IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Удар по крупному НПЗ в Башкирии с расстояния около 1500 километров стал самой дальнобойной атакой такого рода с начала войны, - Reuters со ссылкой на источник в украинской разведке

Журналистам не удалось установить, откуда был запущен беспилотник и что это было за устройство. Отмечается, что ближайшая территория, которая находится под контролем Украины, находится примерно в 1400 километрах.

Собеседник агентства назвал атаку с такого расстояния рекордом. По его словам, это показало, что "российские нефтеперерабатывающие заводы и нефтебазы, обслуживающие военный комплекс, не могут чувствовать себя в безопасности даже в глубоком тылу".
    Ето, аз на Вергилчо му разправям за партизаните, той не вдява. Когато от 10 км от НПЗ пуснат някой дрон, дори този същия НОЗ да е в Далечния Изток, Бабалончо пак ще разправя за "рекорди.

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
        Ребятки, я вижте героите ви как са изкарвали вчера празника

Май повечето не праздник, ами и делник няма да видят вече
        Аре на рашистите тежък им ден.
        Удар по крупному НПЗ в Башкирии с расстояния около 1500 километров стал самой дальнобойной атакой такого рода с начала войны, - Reuters со ссылкой на источник в украинской разведке

Журналистам не удалось установить, откуда был запущен беспилотник и что это было за устройство. Отмечается, что ближайшая территория, которая находится под контролем Украины, находится примерно в 1400 километрах.

Собеседник агентства назвал атаку с такого расстояния рекордом. По его словам, это показало, что "российские нефтеперерабатывающие заводы и нефтебазы, обслуживающие военный комплекс, не могут чувствовать себя в безопасности даже в глубоком тылу".

Коментар

• Pyramid, последния ударен е Леопард..
          D.Y.F-091066

Коментар

• Вернувшийся с "СВО" житель Петрозаводска, дважды судимый за убийства, терроризирует соседей

40-летний неадекват забрался на козырёк дома, угрожал окружающим тесаком и выкрикивал что-то нечленораздельное, но задерживать его полиция почему-то не стала, так как на то "не было оснований".

Психопат был судим за тяжкие преступления: впервые он попал в колонию ещё 20 лет назад. Из-за ревности он убил девушку и выбросил в лифт, а спустя четыре года после отсидки убил брата ножом.

Коментар

• Представители США и компании SpaceX смогли остановить несанкционированное использование рашистами терминалов Starlink, - Bloomberg со ссылкой на помощника министра обороны США Джона Пламба

"Сейчас мы успешно противодействуем использованию (терминалов), но я уверен, что россия продолжит искать способы использовать Starlink и другие коммерческие системы связи", - сказал Пламб.

Он добавил, что сейчас власти США и SpaceX разработали "хорошее решение" для ограничения подобных действий. Что это за решение, Пламб не уточнил.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение

Виж колко е добър водача на последния танк, завъртя купула да го изгаси. Умеят да воюват.
                Изгледах видеото. Показва много малко и не дава пълна картина. Работата е там че, едно в са уцелиш танк и друго е той са излезе от строя завинаги. Бомба отвън, и вътре им кънтят ушите, свят им се завива кръв тече от уши, нос, от усати по корпуса от сътресения. Минава време, и хората се окопитват.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Тъп си като галош.През август 1941г група армии Център са на стотина километра от Москва.Тогава Хитлер дава заповед танковата група на Гудериан да се присъедини към немските войски край Киев,а тази на Хот към тези при Ленинград. В резултат край Киев са пленени 650 хиляди съветски войници през септември. Но след това почват дъждовете и разпутицата. А през ноември и рекордните студове. И тогава Вермахта го спира съветската армия пред Москва.Както и студовете.През декември. Но през август не е имало многобройни съветски войски край Москва. Те по това време са още в Далечния изток.Именно дивизиите от Далечния изток спасяват Москва.
                  Ти нямаш и елементарни познания по история.
                  Между другото това се дава като въпрос за разискване във военните академиш по света-дали СССР е щял да рухне ако немците са били превзели Москва през август септември 1941г.А ти си толкова прост,че изобщо не знаеш за това.
                  Малкия, що не четеш, като ти пишат?
                  1.Значи, те стигнали до Москва, ама не влезли. Сигурно, е нямало никой да ги спира? И малобройни и изтощени, и на границата на смъртта, ИМЕННО СЪВЕТСКИТЕ ВОЙСКИ са ги спрели, а не баба ти.​​​​
                  2.Дори и само на километър да биха били, без гориво и с изразходвн БК, танкът остава безвреден на едно място, купчина желязо.
                  3.Когато пристига Апанасенко, помощта е много осезаема но, да повторим: НЕ БАБА ТИ ги е спряла. А немците са умеели да воюват и то, са били отлични войници. АМА СА ГИ СПРЕЛИ, НАЛИ. "ВАТНИЦИТЕ" СА ГИ СПРЕЛИ.
                  4.Пък за рухването на СССР... Да си спомним Наполеон: Той даже влиза в Москва. АМА, ЗА ДА СЕ УДЪРЖИ такава страна, трябва работеща индустриална база зад гърба ти, дори и да си влязъл в столицата. И ДОСТАВКИ, ДОСТАВКИ, ДОСТАВКИ. А пътят дълъг, ми ава през вражеска територия, там партизани...
                  5.Какви въпроси са задавани в академията, аз не знам. Не ми беше интересно и не съм кандидатствал. Обаче, че не си спечелил в игра, в която не си участвал не е никакъв показател за наличие или липса на качества, малкия. Брътвежи. Виж, за твоите качества, такава планина изписани глупости, говорят ясно и силно, и няма смисъл аз да те наричам както и да е. Хората виждат.

