Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Първоначално изпратено от Мачу Пикчър Разгледай мнение
  Текст на Евгени Дайнов от 2013 год. Елегия за Иван Костов
  https://www.dnevnik.bg/analizi/2013/...a_ivan_kostov/

  ПП. Голяма шпакла е ударил, сигурно се е надявал Големия политик скоро пак да се възкачи на власт и да го възнагради за слугинажа.
  Да но Големия политик нещо не се възкачи, вероятно защото е мн. Голем политик и сега не се знае защо Дайнов е ручал жабетата.
  Българите свалиха Костов от власт през 2001 година. Те го наказаха, защото им "взе всичко". И го заместиха с царя, защото преведоха неговите витиевати послания на езика, който разбираха: "Вервайте ми, аз ще ви оправя, аз ще ви дам..."
  Опитаха се да заменят Маргарет Тачър с
  Тодор Живков.
  Опитват се и до днес. И докато търсят кой да им "даде" срещу коленичене и послушание, ще мразят Иван Костов, който им казваше "изправете се и си вземете сами".

  Коментар


  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
   [B]"Миналата седмица падна най-големият български политик - Иван Костов]
   Текст на Евгени Дайнов от 2013 год. Елегия за Иван Костов

   https://www.dnevnik.bg/analizi/2013/...a_ivan_kostov/

   ПП. Голяма шпакла е ударил, сигурно се е надявал Големия политик скоро пак да се възкачи на власт и да го възнагради за слугинажа.
   Да но Големия политик нещо не се възкачи, вероятно защото е мн. Голем политик и сега не се знае защо Дайнов е ручал жабетата.
   Last edited by Мачу Пикчър; Днес, 11:12.

   Коментар


   • "Миналата седмица падна най-големият български политик - Иван Костов

    Това променя всичко; но засега останалите политици се държат все едно нищо особено не се е случило. Очевидно се надяват, че ако се правят, че не чуват тътена, то и последващите го политически земетръси ще ги подминат. Няма.

    ... Преди точно десет години интернет прохождаше и затова все още имаше смисъл да се ползват хартиени вестници. Наех студенти да изрязват вестникарски материали и ги сортират по папки. Когато две години по-късно зарязахме тази работа поради развитието на интернет, събрахме папките за изхвърляне. Най-дебелата се оказа озаглавена "Костов яде деца". Дори на студентите бе направила впечатление всекидневната, провеждана без прекъсване, година след година, канонада по бившия министър-председател.

    Оттогава светът се промени напълно. Никой не сортира вестникарски изрезки например. В цялата тази промяна обаче продължава да има една константа: Иван Костов е виновен за всичко. През пролетта на 2009 година мислих, че дъното е стигнато с твърдението на тогавашния президент Първанов, че именно Костов е виновен за взривовете в голям военен склад. Това обаче не се оказа никакво дъно, защото в началото на 2013 година – 12 години след като напусна властта – пак Костов се оказа виновен, този път за надутите сметки на тока, изкарали хората на улицата.

    Израстна цяло едно поколение, което има доста смътна представа кой е той и какво е правил. Но твърдо знае едно: трябва да бъде мразен. Тази фиксация прави така, че всички други политици от 90-те са забравени. Студентите първокурсници, когато се появят при мен, носят в главата си следното резюме на новата българска история: "Управляваше Тодор Живков, после го свалиха и дойде Иван Костов."

    Допреди няколко години начинаещите студенти имаха и отчетлива черно-бяла картинка, очевидно набивана им в главите в домашна обстановка: Живков – добър, давал на народа; Костов – лош, взел всичко на народа. Днес "игрек-поколението" е по-софистицирано и знае, че Живков не е "добър". Но Костов продължава да е лошият.

    Всичко се изсипва върху Костов по простата причина, че той е най-големият. А е най-големият, защото именно нему дължим, да речем, простичкия факт, че България е член на ЕС и НАТО – за разлика от Македония и Сърбия примерно, да не говорим за Русия и Беларус. След разрухата, донесена от Жан Виденов – спомнете си как вестник "Дума" публикуваше рецепти за затваряне на хляб в буркани – нямаше никакви гаранции, че България изобщо някога ще се възстанови. Само три години по-късно обаче не само се беше възстановила, но и бе призната за отговаряща на критериите от Маастрихт, т.е. годна за членство в ЕС. Костов направи това, не някой спасител, цар или месия.

