IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Предсмъртното послание на Шимон Перес към Путин

Америка ще спечели, без значение какво правите

.....Второто, което му казах:

В Америка съотношението между размера на земята и числеността на населението е по-добро. При вас е лошо. Двайсет милиона квадратни километра! Боже мой! Но вие нямате толкова хора. Вашите хора умират. Не се заблуждавайте от аплодисментите и от това какво говорят за вас. Те няма да ви простят. Защо руснаците живеят само 62 години, докато американците доживяват до 82 години?

И тогава му казах: вие се държите като цар.

Казах му още: Какво са направили царете ви? Построили са два града, Санкт-Петербург и Москва, те са като витрини. Всичко, за което се сетите, ще го намерите там. Останалата част на Русия е като Нигерия, но покрита със сняг. Вашите хора умират. Вие не им давате живот. Мислите, че ще ви простят?....

Защо Америка е прекрасна? – го попитах.

Защото са дарители. Защо Европа има проблеми? Защото чака дарения. Америка дава. Хората си мислят, че това е така, защото американците са щедри. Аз мисля, че е, защото са мъдри. Ако давате, вие създавате приятели. Най-полезната инвестиция е да създаваш приятелства.

Америка имаше мъжеството да приеме плана Маршал, да отдели огромен залък от нейния БВП, за да го даде на онази умираща Европа. И в този смисъл показаха, че това е най-добрата инвестиция в света

Коментар

• Реч на Шимон Перес, произнесена на Ялтенската европейска стратегия (YES) в Киев, септември, 2015 година

"Мечтаехме за своя земя. Но земята, която получихме, не беше мечта. Това беше малко парче от Изтока. Тази земя не се отнесе добре с нас. Там имаше блата и комари, на юг пустиня и камъни. Можехме да избираме между комарите и камъните. Имаше две езера – едното мъртво, другото умиращо. Имаше знаменита река, но в нея нямаше вода. Вода всъщност въобще никъде нямаше. Никакви природни ресурси – ни злато, ни нефт. Тогава казваха , че в Близкия Изток има два типа страни – нефтени страни и свети страни. Нашата беше абсолютно свята – в нея нямаше абсолютно нищо.
      Бяхме самотни. Нямахме братя по религия, сестри по език, съседи по история. Дойдохме тук след Холокоста и не знаехме какво да правим. Истински не знаехме.
      Хората питат – как да успеем? Много е просто. Пресметнете постиженията си и мечтите си. Ако мечтите са повече от постиженията, значи още сте млади.
      Най-голямото богатство на природата е човекът. Хората обогатяват земята, а не земята хората.
      Всички станахме учени. Всеки фермер в Израел, всеки кибуц се научи да развива селско стопанство без вода и без земя. Ние сме първото стопанство в света, основано на хай-тек. Сега ние имаме достатъчно вода. Водата обикновено я намират. Ние я произвеждаме.
      Ето ви я истинската тайна на успеха – за бъдещето не е важно какво намирате, а какво произвеждате.
      Ние нямахме хора, въоръжение, никога не бяхме воювали, нямахме опит. Какво да правим?
      Първо хората трябваше да станат мъжествени и храбри. Да разберат, че нямаме избор– трябва да победим. Един път ако загубим – и край. Много работихме.

Повечето хора предпочитат да помнят, вместо да си представят. Това е голяма грешка. Какво искате да помните? Всички грешки, които са били направени? На историята не може да се вярва – историците са глашатаи на кралете, на хората на власт. Те говорят каквото е нужно на властта.
      Младите днес презират политиците, казват – политиката е корумпирана, тя не е за нас. Аз им казвам – вие сте честни, вие искате честна политика? Идете и направете политиката честна".

