IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НДС2 - ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ за БГ икономика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• за младия дилър

За законите не си много прав. Вярно е, че са създадени при друга икономическа среда и не трябва да се копират сляпо, но от друга страна, ако ще се борим да влизаме в ЕС трябва да си унифицираме законодателството с тях. Освен това какво лошо има законовата рамка на пазарната икономика, към която се стремим да е взета от страни, където такава функционира. Проблемът е, че законодателството не е съпроводено с икономически мерки, а най-големият проблем е, че няма кой да спазва законите))

Коментар

• НДС2 - ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ за БГ икономика

Някой ден живот и здраве ще се радвам да се запознаем.

Може би в контекста не темата е по-правилно да кажа: "Като му дойде времето" ще се запознаем.
      Политиците наистина са смешници. Аз никога не бих станал политик. Просто защото работата ми си ми харесва дотолкова, че дори не мога да си помисля да я остава.

Нали знаете онази стара поговорка:
      "Политиката е к. работа"

Коментар

При мен излизаш като "Терминатор"@домейн на компанията, в която работя". Явно и при Bobs e така и той работи през BIA-bg. Извинявай, но наистина много се учудих. Успех!!!

Коментар

Може би ще трябва да се извиня на Терминатора. Да каже какъв точно фиктивен E-mail е попълнил, защото явно фиктивните E-mail-и излизат при другите участници със собствения им домейн. А аз се учудих, че има човек с толкова познания по капиталовите пазари в моята компания, който аз не познавам.

Коментар

Сега ако ми кажеш и кои домейни използвам ще съм ти много благодарен. Аз не използвам никакви домейни. На мястото на e-mail пише "Терминатор". А доколкото знам това не е домейн. Нали?

Коментар

Имам предвид, че нямаш нищо общо с двата домейна, които използваш за фиктивния си E-mail. Спри да го правиш. Никак не е етично.

Коментар

BIA-bg, terminator! Naivnik - ne e kompaniq, a Industrial Association.

Коментар

Какво имаш предвид?

Коментар

Можем да продължим да си говорим тук. Извини ме, но продължавам да бъда анонимен. Обаче като спорехте за това кое е наказуемо в US и кое не, мисля че използването на домейн на голяма публична компания, макар и българска е далеч по наказуемо от това SELL SELL SELL, което пропагандира Петър.

Коментар

A какво ще каже г-н Караиванов за "позитивната" кампания, която СДС щеше да води.
                      От известно време насам по bTV гледаме клипове на ОДС, които не казват колко добра е тяхната програма, а са насочени изцяло срещу програмата на Царя. Освен това много от думите са извадени от контекста.
                      Прав беше снощи Любен Дилов - син - не е важно само да казваш не така, а да покажеш как мислиш, че ще стане.
                      Да не говорим, че дивиза "Работа и сигурност" по-приляга на БКП,отколкото на дясна партия, за каквато се представят СДС.
                      И още нещо: Не може да копираме като папагали закони от европейските страни, защото те са създали тези закони при коренно различни икономически условия. Първо да ги настигнем икономически, а после да кoпираме дословно закони, които ше работят със съмнителен успех в тази икономическа среда.

Коментар

Ами то това не е e-mail.

Ако искаш обаче да ми напишеш e-mail можеш да го направиш на:

rosie_n_stocks@excite.com

Можем да обсъдим някоя друга инвестициоанна стратегия за САЩ.

Коментар

Аз също превеждам без проблеми. Трябва да убедиш девойката, че бенефициент не си самия ти. Абе този e-mail твой ли е ...???

Коментар

А аз защо съм останал с впечатление, че го вдигнаха на 5000 лв.
                            Примерно в ПИБ също ми казаха така и аз оттам без проблеми превеждам пари без основание до 5000 лв.
                            Странно.

Коментар

Терминатор, не си прав. Аз когато си изкарвах парите към брокер ме върнаха от две BG банки. А това за 2000 лв е вярно наистина. Най интересното е че всяка мутра и корумпирано лице може да изнесе 20000 в брой, само като ги заяви, а по банков път ограничението е 2000 лв.

Цитат от валутния закон, който трябва да бъде променен, без значение от кого СДС, НДСII, .....
                              Чл. 4. (1) Подлежат на регистрация в Българската народна банка, преди тяхното извършване, сделките между местни и чуждестранни лица със:
                              1. ценни книжа на паричния пазар, емитирани от чуждестранни лица;
                              2. ценни книжа на капиталовия пазар, емитирани от чуждестранни лица;
                              3. дялови участия в дружества, които са чуждестранни лица;
                              4. всички производни на инвестициите по т. 1 - 3.
                              (2) Подлежат на регистрация в Българската народна банка, преди тяхното извършване, сделките за:
                              1. предоставяне на финансови кредити между местни и чуждестранни лица;
                              2. откриване на влогови сметки на местни лица в банки - чуждестранни лица;
                              3. даване на обезпечение от местно лице за обезпечаване на задължения между чуждестранни лица или на задължения на местни към чуждестранни лица.
                              (3) Не е необходима регистрация в случаите по ал. 1, когато:
                              1. сделката води до пряка инвестиция;
                              2. обектите на прехвърляне са допуснати до търговия на организиран пазар на ценни книжа в страната по Закона за ценните книжа, фондовите борси и инвестиционните дружества;
                              3. страна по сделката е инвестиционен посредник, получил разрешение за извършване дейност в чужбина по Закона за ценните книжа, фондовите борси и инвестиционните дружества.
                              (4) Сделките по ал. 1 и 2 се извършват без регистрация в Българската народна банка, когато страна по тях е търговска банка, получила разрешение за извършване на банкова дейност в чужбина по реда на Закона за банките, както и когато стойността на сделката е до 2000 лв. включително.

Коментар

Прав си Терминаторе, 5 000 лв. Грешката е моя - исках да напиша 2 000 $ (горе долу такава сума можеш да изнесеш свободно без никакви формалности)
                                Над 5 000 лв. се попълват декларации и т.н.

Коментар

Working...
                                X