...Отделно че, "распутица", се пише със "С", понеже не е българска дума.
                  Живей там, в измисления си свят. Не ми пречиш.

Коментар

• mirodes, не съм учил в хубави училища като теб просто, честно не знам кога се слага пълен и кога непълен член. Но като те гледам теб, може би така е по добре Ювиги.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• mirodes, някои хора без война превземат огромни държави, на други и с война не им се удава като имат съветници които са лоши или самите те са две в едно. Утре Русия като наделее и ще си първа гъдулка да убеждава публиката че имаш руска жилка.
                      Last edited by supertrader; 10.05.2024, 11:18.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                        Ребятки, я вижте героите ви как са изкарвали вчера празника

Виж колко е добър водача на последния танк, завъртя купула да го изгаси. Умеят да воюват.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Умнико,
                          ТАНКОВЕТЕ НА ВЕРМАХТА ПРЕД МОСКВА, ГИ СПИРАТ:
                          1.СЪВЕТСКАТА АРМИЯ,
                          2.ПРЕКАЛЕНО ОПЪНАТИТЕ КОМУНИКАЦИИ И НЕДОСТИГЪТ НА ГСМ И БОЕПРИПАСИ
                          3.ПАРТИЗАНИТЕ НА БЪРЗО ЗАЕТИТЕ ТЕРИТОРИИ, КОИТО ОЩЕ, ВСЯЧЕСКИ ПОДРИВАТ ДОСТАВКИТЕ
                          И Т.Н.
                          Та,
                          На фона на НЕразбирането на такива ЕЛЕМЕНТАРНИ неща си личи че, нямаш никакво понятие от военно дело. Съответно, лъжеш, че си бил еди-какъв си, т.к.си тежко неук, младежо.
                          Тъп си като галош.През август 1941г група армии Център са на стотина километра от Москва.Тогава Хитлер дава заповед танковата група на Гудериан да се присъедини към немските войски край Киев,а тази на Хот към тези при Ленинград. В резултат край Киев са пленени 650 хиляди съветски войници през септември. Но след това почват дъждовете и разпутицата. А през ноември и рекордните студове. И тогава Вермахта го спира съветската армия пред Москва.Както и студовете.През декември. Но през август не е имало многобройни съветски войски край Москва. Те по това време са още в Далечния изток.Именно дивизиите от Далечния изток спасяват Москва.
                          Ти нямаш и елементарни познания по история.
                          Между другото това се дава като въпрос за разискване във военните академиш по света-дали СССР е щял да рухне ако немците са били превзели Москва през август септември 1941г.А ти си толкова прост,че изобщо не знаеш за това.
                          Last edited by mirodes; 10.05.2024, 11:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            mirodes, не съм руснак, езика на който мисля е българския език, значи съм етнически българин.
                            Не се обяснявай на невежата. Няма потенциала да разбере.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Не съм казал, че си национален предател.Ти си руснак или поне гражданин на Русия и като такъв си защитаваш твоята държава. Друг въпрос правилно или не.
                              Имам предвид българите във форума.
                              Колкото до ВСВ е имало и други варианти за развитие. Например ако Хитлер не беше спрял танковете на Гудериан и Хот да превземат Москва.Или ако Япония беше нападнала СССР, а не САЩ.
                              Умнико,
                              ТАНКОВЕТЕ НА ВЕРМАХТА ПРЕД МОСКВА, ГИ СПИРАТ:
                              1.СЪВЕТСКАТА АРМИЯ,
                              2.ПРЕКАЛЕНО ОПЪНАТИТЕ КОМУНИКАЦИИ И НЕДОСТИГЪТ НА ГСМ И БОЕПРИПАСИ
                              3.ПАРТИЗАНИТЕ НА БЪРЗО ЗАЕТИТЕ ТЕРИТОРИИ, КОИТО ОЩЕ, ВСЯЧЕСКИ ПОДРИВАТ ДОСТАВКИТЕ
                              И Т.Н.
                              Та,
                              На фона на НЕразбирането на такива ЕЛЕМЕНТАРНИ неща си личи че, нямаш никакво понятие от военно дело. Съответно, лъжеш, че си бил еди-какъв си, т.к.си тежко неук, младежо.

Коментар

• Ребятки, я вижте героите ви как са изкарвали вчера празника

Коментар

Working...
                                X