    Не че не си навлече неприязънта и на външния свят. Еврокомисията направо хлъцна, когато с режещ тон Костов й съобщи, че няма никакво намерение да чака десет години за влизане в съюза, както му бе намекнато в началото. Американците останаха втрещени, когато Костов не се огъна под натиска на Държавния департамент и отказа България да приеме 20 - 30 000 албански бежанци на своя територия. Руснаците никога няма да забравя, как Костовото правителство им отказа въздушен коридор към Косово, за да стоварят войски в Прищина, преди да са пристигнали западните съюзници.

    Външната неприязън е разбираема. Костов от време на време ги удряше с линийка през пръстите и това на тях не им харесваше. Вътрешната, българската омраза е неразбираема със смайващите си, космически размери

    Англичаните например, които Чърчил спаси от унизителен разгром по време на войната и накрая ги направи победители – те го свалиха от власт за "благодарност", но не го намразиха. В началото на 21-ви век го обявиха за "най-великия държавник за всички времена". Българите обаче, които Костов спаси от азиатска бедност, руска подчиненост и ги докара до портите на Европа – те не само го свалиха от власт. Те го мразят, както никога никого не са мразили преди.

    Иван Костов не е най-приятният човек на света. В най-невинна лична среща е способен да направи така, че после човек да реши да го отбягва толкова дълго, колкото е възможно. Той обаче не е мразен заради това; в крайна сметка повечето хора никога не са го виждали "на живо".

    Мразен е, защото направи две исторически важни неща които изтръгнаха България от
    блатото на постсоциалистическото битуване, в което продължават да си бълбукат наши съседи и братовчеди като молдовци, беларуси и узбеки. Първото и най-важно – затвори социалистическата промишленост.

    Рядко си спомняме, че към 1997 година по-голямата част от българите си живееха така, както бяха свикнали от 60-те години. Ходеха на работа в държавния завод, където не работиха нищо полезно, но получаваха някаква заплата. Междувременно вземаха от завода всичко, което им трябваше, за да работят и "на частно" – в сивия сектор. Заводите бяха на загуба, тъй като не произвеждаха нищо конкурентно. Загубите се покриваха от данъците, които никой не плащаше. Страната, извън София и два-три големи града, живееше на принципа "всеки лъже всеки".

    Накрая обаче дойде сметката. Точно този опит за съхранение на социалистическия бит доведе до пълен фалит на държавата и необходимостта да се почне наново. Като част от това ново начало Костов затвори тези предприятия. Спря течовете в бюджета и изряза гнилото, за да се развие здравото. От гледна точка на масовата психология обаче това бе катастрофално разрушаване на привичния и уютен начин на живот, който българите особено ценяха.

    Костов наистина им "взе всичко" – взе им света, който харесваха, защото в него не поемаха нито рискове, нито отговорности. И след това направи второто важно нещо. Съобщи им, че вместо да чакат някой да дойде и да им даде, е време да запретнат ръкавите и да се справят с живота. Отне им правото да потънат във вечен траур по изгубения начин на живот. Не само им отне рая, но им забрани да плачат за него.


    В този момент трупаната неприязън избухна в омраза. Костов бе преопакован в чудовище, което се натъкнало на един щастлив народец и - напълно безпричинно и само заради злата си воля - му взел всичко и го пратил нещастен и гол да броди по света. Оттук бе една крачка до това Костов да е причинител на всички случващи се злини – просто защото е зъл. В пролетта на 2001 година медиите директно го обвиниха в убийството на дете на таксиметров шофьор, а таксистите блокираха парламента и искаха да го разкъсат. После се разбра, че не бил той, а била майката на детето – но тогава вече злият Костов беше виновен за други възникнали злини.

    Разбира се, слизането на Костов от власт през 2001 г. си има и обективни обяснения. Докато народът наистина страдаше, докато се преподреди в новия свят на отговорността, Костови съратници станаха "необяснимо богати", по израза на неговия предшественик Филип Димитров. Появи се и типичното за нашите земи високомерие на управляващите спрямо управляваните.

    Кадровите грешки на Костов бяха на моменти смайващи, способността да се самозалъгва – впечатляваща, а комуникацията с обществото – най-малкото неефективна.

    Но не тези причини обясняват защо българите свалиха Костов от власт през 2001 година. Те го наказаха, защото им "взе всичко". И го заместиха с царя, защото преведоха неговите витиевати послания на езика, който разбираха: "Вервайте ми, аз ще ви оправя, аз ще ви дам..." Опитаха се да заменят Маргарет Тачър с Тодор Живков.

    Опитват се и до днес. И докато търсят кой да им "даде" срещу коленичене и послушание, ще мразят Иван Костов, който им казваше "изправете се и си вземете сами". Дори не злорадстват за неговото падение. Да не вземе да се върне..."
    Last edited by barbaron; Днес, 11:54.

