социален статус от клошарите

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

И това има връзка с определението за робство защото ...
          Детайлът "робство" не е важен в случая. Той отвлича вниманието. Да, не сме били роби, но това не отменя внушението , че руско-турската война не е освободителна за нас. Както е била освободителна за сърби и гърци по-рано и там няма такива малоумни дискусии.
          Last edited by X_Y; 17.04.2023, 19:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            Ииииииии може ли да кажеш кога е премахнато робството/ или крепостното право - както искаш така го наречи в Русия и кога в говедария- лека справка- търси кога е премахнато в луизиана- може за по удобно да търсиш в бг вестници
            Я да видим отново, втори опит, дали ще бъде "политически" издържан. Иииии, ми по едно и също време. И какво общо има робството в САЩ с темата за крепостните селяни в Русия Ми нищо

п.п. Робите в САЩ са били внасяни от Африка, а крепостниците са си били ... ами ... обикновени руснаци. Това не знам дали можеш да го намериш в бг вестник

Коментар

...Казвам да погледнете какво са оставили Хабсбургите и какво Османската империя, ...
              И това има връзка с определението за робство защото ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                Като чета тази тема поне ми се изясни, че всичките форумни русофоби и европйци по времето на руско-турската освободителна война ще застанат на страната на султана и на страната на Османската империя - против освободителите на България.
                Айде пак притоплихме 145-годишната манджа.
                С лихвите сме си платили руската помощ за нашето освобождение, пък на всичкото отгоре вече няма и на кого да плащаме - Цар Освободител би се изплюл на днешните руснаци, потомци на убийците на неговия внук.
                Last edited by X_Y; 17.04.2023, 19:13.

Коментар

• президента на вече приема лично срещи с министри да чужди държави...
                  кажете дечица при такава среща коя държава на коя е подчинена
                  Last edited by X_Y; 17.04.2023, 19:12.

Коментар

• mitko2848, тези неща за Русия са толкова верни колкото и за монголското робство.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• US журналист: Гейове и травестити са сред най-яростните привърженици на войната в Украйна

https://blitz.bg/analizi-i-komentari...ews948526.html
                      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

О, извинете, попуснал съм някак си тези "аргументи" Защо ли

Защо режеш някакви три думи, така по ли ти харесва да го курдисваш? Есенцията е в тях. Казвам да погледнете какво са оставили Хабсбургите и какво Османската империя, защото това е по-важно от всякакви определения. Нали по тази линия върви спорът? Не е важно дали си роб или ташак на падишаха. Можеш ли да извадиш някаква насрещна логика, за да подкрепиш неграмотното си приятелче?

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                          Като чета тази тема поне ми се изясни, че всичките форумни русофоби и европейци по времето на руско-турската освободителна война ще застанат на страната на султана и на страната на Османската империя - против освободителите на България.
                          Така и така си гукаме по история, я кажи ти по време на Съединението на коя страна би застанал

п.п. Знам, че много обичате думичката ЩЕ, но въпросната война е в миналото
                          Last edited by X_Y; 17.04.2023, 18:57.

Коментар

Аз изложих аргументите си по-долу. Това, което цитираш е продължението му.
                            О, извинете, попуснал съм някак си тези "аргументи" Защо ли

Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                            ... Какво значение има роб ли си или ташак на падишаха? Не виждаш ли какъв циментов завод сте тук по тази причина?
                            Last edited by X_Y; 17.04.2023, 18:56.

Коментар

• Като чета тази тема поне ми се изясни, че всичките форумни русофоби и евро?ейци по времето на руско-турската освободителна война ще застанат на страната на султана и на страната на Османската империя - против освободителите на България.
                              Last edited by Frosty; 17.04.2023, 18:55.
                              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
                                Американското списание Thinker: Западът събуди „спящия гигант“ в Русия поради „най-голямата грешка в историята“
                                Обяснете моля по-подробно за гиганта Русия с 145 милионно население и италианска икономика

п.п. Произведоха ли 87-я Джуган или още поправят първите 86
                                Last edited by GiRo; 17.04.2023, 18:50.

Коментар

Working...
                                X