Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение
.... руската армия е......Тъпотии и фейкове от жълтия диван.
https://t.me/voynareal/70816
тотална гаргара с чебурашките...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
Ама тук са забравили най-важния - аз си спомням как Путин преди време каза лично на Меркел, че може да превземе Киев за два дни от което тя подскочи. А забравихте ли вече, че в танковете към Киев крепостните си носеха парадните униформи? ЦРУ потвърждава също, че това не е било шега, а целта в главата на Путин.
https://eurocom.bg/new/tsru-putin-e-...iev-za-dva-dni
Сега ми отчитат победи. Седят в окопите, треперят и си викат "Отново ме подмина". А и Москва вече е под атака. Голям успех. Украинските ракети Нептун са пред серийно производство, скоро ще достигат Урал и Камчатка. Но най-разрушителни ще са санкциите. Те стягат бавно но здраво и силно и отвътре, при което Кочината в даден момент просто ще се разпадне. Иначе с оръжия, Украйна ще стигне най-много до законните си граници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеМале-мале… откъде да те почвам и има ли въобще смисъл?
хайде лека нощ на всички
Коментар
-
Между 25 август и 1 септември руската армия извърши пет въздушни и морски удари на далечни разстояния срещу командни пунктове, складове за боеприпаси и западни оръжейни системи, както и летища.
Отпечатано също:- Зони за сглобяване на безпилотни летателни апарати,
- концентрации на системи за противовъздушна отбрана, РСЗО и бронирана техника.
- Нанесени са щети и на управлението на стратегическата система за радиосмущения на украинските войски.
-36 атаки са отбити в посока Донецк. Украинската армия загуби 2385 войници, 30 танка и друга бронирана техника, 75 автомобила и 21 артилерийски установки.
-В южно-донецкото направление основните боеве се водят при село Старомейск. По време на боевете украинската страна загуби около 1025 войници, 13 бронирани машини, 26 превозни средства и 26 оръдия.
-470 войници бяха убити и 22 бронирани машини, 21 превозни средства и 18 артилерийски оръдия бяха унищожени в Купянск за една седмица.
-В Краснолиманското направление са убити около 540 украинци.
- В Херсон въоръжените сили на Руската федерация са съсредоточени върху унищожаването на живата сила на противника, извършването на десантни операции, както и борбата с украинската артилерия.
Коментар
-
Кошмарна седмица за Киев с 5380 убити: Два Искандера обезглавиха командния състав на ED - руснаците предприеха пет големи атаки
Сериозни удари по военната машина на Украйна
Руските сили с две балистични ракети "Искандер" "обезглавиха" командния състав на украинските въоръжени сили на югоизточния фронт. Няколко украински генерали и други висши офицери бяха убити.
„Руските въоръжени сили поразиха сграда в близост до село Красноармейск с две ракети „Искандер“.
Според информацията в момента на руския удар в щаба се е провеждало съвещание, в което е участвал командният състав на Въоръжените сили на Украйна.
Руските войски нанесоха ракетен удар по полевия щаб на украинската групировка в района на Красноармейск (Покровск), временно контролиран от Киев.
В резултат на "ракетното пристигане" щабът, заедно с намиращите се в него офицери от Въоръжените сили на Украйна, беше унищожен
Сградата е ударена от ракета „Искандер“ и то не веднъж, а два пъти. Тоест два пъти са бомбардирали щаба на въоръжените сили на Украйна, за да сме сигурни“, каза журналистът Андрей Руденко.
Малко по рано пуснах удара- краварник в извънградска зона- 2 ракети
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
Ще си позволя да те нарека лъжец и долен манипулатор! Опровергай ме и докажи, че Меркел е казала подобно нещо!
По- важното в случая е, защо Русия НИКОГА не спазва подписаните договори? Според споразумението от 94-та, Русия трябва да е гарант по сигурността и териториалната цялост на Украйна.
Ииииииии да се върна на първата част- русия искаше обсъждане в оон на тези изявления на оланд и меркел. Само че другите отклониха това искане
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
Ще си позволя да те нарека лъжец и долен манипулатор! Опровергай ме и докажи, че Меркел е казала подобно нещо!
По- важното в случая е, защо Русия НИКОГА не спазва подписаните договори? Според споразумението от 94-та, Русия трябва да е гарант по сигурността и териториалната цялост на Украйна.
Сергей Ромашенко
05.01.20235 января 2023 г.