    Коментар


    • Извън Русия гласуването на руски граждани срещу Путин не е необичайно явление. В Прага 82 на сто от участващите в това допитване руски граждани отхвърлиха промените в руската конституция, а в Бърно същото направиха 83 на сто от руснаците с право на глас.

     В интервю за руската секция на “Свободна Европа” младият руснак Андрей Баранов, който живее в Чехия, заявява, че след позорното събитие
     с промяната на основния закон в угода на Путин Русия вече не съществува. Единственото, което свърза него и други руски емигранти в Чехия с Русия, остава руският език, заявява той.

     “Интересното” е че повечето яростни
     русофили у нас и руски език не знаят, но са готови да заклеймят знаещите езика като “русофоби”, чиято осведоменост що е то Русия от първоизточника е несъмнено по-голяма и достоверна . Защото русофилстващите нашенци са по-православни от своя папа, т.е. от бащицата си Путин.

     Коментар


     • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение      Путин написа в статиятя за ВСВ

      „при създаването на Съветския съюз, много от републиките, влезли в състава му, са получили огромни количества руски земи и традиционни руски исторически територии”. И когато са си тръгвали оттам, всяка от тези републики „е трябвало да си тръгне с каквото е дошла, а не да завлича със себе си подаръците от руския народ”.
      Ванка един път да съм съгласен с теб. Така трябва да стане. Предателите трябва да върнат даровете получени докато са се кълнели във вярност.

      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

       Доган беше арестуван от ДС и съден от комунистическата власт, така че думуте ти не струват и сухо кравешко лайно.

       А иначе любимият ти дерьмократ Бойко Тиквата, от дясната партия ГЕРБ му подари ТЕЦ "Варна". Така че тук БСП или отдавна разтурената държавна сигурност нямат нищо общо. Това е ВАША работа, на лайняните демократи от ГЕРБ. Заври си твърденията там, от където са излезли. От задното отверстие.
       Не можете да го скриете, гигов.
       Разбира се, вие винаги лъжете.

       _____

       Трите имена:
       Ахмед Демир Доган
       Дата на раждане:
       29 март 1954 г.
       Място на раждане:
       Село Пчеларово, област Толбухин (Добрич).
       Произход:
       Бедно селско семейство.
       Семейно положение:
       Неженен.
       Професия:
       Войник в строителни войски, редник.
       Партийна принадлежност:
       ДКМС от 1969 г.
       Възраст към момента на привличане/назначаване:
       20 години.
       Категория сътрудник:
       Агент.
       Псевдоним:
       „АНГЕЛОВ”, „СЕРГЕЙ”, „САВА”.
       Структура:
       Трето управление на ДС (ВКР) – 1974 г.; ОУ на МВР-ДС Варна – 1976 г.; Първо главно управление на ДС – 1979 г.
       Дата на привличане/назначаване:
       21 август 1974 г.
       Дата на регистрация:
       3 септември 1974 г.
       Вербуван от:
       Старши лейтенант Стайчо Любенов Стайков. Вербуван на идейно-политическа основа.
       Ръководен от:
       Старши лейтенант Стайчо Любенов Стайков; подполковник Васил Панайотов; подполковник Стойко Стойков; капитан М. Маринов; майор Иван Михайлов; Георги Георгиев; Евгени Крушков; Георги Йорданов.
       Характеристика:
       „Разговорлив, спокоен и културен младеж. Правилно разбира нашите цели и задачи и проявява желание да ни помага. Добър член на ДКМС и има правилно отношение към органите на ДС. Притежава остра и пъргава памет, логична мисъл и способност да предразполага към себе си. Политически е добре ориентиран и заинтересован. Ученолюбив, любознателен, съобразителен и находчив. Имайки предвид впечатлението си за редник Ахмедов, считам, че същият е напълно подходящ за агент на органите на ДС и той ще може успешно да решава наши задачи. На сътрудничеството си с нас гледа като на гласувано му голямо доверие”, ВКР, 1974 г. за агент „АНГЕЛОВ”.

       „Извършено му е проверка чрез „М- Родопи” (подслушване), паралелна агентура и анализ на отделни сведения и се установи, че работи честно с органите на ДС. Агентът самостоятелно е изучил много добре основите на Марскистко-ленинската философия. По характер е спокоен, съсредоточен с богата обща и политическа култура. Има аналитичен ум и логична мисъл. Тези му качества ни дават основание да считаме, че след необходимата подготовка и проверка на неговите разузнавателни качества може да се развие като перспективен агент на ДС. Агент „СЕРГЕЙ” има положително отношение към органите на ДС и държи на връзката с нас”, Окръжно управление на МВР-ДС Толбухин, отдел I (разузнавателен) за агент „СЕРГЕЙ”, 1976 г.

