If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Някъде през април 2000 г. аз се срещнах в Лондон с група палестинци. Имал съм и преди това такива срещи. За да знаеш какво става в териториите, трябва да говориш с хората там. Това не беше официална среща. Просто хора от двате страни се опитвахме да направим нещо, за да излезем от омагьосания кръг. Всеки от нас се опитваше да разбере логиката и действията на другия. По време на тази среща си разменихме и остри думи. Един от тези палестинци ми каза: Ние вече ви победихме! Попитах го какво има предвид. За нас, казва, победата е да ви видим че страдате. Палестинският народ страда, но вече и израелският народ страда. Сега вече има баланс. Това ми каза. Аз съм емоционален човек и избухнах. Казах му, майната ти. Това не е никакъв баланс. Това е баланс на ненавистта и омразата. Но всъщност тази среща беше важна, защото аз разбрах логиката. Колкото повече палестинци ние убивахме, толкова повече те бяха готови да се самоубиват. Бяхме постигнали ефекта на обратната реакция. Преди да убием шейх Ахмед Ясин той говореше в джамията и това, което каза беше: "Израелците само изглеждат умни. Но те са глупави. Защото не разбират, че колкото повече ни убиват, толкова по-силни ни правят."
Това е наистина така. Защото палестинците нямат какво да губят. Ние, израелците, няма с какво да ги изплашим. В началото, когато се срещахме с палестинците (след споразуменията от Осло) те вярваха в мирния процес. Казваха, че хората им искат мир. Но после престанаха да вярват.
Кстати, а Вы обратили внимание, что все украинские инфопомойки на 100% переключились на Израиль
Кстати наши инфоресурсы освещают оба конфликта (хотя Палестина сейчас и преобладает). Знаете почему?
Потому, что на фронте у Киева полный швах. И гораздо "интереснее" забыть о войне на Украине и полностью переключиться на Палестину. Чтобы заодно сбить нарастающую волну вопросов со стороны западных стран, которые никак не могут понять, а как так получилось, что оружие, которое ранее поставлялось Киеву попало в т.ч. и "боевикам ХАМАС".
Кстати, ОП Зеленского начал быстро "тушить этот кейс" своей контригрой... вы угадали, Путин во всем виноват)))
това е нещо като аксиома
щом говедарите или чифутите кажат, че някоя жена или дете са терористи,
всички трябва да приемат, че е точно така
Что интересно, прямо сейчас израильские ВВС, чтобы хоть как-то сбить негатив внутри страны (и тем самым прикрыть провалы ЦАХАЛа и спецслужб) в "лучших традициях" ВМВ уничтожают сотнями гражданские объекты в Секторе Газа. И никому в "цЫвЫлизованном мире" нет до этого никакого дела.
Для западного мира, если даже так перебьют сотню тысяч мирных палестинцев, это будет ни о чем. Потому что они этого не заметят.
Представляете, какой бы вой начался в их трижды прогнившем в моральном отношении лживом гадюшатнике, если бы российские ВКС нанесли ХОТЯ БЫ ОДИН ТАКОЙ УДАР!!!
По Израел незнам как ТОЧНО да реагирам. Имам приятели там, ама и хора, които ме излъгаха -също. Никому не пожелавам нещастие но, палестинците, и те са хора и също, едва ли от добро хващат калъчката. Натъжава ме ставащото.
Боррель написал колонку о том, что Украину поддерживать надо, но денег больше нет: «Мы обсудили гарантии безопасности, которые будут предоставлены Украине в будущем. Как невоенный альянс ЕС может дать Украине самое сильное обязательство в области безопасности - членство в ЕС. И мы решительно поддерживаем эту перспективу. Однако вступление в ЕС - это процесс, основанный на заслугах. Несмотря на активное участие администрации Байдена, есть неопределенность в отношении будущей поддержки США Украины. В краткосрочной перспективе мы не смогли компенсировать отсутствие поддержки США, и мы надеемся, что наши друзья и союзники быстро найдут способы выйти из тупика»
Израелската армия заяви, че е преминала към етапа на пълно унищожаване на Хамас в Газа.
Говорителят на израелската армия Даниел Хагари заяви, че израелската армия, след като си е възвърнала контрола над територията на страната, е преминала към настъпателните действия на военната операция срещу палестинските радикали от Хамас.
"Преминахме в настъпление. Израелските сили за отбрана ликвидираха стотици терористи в районите, прилежащи към Газа", каза той.
Кой доказа, че са терористи? Блъскат бомби по жилищни сгради, и убиват жени и малки деца. Точно като украинците.
Гледам товарищите отново цял ден Израел ковали. Дори Тинчето де по принцип нищо не мъцвало по въпроса, се е изходило на метеното. Рублата ребята, рублата следете, че на пост копейка съвсем обедняхте
Скед теб, козяшко тролче, Гледам, ти си започнал деня с коментари за Израел.
I kato е уверена, след като правителството е на хамас, - все едно правителство на бай ставри, но парите не отиват за бай ставри. Хамас спечелиха последните избори и те са правителството
Барби, проверявай си източниците
Няма време !!!
Знаеш ли колко гадно сърби, ухапано от дървеница .... В интернет пише , че е по гадно от комар , бълха , хлебарка и т.н . Няма отърване ............
А Парижот е пламнал от дървеници .......... Навсякъде - няма бедни , няма богати ....... Камо ли да пропуснат , избягали ДС писарушки - шпиони , сменили фронта за 2 стотинки ръждави ...............
Как ще отвърнат на удара на Владимир Путин , ако ги зачеша .....не знам ...
А времето за удар ''без да се иска'' по Парижот или Лоундиум ........... наближава .......
Хамас се опитва да направи немислимото: ислямистките сили влязоха в Тел Авив и Хеброн - Те искат да обединят Газа със Западния бряг и да "разрежат Израел на две"!
Гледам товарищите отново цял ден Израел ковали. Дори Тинчето де по принцип нищо не мъцвало по въпроса, се е изходило на метеното. Рублата ребята, рублата следете, че на пост копейка съвсем обедняхте
Де що има ислямисти, колещи друговерци, родния мурзилаж е на първа линия.
Дънкин ДОНътс няма ли и той да удари едно рамо на братята ислямисти? Гледам, че в Иран и Сирия има всенародна радост по улиците.
Коментар