IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Соросоидите се наплашиха от един малък метеорит, пък щели да обявяват война на Путин...
    СМЯХ В ЗАЛАТА!

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...ombi-i-1749284
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Е, то сега им се случва нещо още по-лошо. "Спасяват" ги наглоскаските.
      Не мога да кажа нищо, Медведев като се каза че Финландия ще влезе в НАТО и веднага се изказа че нещо ще им се случи. Защо го прави за да ги засилва още повече за НАТО ? А иначе е ясно защо влизат - за да похарчат милиардите за оръжия, в САЩ заводите да получат поръчки. Тя Русия и Украйна не е нападала - влязоха като у тях си, те граница нямат, не се знае къде е. Нали бях писал как спореха там като стигнали до някакви села и това Украйна ли било, Русия ли било. Украинците казват тези села наши, били сте на наша територия, търсят на картата и се оказва че тези села се водят в Русия. Сега може да изглежда нереално, но след не много време самите руснаци ще получат оръжейни поръчки от НАТО, сигурно ще крият. В самолетите им Ф16 има руски части в двигателя. Ако се разчуе ще кажат - ами тя една фирма доставчик ги носи, а тя откъде ги взема - фирмена тайна. Един руски изстребител да се произведе се плаща само 1.5 милиона. Дали ще жи поръчват в ЮК ? Съмнява ме при положение че в Русия ще им излязат без пари.
      D.Y.F-091066

Коментар

Колкото и някои да вярват друго но, воюват хората и икономиките и не ми е ясно, дори след малко вероятна Пирова победа от страна на Украйна, какво следва с/за нея. Да не говорим че, тази вероятност, много силно клони към нулата и я споменавам единствено от математическа гледна точка.
        Не знам как преценяваш шансовете ? Би ли споделил ?

Именно поради факта, че както сам казваш воюват икономиките, САЩ и западните държави имат изключително голямо предимство. Количеството тежко въоръжение и амуниции за Украйна само ще се увеличава, докато запасите и възможностите за заместване с нови военни активи на Русия само ще спада.... Това рано или късно ще доведе до значителен превес за Украинската армия.

+ Извън икономическата част, не забравяй и чисто военната - дори официално да се отрича, но Русия воюва на практика с цялото НАТО. Русия е вкарала вече всичко което има (без ядрено оръжие), но НАТО тепърва ще се развръща - ракети с далечен обсег, самолети, още системи за ПВО (които да неутрализират единственото предимство на русия на бойното поле). Просто въоръжението, което Американците и останалите страни тепърва ще въведат във войната няма да може да бъде отговорено от руска страна.

В допълнение, мобилизационния резерв на Украйна от мъже е десетки пъти повече от Руския контингент във войната.... Подчертвам - бият се Мобилизационния резерв на Украйна (милиони мъже) срещу ограничени войскови формирования на Русия (може би 200-300 хил.човека). Рано или късно това ще окаже влияение, просто защото Русия няма повече резерви.
        ... Тук има и скрит джокер - възможно е (а вероятно и вече има такива) във воените действия рано или късно да се въведат и натовски кадри, под формата на пенсионирани доброволци, което допълнително би наклонило и човешкия фактор в полза на Западната коалиция.

Според мен Американците ще спечелят войната на 99,9%... наистина ми е любопитно да чуя, как ти виждаш изход с победа на Русия.

Говорим естествено за конвенционалнта война. Големия ми страх е, че ако американците накарат Зеленски да влезе в Крим, руснаците могат да прибегнат до тактическо ядрено оръжие, което наистина ще ги спаси военно.... но тогава е зле за всички ни, така че дори не ми си разсъждава за този единствен вариант, Русия да не загуби войната.

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

Как пък веднъж не ти стана ясно, старшинка? Не е лесна твоята ...

Виж сега, след като вече година и нещо не разбра, че нямаш "старшинки" насреща си, едва ли има смисъл да правя опити да ти обяснявам. Безполезно е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Човек, вярваш ли го лично това ?
            ... или просто отнякъде са го спуснали това и ти се се е сторирала "модерна" теза....

Зеленски си изпълнява функцията да чете едни наистина перфектно написани епични и мелодраматични речи, така че да мотивира западните общества да подкрепят правителствата си в даването на оръжия. Но смяташ ли наистина че има някакви допълнителни функции? Че води някаква самостоятелна политика (без значение дали военна или в политческо отношение) или взема някакви решения ?

Американците наистина ще спечелят войната и си прав, че те ще напишат историята като победители във войната. Но съм убеден, че по-скоро ще се фокусират върху налагане на прочита си защо е възникнала войната и как хитро са я спечелили без да загине нито един американец, отколкото да налагат Зеленски като някакъв култов политик.