https://www.lentata.com/page_8980.html

На 29.11.1947 година ООН гласува разделянето на Палестина на две - за новосъздаване на Израел ... и за създаване на арабска палестинска държава - 12 хиляди кв.км. По този начин ООН решава да удовлетвори и евреите, и арабите. Но какво се оказва? Независима палестинска държава не може да бъде създадена, защото няма сила, която да обедини арабите в Палестина в самостоятелна държава, но най - вече причина за това се явява несъгласието на съседните арабски страни - Египет, Йордания и Сирия, които решават да си поделят Палестина. На следващия ден 30.11.1947 година Йордания изпраща войски в Палестина и окупира земи на още несъздадената арабска държава ( така нареченият днес "Западен бряг" ). Арабските държави сами осуетяват създаването на арабска държава в Палестина и отказват да уважат правото на арабския народ на Палестина да създаде своя държава

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Знаех си аз, че си малък.
        В сатрапиите е така. В демокрациите законите се обсъждат и ако мнозинството не ги харесва, се променят или отменят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Я виж тук по-добре, какво казва този пич. За разлика от теб - професионалист: https://youtube.com/shorts/orEouem-d...sfH2f3zJlv4R-r
          Интересно, тоя тавариZш какво ли е сгафил, за да го “починат” заедно с другарката му в живота:

https://faktor.bg/bg/articles/novini...obstoyatelstva

Коментар

• Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение

Е като си бил на 7 годинки, откъде знаеш какво е имало по магазините? Пак глупости ръсиш. Основните храни, поне в София винаги ги имаше. Без проблем. Само се пънеш. Без покритие.
            Кризата дойде, с демокрацията. Изкуствена или не, е друг въпрос.
            „Русия е най-подлата, кърваво отвратителна държава в цялата история на света. По метода на подбора там бяха изведени чудовищни ​​морални изроди, в които самото понятие за Добро и Зло е обърнато наопаки. През цялата си история тази нация тъне в лайна и в същото време иска да удави целия свят в нея ... ”- И. А. Илин (1882-1954)"

https://www.youtube.com/watch?v=ohN-di7JXzs

https://www.youtube.com/shorts/EVCpOT6JoqQ

Коментар

• Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
              С Украйна е свършено - сега САЩ ще се опитат да навредят на Русия чрез Сирия

„Украйна беше вълна, която създаде проблеми за Русия, разбирате ли? И затихна,” Киев нямаше нито оръжие, нито армия. Украинският народ е съсипан. „Те са готови. Нищо не могат да направят. Те просто загубиха."

Сега Вашингтон планира да влияе на Русия през Близкия изток, през Сирия. Това заяви бившият помощник-министър на финансите на САЩ за икономическата политика Пол Крейг Робъртс в интервю за YouTube канала Dialogue Works.
              Малката разлика е, че несъгласните с такива войни в САЩ имат пълната свобода да се изкажат по въпроса, като изберат следващ президент, който обещае да прекрати войните. И това в САЩ става на всеки 4 години. В Русия обаче не става вече четвърт век и в това е именно проблемът. Затова напълно неправилно са затворили жената, протестираща срещу войната. А и в Русия стига да излезеш на улицата и с бял лист хартия, за ди ти лепнат някоя и друга година.

Коментар

• Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение

Экс-помощник главы Минфина США Пол Крейг Робертс: Украина была волной, создающей проблемы для России. И она схлынула. Украина опустошена. У них не осталось никакой армии. Все оружие, которое мы им прислали, не помогло, и воевать некому. С Украиной покончено. С этим покончено. С ними покончено. Они просто проиграли. Половина населения покинула страну. Армии обескровлены.