Экс-канцлер ФРГ Меркель и экс-президент Франции Олланд назвали Минские соглашения "отсрочкой" войны с Украиной. По словам Меркель, Минск был призван позволить Украине выиграть время. - статия на дойче веле- излезе ми на руски
В своём телеграм-канале Мария Захарова процитировала мнения бывшего канцлера начиная с 5 марта 2015 года. Тогда Меркель заявляла, что, если Минские договорённости будут нарушены, европейским странам придётся вводить новые санкции.
В октябре 2016 года бывший канцлер Германии заявляла, что достигнут прогресс в рамках комплекса мер по выполнению Минских соглашений — в ходе рабочего обсуждения затрагивались вопросы безопасности и политический процесс.
------------------------------------------
«Минск» — это всё, что у нас есть. К сожалению, я не могу сказать, что все пункты Минских соглашений выполнены. Необходимо установление долгосрочного режима прекращения огня. Моё мнение — не надо выбрасывать единственное, что у нас есть», — заявила Меркель в феврале 2017 года.
Уже в марте 2017 года экс-канцлер говорила о том, что США привержены минскому процессу и необходимо найти безопасное решение по Украине. При этом она отмечала, что, когда ситуация прояснится, «отношения с Россией должны быть улучшены». Меркель подчеркивала, что к тому времени Минские соглашения не достигли желаемого результата, и работа над ними продолжится в ближайшие месяцы.
В мае 2017 года Меркель вновь заявляла, что «вопрос безопасности, как это представлено в Минских соглашениях, является предпосылкой для дальнейшего прогресса в политическом процессе».
Через четыре месяца экс-канцлер Германии в очередной раз подчеркивала, что необходимо делать всё возможное для улучшения контактов по Минским соглашениям, диалог должен продолжаться.
В апреле 2018 года Меркель заявила, что Германия и Франция с Украиной и Россией продолжат искать выход из ситуации и ослаблять усилия в этом направлении нельзя, так как речь идёт о людях.
В августе 2018 года она признала, что стабильности перемирия по Минским соглашениям нет, но работа над поиском решения будет продолжена.
Затем в ноябре 2018 года экс-канцлер заявила, что, если по Минским соглашениям будет достигнут прогресс, появится возможность смягчить санкции. А так как договоренности не соблюдаются, Германия будет выступать за продолжение санкций.
В декабре 2019 года Меркель высказывала надежды, что Минские соглашения будут оживлены, ведь у президента Украины Владимира Зеленского есть определённые предложения.
А вот уже 7 декабря 2022 года Меркель призналась, что Минские соглашения были попыткой дать время Украине подготовиться к войне:
«А Минские соглашения 2014 года были попыткой дать время Украине. Она также использовала это время, чтобы стать сильнее, как вы можете видеть сегодня. Украина 2014—2015 — это не Украина сегодня. Всем нам было ясно, что конфликт заморожен, что проблема не решена, но это дало Украине драгоценное время».
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
A пък аз си спомням как меркел каза- накарахме украйна да подпише минск 2 само за да имаме време да ги обучим и въоръжим срещу русия. Никога не сме очаквали да спазват съглашенията
Мисля че това е по важно от всичко друго. Глупостите които пишеш на кило са като на киркорчовците- ще построим още 3 моста и 4 тунела
- 6 Харесвания
Коментар
-
Ама тук са забравили най-важния - аз си спомням как Путин преди време каза лично на Меркел, че може да превземе Киев за два дни от което тя подскочи. А забравихте ли вече, че в танковете към Киев крепостните си носеха парадните униформи? ЦРУ потвърждава също, че това не е било шега, а целта в главата на Путин.
Сега ми отчитат победи. Седят в окопите, треперят и си викат "Отново ме подмина". А и Москва вече е под атака. Голям успех. Украинските ракети Нептун са пред серийно производство, скоро ще достигат Урал и Камчатка. Но най-разрушителни ще са санкциите. Те стягат бавно но здраво и силно и отвътре, при което Кочината в даден момент просто ще се разпадне. Иначе с оръжия, Украйна ще стигне най-много до законните си граници.
Мисля че това е по важно от всичко друго. Глупостите които пишеш на кило са като на киркорчовците- ще построим още 3 моста и 4 тунела
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеМинавам само да ви оставя това - https://9gag.com/gag/aOxAoPr
Last edited by sosi; 01.09.2023, 23:34.
- 3 Харесвания
Коментар
-
За 2 часа Украйна е убила над 300 крепостни войници.
По-точно 305 и това е само при работино, за другите направляния не се споменава нищо.Last edited by SKP; 01.09.2023, 23:21.
Коментар
Коментар