       „Агентът демонстрира безпрекословна вярност и преданост към органите на ДС, като заявява, че марксистко-ленинските идеали са втъкани в неговата същност и той всеотдайно ще им служи. Готов е да изпълнява всякакви задачи, които ще му възлагат от ДС. Ако един ден почувства, че изменя на своята същност – на идеите, смята, че би трябвало по-добре да сложи край на живота си”, ПГУ за агент „СЕРГЕЙ”, юни 1979 г.

       „Към семейството си не се чувства силно привързан. За свои най-близки хора счита работниците от ДС, с които е работил и работи понастоящем. Към органите на ДС се отнася с признателност и за оказаната му материална помощ”, ПГУ за агент „САВА”, август 1979 г.

       „1. С наша помощ се е устроил във ВУЗ в гр. Шумен.
       2. С наша помощ е прехвърлен във СУ „Кл. Охридски".
       3. С наша помощ след завършване е завършил аспирантура.
       4. Осигурена му е още в СУ „Кл. Охридски" ежемесечна финансова помощ. Първоначално по 90 лв., а впоследствие от май 1982 г. по 125 лв., като разликата му е давана за подпомагане в наема на квартирата.
       5. Закупувани са му дрехи периодично.
       6. Подпомаган е финансово при закупуване на литература.
       7. Осигуряван е бил със средства при ваканциите му в родния край, гр. Варна, Приморско и др.
       8. По време на защитата на дисертацията и на коктейла след нея е осигурен от нас.
       9. Неустойки в техникума и завода са поемани от нас.
       10. Оказвано е съдействие в устройването на приятелите му в общежитие.
       11. Подпомаган е финансово и при езиковата му подготовка в алианса и закупуване на литература, както и на пишеща машина.
       12. Обезпечаван е бил финансово за всички негови празници, както и на приятелката и на хазайката му, както и за студентските такива", ПГУ за агент „САВА", 1986 г.

       Подготовка:
       Обучаван е в конспиративност и линия на поведение. Контрол над поведението при контакти и общуване с хора от турските среди. Подготвян е за нелегал на отдел 05 „Н” (нелегали) на Първо главно управление на ДС за извеждане в Англия, ФРГ или САЩ.
       Снемане от оперативен отчет:
       6 март 1988 г.
       Дата на обявяване на принадлежност:
       22 октомври 1997 г. с доклад на председателя на Комисията по досиетата и министър на вътрешните работи Богомил Бонев, прочетен в Народното събрание.
       Документи за принадлежност:
       Собственоръчно написана и подписана декларация за сътрудничество; собственоръчно написани агентурни сведения; документи за получени възнаграждения; разходни документи, отчетени от оперативния работник; документи от ръководилите го щатни служители; рег. бланка; картони обр. 1 и 3; лични и работни дела – 10 тома.
       Публична длъжност или дейност:
       Народен представител (1990-2013).


       https://agentibg.com/index.php/bg/a-...03-08-09-27-14
       Last edited by X_Y; Днес, 08:18.
       Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

       Коментар


       • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

        Специално тец варна мина на газ и няма нужда от въглища. Излязоха хвалбите на доган че инвестирали около 30 милиона, след това минаха някакви хора и обясняваха че най-вероятно са инвестирали 3 милиона, но са писали 30
        Как си представяш минаването на газ на еин парогенератор който е проектиран да работи на въглища???Газта има друга калоричност други са химичните уравнения на горенето.Изобщо димни и въздушни вентилатори променят работата си температурите по селият тракт са други.Това си е по начало едно безумие...не случайно ЧЕЗ затвориха централата .Според мен дуга е логиката на това упражнение...Доганчовците много добре са си направили сметката и знаят какво правят...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

         Обаче ТЕЦ "Варна" е студен резерв. И не участва в тези регулирания. Той е собственост на Доган и държавата му плаща едни милиони уж да го поддържа в студен резерв. Нямам идея дали изобщо е работил последните 7-8 години. Мисля че не е.
         Иначе не е лесно да се поддържа централа в студен резерв. Нито пък е евтино. Това са заплати, материали за профилактика, подмяна на части, ремонти и поддръжка. Поддържане на резерв от въглища и още десетки неща за които не се сещам, пък и не ги знам.
         Специално тец варна мина на газ и няма нужда от въглища. Излязоха хвалбите на доган че инвестирали около 30 милиона, след това минаха някакви хора и обясняваха че най-вероятно са инвестирали 3 милиона, но са писали 30

         Коментар         • УЧЕНИКА МУ БМБ ВЛАДЕЕ ЛИ КАВАЛА..

