Първоначално изпратено от polax
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Е и ?!?
Ще спечели и така трябва да бъде според мен.
Интересно как всички подръжници на гърбавите изведнъж заставате зад тезата за експертен кабинет щото имало причини. Ако обаче се състави правителство с мадат на ПП и решат няколко наболяли проблема/корупция и главен прокурор са най-наболялите/ дали ГЕРБ няма да се окажат на бунището на политическата история?
Ако питаш мен точно това ще стане. Боце вече е история.
Приказките за корупцията ги слушам от 1990та и все се борим с нея и все не я преборваме.
Т.е. дори и да сменят Гешев, дори и да преборят корупцията (каквото и да значи това), то пак ще има недоволни дето ще казват че има корупция. Щото тя корупцията не се мери с метър, а на база някакви лични усещания на някакви хора дето ги питат.
Същото е като с "И сега какво правим?" като те спрат катаджии. Никога не съм го чувал, писали са ми фиша като съм сгазил лука и са ме спирали.
Не казвам че корупция няма, а че борбата с нея е все едно да се бориш с вятърни мелници. Дори и да се пребориш трудно ще бъде отчетено.
Докато виж една магистрала като построиш се вижда и си личи
Въпреки че винаги има мрънкачи дето да казват, скъпа била, некачествена била, бавно станала, бла, бла.
- 1 like
Коментар
-
РР ще спечели балотажа без значение, че зад Герджиков ще застанат видимо и ДПС. То е ясно,че последните 10години Герб и ДПС са с един интерес и работят заедно за запазване на властта и папането от общата каца.
Ама поне едно 40 че даже и 50% все още не са като горните. Затова си е речено с право, че прост народ - калпава държава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Радев ще спечели, обаче с избирателна активност от 30% - сегашната се очертава да е под 40%.
Предполагам че на втори тур ще има в абсолютни стойности по-малко гласове отколкото сега на първи тур, което ще създаде поредния парадокс.
Ще спечели и така трябва да бъде според мен.
Интересно как всички подръжници на гърбавите изведнъж заставате зад тезата за експертен кабинет щото имало причини. Ако обаче се състави правителство с мадат на ПП и решат няколко наболяли проблема/корупция и главен прокурор са най-наболялите/ дали ГЕРБ няма да се окажат на бунището на политическата история?
Ако питаш мен точно това ще стане. Боце вече е история.
Коментар
-
Похвално,
отговаряш без да се заяждаш, както правиш обикновенно.
РР ще спечели балотажа без значение, че зад Герджиков ще застанат видимо и ДПС. То е ясно,че последните 10години Герб и ДПС са с един интерес и работят заедно за запазване на властта и папането от общата каца.
Предполагам че на втори тур ще има в абсолютни стойности по-малко гласове отколкото сега на първи тур, което ще създаде поредния парадокс.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеВече можем да започнем с най-бързите анализи. Има два варианта оттук нататък за съставяне на правителство, като и двата изглеждат странно.
Единият е коалиция между Кирил и Асен и ГЕРБ, което е политическо самоубийство на двамата младежи още преди да е започнала истинската им политическа кариера. Споменавам го като възможен вариант, защото те още в началото си оставиха вратичка за разговори с всички останали.
Другият вариант е коалиция между определящите се за най-десни (Да България), определящите се за най-леви (БСП) и свързващ център (Кирил и Асен). През цялата предизборна кампания ни подготвяха, че е много важно да има работещ парламент, дори с цената на такъв гювеч. Предполага се, че две от тези партии трябва да са с концептуално противоположни виждания, но в името на властта вероятно подлежат на корекция. Опс, в името на властта ли написах, исках да напиша в името на народа.За този вариант трябва да изчакаме официалните крайни резултати, за да не се наложи и намесата на златен пръст на Слави или Възраждане.
Може да се окаже, че големият печеливш от Ковид-пандемията и противоепидемичните мерки, свързани с нея, е партия Възраждане. Но засега нещата са на ръба.
И в заключение ще кажа, че избирателната активност е най-точната оценка на народа за участниците в политическия живот на страната. Който не го е срам и се чувства победител при такова отдръпване на хората, нека да заповяда пред медиите и да се похвали с добрите резултати.
Според мен ще се опитат да направят някакво програмно/експертно правителство. Щото както каза Матеев ще трябва да се вземат непопулярни решения. А това значи край на политическата кариера преди да е започнала - освен ако не си за малко да се награбиш и чао.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Разчитах Радев да получи по-малко гласове. Въпреки това много ми се иска Герджиков да спечели балотажа.
отговаряш без да се заяждаш, както правиш обикновенно.
Коментар
-
Е как симпатизираш, а не гласуваш? Нещо няма смисъл в това което казваш, още повече, че си на амбразурата всеки ден. Няма логика в думите ти, ама ти си знаеш. Кажи за балотажа на президентските?
- 1 like
Коментар
-
Да, това между другото го написах още преди 1 месец, но ти явно си блеял някъде другаде.
Коментар
-
Това как го реши? С чесане зад врата и гледане в тавана ли?
Вярно е, че симпатизирам на ГЕРБ, но също така е вярно, че последните 4-5 избора аз не съм ходил да гласувам.
Коментар
-
Абе нали твойте гърбави щяха да печелят ся виж се какво пишеш. Ако бяха спечелили мнозинство пак ли това щеше да пишеш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеАбе нали твойте гърбави щяха да печелят ся
Вярно е, че симпатизирам на ГЕРБ, но също така е вярно, че последните 4-5 избора аз не съм ходил да гласувам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеНе се шашкайте - който и да дойде на власт, ще му се наложи да вдигне цената на тока за населението на ниво 50-60 стотинки за киловатчас. Това ще доведе до революция по улиците и до поредните избори още в началото на следващата година. Така че за партиите в парламента е по-добре да останат в опозиция, а не да правят харакири, като влязат в управлението.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не се шашкайте - който и да дойде на власт, ще му се наложи да вдигне цената на тока за населението на ниво 50-60 стотинки за киловатчас. Това ще доведе до революция по улиците и до поредните избори още в началото на следващата година. Така че за партиите в парламента е по-добре да останат в опозиция, а не да правят харакири, като влязат в управлението.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар