IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НДС2 - ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ за БГ икономика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• НДС2 - ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ за БГ икономика

Точно така Боби,още през 1994г. Иван/Джон/ Иванов Станчов е и наш служебен министър на външните работи.

Коментар

С риск да досадя искам още веднъж да си изясня: Става въпрос за Джон Станчов, около 60г., дългогодишен емигрант в Швейцария, който беше известно време посланик във Великобритания, а сега е посланик за специални мисии на Президента Стоянов, нали?

Коментар

Това е интересна практика да се проверява миналото на важни хора за икономиката ни, така ще научим политиците, че нищо не може да остане скрито

Коментар

Боби,/не виждам вече тази част от коментара ти/,но г-н Станчов освен дипломат е и известен бизнесмен, направих бърза справка и ето какво открих.Ще видиш,че г-н Станчов е бил за известно време /няколко месеца/ и в ИП ”Хеджър”АД .Какво ли го е накарало да напусне и групата на Максим Димов?
          “СГС на основание чл.6 във връзка с чл.231,ал.3 ТЗ регистрира по ф.д. № 8550/97 на 1 състав промени за “ИП Хеджър"-АД:увеличение капитала от 100 000 000 лв. на 250 000 000 лв. разпределен в 25 000 поименни акции с право на глас по 10 000лв. ......увеличава броя на членовете на съвета на директорите на 5: вписва за членове на съвета на директорите Максим Жеков Димов-председател,Иван Иванов Станчов и Мирослав Петров Севлиевски,вписва ново седалище...” извадка от ДВ, № 63, стр.66 от 1998г.
          Явно се задава кръга “Хеджър”... :-(

Коментар

Ama ne glasuvai i za carja

Коментар

• множеството дилъри

Боби, не е съвпадение на имена: Иван Станчов (приятеля на Царя) е и същия, който е съдружник в "Стначов и Севлиевси". Ако не вярваш, имат общи снимки и са поставени в Хедър, където работи и нашата героиня Ралица. Разбъркват се малко нещата, но в крайна сметка това не е от значение?!

Коментар

• множеството дилъри

Не съм и аз "дилъра", не ме интересува кой кой е. Който си е написал името - ОК, който не си го е написал, значи си има съображения. Не смятам да си сменям ника,така че следете внимателно от множеството дилъри кой е млад, кой стар, кой е само дилър или какъвто още се появи))))

Коментар

• протекционизма

Ako trjabva da ima njakakva protekzionistichna politika i suzdavane na parnikovi uslovija za otrasli v ikonimikata, to tova na purvo mjasto trjabva da sa visokite tehnologii, kakvo stana s proektite za tehnologichni parkove, danichni oblekchenija i t.n. Naj-vajnoto e da se zapazjat nashite kadri da ne bjagat v chujbina i da raboti vurhu povishavaneto na kvalifikazijata im. "Starata" ikonimika sme ja izpusnali, pone novata da ne izpusnem ) Pri tazi industrija e naj-vajno know-how-to, na nikakva zena ne trjabva da pozvoljavame to da napuska BG! Tova, che armijata ste zagubi 1000 donabornizi godishno, edva li e problem. Ili veche promeniha zakona, ne sum sledil.
                  Kato gledam vsichkite mi bivshi kolegi i suuchenizi sa v chujbina i mnogo malko ot tjah misljat da se vrustat, govorja za hora ot NEG i MIO, a ikonomika bez chioveshki kapital (koeto e korenno razlichno ot rabotna sila) ne se pravi. V tazi nasoka mi haresva fakta, che Petur razviva biznesa si v BG i suzdava GDP.
                  МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• р/LM/W3SVC/2/Root

За протекционизма: Трябва да се подхожда много внимателно. Може в ограничени размери протекционизъм да се приложи за селскостопанските продукти. В спедицията и услугите също могат да се измислят хитринки. Но те ще работят, само ако България е кръстопът на Транспортните еврокоридори 4 и 8. Ако коридорите не минават оттук, протекционизма ще пречи вместо да помага - стоките ще ни заобикалят, конкуренцията ще намалява. Нали знаете, че за да се реализират коридорите трябва доверие в правителствата, политическа стабилност и предвидимост в региона. При управление на С2 такова животно нема (на въпрос за ситуацията в Македония, Симеон отговори "това не е мой проблем"… По принцип съм резервиран към протекционизма. Помислете колко хора в България произвеждат ягоди и колко ги ядат. Защо ще прецакваме милионите потребители, за да пълним джобовете на неконкурентните производители?