https://t.me/dimsmirnov175/58898
                "Орка холдинг" това самоирония ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Gerasim_Burgaski, единственния съюз който се разпусна мирно е СССР, това е прецедент. Те идеолога на това нещо още го уважават за разлика от изпълнителите - Горбачов, Елцин..защото там се случи грабеж, а Путин застава срещу него. Ще видиш честните частници ФЕД докъде ще докарат САЩ, а САЩ също заслужават уважение, защото са велика страна. Трябва някой да мисли за държавата и да и служи като приоритет да не е собствения му джоб. В Щатите вече и частен бизнес е невъзможен в смисъл да не е губещ. Ще стане ясно какво е но трябва да мине известно време. Няма силен удар по Русия, ударени сме ние в Европа и понеже в ядрото имат възможност да маневрират го отнася периферията. Сега някои като ги устройва този конфликт, който освен че е трагичен става вече смешен..да ти намеря малко клипчета с бойците на ВСУ. Вярваш ли че тези ще победят някой ?
                  САЩ обявиха санкции срещу агенти на руZкото влияние на Балканите:

https://ofac.treasury.gov/recent-actions/20231116

Коментар

• Click image for larger version

Name:	F_EooCjW4AEY4BB.jpg
Views:	1
Size:	83.2 КБ
ID:	4130095

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Бръснарче, пак не си разбрал Изплащам 4 панеляка и скоро и едно епк, ако всичко е ок изплащам аз а наемателите) и не ми е 280000лв. заема, а над 400000(100% кредит са панеляците) Иначе с мои пари си купувам само снп 500 и няколко дивидентни акции от типа на Джонсън. И сиренето беше 2 и нещо( когато го имаше в магазините) по спомени а панеляк 64 квадрата в Разсадника( на родителите апартамента) беше 14 000 лева при около 200 лева заплата. Все пак съм бил на 7 години при падането на соца и имам някакви спомени лични. Иначе съм завършил история в СУ и съм чел доста документи от онова време
                      Хм, интересно, много интересно!!! Защо не изчака да паднат цените?

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                        Той и Зе финасира този и Майдана.
                        Last edited by supertrader; 16.11.2023, 21:39.
                        D.Y.F-091066

Коментар

Бръснарче, пак не си разбрал Изплащам 4 панеляка и скоро и едно епк, ако всичко е ок( всъщност не ги изплащам аз а наемателите) и не ми е 280000лв. заема, а над 400000(100% кредит са панеляците) Иначе с мои пари си купувам само снп 500 и няколко дивидентни акции от типа на Джонсън. И сиренето беше 2 и нещо( когато го имаше в магазините) по спомени а панеляк 64 квадрата в Разсадника( на родителите апартамента) беше 14 000 лева при около 200 лева заплата. Все пак съм бил на 7 години при падането на соца и имам някакви спомени лични. Иначе съм завършил история в СУ и съм чел доста документи от онова време
                          .................................................. ........................

Това обезмисля горните обяснения

От всяко изречение в този пост личи колко МНОГО ''не си разбрал''

Ама ще разбереш.....имаш време...

Радвай се , докато имаш банани....................

Коментар

Бръснарче, пак не си разбрал Изплащам 4 панеляка и скоро и едно епк, ако всичко е ок( всъщност не ги изплащам аз а наемателите) и не ми е 280000лв. заема, а над 400000(100% кредит са панеляците) Иначе с мои пари си купувам само снп 500 и няколко дивидентни акции от типа на Джонсън. И сиренето беше 2 и нещо( когато го имаше в магазините) по спомени а панеляк 64 квадрата в Разсадника( на родителите апартамента) беше 14 000 лева при около 200 лева заплата. Все пак съм бил на 7 години при падането на соца и имам някакви спомени лични. Иначе съм завършил история в СУ и съм чел доста документи от онова време
                            Е като си бил на 7 годинки, откъде знаеш какво е имало по магазините? Пак глупости ръсиш. Основните храни, поне в София винаги ги имаше. Без проблем. Само се пънеш. Без покритие.
                            Кризата дойде, с демокрацията. Изкуствена или не, е друг въпрос.

Коментар

Знаех си аз, че си малък.

Коментар

• Вдовицата на загинал войник от украинските въоръжени сили се оплаква, че неговият командир е теглил заем на името на починалия.
                                Жената разбрала за кредита, когато при нея дошли инкасатори. Казват, че това е масово явление в Украйна.

https://twitter.com/i/status/1724841812861337687

Коментар

Working...
                                X