          Коментар


          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

           Доган беше арестуван от ДС и съден от комунистическата власт, така че думуте ти не струват и сухо кравешко лайно.

           А иначе любимият ти дерьмократ Бойко Тиквата, от дясната партия ГЕРБ му подари ТЕЦ "Варна". Така че тук БСП или отдавна разтурената държавна сигурност нямат нищо общо. Това е ВАША работа, на лайняните демократи от ГЕРБ. Заври си твърденията там, от където са излезли. От задното отверстие.
           На всичките демократи депесета и цоциалисти да им ....мамата

           Коментар


           • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

            Обаче ТЕЦ "Варна" е студен резерв. И не участва в тези регулирания. Той е собственост на Доган и държавата му плаща едни милиони уж да го поддържа в студен резерв. Нямам идея дали изобщо е работил последните 7-8 години. Мисля че не е.
            Иначе не е лесно да се поддържа централа в студен резерв. Нито пък е евтино. Това са заплати, материали за профилактика, подмяна на части, ремонти и поддръжка. Поддържане на резерв от въглища и още десетки неща за които не се сещам, пък и не ги знам.
            Че е работил работил е.Енергията му е много скъпа..

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

             Е доган е кадър на ДС, организация която и до сега обслужва интересите на партията ти.
             Поизтървахте го малко, но с тези възможности които имате - толкова.

             Доган беше арестуван от ДС и съден от комунистическата власт, така че думуте ти не струват и сухо кравешко лайно.

             А иначе любимият ти дерьмократ Бойко Тиквата, от дясната партия ГЕРБ му подари ТЕЦ "Варна". Така че тук БСП или отдавна разтурената държавна сигурност нямат нищо общо. Това е ВАША работа, на лайняните демократи от ГЕРБ. Заври си твърденията там, от където са излезли. От задното отверстие.

             Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

             Коментар


             • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

              Обаче ТЕЦ "Варна" е студен резерв. И не участва в тези регулирания. Той е собственост на Доган и държавата му плаща едни милиони уж да го поддържа в студен резерв. Нямам идея дали изобщо е работил последните 7-8 години. Мисля че не е.
              Иначе не е лесно да се поддържа централа в студен резерв. Нито пък е евтино. Това са заплати, материали за профилактика, подмяна на части, ремонти и поддръжка. Поддържане на резерв от въглища и още десетки неща за които не се сещам, пък и не ги знам.
              Е доган е кадър на ДС, организация която и до сега обслужва интересите на партията ти.
              Поизтървахте го малко, но с тези възможности които имате - толкова.

              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Още Маркс и Енгелс са "учили", че като не можеш да решиш вътрешните си проблеми , си намираш един голям външен конфликт, да изнесеш напрежението при "външния"враг! Фюрерът на райха многократно демонстрира, че е готов даже на война, ако някой не се съобразява с неговото КГБ-ско статукво! Путин се разправи брутално с Чечня, с Грузия, във Крим , в Донбас, като за всичкото това, никой не му потърси сметка за военните престъпления! Този КГБ-ски Мутант е така програмиран, че сам не знае кога да спре!               Фюрерът написа в статиятя за ВСВ

               „при създаването на Съветския съюз, много от републиките, влезли в състава му, са получили огромни количества руски земи и традиционни руски исторически територии”. И когато са си тръгвали оттам, всяка от тези републики „е трябвало да си тръгне с каквото е дошла, а не да завлича със себе си подаръците от руския народ”.
               Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

               Коментар


               • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                Валентине говориш пълни глупости на тРъкалета.През зимата Марица Изток работи.Всички блокове на всички тецове от комплекса работят щото сме се окъкали с производството...Не работят само блоковете които са в авария...Тези блокове както и блоковете на Бобов дол участват в първичното регулиране на честотата и във вторичното регулиране на честотата и обменните мощности.Перкопанелите не могат да бъдат студен резерв това е смешно дето го пишеш..
                Обаче ТЕЦ "Варна" е студен резерв. И не участва в тези регулирания. Той е собственост на Доган и държавата му плаща едни милиони уж да го поддържа в студен резерв. Нямам идея дали изобщо е работил последните 7-8 години. Мисля че не е.
                Иначе не е лесно да се поддържа централа в студен резерв. Нито пък е евтино. Това са заплати, материали за профилактика, подмяна на части, ремонти и поддръжка. Поддържане на резерв от въглища и още десетки неща за които не се сещам, пък и не ги знам.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар

                Working...
                X