За Севлиевски: Чувал съм, че Миро Севлиевски е натрупал доста пари по време на Югоембаргото, златното време на "студентските кооперации". Тогава Севлиевски и още няколко от Кошлуковото ФНСД изнасят доста ембаргов бензин за Сърбия. (по същото време Кошлуков е в САЩ). Не обичам да вярвам на "Чувал съм.." но напоследък нещата започнаха да се подреждат. По онова време Севлиевски вечеряше всеки ден с Васил Илиев (също виден износител на бензин) в пицария Форум (днес козметичен салон на Мая Илиева). Не знаех, че е забъркан и с Хеджър. Тепърва ще чуете за някой царски хора и Хеджър… Иначе Севлиевски беше шеф на Слънчев Бряг в най-мутренското време. По това време имахме коалиционен кабинет на широка национална основа- какво съвпадение.

За Станчов: Мисля, че потомственият дипломат Иван Станчов, за когото става дума, се е разграничил от близкия си приятел Симеон 2 не е същия от "Станчов, Севлиевски и Ко" Просто съвпадение на имената.

Коментар

Съгласен съм с младия дилър, 4е някои отрасли от българската икономика се нуждаят от протекция. Но по скоро протекция трябва да има от нелегален внос, фиктивен износ и други "легални" на4ини за заобикаляне на закона, защото много често протекциите работят само за някои, така държавния апарат сам разбива икономиката ни.

Коментар

• Терминатор

Със сигурност аз не съм "Дилъра"))
                        Вече много станахме с такива никове и май ще си го сменя. Всъщност го избрах като шегаджийски отгвор на "Стария дилър".
                        Аз лично няма желание да знам кой точно стои зад всеки ник, по важно е да става някаква дискусия, която да е от полза за всички.
                        Нали това е целта все пак - в спора се ражда истината.

Коментар

• Терминатор

Дилъре, ти кой дилър си, младия или стария?
                          И на мен ще ми е много интересно да науча кой съм, или по-точно кой мислиш, че съм.
                          Горя от нетърпение да узная!!!

Коментар

Пиша по повод статията от Медиапул, която по-долу е изпратена "Иван Станчов застана зад СДС", както и да се съглася и аз с Донна.Лично аз бих гласувал за "лястовицата" мисля,че обясних защо...
                            Да ви говори нещо "Станчов,Севлиевски и ко." АД ? Да, това е фирмата в която е "експерт" нашата героиня Ралица Олимпова.В нея основни лица са естествено г-н Станчов и г-н Севлиевски.От статията виждам нещо много интересно,че г-н Станчов се е ДИСТАНЦИРАЛ от движението на Симеон-2,нещо което е изключително показателно за доверието което има този достолепен българин към хората на Симеон.Забележете един от най-близките приятели на Симеон е изтеглил доверието си от тези хора е се е отказъл да става депутат оставайки верен на своите принципи .Да видим другото лице - Мирослав Севлиевски,ето малко информация за него:
                            "Мирослав Петров Севлиевски 18.01.1965, специалист по политически маркетинг, участник в президентската кампания на Желю Желев. Алпинист, изкачвал четири пъти 7-хилядници. Бизнесмен и консултант по крупни приватизационни сделки. Роден в Троян. Завършва география на туризма в Софийския университет. През 1990 г. влиза в СДС, един от създателите на независимото студентско дружество в Геолого-географския институт на СУ, както и на Българското сдружение за честни избори и граждански права, от участието си в чието ръководство се отказа наскоро във връзка с участието си в изборите. Наблюдавал избори в Албания, Южна Африка, Филипините и Чили - общо в над 17 държави. Бил е председател на Съвета на директорите на "Слънчев бряг" по времето на премиера Любен Беров. Сред създателите е на Framlington Bulgarian Fond. Гордее се със своето участие в приватизацията на Булбанк. Участник в групата за натиск "Ново време"" Ето това лице обаче не се отказва да става депутат и със своята подчинена- експерт Агайн са готови да станат депутати и да работят за светлото си бъдеще,пардон светлото ни бъдеще:-) Още един интересен факт около г-н Севлиевски той самия е в кръга "Хеджър" и най-вече около ковчежника на Симеон - Максим Димов.Тук без да искам избухвам в смях защото да направиш Максим твой ковчежник /или мин. на търговията/ е все едно да оставиш Червената Шапчица на доверително управление при Кумчо Вълчо :-))Вече разбирам и защо и как пък Ралица влиза в политиката ,напълно случайно и на майтап както сама казва.Покрай батко си Миро е щяла да изкачва и върха "Олимп" това лято,но перспективата пред изкачването на депутатските банки е къде по-привлекателна...Явно 24г. Ралица се е ориентирала към 35 годишния Мирослав, а не към близо 80 годишния г-н Станчов.Младостта е избрала изкушението пред мъдростта!
                            Ето ви една интересна страница /за деня за ръзмисъл/,за всички които искат да се запознаят с ПЪЛНИТЕ листи на Симеон.Там ще открието толкова интересни неща,като например,че листите са пълни с още незавършили студенти и др.Неукото се управлева къде къде по-лесно!
                            http://tsar.5u.com/lists.htm
                            Искам да отговоря и на тези които не издържат на нашите писаници и молят Инвестора да направи нещо.Господа тази година е първата в която ние младите граждани на тази страна можем да участваме активно чрез нашите коментари в явлението на 4 години Парламентарни избори.Благодарение на Инвестор ние можем свободно да изразяваме нашите мисли и очаквания все неща характерни за гражданските общества за което искам да изкажа моята, а и на всички единомишленици БЛАГОДАРНОСТ на ИнвесторБГ.С пожелания ИнвесторБГ да има толкова посетители и след 17 нещо в което вярвам и с икон.топици,както и да стане /както става вече/ и чуваемата медия.