Мен ми е по-интересно какво ще стане с Украйна като цяло войната бъде спечелена. Защото поведението им да се държат, така че все някой нещо им дължи, че нещо им се полага, че трябва да се нарушават правила (случая с вчерашаната караница на Зеленски защо не са ги поканили в НАТО е най-пресен и показателен), да обясняват на други народи какво трябва или не трябва да правят, да искат да им се дава и т.н., след като войната приключи, няма да се толерира от Западните Демокрации.

Това за мен е по-интересния въпрос.... иначе Зеленски вероятно ще влезе в украинските учебници, но за световен култ, силно се съмнявам - просто всички са наясно с реалната му роля във войната...
            Колкото и някои да вярват друго но, воюват хората и икономиките и не ми е ясно, дори след малко вероятна Пирова победа от страна на Украйна, какво следва с/за нея. Да не говорим че, тази вероятност, много силно клони към нулата и я споменавам единствено от математическа гледна точка.

Коментар

...А остава неясно, за чий са им на шведите разходите. Ей така, от думичката "съвсем".

Как пък веднъж не ти стана ясно, старшинка? Не е лесна твоята ...
              Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
                аз пък казвам, че след 20-30 години към зеленски ще бъде издигнат култ като политик от ранга на рузвелт…, или поне на лех валенса…,
                тъпо е да се повтарям, но историята се пише от победителите
                Човек, вярваш ли го лично това ?
                ... или просто отнякъде са го спуснали това и ти се се е сторирала "модерна" теза....

Зеленски си изпълнява функцията да чете едни наистина перфектно написани епични и мелодраматични речи, така че да мотивира западните общества да подкрепят правителствата си в даването на оръжия. Но смяташ ли наистина че има някакви допълнителни функции? Че води някаква самостоятелна политика (без значение дали военна или в политческо отношение) или взема някакви решения ?

Американците наистина ще спечелят войната и си прав, че те ще напишат историята като победители във войната. Но съм убеден, че по-скоро ще се фокусират върху налагане на прочита си защо е възникнала войната и как хитро са я спечелили без да загине нито един американец, отколкото да налагат Зеленски като някакъв култов политик.

Мен ми е по-интересно какво ще стане с Украйна като цяло войната бъде спечелена. Защото поведението им да се държат, така че все някой нещо им дължи, че нещо им се полага, че трябва да се нарушават правила (случая с вчерашаната караница на Зеленски защо не са ги поканили в НАТО е най-пресен и показателен), да обясняват на други народи какво трябва или не трябва да правят, да искат да им се дава и т.н., след като войната приключи, няма да се толерира от Западните Демокрации.

Това за мен е по-интересния въпрос.... иначе Зеленски вероятно ще влезе в украинските учебници, но за световен култ, силно се съмнявам - просто всички са наясно с реалната му роля във войната...
                Last edited by Van Basten; 12.07.2023, 10:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Е, то сега им се случва нещо още по-лошо. "Спасяват" ги наглоскаските.

Коментар

• Pyramid, шведите са се уплашили да не ги нападнат руснаците.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Не само че има глобален проблем с климата, но вече ще има проблем и с метеорити които падат. Снощи е паднал малък метеорит в Румъния и е треснало така че се е чуло сериозно чак във Видин. Само информативно - зависи от състава им, може да е такъв че да създаде силен електромагнитен импулс и да изгорят устройствата в които има електронни компоненти. Парите в банките са записани в компютри, т.е. могат да изчезнат записите и няма как да се възтановят. Банките на ФЕД не са застраховани, никой не е.
                      D.Y.F-091066

Коментар

...А остава неясно, за чий са им на шведите разходите. Ей така, от думичката "съвсем".

Коментар

НАТО се строява на Изток. 300 000 военни на пакта ще бъдат в режим на повишена готовност

Велик Путин, велик
                          Колкото повече мамун на клона, толкоз повече падат от един удар.

Коментар

• Товарищи, деди късокраки ви е оценил на 149 000 евра. Честито!
                            Известният руски икономист и социолог, директор на Центъра за изследване на постиндустриалното общество Владислав Иноземцев публикува в изданието RIDLE проучване за цената на човешкия живот в Русия в

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Благодарение на путя и швеците ще влязат в нато. Паметник, паметник трябва да вдигнат на путя във Вашингтон.

Коментар

• НАТО се строява на Изток. 300 000 военни на пакта ще бъдат в режим на повишена готовност

Велик Путин, велик
                                Last edited by GiRo; 12.07.2023, 09:53.

Коментар

Working...
                                X