Коментар

• Терминатор

Терминаторе, мисля, че се сетих кой си? Така че не си напълно анонимен.

Коментар

• за икономическата политика на България

Съгласен съм с Вас. Не трябва да забравяме, че западноевропейските страни имат определена държавна политика спрямо някои от чувствителните отрасли (като селското стопанство например). Нима не е вярно, че производството и ИЗНОСА не селскостопанска продукция са субсидирани от държавите от ЕС?
                                Ами питайте някой превозвач на бира за чужбина, какви такси плащат в една Чехия например, когат прави транзит на тази стока от там. Ами Турция, в която за да премине дадена стока трябва задължително да бъде обслужвана от турска спедиция. За такива "малки" спънки от страна на другите държави говоря. Не мисля, че в Европа има истинска конкуренция (иначе нямаше да е на този хал спрямо САЩ).
                                Ами Германия няма ли държавна политика по отношение производството (и най-вече вноса) на стомана. Ами в недалечното минало, когато Франция беше решила да си произвежда сама портокали, само за да не ги внася от Португалия...
                                Факт е, че българските производители не могат да изпълнят и наполовина квотите си за износ към ЕС, докато квотите за внос се изпълняват винаги на 100 %. За това голяма вина имат и самите производители, но различните разрешителни, санитарни и тем подобни режими от ЕС, не са ли форма на протекционизъм на техните производители. Мислите ли, че Турция не е в ЕС само защото не спазва правата на човека? Едва ли...
                                Само да помислим за потенциала на турската лека промишленост. Не е тайна, че миналата година обявиха, че произведените там самолети F16 дават по-малко дефекти от тези произведени в САЩ...
                                Мисля, че в България трябва да се заложи на китайския модел отпреди десетина години, когато в областта около Шанхай ако не се лъжа, беше направена свободна икономическа зона, в която се развиха (или по-точно изнесоха)много производства от САЩ и ЕС, главно заради либералното данъчно третиране и евтината работна ръка. Голямата полза на Китай от тази зона не бяха приходите в бюджета (които бяха почти нулеви), а управленското know-how, което влезе в страната.
                                Точно това трябва на България. Истината е, че ние нямаме истински мениджъри (или техния брой е твърде малък). Говоря за мениджъри на големи компании. В това отношение стимулирането на чуждестранни инвеститори е повече от наложително, защото те просто ще ни научат как стават нещата (дори само да гледам отстрани).
                                Знаем, че икономиката е област, в която няма единствено вярно решение и дори да има - то действа за точно определено време и при точно определени условия. Затова трябва да се потърси наистина най-доброто решение за развитието на икономиката, съобразно текущото ни състояние и управленски потенциал.
                                България трябва да има държавна политика към отрасли, които представляват сравнително предимство и не трябва да позволява да го изгуби.
                                Това разбира се е мое мнение, с което не искам да ангажирам никого.
                                Благодаря за вниманието))

Коментар

Working...
                                X